Erinomainen
lausuntoa aiheesta

Opi lisää aiheesta ruoanlaitto verkossa tai lähiopetuksessa oman opettajasi kanssa

Katso lisää opettajia

5.0 /5

Opettajien keskimääräinen arvio on 5.0 yli 3 arvostelulla.

37 €/h

Parhaat hinnat: 87% opettajista tarjoaa ensimmäisen tuntinsa ilmaiseksi ja keskimääräinen hinta tunnille on 37€.

4 h

⚡️ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat yleensä alle 4 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa aiheessa ruoanlaitto!

2. Organisoi
omat tuntisi

Keskustele opettajasi kanssa, kerro omat toiveesi ja tavoitteesi ja sovi aikatauluista. Varaa tuntisi ja maksa ne turvallisesti - kaikki tämä tapahtuu Superprofin kautta.

3. Löydä uusia kokemuksia

Oppilaspassi antaa sinulle rajattoman mahdollisuuden ottaa yhteyttä opettajiin ja löytää itsellesi sopivia tunteja ja kursseja. Innostu oppimisesta uudella tavalla!

Usein kysytyt kysymykset

💰 Mikä on keskimääräinen hinta tunneille aiheessa Ruoanlaitto?

Keskimääräinen hinta tunneille on 37€.

Tuntisi hinta riippuu useista tekijöistä:

  • Opettajasi kokemuksesta
  • Tuntiesi sijainnista (verkossa, kotona tai muussa paikassa)
  • Opetuksesi kestosta ja tiheydestä

97% opettajistamme tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.

Löydä oma opettaja läheltä sinua.

💡 Miksi minun kannattaisi ottaa yksityistunteja?

Oman opettajan avulla kehityt aiheessa Ruoanlaitto entistä tehokkaammin. Saat asiantuntevia neuvoja, henkilökohtaista palautetta ja tukea aiheessa kokemusta keränneeltä opettajalta.

Opettajamme jakavat osaamistaan auttaakseen sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Löydä oma opettaja jo tänään!

💻 Voinko oppia verkko-opetuksen kautta tästä aiheesta?

Superprofissa suuri osa aiheen Ruoanlaitto opettajista tarjoaa myös verkko-opetusta.

Löydä opettaja verkkotunneille aiheessa Tunnit aiheessa: ruoanlaitto

Löytääksesi verkko-opetusta suodata ja rajaa haussa mukaan vain opettajat, jotka tarjoavat opetusta web-kameran välityksellä. 

🎓 Kuinka monta opettajaa Superprof tarjoaa tässä aiheessa?

15 opettajaa tarjoaa tällä hetkellä aiheen Ruoanlaitto opetusta lähelläsi.

Tutki ilmoituksia ja löydä itsellesi parhaiten sopiva opettaja.

Löydä oma opettaja 15 profiilin joukosta.

✒️ Millaisia arvioita opettajat ovat saaneet?

3 opettajan joukosta oppilaat arvioivat opettajansa keskimäärin arvosanalla 5.0/5.

Jos sinulla herää kysymyksiä, asiakaspalvelutiimimme on tukenasi viisi päivää viikossa.

Voit tarkastella opettajien arvioita ja palautteita arvioinneista.

Haluaisitko oppia lisää aiheessa ruoanlaitto?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia aiheessa ruoanlaitto!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Laajenna osaamistasi ja hio kykyjäsi oman opettajan kanssa aiheessa Ruoanlaitto

Ruokakulttuurista

Yksi olennainen osa maan kulttuuriperintöä voi syntyä pelkästään ruokakulttuurin perusteella. Ensinnäkin sen takia, että syöminen on jokaisen ihmisen perustarve – aivan kuten veden juominen tai nukkuminen. Tästä syystä yksi ensimmäisistä asioista uuteen maahan matkustaessa mihin väistämättä törmää, on sen keittiö- ja ruokatarjonta. Matkustus tuo usein mieleen junan, lentokoneen tai auton, eli jonkin kulkupelin tarpeen millä pääsee kauas pakoon.

