Erinomainen
lausuntoa aiheesta

Opi lisää aiheesta piano oman opettajasi kanssa

Katso lisää opettajia

5.0 /5

Opettajien keskimääräinen arvio on 5.0 yli 8 arvostelulla.

29 €/h

Parhaat hinnat: 100% opettajista tarjoaa ensimmäisen tuntinsa ilmaiseksi ja keskimääräinen hinta tunnille on 29€.

5 h

⚡️ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat yleensä alle 5 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa aiheessa piano!

2. Organisoi
omat tuntisi

Keskustele opettajasi kanssa, kerro omat toiveesi ja tavoitteesi ja sovi aikatauluista. Varaa tuntisi ja maksa ne turvallisesti - kaikki tämä tapahtuu Superprofin kautta.

3. Löydä uusia kokemuksia

Oppilaspassi antaa sinulle rajattoman mahdollisuuden ottaa yhteyttä opettajiin ja löytää itsellesi sopivia tunteja ja kursseja. Innostu oppimisesta uudella tavalla!

Usein kysytyt kysymykset

💰 Mikä on keskimääräinen hinta tunneille aiheessa Piano?

Keskimääräinen hinta tunneille on 29€.

Tuntisi hinta riippuu useista tekijöistä:

  • Opettajasi kokemuksesta
  • Tuntiesi sijainnista (verkossa, kotona tai muussa paikassa)
  • Opetuksesi kestosta ja tiheydestä

97% opettajistamme tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.

Löydä oma opettaja läheltä sinua.

💡 Miksi minun kannattaisi ottaa yksityistunteja?

Oman opettajan avulla kehityt aiheessa Piano entistä tehokkaammin. Saat asiantuntevia neuvoja, henkilökohtaista palautetta ja tukea aiheessa kokemusta keränneeltä opettajalta.

Opettajamme jakavat osaamistaan auttaakseen sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Löydä oma opettaja jo tänään!

💻 Voinko oppia verkko-opetuksen kautta tästä aiheesta?

Superprofissa suuri osa aiheen Piano opettajista tarjoaa myös verkko-opetusta.

Löydä opettaja verkkotunneille aiheessa Tunnit aiheessa: piano

Löytääksesi verkko-opetusta suodata ja rajaa haussa mukaan vain opettajat, jotka tarjoavat opetusta web-kameran välityksellä. 

🎓 Kuinka monta opettajaa Superprof tarjoaa tässä aiheessa?

39 opettajaa tarjoaa tällä hetkellä aiheen Piano opetusta lähelläsi.

Tutki ilmoituksia ja löydä itsellesi parhaiten sopiva opettaja.

Löydä oma opettaja 39 profiilin joukosta.

✒️ Millaisia arvioita opettajat ovat saaneet?

8 opettajan joukosta oppilaat arvioivat opettajansa keskimäärin arvosanalla 5.0/5.

Jos sinulla herää kysymyksiä, asiakaspalvelutiimimme on tukenasi viisi päivää viikossa.

Voit tarkastella opettajien arvioita ja palautteita arvioinneista.

Haluaisitko oppia lisää aiheessa piano?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia aiheessa piano!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Yksityisiä pianotunteja

On olemassa muusikoita, jotka haluavat päästä opiskelemaan parhaimpiin yliopistoihin, taitavaiksi säveltäjiksi ja kaupungin sinfoniaorkestereihin esiintymään. Ja sitten on olemassa tulevia muusikoita, jotka haluavat yksinkertaisesti oppia soittamaan pianotunneille osallistumalla. Hieno juttu musiikissa onkin se, että jokainen soittaa niin kuin haluaa ja tavoittelee niitä asioita, mitä tahtoo.

Tiedät varmaan jo sen, että piano on kosketinsoitin ja se ei ole yksinkertaisin instrumentti ylipäätään sisäistää. Musiikki, mitä pianolla saa aikaa on usein erittäin kaunista ja se pohjautuukin pianon monimutkaisuuteen: 88 näppäimellä voi tuottaa lukemattomia erilaisia harmonioita ja sointuja kahta kättä käyttäen. Pianonsoiton alkeet onkin fiksua opetella yksityisopettajan avustamana, jotta pääsee parhaiten vauhtiin.

Opi soittamaan pianoa ja musiikin teoriaa

Kulkeeko musiikki mukanasi kaikkialla? Aamubussissa, avokonttorilla, kotona tai lenkillä… Rentouttavasta viikonlopusta puhumattakaan. Ei ole kovinkaan montaa hetkeä, mitä ei melodialla ja harmonialla voisi parantaa. Valitettavaa tosiasia on, että vaikka kuinka tietäisi tämän hetken kuumimmat kappaleet tai osaisi luetella 1800-luvun musiikkityylien historiaa, ei sen soittamisesta tule välttämättä mitään. Siinä missä lauluäänesi on riippuvainen osittain synnynnäisistä taidoista sekä laulun opetuksesta, soittimien kuten pianon osalta tilanne on toinen. Soittaa osaa vain aniharva luonnostaan.

Tärkeintä on löytää osaava pianonsoitonopettaja, joka järjestää tarvittaessa kotiopetusta näin halutessasi. Opettajan löytämisen jälkeen alkaa se suurin haaste – eli nuottien lukeminen ja kappaleiden soittaminen.

