Erinomainen
lausuntoa aiheesta

Opi lisää aiheesta suomi verkossa tai lähiopetuksessa oman opettajasi kanssa

Katso lisää opettajia

5.0 /5

Opettajien keskimääräinen arvio on 5.0 yli 4 arvostelulla.

29 €/h

Parhaat hinnat: 100% opettajista tarjoaa ensimmäisen tuntinsa ilmaiseksi ja keskimääräinen hinta tunnille on 29€.

5 h

⚡️ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat yleensä alle 5 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa aiheessa suomi!

2. Organisoi
omat tuntisi

Keskustele opettajasi kanssa, kerro omat toiveesi ja tavoitteesi ja sovi aikatauluista. Varaa tuntisi ja maksa ne turvallisesti - kaikki tämä tapahtuu Superprofin kautta.

3. Löydä uusia kokemuksia

Oppilaspassi antaa sinulle rajattoman mahdollisuuden ottaa yhteyttä opettajiin ja löytää itsellesi sopivia tunteja ja kursseja. Innostu oppimisesta uudella tavalla!

Usein kysytyt kysymykset

💰 Mikä on keskimääräinen hinta tunneille aiheessa Suomi?

Keskimääräinen hinta tunneille on 29€.

Tuntisi hinta riippuu useista tekijöistä:

  • Opettajasi kokemuksesta
  • Tuntiesi sijainnista (verkossa, kotona tai muussa paikassa)
  • Opetuksesi kestosta ja tiheydestä

97% opettajistamme tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.

Löydä oma opettaja läheltä sinua.

💡 Miksi minun kannattaisi ottaa yksityistunteja?

Oman opettajan avulla kehityt aiheessa Suomi entistä tehokkaammin. Saat asiantuntevia neuvoja, henkilökohtaista palautetta ja tukea aiheessa kokemusta keränneeltä opettajalta.

Opettajamme jakavat osaamistaan auttaakseen sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Löydä oma opettaja jo tänään!

💻 Voinko oppia verkko-opetuksen kautta tästä aiheesta?

Superprofissa suuri osa aiheen Suomi opettajista tarjoaa myös verkko-opetusta.

Löydä opettaja verkkotunneille aiheessa Tunnit aiheessa: suomi

Löytääksesi verkko-opetusta suodata ja rajaa haussa mukaan vain opettajat, jotka tarjoavat opetusta web-kameran välityksellä. 

🎓 Kuinka monta opettajaa Superprof tarjoaa tässä aiheessa?

15 opettajaa tarjoaa tällä hetkellä aiheen Suomi opetusta lähelläsi.

Tutki ilmoituksia ja löydä itsellesi parhaiten sopiva opettaja.

Löydä oma opettaja 15 profiilin joukosta.

✒️ Millaisia arvioita opettajat ovat saaneet?

4 opettajan joukosta oppilaat arvioivat opettajansa keskimäärin arvosanalla 5.0/5.

Jos sinulla herää kysymyksiä, asiakaspalvelutiimimme on tukenasi viisi päivää viikossa.

Voit tarkastella opettajien arvioita ja palautteita arvioinneista.

Haluaisitko oppia lisää aiheessa suomi?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia aiheessa suomi!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Löydä juuri sinulle sopiva yksityinen suomen kielen opettaja paikassa

Suomen kielen alkeet haltuun

Suomen kielen oppiminen ei ole helppo tehtävä, etenkään toisesta kulttuurista tulevalle. Erilaiset taivutusmuodot ja kielioppisäännöt vievät kokeneemmankin äidinkielen taitajan joskus googlaamaan, että mitenkä se olla -sana taivutettiinkaan. Erilaisia merkitysryhmiä kun tällä moneen sopivalla verbillä on kymmeniä. Tai yritäpä selittää englanniksi, mitä verbi “tulla” oikein tarkoittaa. Siinäpä iltapuuhaa! Suomen kielen puhuminen on yksi asia. Kirjoittaminen, lukeminen ja kuullun ymmärtäminen ovat niin ikään suomen kielen osaamisen osa-alueita, joissa jokaisessa on omat mutkansa matkassa. Pilkkujen paikkaa pohtii moni yritysjohtajakin, kun taas osan kirjoituksesta ei saa välttämättä pisteen puuttumisesta johtuen selvää. Vaikka suomen kieli on yksi vaikeimmista, niin pystyt siihen kyllä. Me autamme!

