Erinomainen
lausuntoa aiheesta

Opi lisää aiheesta kuvataide verkossa tai lähiopetuksessa oman opettajasi kanssa

Katso lisää opettajia

5.0 /5

Opettajien keskimääräinen arvio on 5.0 yli 4 arvostelulla.

29 €/h

Parhaat hinnat: 100% opettajista tarjoaa ensimmäisen tuntinsa ilmaiseksi ja keskimääräinen hinta tunnille on 29€.

4 h

⚡️ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat yleensä alle 4 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa aiheessa kuvataide!

2. Organisoi
omat tuntisi

Keskustele opettajasi kanssa, kerro omat toiveesi ja tavoitteesi ja sovi aikatauluista. Varaa tuntisi ja maksa ne turvallisesti - kaikki tämä tapahtuu Superprofin kautta.

3. Löydä uusia kokemuksia

Oppilaspassi antaa sinulle rajattoman mahdollisuuden ottaa yhteyttä opettajiin ja löytää itsellesi sopivia tunteja ja kursseja. Innostu oppimisesta uudella tavalla!

Usein kysytyt kysymykset

💰 Mikä on keskimääräinen hinta tunneille aiheessa Kuvataide?

Keskimääräinen hinta tunneille on 29€.

Tuntisi hinta riippuu useista tekijöistä:

  • Opettajasi kokemuksesta
  • Tuntiesi sijainnista (verkossa, kotona tai muussa paikassa)
  • Opetuksesi kestosta ja tiheydestä

97% opettajistamme tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.

Löydä oma opettaja läheltä sinua.

💡 Miksi minun kannattaisi ottaa yksityistunteja?

Oman opettajan avulla kehityt aiheessa Kuvataide entistä tehokkaammin. Saat asiantuntevia neuvoja, henkilökohtaista palautetta ja tukea aiheessa kokemusta keränneeltä opettajalta.

Opettajamme jakavat osaamistaan auttaakseen sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Löydä oma opettaja jo tänään!

💻 Voinko oppia verkko-opetuksen kautta tästä aiheesta?

Superprofissa suuri osa aiheen Kuvataide opettajista tarjoaa myös verkko-opetusta.

Löydä opettaja verkkotunneille aiheessa Tunnit aiheessa: kuvataide

Löytääksesi verkko-opetusta suodata ja rajaa haussa mukaan vain opettajat, jotka tarjoavat opetusta web-kameran välityksellä. 

🎓 Kuinka monta opettajaa Superprof tarjoaa tässä aiheessa?

24 opettajaa tarjoaa tällä hetkellä aiheen Kuvataide opetusta lähelläsi.

Tutki ilmoituksia ja löydä itsellesi parhaiten sopiva opettaja.

Löydä oma opettaja 24 profiilin joukosta.

✒️ Millaisia arvioita opettajat ovat saaneet?

4 opettajan joukosta oppilaat arvioivat opettajansa keskimäärin arvosanalla 5.0/5.

Jos sinulla herää kysymyksiä, asiakaspalvelutiimimme on tukenasi viisi päivää viikossa.

Voit tarkastella opettajien arvioita ja palautteita arvioinneista.

Haluaisitko oppia lisää aiheessa kuvataide?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia aiheessa kuvataide!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Kuvataide kurssi vastaten juuri sinun tarpeitasi

Löydä kuvataidekurssi netistä

Onko mieleesi juolahtanut että kuvataide on kouluaine, joka helposti tuppaa jäämään juuri sellaiseksi – pelkäksi kouluaineeksi. Harva jatkaa kuvataiteen parissa enää peruskoulun pakollisen oppimäärän jälkeen. Kuvataide taidemuotona jää helposti esimerkiksi valokuvaamisen jalkoihin, sillä melkein kaikilla meillä kulkee kamera mukana puhelimessa. Yleisesti ajatellaan, että kuvataide on vain luonnollisesti lahjakkaiden ihmisten harrastus, mutta se ei pidä paikkaansa. Toki väitteessä on hieman perääkin. On helpompi innostua kuvataiteesta koulussa ja tehdä siitä jopa ammatti, jos olet synnynnäisesti lahjakas. Kuten kaikissa oppiaineissa ja harrastuksissa, kova työ ja motivaatio ovat tärkeimmät tekijät – joten älä luule, etteikö sinusta olisi piirtämään ja maalaamaan!  

