Erinomainen
lausuntoa aiheesta

Opi lisää aiheesta kitara verkossa tai lähiopetuksessa oman opettajasi kanssa

Katso lisää opettajia

5.0 /5

Opettajien keskimääräinen arvio on 5.0 yli 3 arvostelulla.

30 €/h

Parhaat hinnat: 96% opettajista tarjoaa ensimmäisen tuntinsa ilmaiseksi ja keskimääräinen hinta tunnille on 30€.

2 h

⚡️ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat yleensä alle 2 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa aiheessa kitara!

2. Organisoi
omat tuntisi

Keskustele opettajasi kanssa, kerro omat toiveesi ja tavoitteesi ja sovi aikatauluista. Varaa tuntisi ja maksa ne turvallisesti - kaikki tämä tapahtuu Superprofin kautta.

3. Löydä uusia kokemuksia

Oppilaspassi antaa sinulle rajattoman mahdollisuuden ottaa yhteyttä opettajiin ja löytää itsellesi sopivia tunteja ja kursseja. Innostu oppimisesta uudella tavalla!

Usein kysytyt kysymykset

💰 Mikä on keskimääräinen hinta tunneille aiheessa Kitara?

Keskimääräinen hinta tunneille on 30€.

Tuntisi hinta riippuu useista tekijöistä:

  • Opettajasi kokemuksesta
  • Tuntiesi sijainnista (verkossa, kotona tai muussa paikassa)
  • Opetuksesi kestosta ja tiheydestä

97% opettajistamme tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.

Löydä oma opettaja läheltä sinua.

💡 Miksi minun kannattaisi ottaa yksityistunteja?

Oman opettajan avulla kehityt aiheessa Kitara entistä tehokkaammin. Saat asiantuntevia neuvoja, henkilökohtaista palautetta ja tukea aiheessa kokemusta keränneeltä opettajalta.

Opettajamme jakavat osaamistaan auttaakseen sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Löydä oma opettaja jo tänään!

💻 Voinko oppia verkko-opetuksen kautta tästä aiheesta?

Superprofissa suuri osa aiheen Kitara opettajista tarjoaa myös verkko-opetusta.

Löydä opettaja verkkotunneille aiheessa Tunnit aiheessa: kitara

Löytääksesi verkko-opetusta suodata ja rajaa haussa mukaan vain opettajat, jotka tarjoavat opetusta web-kameran välityksellä. 

🎓 Kuinka monta opettajaa Superprof tarjoaa tässä aiheessa?

28 opettajaa tarjoaa tällä hetkellä aiheen Kitara opetusta lähelläsi.

Tutki ilmoituksia ja löydä itsellesi parhaiten sopiva opettaja.

Löydä oma opettaja 28 profiilin joukosta.

✒️ Millaisia arvioita opettajat ovat saaneet?

3 opettajan joukosta oppilaat arvioivat opettajansa keskimäärin arvosanalla 5.0/5.

Jos sinulla herää kysymyksiä, asiakaspalvelutiimimme on tukenasi viisi päivää viikossa.

Voit tarkastella opettajien arvioita ja palautteita arvioinneista.

Haluaisitko oppia lisää aiheessa kitara?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia aiheessa kitara!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Laajenna osaamistasi ja hio kykyjäsi oman opettajan kanssa aiheessa Kitara

Ennen kitaran valitsemista, sinun on kysyttävä itseltäsi, mikä musiikkityyli sinua kiinnostaa. Esimerkiksi teräskielinen akustinen kitara sopii paremmin folkmusiikkiin, kun taas sähkökitaralla on parempi jammailla rock-klassikoiden tahtiin. Myös ukulelelle ja klassiselle akustiselle kitaralle löytyy niille ominaiset tyylit.

Kun olet päättänyt tyylisi, ja hankkinut kitaran ja plektran, on aika siirtyä sorvin ääreen eli opetella musiikin teoriaa ja osallistua ensimmäisille kitaratunneille. Pop-rock, metalli, jazz, folk, blues? Varmista, että ilmoitat haluamasi musiikkityylin valitsemallesi opettajalle Superprofissa.

Sivustomme tavoitteena on tarjota kitaratunteja kaikille!

Valitse yksityisopettaja sen sijaan, että yrittäisit selvitä pelkästään nettiä selailemalla!

