Etusivu
Tarjoa opetusta

Löydä oma opettajasi verkko-opetukseen aiheessa: Kitara

ūü•á Parhaat opettajat
ūüíĽ 8 opettajaa verkossa
ūüĎĆ Varmennetut arvostelut
ūüíł Turvatut maksut

Mikä on oma tasosi?

Yksityistunnit Superprofissa

Opi lisää aiheesta Kitara oman opettajasi avulla

Katso lisää opettajia

5.0 /5

Opettajien keskimääräinen arvio on 5.0 yli 1 arvostelulla.

24 ‚ā¨/h

Parhaat hinnat: 100% opettajista tarjoaa ensimm√§isen tuntinsa ilmaiseksi ja yksi tunti maksaa keskim√§√§rin 24‚ā¨.

2 h

‚ö°ÔłŹ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat keskim√§√§rin alle 2 tunnissa

01

Löydä itsellesi
täydellinen opettaja

Selaa opettajia ja löydä itsellesi paras vaihtoehto - hinta, pätevyys, arvostelut, tuntien sijainti.

02

Organisoi
omat tuntisi

Ota yhteyttä opettajaasi, kerro omista tarpeistasi ja tavoitteistasi ja sopikaa opetuksen aikataulusta. Varaa tuntisi ja maksa ne helposti ja turvatusti palvelun kautta.

03

Löydä uusia kokemuksia

Ilmainen Oppilaspassi antaa sinulle rajattoman mahdollisuuden oppia. Löydä uusi intohimosi ja opi lisää!

Katso kaikki verkkotunteja tarjoavat opettajamme aiheessa Kitara

Löydä oma opettajasi aiheessa Kitara auttamaan läksyissä, testeissä ja kokeissa.

Kitarasoittimet voidaan jakaa nelj√§√§n eri kategoriaan: akustisiin, klassisiin, s√§hk√∂isiin ja bassokitaroihin, jotta kokonaisuuden hahmottaminen helpottuu. Kitaroita voisikin verrata autoihin ‚Äď erilaisia merkkej√§ ja malleja on olemassa lukemattomia, my√∂s kategorioiden sis√§ll√§. Ed Sheeranin ja Eric Claptonin kitarat eroavat toisistaan, eik√§ kaupungin sinfoniaorkesterissa soiteta bassoa samanlaisella instrumentilla kuin Gene Simmons KISS-keikalla.

 

Kuka tahansa kitaransoittaja osaa kertoa, että erityyppiset kitarat kuulostavat erilaisilta, eikä niitä soitetakaan samalla tavalla. Opettelemalla kitaransoittoa, opit nopeasti hahmottamaan kuinka ääni ja soundi muuttuu, rytmistä ja soittotekniikasta riippuen. Alta saat paremman käsityksen kustakin kitarakategoriasta:

 • Akustinen kitara

  Perinteisesti akustisissa kitaroissa on kuusi teräskieltä, joita näppäillessä kaikupohjana toimiva runko vahvistaa kuultavaa ääntä. Suosittuihin akustisiin kitaroihin lukeutuvat muun muassa Parlour-, Dreadnought- ja Jumbo-soittimet.

 • Klassinen kitara

  Klassiset kitarat muistuttavat ulkonäöltään akustisia, mutta eroavat pääsääntöisesti käytettyjen kielten osalta, jotka on tehty nylonista. Vaikka klassiset kitarat näyttävätkin nopeasti katsottuna kaikki Flamenco-kitaralta, eroavaisuuksia kuitenkin löytyy.

 • S√§hk√∂kitara

  S√§hk√∂kitarat tuottavat √§√§nt√§ niihin asennettujen s√§hk√∂magneettisten mikrofonien avulla ‚Äď kielten v√§r√§htely muuttuu s√§hk√∂isiksi signaaleiksi, jota vahvistetaan kitaravahvistimien avulla kuuluvaksi √§√§neksi.

 • Bassokitara

  Bassokitaroiden toimintamalli on sama kuin sähkökitaroilla, mutta niissä on usein vain neljä, paksumpaa ja matalammalle viritettyä kieltä, joiden soundi sopii paremmin tukemaan kitaran lisäksi myös rumpuja.

