Erinomainen
lausuntoa aiheesta

Opi lisää aiheesta Kitara oman opettajasi avulla

Katso lisää opettajia

5.0 /5

Opettajien keskimääräinen arvio on 5.0 yli 3 arvostelulla.

29 €/h

Parhaat hinnat: 96% opettajista tarjoaa ensimmäisen tuntinsa ilmaiseksi ja yksi tunti maksaa keskimäärin 29€.

2 h

⚡️ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat keskimäärin alle 2 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa

2. Ota yhteyttä

Salamannopeaa, opettajat vastaavat muutamassa tunnissa! Ja mikäli et heti löydä haluamaasi opettajaa, tiimimme on täällä auttaaksesi sinut alkuun.

3. Järjestä

Järjestä tuntisi kätevästi viestintäalustallasi opettajan tai valmentajan kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

📒 Kuinka verkko-opetus toimii aiheessa Kitara?

Voit sopia opetuksesta suoraan opettajasi kanssa sähköpostin tai puhelimen välityksellä. Löydät heidän yhteystietonsa vasemmasta sivupalkista tuntipyynnöissä. Voitte yhdessä opettajasi kanssa päättää siitä, miten haluatte järjestää tunnit.


Videopuheluille on useita vaihtoehtoja, katso esimerkiksi seuraavat sovellukset:

 • Skype
 • Google Hangouts
 • Zoom
 • Discord
 • Telefone

Näiden sovellusten avulla on mahdollista soittaa videopuheluita ja jakaa tietokoneen näyttö osallistujien kanssa.

24 opettajaa tarjoaa tunteja aiheessa kitara myös verkossa.

🔎 Miten voin varmistua opetuksen laadusta verkko-opetuksessa?

Yhteys- ja henkilötietojen varmennus

Varmennamme opettajien tiedot (puhelinnumero, sähköposti & valokuva) ja pätevyyden opettaa.


Varmennetut arvostelut - Yhteisön luottamus

Kaikki ilmoituksista löytyvät arvostelut varmennetaan Superprofin toimesta. Näin voit luottaa, että ne kertovat aidoista kokemuksista.

Valitse oma opettajasi 24 opettajan valikoimasta

🎓 Kuinka monta opettajaa on saatavilla verkkotunneille aiheessa kitara?

24 opettajaa aiheessa kitara on valmiina auttamaan sinua saavuttamaan tavoitteesi myös etäopetuksessa.

Voit selata heidän ilmoituksiaan ja valita itsellesi parhaiten sopivan.

Valitse yksi (tai useampi!) 24 profiilista.

💸 Mitä verkko-opetustunnit tässä aiheessa maksavat keskimäärin?

Keskimääräinen hinta aiheelle Tunnit aiheessa: kitara on 29€.

Hinta riippuu useista tekijöistä:

 • Opettajan tasosta ja kokemuksesta
 • Opetuksen kestosta ja tiheydestä

97% opettajista tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.


Verkko-opetus on yleensä noin 20% edullisempaa verrattuna lähiopetukseen.

Katso hinnat verkko-opetukselle.

🖋 Mikä on opettajien keskimääräinen arvio aiheen kitara verkkotunneilla?

Laskiessa keskiarvon 3 arvostelun otoksesta oppilaat arvioivat opettajansa Superprofissa keskimäärin arvosanalla 5.0/5.


Jos tarvitset apua palvelun käytön tai verkko-opetuksen kanssa, asiakaspalvelu auttaa sinua aina löytämään ratkaisun nopeasti.


(Myös koronapandemian aikana asiakaspalvelu on käytössäsi arkisin viisi päivää viikossa maanantaista perjantaihin klo 10-18)

Katso täältä oppilaiden antamia arvosteluja.💻 Miksi valita verkko-opetustunnit?

Verkkopalveluiden ja -kanavien lisääntyessä myös opiskelusta verkossa on tullut yhä suositumpaa ja sujuvampaa.

Verkko-opetustunnit ovat kätevä vaihtoehto opettajan ja oppilaan hallitessa digitaaliset työkalut.

Turvallista, helppoa ja mukavaa. Missä vain ja milloin vain - oma opettajasi on vain muutaman klikkauksen päässä.

24 opettajaa aiheessa Kitara saatavilla 

opettamaan sinua.

Tarve oppia lisää aiheessa Kitara?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia aiheessa Kitara!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Löydä oma opettajasi aiheessa Kitara auttamaan läksyissä, testeissä ja kokeissa.

Kitarasoittimet voidaan jakaa neljään eri kategoriaan: akustisiin, klassisiin, sähköisiin ja bassokitaroihin, jotta kokonaisuuden hahmottaminen helpottuu. Kitaroita voisikin verrata autoihin – erilaisia merkkejä ja malleja on olemassa lukemattomia, myös kategorioiden sisällä. Ed Sheeranin ja Eric Claptonin kitarat eroavat toisistaan, eikä kaupungin sinfoniaorkesterissa soiteta bassoa samanlaisella instrumentilla kuin Gene Simmons KISS-keikalla.