Monta syytä opiskella kuvataidetta

Kuvataide on paljon muutakin kuin kauniiden taideteosten tekemistä, vaikka se onkin lopulta tekijä, joka motivoi eniten. Olitpa sitten vastavalmistunut kuvataiteen maisteri tai eläkkeelle jäämässä oleva ammattilainen, kuvataidekurssille osallistuminen on järkevää monestakin syystä! Kuvataide on syystäkin osana Suomen yleistä opetussuunnitelmaa. Aineen opetus aloitetaan jo varhain alakoulussa, sillä se kehittää hienomotorisia taitoja, koordinaatiokykyä sekä sorminäppäryyttä. Taideteoksen luominen on usein pikkutarkkaa työtä ja vaatii keskittymistä, jolloin kärsivällisyys kehittyy. Kuvataide voi olla myös terapeuttista ja sitä käytetäänkin hyödyksi eri terapiamuodoissa. Maalaaminen, piirtäminen tai vaikka valmiin värityskirjan värittäminen voivat lievittää stressiä ja ahdistusta. Kuvataide on meditatiivinen harrastus, jossa synkät ajatukset voi heittää hetkeksi sivuun ja keskittyä vain oman luovuuden vapauttamiseen. On sanomattakin selvää, että kuvataidekurssi on järkevä valinta silloin, jos tavoitteenasi on ryhtyä ammattitaiteilijaksi. Kuvataideopinnoista on hyötyä myös muissa ammateissa, kuten arkkitehdin, graafisen suunnittelijan, lavastajan tai vaikkapa TV-tuottajan ammateissa. Kuvataide kehittää myös muita taitoja, kuten ongelmanratkaisu- ja kommunikaatiokykyä sekä tiimityöskentelyä.  

Mitä kuvataidekurssi sisältää?

Kuvataide ei eroa muista oppiaineista sen suhteen, että oppimistapoja on yhtä paljon kuin opiskelijoita. Mistä sitten tiedät, mikä tapa on juuri sinulle paras? Se selviää vain ja ainoastaan kokemuksen kautta. Tavoitteesi ja lähtötasosi vaikuttaa paljon siihen, mistä kannattaa aloittaa. Jos haluat oppia maalaamaan tai piirtämään, niin kannattaa aloittaa yksinkertaisista esineistä ja muodoista. Usein piirtäminen on hyvä aloittaa vaikkapa sarjakuvahahmoista. Mieti esimerkiksi Mikki Hiirtä, se on lopulta palloista ja soikioista koostuva hahmo.

Geometria on yksi keskeisimmistä alueista, joka on hallittava. Tämän jälkeen on helpompi hahmottaa oikean ihmisen siluetti. Ihmistä piirtäessä on järkevää edetä ruumiinosa kerrallaan. Maisemaa maalatessa törmäät termeihin, kuten katoamispiste, horisontti, tasapaino, kontrasti, korostus, liike, kuvio, yhtenäisyys ja monimuotoisuus. Nämä ovat ehdottomia käsitteitä hallita, jotta kuvan sommittelu onnistuu.

Sitten päästään materiaalien maailmaan. Lyijykynällä paperille piirtäminen saattaa tuntua haastavalta, vaikka se on yksi helpoimmista taidoista! Eri materiaalit käyttäytyvät eri pinnoilla erilailla ja reagoivat eri tavalla esimerkiksi ilmankosteuteen ja valoon. Ei ole siis yhdentekevää, käytätkö kankaalle maalatessa öljy- vai vesivärejä. Veistoksia tehdessä työkalut täytyy valita työstettävän materiaalin perusteella.