Todellisuudessa voit päästä matkustuksen tuomiin iloihin myös kotikeittiöstä käsin, makuherjomasi kulinaristisesti miellyttäen! Kunnolla tehty al dente -pasta tai perinteikäs mozzarellapitsa vie sinut hetkessä italialaiselle sivukujalle, ilman että sinun tarvitsee edes ajatella astuvasi Rooman paahtaville kaduille. Oikein koottu ja laadukkaista raaka-aineista tehty sushiannos taas paljastaa mitä Japanissa touhutaan.

Suomalainen keittiö ei ole yhtä kova vientituote, kuin vaikkapa italialainen tai ranskalainen, mutta myös kotimaasta löytyy monia kansainvälisestikin aktiivisia ravintolavaikuttajia ja kokkeja, karjalanpiirakkoja ja kalakukkoja unohtamatta. Tomi Björck, Hans Välimäki ja Sara La Fountain ovat hyviä esimerkkejä menestyneistä suomalaisammattilaisista, jotka ovat tinkimättömällä tekemisellä päässeet osaksi ruokamaailman eturiviä. Eikä sovi unohtaa niitä lukemattomia ravintola-, suurtalous- ja kotikokkeja, jotka päivittäin tekevät mitä maukkaimpia aterioita ihmisille ympärillään.

Nykypäivänä keittiöiden seinät on kaadettu. Myös kirjaimellisesti. Amerikkalainen avokeittiötyyli on vaikuttanut trendeihin ympäri maailman ja ruuanlaitto seurusteluineen on yhä suositumpaa. Lisäksi sosiaalinen media ja erilaiset blogit ovat tuoneet ruuanlaiton lähemmäksi meitä kaikkia. Reseptien jakaminen, kokkausvideot ja omat suosikkiruuat on helppo jakaa eri puolilla maailmaa asuvien ihmisten kanssa.

Aihe, eli hyvä ruoka yhdistää.

Ruoanlaittokurssille osallistuminen

Essun pukeminen ylle ja ruoanlaittokurssille ilmoittautuminen on yhä useamman ihmisen harrastus. Kalliiden ravintolakäyntien sijaan, moni haluaa kehittää omaa osaamistaan ja loihtia herkullisia aterioita kotona, huomattavasti halvempaan hintaan. Henkilökohtaisen kokin, eli yksityisopettajan löytäminen Superprof voi olla ratkaiseva liike kohti keittiössä viihtymistä. Eri makujen ja raaka-aineiden yhdistäminen, pilkkomistekniikoiden ja maustamisen oppiminen voi olla pitkä tie, mutta se helpottuu opettajan avustuksella.

Ruoanlaiton workshopissa voit esimerkiksi oppia, miten järjestetään huippuluokan illanistujaiset, kuinka teet pastaa itse alusta alkaen tai miten keräät ja kasvatat omia raaka-aineita. Lisäksi kokkiopettajasi antaa vinkkejä, miten panostat annosten visuaalisuuteen, makua missään kohtaa unohtamatta.

Yksi piirre, mikä yhdistää kaikkia ruokafaneja, on uusien makujen löytäminen ja niiden yhdistämisen opettelu. Kaikki tietävät, mihin basilika, rosmariini ja korianteri sopii, mutta moni ei osaa arvata että pinaatin voi korvata esimerkiksi nokkosella sen keittämisen jälkeen. Ei, nokkonen ei pistele! Myös mungopapu, eli mungpapu saattaa olla monelle tuntematon raaka-aine.

 

Mungpapuun ja moneen muuhun mielenkiintoiseen tuttavuuteen pääset tutustumaan Superprofin kokkauskursseilla. Saat päättää itse, minkälaisia ruokia tunneilla tehdään – tai mitä ruoanlaiton tekniikkaa harjoitellaan. Voitte tutustua perinteisiin resepteihin ja siihen, miten niistä saadaan yllättäviä ja kokeilla esimerkiksi makkaran ja omenan yhdistämistä. Kuulostaa hullulta, mutta usko pois, makea ja suolainen toimii myös tässä tapauksessa. Tai miltä kuulostaisi karpalovadelmakakku?