 

Kuka tahansa kitaransoittaja osaa kertoa, että erityyppiset kitarat kuulostavat erilaisilta, eikä niitä soitetakaan samalla tavalla. Opettelemalla kitaransoittoa, opit nopeasti hahmottamaan kuinka ääni ja soundi muuttuu, rytmistä ja soittotekniikasta riippuen. Alta saat paremman käsityksen kustakin kitarakategoriasta:

 • Akustinen kitara

  Perinteisesti akustisissa kitaroissa on kuusi teräskieltä, joita näppäillessä kaikupohjana toimiva runko vahvistaa kuultavaa ääntä. Suosittuihin akustisiin kitaroihin lukeutuvat muun muassa Parlour-, Dreadnought- ja Jumbo-soittimet.

 • Klassinen kitara

  Klassiset kitarat muistuttavat ulkonäöltään akustisia, mutta eroavat pääsääntöisesti käytettyjen kielten osalta, jotka on tehty nylonista. Vaikka klassiset kitarat näyttävätkin nopeasti katsottuna kaikki Flamenco-kitaralta, eroavaisuuksia kuitenkin löytyy.

 • Sähkökitara

  Sähkökitarat tuottavat ääntä niihin asennettujen sähkömagneettisten mikrofonien avulla – kielten värähtely muuttuu sähköisiksi signaaleiksi, jota vahvistetaan kitaravahvistimien avulla kuuluvaksi ääneksi.

 • Bassokitara

  Bassokitaroiden toimintamalli on sama kuin sähkökitaroilla, mutta niissä on usein vain neljä, paksumpaa ja matalammalle viritettyä kieltä, joiden soundi sopii paremmin tukemaan kitaran lisäksi myös rumpuja.

 

Kuten todettua, erilaisia kitaroita on lukemattomia. Jotkut eroavat toisistaan fyysisen koon, ja toiset taas kielten määrien mukaan. Yksi asia on kuitenkin varma: jokaisella kitaralla on oma käyttötarkoituksensa. Akustiset kitarat mahdollistavat sen, että soittaja pystyy luomaan persoonallisemman soundin omalla soittotekniikallaan. Sähkökitarat tuottavat voimakkaamman soundin ja paljon mahdollisuuksia sen muokkaamiseen erilaisten oheistarvikkeiden, kuten pedaalien ja vahvistimien avulla. Bassokitaran matala sointi taas tekee siitä erinomaisen parin lyömäsoittimille, kappaletta kantavan rytmin ja kompin luomiseksi.

 

Äläkä pelästy, mutta myös bassoja on olemassa monia erilaisia – niistä sitten myöhemmin lisää!

Kitarasoitinten väliset eroavaisuudet

Otsikon aiheesta voisi kirjoittaa pidemmänkin artikkelin, mutta aloitteleville soittajille riittää kevyempikin katsaus edellä lueteltujen kategorioiden eroavaisuuksin.

 

Kitarat on helppo jakaa kahteen ryhmään. Akustiset ja klassiset kitarat ovat yleensä muodoltaan samankaltaisia suurine kaikukoppineen ja niitä soitetaan lähtökohtaisesti ilman erillistä vahvistinta. Sähkö- ja bassokitaroista taas puuttuu ontto runko, ja ne ovat hieman pidempiä. Niitä soitetaan vahvistimella ja erilaiset säädöt mahdollistavat lukemattomia erilaiseja soundeja.

 

Selvitetään vielä tässä kohtaa, kuinka akustiset sekä klassiset ja sähkö- sekä bassokitarat eroavat keskenään toisistaan.

 

Keskeiset erot akustisten ja klassisten kitaroiden välillä:

 • Akustisissa kitaroissa on teräskielet, klassisissa kitaroissa nylonkielet

 • Kitaran kaula eli otelauta, on akustisissa kitaroissa kapeampi kuin klassisissa

 • Klassiset kitarat ovat hieman edullisempia

 • Ne tuottavat keskenään erilaisen äänimaailman. Klassiset kitarat yhdistetään usein espanjalaiseen flamenco-tyylilajiin, kun taas akustista kitaraa kuullaan monissa populaari- ja indiemusiikkituotannoissa.

 

Sähkö- ja bassokitaroiden eroavaisuudet ovat helpompi käsittää. Näiden soittajilla on esimerkiksi selvät roolit bänditoiminnassa – sähkökitaralla on kappaleissa melodinen ja harmoninen tehtävä. Niillä soitetaan kaikista tunnetuimmat riffit, eli rytmiset ja melodiset toistot – komppia ja rytmiä unohtamatta. Bassokitarat pitävät puolestaan vahvemmin rumpalin puolta, jotta kappaleiden rytmi ja tausta toimii. Bassolla tuetaan kitaralla soitettuja riffejä ja melodioita.

