Erinomainen
lausuntoa aiheesta

Opi lisää aiheesta shakki verkossa tai lähiopetuksessa oman opettajasi kanssa

Katso lisää opettajia

5.0 /5

Opettajien keskimääräinen arvio on 5.0 yli 3 arvostelulla.

31 €/h

Parhaat hinnat: 89% opettajista tarjoaa ensimmäisen tuntinsa ilmaiseksi ja keskimääräinen hinta tunnille on 31€.

2 h

⚡️ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat yleensä alle 2 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa aiheessa shakki!

2. Organisoi
omat tuntisi

Keskustele opettajasi kanssa, kerro omat toiveesi ja tavoitteesi ja sovi aikatauluista. Varaa tuntisi ja maksa ne turvallisesti - kaikki tämä tapahtuu Superprofin kautta.

3. Löydä uusia kokemuksia

Oppilaspassi antaa sinulle rajattoman mahdollisuuden ottaa yhteyttä opettajiin ja löytää itsellesi sopivia tunteja ja kursseja. Innostu oppimisesta uudella tavalla!

Usein kysytyt kysymykset

💰 Mikä on keskimääräinen hinta tunneille aiheessa Shakki?

Keskimääräinen hinta tunneille on 31€.

Tuntisi hinta riippuu useista tekijöistä:

  • Opettajasi kokemuksesta
  • Tuntiesi sijainnista (verkossa, kotona tai muussa paikassa)
  • Opetuksesi kestosta ja tiheydestä

97% opettajistamme tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.

Löydä oma opettaja läheltä sinua.

💡 Miksi minun kannattaisi ottaa yksityistunteja?

Oman opettajan avulla kehityt aiheessa Shakki entistä tehokkaammin. Saat asiantuntevia neuvoja, henkilökohtaista palautetta ja tukea aiheessa kokemusta keränneeltä opettajalta.

Opettajamme jakavat osaamistaan auttaakseen sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Löydä oma opettaja jo tänään!

💻 Voinko oppia verkko-opetuksen kautta tästä aiheesta?

Superprofissa suuri osa aiheen Shakki opettajista tarjoaa myös verkko-opetusta.

Löydä opettaja verkkotunneille aiheessa Tunnit aiheessa: shakki

Löytääksesi verkko-opetusta suodata ja rajaa haussa mukaan vain opettajat, jotka tarjoavat opetusta web-kameran välityksellä. 

🎓 Kuinka monta opettajaa Superprof tarjoaa tässä aiheessa?

9 opettajaa tarjoaa tällä hetkellä aiheen Shakki opetusta lähelläsi.

Tutki ilmoituksia ja löydä itsellesi parhaiten sopiva opettaja.

Löydä oma opettaja 9 profiilin joukosta.

✒️ Millaisia arvioita opettajat ovat saaneet?

3 opettajan joukosta oppilaat arvioivat opettajansa keskimäärin arvosanalla 5.0/5.

Jos sinulla herää kysymyksiä, asiakaspalvelutiimimme on tukenasi viisi päivää viikossa.

Voit tarkastella opettajien arvioita ja palautteita arvioinneista.

Haluaisitko oppia lisää aiheessa shakki?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia aiheessa shakki!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Laajenna osaamistasi ja hio kykyjäsi oman opettajan kanssa aiheessa Shakki

Opi pelaamaan shakkia kuten ammattilaiset

“Ilman jatkuvaa kasvua ja edistymistä, sanoilla kuten kehitys, saavutus ja menestys, ei ole merkitystä.” -Benjamin Franklin. Mikäli haluaa kehittyä parhaaksi millä tahansa alalla tai osaamisalueella, ei liene yllätys että edessä on runsaasti työtä ja harjoittelua. Otetaan esimerkiksi vaikka lääkäri: ohitusleikkauksen tekeminen ilman tietoa ja taitoa on mahdotonta, sillä harjoittelua tulee olla takana vuosia. Lennonjohtajana, mikä on muuten yksi maailman stressaavimmista ammateista, ei pärjää ellei tiedä tismalleen kuinka ammattilaiset toimivat ja mitä pitää huomioida missä kohtaa. Kaikki ovat kuulleet sanonnan harjoittelu tekee mestarin ja hyvä niin. Se nimittäin pitää hyvin paikkansa. Mikäli haaveilet shakinpeluusta astetta vakavemmin, tulee sinun tiedostaa että edessä on päivittäistä treeniä ja opiskelua. Mutta hyvä kysymys on, että mitenkä edellä mainittu oikeaoppisesti tapahtuu? Yksin kotona on astetta vaikeampaa oppia shakkia. Tässä kohtaa voitkin tutustua Superprofin shakkikursseihin, josta löydät osaavan shakkiopettajan, jolta saat tärkeitä vinkkejä kehittyäksesi pelaajana.   