YouTuben, vinyylilevyjen paluun ja musiikin uskomattoman saatavuuden ansiosta musiikkitietämyksemme on laajempi, kuin koskaan ennen. Nykyään teini-ikäisistä ja nuorista aikuisista voi tulla Led Zeppelinin, The Doorsin ja Jimi Hendrixin kaltaisten legendojen faneja, vaikka he olisivatkin jo lopettaneet tai eivät olisi yhtä aktiivisia, kuin vuosikymmeniä sitten. Lyhyesti sanottuna mahdollisuudet ovat rajattomat, jos haluat oppia modernin musiikin historiaa ja soittamaan yhtä sen tärkeintä instrumenttia, kitaraa. Elämme hämmästyttävää musiikillista aikakautta! Ja kaiken tämän innostuksen keskellä on ehkä aika siirtyä pelkästä fanista todelliseksi kitaristiksi, eikö niin?

Haaveiletko sinäkin jammailevasi kitarasooloja, soittavasi arpeggioita tai omia musiikillisia luomuksiasi? Seuraava askeleesi on siis ilmoittautua kitaratunneille! Kuten luultavasti jo tiedätkin, kitara on yleisesti ottaen melko vaativa soitin. Vaikka jotkut aloittelijat etenevät nopeammin kuin toiset, kerralla tulee vastaan paljon uutta opittavaa. Käsien koordinaatiota, musiikin teoriaa, nuottien lukemista, rytmitajun kehittämistä, melodioiden muodostamista ja niin edelleen. Tämän vuoksi jotkut ihmiset suuntaavat verkkokurseille. "Online-musiikkitunnit", "musiikki verkossa", “kitaransoiton alkeet”, "kitara verkossa", "online-kitaratunnit" ja "opi soittamaan kitaraa verkossa" ovat suosittuja hakuja. Tämä oppimismenetelmä ei kuitenkaan ole läheskään sopivin vaihtoehto kitaran oppimiseen.

Hedelmällisintä aloittelevalle kitaristille on joko mennä musiikkikouluun, jossa saa kunnon opetusta muiden muusikoiden rinnalla, tai löytää henkilökohtainen opettaja. Ihannetapauksessa ammattilainen, jolla on musiikin tutkinto konservatoriosta ja joka pystyy opettamaan sinulle musiikin teoriaa sekä historiaa, ja osaa ohjata sinut vähitellen lukemaan nuotteja ja kitaratabulatuureja. Voit kuitenkin valita myös itseoppineen muusikon opetuksen. Päätavoitteena on kuitenkin se, että opit soittamaan kitaraa. Opit pikkuhiljaa myös oivaltamaan, kuinka laaja ala kitaramaailma onkaan. Se pitää sisällään paljon asioita; soinnut, skaalat, sähkökitarat, akustiset kitarat, vahvistimet, efektipedaalit, eri kitaramerkit (Gibson, Fender, PRS) ja mallit (Les Paul, Stratocaster, Custom 24).

Kitaran sulosointuja voi kuulla kappaleella kuin kappaleella, genrestä riippumatta. Se sopii yhtä hyvin hip-hopiin ja elektroniseen musiikkiin, kuin metalliin ja rockiin.

Kotona opettelusta on hyötyä

Kaikki edellä mainittu on mahdollista oppia, mutta tietysti sinun on oltava valmis tekemään töitä sen eteen. Kitaran soittaminen on vaativa harrastus, vaikka omaisitkin valmiiksi hyvän koordinaatiokyvyn ja hallitsisit eri kädenliikkeet tai sinulla olisi hyvä rytmitaju. Se vaatii paljon työtä ja aikaa, jopa intohimoa! Sinun ei esimerkiksi kannata odottaa kitaratunnille asti harjoittellaksesi, vaan ennemminkin yrittää soitella pari tuntia päivässä myös ihan muuten vaan. Kun alat opetella soittamista, saatat huomata edistyväsi nopeasti. Parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun harjoittelee vähän päivittäin. Pystyt soitamaan suosikkiartistiesi kappaleita, kunhan muistat avainsanan: harjoittelu.

Tiedät, mitä sanotaan: harjoitus tekee mestarin. Sitä ei voi painottaa liikaa!