 

Joitakin selviä eroja löytyy myös sähkö- ja bassokitaroista:

 • Bassossa on yleensä neljä, sähkökitarassa kuusi kieltä

 • Bassokitarat ovat huomattavasti suurempia kuin sähkökitarat

 • Bassoissa on matalampi, oktaavia alempi viritys

 • Koska bassokitarat ovat enemmän taustasoittimia, sähkökitaroilla on helpompi ottaa näkyvämpää roolia esimerkiksi improvisoinnin ja soolojen myötä

Oikean instrumentin valinta

Sen jälkeen, kun oppii kitaransoiton perusteet, on paljon helpompaa ymmärtää myös muiden kitarasoitinten toimintaa. Alkuun päästäkseen, on kuitenkin tehtävä valinta siitä minkälaisella instrumentilla soittoharrastuksen haluaa aloittaa. Usein valinta kohdistuu akustiseen tai klassiseen kitaraan, sillä ne ovat hieman helpommin käsiteltäviä ja myös hinnaltaan maltillisempia soittimia. Niitä voi myös soittaa ilman oheistarvikkeita, kuten vahvistinta – sen kuin soittaa vaan.

 

Tärkeintä on tehdä selväksi itselle, mitä soittotaidolla haluaa saavuttaa. Jos haaveena on soittaa bändissä, on helpompaa valita omaksi soittimeksi sähkökitara tai basso, sillä ne löytyvät lähes jokaisesta orkesterista. Kun osaamista ja kokemusta karttuu, on helpompaa valita myös rooli bändissä: haluaako mieluummin olla häikäisevä soolokitaristi vai kellontarkka komppaaja.

 

Mikäli tavoitteenasi on oppia soittamaan huvin vuoksi, määrittelee oma musiikkimakusi pitkälti sopivan soittimen valintaa. Tämä johtuu siitä, että tyylilajit yhdistetään yleensä tiettiyihin soittimiin – kuten esimerkiksi rock-musiikki sähkökitaraan.

 

Huolimatta siitä, minkälaisella kitaralla päätät lähteä aluksi soittamaan, on soittotaidon kehittäminen tämän jälkeen helpompaa. Mikäli opit kitaransoiton alkeet helposti lähestyttävällä akustisella kitaralla, saatat haluta jatkaa harjoittelua ja uusia tekniikoita toisella soittimella.

 

Parasta kitaransoitossa on, että kuka vaan voi kulkea matkan katusoittajasta maailman tunnetuimmaksi artistiksi. Ei ole lainkaan tuulesta temmattua, että saatat jatkossa löytää itsesi esiintymässä jazz-klubilta, Tavastialta tai stadikan takahuoneelta. Sen kuin aloittaa!

Opi soittamaan kitaraa verkossa opettajan avulla

Osalle omatoiminen kitaransoiton opiskelu verkossa on helppoa. Yksinkertaiset ohjeet riittää ja soitto kulkee kuin luonnostaan. Tässä on kuitenkin muutamia ongelmia, joita ei välttämättä itse huomaa. Se on ihan totta, että erilaisten verkkokurssien kautta voi oppia soittamaan. Tällöin kuitenkin jää ilman arvokasta ammattilaisen antamaa palautetta ja kehitysideoita sekä tuikitärkeää musiikin teoriaa.

 

Varaamalla oman verkkosoittotunnin, opit helposti soitamaan omia lempikappaleitasi, yleisimpiä sointukuvioita ja vaikeampia sormituksia unohtamatta. Sen lisäksi, että saat vahvan pohjan soittamiseen, opit tärkeää tietoa omien soittimien toiminnasta, rakenteesta ja huoltamisesta.

 

Täydellisen kitaransoiton opettajan löytäminen Superprofilta on helppoa ja vaivatonta. Löydät kaikki paikkakunnallasi toimivat opettajat ja ammattilaiset kootusti arvosteluineen, eikä sovi unohtaa sitä että pystyt varaamaan etäyhteyksin toteutettavan kitaratunnin myös kauempaa. Voit myös tutustua etukäteen kunkin toimijan taustoihin ja osaamiseen sekä hintaluokkaan.

 

Ja jotta aloittaminen olisi tehty mahdollisimman helpoksi, osa opettajistamme tarjoaa ensimmäisen kitaratunnit ilmaiseksi. Tällöin pystyt matalalla kynnyksellä tutustumaan opettajan opetustyyliin, ennen kuin sitoudut mahdollisesti pidempään yhteistyöhön.

 

Mitä vielä odotat? Etsi uusi kitaraopettajasi Superprofilta ja aloita huikea harrastus jo tänään. Loppuun vielä varoitus – kitaransoitto saattaa aiheuttaa riippuvuutta, mutta se kannattaa!

Mitä haluaisit oppia?