 

Keittiössä on helppo menettää luovuus, sillä kaupasta tarttuu matkaan usein ne tutut ja turvalliset ostokset. Superprofin ruoanlaittotunneilla voit muuttaa tapaasi kokata ja vaikuttaa kulinaarisiin taitoihisi pysyvästi!

Ruoanlaittokurssi omassa kodissa

Superprofin valikoimasta löydät helposti erilaisia ruoanlaittokursseja, jotka voidaan suunnitella yksilöllisesti toiveidesi pohjalta ja järjestää kätevästi omassa kodissasi. Voit myös tarjota kokkauskursseja lahjaksi ja erottautua positiivisesti pehmeiden pakettien seasta!

 

Kun osallistut henkilökohtaiselle ruoanlaittokurssille, opit kokkaamaan monipuolisesti erilaisin tavoin. Kurssin järjestäminen osana polttareita voi myös olla hauska ja mieleenpainuva ohjelmanumero. Veitset voi laittaa viuhumaan myös osana työpaikan tiimiharjoituksia, sillä ruoanlaitossa pääsee kehittämään yhteistyötaitoja luovalla tapaa. Perheen ja ystävien kanssa järjestettävä kurssi taas voi luoda ikimuistoisia hetkiä ja yhteisiä lempiruokia tulevaisuutta varten. Yhteenvetona, kokkaustunti on hieno kokemus aisteille ja mielelle, jonka avulla niin nuoret kuin vanhatkin osallistujat pääsevät herkistämään makuhermojaan ja tutustumaan ruoan valloittavaan maailmaan.

Superprofin yksityistunnit eivät ole pelkästään uutta harrastusta etsiville. Alaa opiskeleville ne voivat tarjota tarpeellista erikoiskoulutusta ja osaamisen syventämistä, joka on jäänyt opinnoissa huomiotta. Haluatko tehdä töitä konditoria-alalla? Henkilökohtaiset leivontatunnit voivat auttaa sinua vaikeampien leivosten pariin. Vai onko haaveissasi oma ravintola? Käytännön osaaminen ja keittiön johtaminen tulee olla vahvaa, jonka vuoksi yksityistunnit voivat tarjota tarvittavaa varmuutta. Jos taas olet kiinnostunut yhdistämään juoman ja ruoan, yksityinen viinikurssi voi auttaa avaamaan ymmärrystä eri ruokalajien ja viinien symbioosista. Mahdollisuuksia siis riittää!

 

Ruoanlaittotunnit ovat erinomainen tapa nauttia hyviä herkkuja ja kehittää omaa makuaistia. Sen lisäksi, että opit tekemään mitä haluat – pääset tietysti niitä myös tunneilla nauttimaan. Mikäs sen parempaa opiskelua!

Yksityisopetusta keittiötyöskentelyyn

Jos haluat osallistua ruoanlaittokursseille, et välttämättä tarvitse kokin hattua. Pelkästään into oppia laittamaan herkullista ruokaa itselle ja lähipiirille riittää. Siihen kun lisää ammattilaisen opetuksen, ei mene enää kauaa oman elämän masterchefiksi. Superprofilta löytyy monia ruoanlaiton opettajia, joiden profiileihin voit tutustua rauhassa etukäteen. Haluatko tutustua intialaiseen keittiöön? Tutustu paikalliseen osaajaan ja opi tandoorin taika! Kiinnostaako tietää, mitä Michelin-tähden alla työskentely tarkoittaa? Sovi yksityistunnista huippukokin kanssa!

Vie kulinaristiset taidot seuraavalle asteelle Superprofilla

Haaveiletko huippuluokan illallisesta kotonasi, mutta se tärkein eli ruoanlaittotaito uupuu? Syövätkö lapsesi mieluummin pikaruokaa kuin antimiasi? Tiedätkö, miten kananmuna keitetään?

 

Aina on hyvä syy osallistua ruoanlaittotunnille. Kauttamme löydät mitä monipuolisempia ravintola- ja ruoanlaittoalan ammattilaisia, jotka ovat erikoistuneita eri maiden ruokakulttuureihin. Aloita matka kohti Jamie Oliverin taitoja jo tänään!

Mitä haluaisit oppia?