Musiikin teoria vai kitaratabulatuurit?

Kun kyse on musiikin teoriasta ja nuottien tai “kitaratabien” opettelusta, voit seurata opettajasi ohjeita. Yksityisten kitaratuntien ottamisessa kotona on monia etuja, vaikka musiikkiopiston ystävät saattavatkin olla eri mieltä. Aloittelijoille voi olla hyötyä siitä, että heillä on henkilökohtainen opettaja. Koko oppitunti on omistettu yksinomaan sinulle, jotta voit keskittyä tiettyihin ongelmakohtiin ja opetella juuri haluamallasi tavalla.

Kitara ja eri genret

Kuten edellä mainittiin, kitaralla oon vankkumaton paikka modernin musiikin historiassa. Kitaristeja palvotaan kuin jumalia ja tietyt artistit ovat saavuttaneet legendojen maineen (Eric Clapton, Metallica, The Beatles, Led Zeppelin, Nirvana,The Rolling Stones, AC/DC, Carlos Santana ja monet muut). Mutta jos haluat oppia soittamaan kuin idolisi ja rokata heidän hittibiisien tahtiin, sinun täytyy ottaa monia kitaratunteja ja uppoutua syvälle musiikin teoriaan. Lyhyesti sanottuna, noudata opetussuunnitelmaa ilman kompromisseja. Kitaran soittaminen vaatii myös eri musiikkityylien ja -käsitteiden oppimista. Folk, akustinen, blues, rock, basso, pentatoninen asteikko, näppäily, nykymusiikki, vintage-kappaleet, pull-off ja hammer-on, legato, säestäminen, fuusiojazz, duuri- ja molliasteikot, improvisointi, rytmi, vahvistimen toiminta, vibrato, pop, bossa nova, funk, soul, flamenco, metalli, reggae…

Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Löydä kitaransoiton opettaja läheltäsi

Superprofin musiikkiopinnoista kitaratunnit ovat kaikista suosituimpia. Tämä ei sinänsä yllätä, ottaen huomioon kitaran monipuolisuuden. Aloittelevat kitaristit voivat olla kuitenkin huoletta, sillä meillä Superprofilla riittää kitaransoiton opettajia joka lähtöön! Yksi varteenotettava tieto on myös se, että kitaratunti maksaa keskimäärin paljon vähemmän kuin jonkin muun soittimen (kuten esimerkiksi pianon), tuntihinnan ollessa 30 euroa. Jos haluat oppia kitarasooloja, joiden soittamisesta olet aina unelmoinut tai oli kyse sitten soittamisesta omaksi iloksi, perheen ja ystävien edessä ja yleisön edessä, lakkaa syöttämästä nettiin hakusanoja: "kitaratunteja", "kitaran valitseminen", "miten oppia soittamaan kitaraa", "sähkökitaratunteja", "alkeiskitaratunteja", "ilmaisia kitaratunteja".

Se mitä etsit löytyy nenäsi edestä, Superprofilta.

Kuinka viedä kitaran soiton opiskelu astetta pidemmälle

Haluatko aloittaa kitaratunnit oppiaksesi soittamaan kuusikielistä (kitarassa voi olla jopa 12 kieltä tai vaikka kaksi kaulaa) kitaraa ammattikitaristin avustuksella? Tai ehkä etsit henkilökohtaista opettajaa tutustuaksesi paremmin kielisoittimiin ylipäätään? Saitko joltakulta syntymäpäivälahjaksi sähkökitaran, ja nyt haluat oppia soittamaan sitä?

Jos haluat soittaa bluesrockia kuin Eric Clapton, omaksua Jimi Hendrixin soittotyylin tai näppäillä Keith Richardsin säveltämiä riffejä, Superprofilta löydät kitaraopettajia kaikenlaisiin musiikkityyleihin (flamenco, klassinen, country, perinteinen latinalaismusiikki tai vaikkapa jazz) ja kaikentyyppisille kitaroille (klassinen, akustinen, flamenco, sähköinen, sähköakustinen ja niin edelleen). Valikoimastamme löydät myös bassokitaran opettajia, mikäli alataajuudet on enemmän sinun juttusi. Musiikin teorian opiskelusta on myös hyötyä laajentaessasi yleistä musiikkitietämystäsi.

Mitä haluaisit oppia?