Kuvataide ei ole siis niin yksinkertaista, kuin saattaisi olettaa. Siksi suosittelemme kuvataiteen opettajan palkkaamista ja kuvataidekurssille tai työpajalle osallistumista. Tärkeimmät asiat, joita opit kuvataidekurssilla on kuitenkin sinnikkyys ja kärsivällisyys. Joskus joudut opettelemaan jonkin taidon alusta saakka, jopa silloin, kun et tarvitsisi kyseistä taitoa omassa taiteenlajissa. Tämä auttaa sinua sisäistämään kuvataiteen kokonaisuutta, mistä on hyötyä loppupeleissä.  

Kuvataiteen opiskelu yksityisopettajan kanssa

Itsenäinen opiskelu voi olla joskus paras tapa oppia, kun saat vapaasti valita omat reitit ja aikataulut. Ajoittain joudut kuitenkin väistämättä umpikujaan, jolloin opettajan apu voi olla korvaamatonta. Internetin avulla pääsee myös pitkälle, mutta ei ehkä yhtä nopeasti, kuin ammattitaitoisen opettajan opastuksella. Nykyään on mahdollista löytää apua lähes kaikkeen esimerkiksi YouTubesta, foorumeilta tai kirjastosta. On kuitenkin helpompaa ja nopeampaa esittää kysymyksiä vieressä istuvalle opettajalle, kuin internetin Oraakkelille. Miksi et tekisi oppimisesta tehokkaampaa palkkaamalla yksityisen kuvataiteen opettajan?

Opettajalta saat teknisen osaamisen lisäksi apua kriittiseen ajatteluun ja hänen avulla motivaation ylläpitäminen on helpompaa. Saat jatkuvasti rakentavaa palautetta, mikä auttaa niin heikkouksien kuin vahvuuksienkin tunnistamisessa. Tämän lisäksi kuvataiteen opettaja osaa esitellä sinulle taiteilijoita ja teoksia, joiden uskoo kiinnostavan sinua. Näistä voit ammentaa vinkkejä omaan tekemiseesi. Uutta harrastusta aloittaessa on yleistä, että alku saattaa tuntua haastavalta ja tämän myötä motivaatio hiipuu. Ammattitaitoinen kuvataiteen opettaja osaa auttaa sinut esteiden yli ja pitää mielesi avoinna.

Voit käydä oppitunteja joko paikan päällä tai etänä. Opettaja voi tulla sinun luoksesi tai sinä voit mennä hänen luokseen. On myös mahdollista pitää oppitunti esimerkiksi puistossa tai työpajassa. Kurssit voivat olla yksityisiä tai ryhmäopetuksena toteutettavia, jolloin kustannukset ovat luonnollisesti pienemmät. Etäopetus on paras vaihtoehto, mikäli tahdot pitää budjetin mahdollisimman pienenä. Useimmat opiskelijat oppivat parhaiten kahdenkeskisillä oppitunneilla. Tällöin opettaja voi keskittyä tunnilla vain ja ainoastaan sinun opastamiseen. Kurssit myös räätälöidään juuri sinulle sopiviksi, jolloin et jää jälkeen tai päinvastoin etene vaadittua nopeammin.  

Kuinka löytää kuvataiteen opettaja Suomesta?

Superprof on tehnyt kuvataiteen opettajan löytämisestä helppoa ja vaivatonta. Sen kuin vain asetat hakuun sijainniksi Suomi ja aineeksi kuvataide. Nyt voit löytää Suomen parhaat kuvataiteen opettajat saman katon alta poistumatta kotoa! Tutustu opettajiin heidän profiileissaan. Mitä taiteenlajeja he opettavat, mikä on heidän taustansa, paljonko he veloittavat tunnilta? Useat opettajat tarjoavat ensimmäisen tunnin ilmaiseksi, jotta voi rauhassa päättää, sopiiko opettaja juuri sinulle. Mitä siis vielä odotat? Aloita kuvataiteen opiskelu jo tänään!

Mitä haluaisit oppia?