Suomen kielen kertaus kannattaa

Kaikki eivät koulussa ollessaan tykänneet äidinkielen tunneista. Tai kirjoitustehtävistä. Saati lukemisesta. Osa taas tällä rivillä olevista ei ole koskaan opiskellut suomea, mutta pystyy silti ymmärtämään lukemansa. Suomen opiskelu on ensiarvoisen tärkeää siksi, että kaunis kielemme saisi lisää käyttäjiä ja kuluttajia, mutta ennen kaikkea siksi että se tuottaa monenlaisia hyötyjä. Työelämästä ja urasuunnitelmista arjen askareisiin ja niissä pärjäämiseen. Lukeminen on kautta historian ollut tapa tutustua kulttuuriin ja itseensä. Kun ymmärtää täysin lukemansa, voi sillä kehittää omaa ajatteluaan ja taitoaan suomen kielen parissa. Suomalainen kirjallisuus on kiehtovaa ja sitä varten kannattaakin nähdä vaivaa! Lukeminen parantaa kriittistä ajattelukykyä sekä avaa ympäröivää maailmankuvaa ja sen sosiaalisia suhteita. Kirjoittamaan opetteleminen mahdollistaa taas erilaisen tavan kommunikoida toisten kanssa, täysin omalla kielellä. Tänä päivänä myös yhä suositummat äänikirjat ja podcastit ovat vallanneet sijaa perinteisemmiltä julkaisuformaateilta, mutta niidenkin sisäistäminen onnistuu vain kielitaitoa kartuttamalla. Miksi et siis panostaisi suomen kielen taitoihisi?

Suomen ja äidinkielen opinnot koulussa

Suomen opiskelu alkaa useimmilla meistä jo vauvaiässä. Virallisempaa siitä tulee päivähoidon ja peruskoulun alkaessa. Kuten muitakin kieliä, suomen opinnoissa keskitytään etenkin lukemiseen, kirjoittamiseen sekä kielioppiin, sanastoon ja tietysti myös puhumiseen. Peruskoulun äidinkielen opetuksesta 80% opiskellaan vuosiluokilla 1–6 luokanopettajan johdolla. Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksessa on Suomessa tehtävänä kehittää oppilaiden kieli-, vuorovaikutus- ja tekstitaitoja. Lisäksi opetuksella ohjataan kiinnostumaan kielestä, kirjallisuudesta sekä tulemaan tietoiseksi itsestään viestijänä ja kielen käyttäjänä. Elämä on yhtä opiskelua. Päättyykö suomen kielen harjoittelu koskaan? Emme usko!

Suomen kielen puhetaito

Puhetaito on yksi merkittävimmistä asioista, joita Suomessa asuessa haluaa oppia. Suomen kielen puhumisen oppiminen edistää sosiaalista kehitystä ja suhdetta ympäröivään yhteiskuntaan – ja onhan se tärkeä tapa tuoda esille omia ajatuksiaan. Puhetaidosta on hyötyä niin ikään erilaisen kieliopin ja kirjoittamisen suhteen, mutta tärkeintä on nimenomaan hakeutua tilanteisiin, jossa suomea pääsee käyttämään. Kielioppisäännöt ja muut seikat saattavat monimutkaisuuden vuoksi pelottaa aloittamaan, mutta niihin ehtii paneutua kyllä. Rohkeasti siis puhumaan!

Suomen kielen kirjoitustaito

Kirjoittamisen opiskelussa kiinnitetään ennen kaikkea huomiota kielioppiin. Suomen kielessä on olemassa lukemattomia erilaisia sääntöjä, aina lauserakenteista sanojen taivutusmuotoihin. Kieliopin opiskelun lisäksi pyritään erilaisilla kirjoitustehtävillä herättämään mielenkiintoa kirjallisuutta kohtaan sekä valmistamaan tulevia opintoja tai työelämää varten. Pitkienkin esseiden kirjoittamisella on ajatus taustalla, ja se ei ole kiusanteko kirjoittajaa kohtaan! Jossain kohti huomaat kyllä, että kannatti raapustaa. Koskaan ei tiedä, milloin täytyy seuraavan kerran tarttua kynään.