Shakinpeluu Suomessa

Shakilla on pitkät perinteet Suomessa ja esimerkiksi Helsingin Shakkiklubi on perustettu jo 1800-luvun loppupuolella. Aktiivisia lajikerhoja löytyy ympäri maata, joiden toimintaan voi halutessaan tutustua. Osa kerhoista kutsuu pelaajia myös jäsenikseen kurssimaksua vastaan, jos haluaa löytää samanmielistä peliseuraa ja osallistua yhdistystoimintaan. Tunnettuja suomalaisia shakinpelaajia ovat muun muassa Alia Dannenberg, Mikael Agopov, Joose Norri, Tanja Tuominen, Tomi Nybäck sekä Mika Karttunen. Monilla heistä on vahva osaaminen matematiikasta (johon löydät myös apua Superprofilta), mutta lajissa voi menestyä muutenkin. Viime aikoina myös suomalaiset ovat kuluttaneet paljon Netflixissäkin suosiota saavuttanut Musta kuningatar -sarjaa, mikä on tuonut lajin pariin rutkasti uusia harrastajia. Moni motivoitunut shakinpelaaja haaveilee parhaiden päihittämisestä, mikä on ymmärrettävää. Shakinpelaajian keskuudessa onkin kannustava ympäristö, mitä kautta pääset tutustumaan hiljalleen myös Suomen kärkinimiin.   

Erilaiset shakkiliikkeet ja -siirrot

Tiestitkö, että yhdessä shakkipelissä on keskimäärin 38 siirtoa ennen pelin päättymistä. Osa siirroista on loistavia, osa taas sellaisia joita ei mielellään tekisi – tähän vaikuttaa paljon pelaajan osaaminen ja taidot. Samalla tapaa kuin pokerinpeluussa, myös shakin suhteen on hyvä analysoida tehtyjä siirtoja, niin omia kuin muidenkin. Mutta miten pystyt tutkimaan ammattipelaajien siirtoja? Kiitos shakin suosion, on olemassa monia tietokantoja, joihin siirtoja on dokumentoitu. Ja niitä löytyy miljoonia ja miljoonia, joten ainakaan tekeminen ei lopu kesken! Kuten jääkiekossa tehdään vanhanaikainen ja pesäpallossa kunnari, niin shakissakin on olemassa klassisia peliliikkeitä. Näitä voi tarkastella esimerkiksi Chess.com -sivustolla, jonka mukaan kaikkien aikojen paras shakkisiirto on Aleksei Shirovin tekemä “Bishop Sacrifice”. Tämä legendaarinen siirto, jossa Shirov uhrasi lähetin, tuli yllätyksenä niin vastustajalle kuin peliä seuranneelle yleisöllekin. Muita hyviä pelisiirtoja ovat Georg Meierin “Spectacular Sacrifice”, Frank Marshalin “Legendary Move”, Yevgeniy Vladimirovin “Thunderbolt” sekä Efim Gellerin “Rock and Pond Endgame”.  Kuten huomaat, niin shakkisiirtojen ohella mainitaan henkilö, kuka sen on tehnyt. Näin ollen seuranta on helppoa, toisin kuin yksittäisten perheiden välisissä shakkipeleissä. Kun tutustut yllä mainittuihin siirtoihin, opit ymmärtämään minkälaisia siirtoja alan parhaat ovat tehneet ja mitä kohti on hyvä lähteä kulkemaan.   

Näin hyödyt yksityisistä shakkitunneista

Kun olet hämmästellyt Youtubesta huippupelaajien suorituksia, on aika tarttua härkää sarvista ja aloittaa oma harjoittelu kohti parempaa shakinpeluuta. Tämä onnistuu parhaiten yksityisen opettajan avulla, joka auttaa ymmärtämään shakin lainalaisuuksia tehokkaammin, kuin mikään opetusvideo tai kirja voi tehdä. Yksityisopettajat ovat usein harjoitelleet ja hioneet osaamistaan vuosien ajan, mikä toimii hyvänä perusteluna ammattitaidon todistamiseksi. Shakkiopettajien vinkit ovat korvaamattomia ja näiden avulla kehittyminen on luontevampaa.  Shakkiopettajan kanssa harjoittelu takaa osaavan pelikaverin kanssa toimimisen. Saat jatkuvasti vinkkejä ja palautetta pelaamisesta, jotta menestyisit tulevissa shakkiotteluissa paremmin. Niin ikään erilaiset teoriat ja käytänteet tulevat tutuksi, sillä opetuksessa on hyvä keskittyä myös muuhunkin kuin käytännön pelaamiseen. Voit etsiä shakkiopettajaa Superprofn sivuilta hakutoimintomme avulla.   

Aloita shakkiharjoittelu yksityisopettajan kanssa

Jos pohdit, mistä suunnasta kannattaa etsiä shakkiopettajaa, niin hyviä uutisia: olet jo lähellä! Superprofin sivusto on kätevä paikka löytää opettaja lajiin kuin lajiin. Hakutoiminnollamme pystyt hakemaan opettajaa kotipaikkakunnaltasi. Sivuillemme on rekisteröitynyt monta suomalaista shakinopettajaa, joihin saat yheyden viestillä. Mikäli englanti ei ole ongelma, niin shakkiopettajien määrä kasvaa satoihin! Jos haluat oppia tehokkaasti shakinpeluusta kaiken, niin rahasumma kuulostaa pieneltä: parhaat teoriat, haastavat shakkisiirrot ja pelivinkit tulevat tutuksi Superprofin yksityistunneilla. Vertaile opettajien kokemusta, pelityyliä ja saatavuutta ja sovi ensimmäisestä tunnista jo tänään.

Mitä haluaisit oppia?