 

Kuten todettua, erilaisia kitaroita on lukemattomia. Jotkut eroavat toisistaan fyysisen koon, ja toiset taas kielten määrien mukaan. Yksi asia on kuitenkin varma: jokaisella kitaralla on oma käyttötarkoituksensa. Akustiset kitarat mahdollistavat sen, että soittaja pystyy luomaan persoonallisemman soundin omalla soittotekniikallaan. Sähkökitarat tuottavat voimakkaamman soundin ja paljon mahdollisuuksia sen muokkaamiseen erilaisten oheistarvikkeiden, kuten pedaalien ja vahvistimien avulla. Bassokitaran matala sointi taas tekee siitä erinomaisen parin lyömäsoittimille, kappaletta kantavan rytmin ja kompin luomiseksi.

 

√Ąl√§k√§ pel√§sty, mutta my√∂s bassoja on olemassa monia erilaisia ‚Äď niist√§ sitten my√∂hemmin lis√§√§!

Kitarasoitinten väliset eroavaisuudet

Otsikon aiheesta voisi kirjoittaa pidemmänkin artikkelin, mutta aloitteleville soittajille riittää kevyempikin katsaus edellä lueteltujen kategorioiden eroavaisuuksin.

 

Kitarat on helppo jakaa kahteen ryhmään. Akustiset ja klassiset kitarat ovat yleensä muodoltaan samankaltaisia suurine kaikukoppineen ja niitä soitetaan lähtökohtaisesti ilman erillistä vahvistinta. Sähkö- ja bassokitaroista taas puuttuu ontto runko, ja ne ovat hieman pidempiä. Niitä soitetaan vahvistimella ja erilaiset säädöt mahdollistavat lukemattomia erilaiseja soundeja.

 

Selvitetään vielä tässä kohtaa, kuinka akustiset sekä klassiset ja sähkö- sekä bassokitarat eroavat keskenään toisistaan.

 

Keskeiset erot akustisten ja klassisten kitaroiden välillä:

 • Akustisissa kitaroissa on ter√§skielet, klassisissa kitaroissa nylonkielet

 • Kitaran kaula eli otelauta, on akustisissa kitaroissa kapeampi kuin klassisissa

 • Klassiset kitarat ovat hieman edullisempia

 • Ne tuottavat kesken√§√§n erilaisen √§√§nimaailman. Klassiset kitarat yhdistet√§√§n usein espanjalaiseen flamenco-tyylilajiin, kun taas akustista kitaraa kuullaan monissa populaari- ja indiemusiikkituotannoissa.

 

S√§hk√∂- ja bassokitaroiden eroavaisuudet ovat helpompi k√§sitt√§√§. N√§iden soittajilla on esimerkiksi selv√§t roolit b√§nditoiminnassa ‚Äď s√§hk√∂kitaralla on kappaleissa melodinen ja harmoninen teht√§v√§. Niill√§ soitetaan kaikista tunnetuimmat riffit, eli rytmiset ja melodiset toistot ‚Äď komppia ja rytmi√§ unohtamatta. Bassokitarat pit√§v√§t puolestaan vahvemmin rumpalin puolta, jotta kappaleiden rytmi ja tausta toimii. Bassolla tuetaan kitaralla soitettuja riffej√§ ja melodioita.

 

Joitakin selviä eroja löytyy myös sähkö- ja bassokitaroista:

 • Bassossa on yleens√§ nelj√§, s√§hk√∂kitarassa kuusi kielt√§

 • Bassokitarat ovat huomattavasti suurempia kuin s√§hk√∂kitarat

 • Bassoissa on matalampi, oktaavia alempi viritys

 • Koska bassokitarat ovat enemm√§n taustasoittimia, s√§hk√∂kitaroilla on helpompi ottaa n√§kyv√§mp√§√§ roolia esimerkiksi improvisoinnin ja soolojen my√∂t√§