Suomen kielen lukutaito

Lukemisella on pääsääntöisesti kaksi eri tehtävää. Ääneen lukeminen, uusien ja tuttujen sanojen yhdistäminen pyrkii luomaan rohkeutta kielitaidon käyttämiseen. Lisäksi lukeminen auttaa meitä kyseenalaistamaan ja tutkailemaan kriittisesti luettua asiaa sekä kehittämään käsitystä ympäröivästä yhteiskunnastamme, tästä tuhansien järvien maasta. Koskaan ei ole huono aika lukea. Se nimittäin kehittää myös jokaisen sisällä asuvaa mielikuvitusta. Ja mielikuvitus taas mahdollistaa monia asioita, luovuudesta unelmointiin. Lukemisesta voit saada myös elinikäisen harrastuksen, joka edesauttaa henkistä hyvinvointia ja kasvua.

Opi suomea yksityisopettajan kanssa

Jäikö suomen kielen opinnot muiden mielenkiintojen kohteiden taakse? Oletko muuttanut Suomeen, ja haaveilet tietystä työurasta? Esimerkiksi toimittajan, kirjailijan, editoijan ja lakimiehen ammateissa suomen kielen merkitys on sanomattakin selvä. Myös palveluammateissa, opetustyössä ja vaikkapa kulttuuri-, viihde- ja markkinointialan tehtävissä kynäniekoille ja puhetaitureille suomen kielen osaaminen on ehdoton valttikortti. Vai haluatko kenties oppia asioimaan kaupassa tällä suomalais-ugrilaisella, oudon kuuloisella mutta palkitsevalla kielellä? Oli motivaatiosi mikä tahansa, suomen kielen opiskelu yksityisopettajan kanssa on todellakin harkitsemisen arvoista. Suomen kieltä voi totta kai opiskella kielikursseilla ja ryhmäopetuksessa, mutta tiedätkö ketään opettajaa, joka ehtisi oikeasti auttamaan kaikkien luokkahuoneessa istuvien pulmien kanssa? Aika vain ei yksinkertaisesti riitä, jolloin aikataulut menevät jonkun toisen pillin mukaan. Näillä ryhmätunneilla etuna on se, että paikalla on usein muitakin kielitaitoa kartuttamaan lähteneitä, joiden kanssa voi aloittaa ja kehittää keskustelua. Yksityisopetuksessa et ole yksin. Vaan osaavan opettajan kanssa. Suomen kielen alkeet on helpointa oppia omaan tahtiin, sillä kaikki työskentelytavat ja aikataulut räätälöidään aina osallistujan toiveiden mukaan. Taitava yksityisopettaja kykenee huomaamaan suurimmat kehityskohteet sekä neuvomaan nopeammin eteenpäin. Mutta älä ymmärrä väärin – kiire ei ole. Toisin kuin opetussuunnitelman mukaan mentäessä.

Yksityisopetusta Superprofilta

Suomen kielen opettajia löytyy paikallisista oppilaitoksista, kotoutumiskoulutuksen kautta, TE-toimistolta sekä kansanopistojen kielikursseilta. Myös netin kautta voi löytää monia toimijoita, jotka tarjoavat opetusta suomen kielessä. Tässä kohtaa lienee fiksua todeta, että meillä Superprofilla on rekisteröityneenä monia suomen kielen yksityisopettajia. Opettajia, jotka ovat erikoistuneet kahdenkeskiseen opetukseen ja sen mahdollisimman tehokkaaseen suunnitteluun. Etsinnän voi siis lopettaa. Voit tutustua opettajiimme puhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Etsi sopiva opettaja sijainnin, hinnan tai esimerkiksi arvostelujen perusteella ja ota rohkeasti yhteyttä. Osa opettajista tarjoaa jopa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Aapiskirja sinulle räätälöitynä odottaa – tervetuloa oppimaan pilkun paikka!

Mitä haluaisit oppia?