Yleensä kestää kahdesta kolmeen vuotta, että ahkerimmat oppilaat soittavat sujuvasti jazzia tai klassista musiikkia. He saattavat sittemmin hakeutua musiikkia tarjoaviin oppilaitoksiin, perustamaan bändejä tai kehittämään soittotaitojaan kosketinsoittimella, flyygelillä ja cembalolla. Tämä tarkoittaa väistämättä musiikin teorian osaamista ja sointujen tuntemista sekä hyvän rytmitajun ja säestystaidon omaamista. Improvisointikin menee kuin vettä vaan.

 

Mikäli edellä kuvattu polku herättää motivaatiota, muista että ahkeruuden ja säännöllisen harjoittelun lisäksi yksityisopettajan pianotunnit ovat elintärkeitä soittajana kehittyäkseen.

Ratkaisuna yksityiset pianotunnit

Musiikkiopiston tai konservatorion pianotunnit voivat olla todella innostavia tapoja oppia. Kun ympärillä on samanhenkisiä ja samantasoisia muusikoita, ilmapiiri on yleensä oppimisen suhteen suotuisa. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä se tehokkain tapa sisäistää musiikkia.

Yksityiset pianotunnit on todettu toimivan parhaiten niiden tuottamien hyötyjen vuoksi. Ensinnäkin, ryhmäpaineen ja eräänlaisen kilpailutilanteen sijaan saat opiskella täysin omaan tahtiin. Voit tutustua juuri niihin tyylilajeihin, mitkä sinua kiinnostaa – paikoin puuduttavan oppikirjan sijaan. Kiinnostaako sinua Chopin, Beethoven, Bach, Schuber tai Mozart? Ikonisia pianokappaleita ja sovituksia on lukemattomia ja aloittelevana pianistina sinun on kohdattava ne omaan tahtiin, jotta soittotaitosi kehittyy.

Pianonsoiton monimuotoisuus

Sanotaan, että piano on kehitetty alunperin 1700-luvulla. Yli 300 vuoden aikana se on kokenut lukuisia muutoksia ja vetänyt puoleensa monia virtuooseja sekä musiikillisia tyylisuuntauksia. Kun aloitat pianonsoiton opiskelun, tutustut näistä moniin ja koet oppimisessa eri vaiheita. Oli pianonsoiton opettajasi tausta mikä tahansa, hänen tulisi osata opettaa pianotunneillasi erilaisia musiikkityylejä. Sen lisäksi, että tätä kautta opit laajentamaan kulttuuriosaamistasi, löydät mahdollisesti uusia kiinnostuksen kohteita.

Suosittelemme kokeilemaan ainakin seuraavia tyylejä ja soittimia: klassinen piano, klassinen musiikki, kamarimusiikki, sähköpiano, flyygeli, kosketinsoittimet, pystypiano, jazzpiano, improvisaatio, moderni musiikki, pop- ja rockmusiikki, funk, akustinen piano, blues ja jazz.

 

Nuotinlukutaidon ja pianonsoiton alkeiden lisäksi osaava yksityisopettaja auttaa löytämään sellaiset kappaleet ja tyylit, jotka sinua kiinnostaa.

Soita pianoa ja paljon muuta

Pianonsoitto ja musiikin teoria eivät ole helpoimpia asioista oppia. Jotta voisit väittää olevasi taituri pianonsoitossa, tulisi sinun ymmärtää musiikin historiasta, pystyä esittäämään kanonisoituja kappaleita ja osata kertoa, mitä erilaiset merkinnät nuottikirjassa tarkoittaa.

Voit yrittää opiskella näitä omatoimisesti verkosta, mutta rehellisesti sanottuna parhaisiin tuloksiin pääset pianonsoiton opettajan seurassa. Ota huomioon, että koulutetun ammattilaisen opissa saat irti myös monesta muusta asiasta kuin pianosta – voitte esimerkiksi tutustua kitaraan, tanssiin, huiluun, viuluun, selloon, lyömäsoittimiin, saksofoniin ja laulamiseen säestyksen yhteydessä.

Yksityiset pianotunnit palkitsee

Jotta oppisit soittamaan pianoa oikeaoppisesti, keskustelu musiikin opettajien kanssa kannattaa. Suosittelemme välttämään niitä, jotka opettavat vain teoriaa tai soittamista korvakuulolta, sillä molemmat taidot olisi tärkeää hallita.

Suosittelemme myös tutustumaan Superprofin tarjontaan: löydät kauttamme sinua lähimpänä olevan pianonsoiton opettajan, joka osaa taatusti auttaa edellä mainittujen asioiden kanssa. Yritä välttää sellaisia verkkokursseja, joissa mainostetaan lihavoiduin otsikoin ilmaisia ja aloittelijoille suunnattuja toteutuksia. Pianonsoitto on aihe, joka vaatii säännöllistä ja tunnollista opiskelua. Parhaiten tämä onnistuu yksityisopettajan järjestämällä pianotunnilla.

Opi soittamaan pianoa kotona

Olit sitten vasta-alkaja tai jo muutaman vuoden harjoitellut, Superprofin opettajat osaavat auttaa sinut alkuun ja syvemmälle esimerkiksi jazzin, klassisen, ja populaarimusiikin pariin. Motivoituneet opettajamme suunnittelevat pianotunnit toiveidesi pohjilta.

Unelmoitko pianistin ammatista? Olet oikealla sivulla. Opettajamme auttavat sinua haasteissa ja mukauttavat opetustaan oppimistyylisi mukaan kohti unelmiasi. Haluatko tietää, miten syntikka tai cembalo soi? Nekin onnistuu! Vapauta sisäinen Rachmaninov ja aloita pianonsoitto jo tänään tutustumalla kokeneisiin opettajiimme.

Mitä haluaisit oppia?