Oikean instrumentin valinta

Sen j√§lkeen, kun oppii kitaransoiton perusteet, on paljon helpompaa ymm√§rt√§√§ my√∂s muiden kitarasoitinten toimintaa. Alkuun p√§√§st√§kseen, on kuitenkin teht√§v√§ valinta siit√§ mink√§laisella instrumentilla soittoharrastuksen haluaa aloittaa. Usein valinta kohdistuu akustiseen tai klassiseen kitaraan, sill√§ ne ovat hieman helpommin k√§sitelt√§vi√§ ja my√∂s hinnaltaan maltillisempia soittimia. Niit√§ voi my√∂s soittaa ilman oheistarvikkeita, kuten vahvistinta ‚Äď sen kuin soittaa vaan.

 

Tärkeintä on tehdä selväksi itselle, mitä soittotaidolla haluaa saavuttaa. Jos haaveena on soittaa bändissä, on helpompaa valita omaksi soittimeksi sähkökitara tai basso, sillä ne löytyvät lähes jokaisesta orkesterista. Kun osaamista ja kokemusta karttuu, on helpompaa valita myös rooli bändissä: haluaako mieluummin olla häikäisevä soolokitaristi vai kellontarkka komppaaja.

 

Mik√§li tavoitteenasi on oppia soittamaan huvin vuoksi, m√§√§rittelee oma musiikkimakusi pitk√§lti sopivan soittimen valintaa. T√§m√§ johtuu siit√§, ett√§ tyylilajit yhdistet√§√§n yleens√§ tiettiyihin soittimiin ‚Äď kuten esimerkiksi rock-musiikki s√§hk√∂kitaraan.

 

Huolimatta siitä, minkälaisella kitaralla päätät lähteä aluksi soittamaan, on soittotaidon kehittäminen tämän jälkeen helpompaa. Mikäli opit kitaransoiton alkeet helposti lähestyttävällä akustisella kitaralla, saatat haluta jatkaa harjoittelua ja uusia tekniikoita toisella soittimella.

 

Parasta kitaransoitossa on, että kuka vaan voi kulkea matkan katusoittajasta maailman tunnetuimmaksi artistiksi. Ei ole lainkaan tuulesta temmattua, että saatat jatkossa löytää itsesi esiintymässä jazz-klubilta, Tavastialta tai stadikan takahuoneelta. Sen kuin aloittaa!

Opi soittamaan kitaraa verkossa opettajan avulla

Osalle omatoiminen kitaransoiton opiskelu verkossa on helppoa. Yksinkertaiset ohjeet riittää ja soitto kulkee kuin luonnostaan. Tässä on kuitenkin muutamia ongelmia, joita ei välttämättä itse huomaa. Se on ihan totta, että erilaisten verkkokurssien kautta voi oppia soittamaan. Tällöin kuitenkin jää ilman arvokasta ammattilaisen antamaa palautetta ja kehitysideoita sekä tuikitärkeää musiikin teoriaa.

 

Varaamalla oman verkkosoittotunnin, opit helposti soitamaan omia lempikappaleitasi, yleisimpiä sointukuvioita ja vaikeampia sormituksia unohtamatta. Sen lisäksi, että saat vahvan pohjan soittamiseen, opit tärkeää tietoa omien soittimien toiminnasta, rakenteesta ja huoltamisesta.

 

Täydellisen kitaransoiton opettajan löytäminen Superprofilta on helppoa ja vaivatonta. Löydät kaikki paikkakunnallasi toimivat opettajat ja ammattilaiset kootusti arvosteluineen, eikä sovi unohtaa sitä että pystyt varaamaan etäyhteyksin toteutettavan kitaratunnin myös kauempaa. Voit myös tutustua etukäteen kunkin toimijan taustoihin ja osaamiseen sekä hintaluokkaan.

 

Ja jotta aloittaminen olisi tehty mahdollisimman helpoksi, osa opettajistamme tarjoaa ensimmäisen kitaratunnit ilmaiseksi. Tällöin pystyt matalalla kynnyksellä tutustumaan opettajan opetustyyliin, ennen kuin sitoudut mahdollisesti pidempään yhteistyöhön.

 

Mit√§ viel√§ odotat? Etsi uusi kitaraopettajasi Superprofilta ja aloita huikea harrastus jo t√§n√§√§n. Loppuun viel√§ varoitus ‚Äď kitaransoitto saattaa aiheuttaa riippuvuutta, mutta se kannattaa!

Usein kysytyt kysymykset

ūüďí Kuinka verkko-opetus toimii aiheessa Kitara?

Voit sopia opetuksesta suoraan opettajasi kanssa s√§hk√∂postin tai puhelimen v√§lityksell√§. L√∂yd√§t heid√§n yhteystietonsa vasemmasta sivupalkista tuntipyynn√∂iss√§. Voitte yhdess√§ opettajasi kanssa p√§√§tt√§√§ siit√§, miten haluatte j√§rjest√§√§ tunnit.


Videopuheluille on useita vaihtoehtoja, katso esimerkiksi seuraavat sovellukset:

 • Skype
 • Google Hangouts
 • Zoom
 • Discord
 • Telefone

Näiden sovellusten avulla on mahdollista soittaa videopuheluita ja jakaa tietokoneen näyttö osallistujien kanssa.

8 opettajaa tarjoaa tunteja aiheessa kitara myös verkossa.

ūüĒé Miten voin varmistua opetuksen laadusta verkko-opetuksessa?

Yhteys- ja henkilötietojen varmennus

Varmennamme opettajien tiedot (puhelinnumero, s√§hk√∂posti & valokuva) ja p√§tevyyden opettaa.


Varmennetut arvostelut - Yhteisön luottamus

Kaikki ilmoituksista löytyvät arvostelut varmennetaan Superprofin toimesta. Näin voit luottaa, että ne kertovat aidoista kokemuksista.

Valitse oma opettajasi 8 opettajan valikoimasta

ūüéď Kuinka monta opettajaa on saatavilla verkkotunneille aiheessa kitara?

8 opettajaa aiheessa kitara on valmiina auttamaan sinua saavuttamaan tavoitteesi my√∂s et√§opetuksessa.

Voit selata heidän ilmoituksiaan ja valita itsellesi parhaiten sopivan.

Valitse yksi (tai useampi!) 8 profiilista.

ūüíł Mit√§ verkko-opetustunnit t√§ss√§ aiheessa maksavat keskim√§√§rin?

Keskim√§√§r√§inen hinta aiheelle Tunnit aiheessa: kitara on 24‚ā¨.

Hinta riippuu useista tekijöistä:

 • Opettajan tasosta ja kokemuksesta
 • Opetuksen kestosta ja tiheydest√§

97% opettajista tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.


Verkko-opetus on yleensä noin 20% edullisempaa verrattuna lähiopetukseen.

Katso hinnat verkko-opetukselle.

ūüĖč Mik√§ on opettajien keskim√§√§r√§inen arvio aiheen kitara verkkotunneilla?

Laskiessa keskiarvon 1 arvostelun otoksesta oppilaat arvioivat opettajansa Superprofissa keskim√§√§rin arvosanalla 5.0/5.


Jos tarvitset apua palvelun k√§yt√∂n tai verkko-opetuksen kanssa, asiakaspalvelu auttaa sinua aina l√∂yt√§m√§√§n ratkaisun nopeasti.


(Myös koronapandemian aikana asiakaspalvelu on käytössäsi arkisin viisi päivää viikossa maanantaista perjantaihin klo 10-18)

Katso t√§√§lt√§ oppilaiden antamia arvosteluja.ūüíĽ Miksi valita verkko-opetustunnit?

Verkkopalveluiden ja -kanavien lis√§√§ntyess√§ my√∂s opiskelusta verkossa on tullut yh√§ suositumpaa ja sujuvampaa.

Verkko-opetustunnit ovat kätevä vaihtoehto opettajan ja oppilaan hallitessa digitaaliset työkalut.

Turvallista, helppoa ja mukavaa. Missä vain ja milloin vain - oma opettajasi on vain muutaman klikkauksen päässä.

8 opettajaa aiheessa Kitara saatavilla 

opettamaan sinua.