Erinomainen
lausuntoa aiheesta

Opi lisää aiheesta Musiikinteoria oman opettajasi avulla

Katso lisää opettajia

5.0 /5

Opettajien keskimääräinen arvio on 5.0 yli 4 arvostelulla.

32 €/h

Parhaat hinnat: 93% opettajista tarjoaa ensimmäisen tuntinsa ilmaiseksi ja yksi tunti maksaa keskimäärin 32€.

6 h

⚡️ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat keskimäärin alle 6 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa

2. Ota yhteyttä

Salamannopeaa, opettajat vastaavat muutamassa tunnissa! Ja mikäli et heti löydä haluamaasi opettajaa, tiimimme on täällä auttaaksesi sinut alkuun.

3. Järjestä

Järjestä tuntisi kätevästi viestintäalustallasi opettajan tai valmentajan kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

📒 Kuinka verkko-opetus toimii aiheessa Musiikinteoria?

Voit sopia opetuksesta suoraan opettajasi kanssa sähköpostin tai puhelimen välityksellä. Löydät heidän yhteystietonsa vasemmasta sivupalkista tuntipyynnöissä. Voitte yhdessä opettajasi kanssa päättää siitä, miten haluatte järjestää tunnit.


Videopuheluille on useita vaihtoehtoja, katso esimerkiksi seuraavat sovellukset:

  • Skype
  • Google Hangouts
  • Zoom
  • Discord
  • Telefone

Näiden sovellusten avulla on mahdollista soittaa videopuheluita ja jakaa tietokoneen näyttö osallistujien kanssa.

14 opettajaa tarjoaa tunteja aiheessa musiikinteoria myös verkossa.

🔎 Miten voin varmistua opetuksen laadusta verkko-opetuksessa?

Yhteys- ja henkilötietojen varmennus

Varmennamme opettajien tiedot (puhelinnumero, sähköposti & valokuva) ja pätevyyden opettaa.


Varmennetut arvostelut - Yhteisön luottamus

Kaikki ilmoituksista löytyvät arvostelut varmennetaan Superprofin toimesta. Näin voit luottaa, että ne kertovat aidoista kokemuksista.

Valitse oma opettajasi 14 opettajan valikoimasta

🎓 Kuinka monta opettajaa on saatavilla verkkotunneille aiheessa musiikinteoria?

14 opettajaa aiheessa musiikinteoria on valmiina auttamaan sinua saavuttamaan tavoitteesi myös etäopetuksessa.

Voit selata heidän ilmoituksiaan ja valita itsellesi parhaiten sopivan.

Valitse yksi (tai useampi!) 14 profiilista.

💸 Mitä verkko-opetustunnit tässä aiheessa maksavat keskimäärin?

Keskimääräinen hinta aiheelle Tunnit aiheessa: musiikinteoria on 32€.

Hinta riippuu useista tekijöistä:

  • Opettajan tasosta ja kokemuksesta
  • Opetuksen kestosta ja tiheydestä

97% opettajista tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.


Verkko-opetus on yleensä noin 20% edullisempaa verrattuna lähiopetukseen.

Katso hinnat verkko-opetukselle.

🖋 Mikä on opettajien keskimääräinen arvio aiheen musiikinteoria verkkotunneilla?

Laskiessa keskiarvon 4 arvostelun otoksesta oppilaat arvioivat opettajansa Superprofissa keskimäärin arvosanalla 5.0/5.


Jos tarvitset apua palvelun käytön tai verkko-opetuksen kanssa, asiakaspalvelu auttaa sinua aina löytämään ratkaisun nopeasti.


(Myös koronapandemian aikana asiakaspalvelu on käytössäsi arkisin viisi päivää viikossa maanantaista perjantaihin klo 10-18)

Katso täältä oppilaiden antamia arvosteluja.💻 Miksi valita verkko-opetustunnit?

Verkkopalveluiden ja -kanavien lisääntyessä myös opiskelusta verkossa on tullut yhä suositumpaa ja sujuvampaa.

Verkko-opetustunnit ovat kätevä vaihtoehto opettajan ja oppilaan hallitessa digitaaliset työkalut.

Turvallista, helppoa ja mukavaa. Missä vain ja milloin vain - oma opettajasi on vain muutaman klikkauksen päässä.

14 opettajaa aiheessa Musiikinteoria saatavilla 

opettamaan sinua.

Tarve oppia lisää aiheessa Musiikinteoria?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia aiheessa Musiikinteoria!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Musiikin teoria kurssi etänä

Opiskele musiikin teoria -alkeet netissä

Unelmoitko urasta soittajana tai esiintyjänä? Haluatko tehdä musiikkia omalle bändille tai jollekulle muulle? Etenkin sävellystyössä hyötyy musiikin teorian osaamisesta, eikä siitä ole haittaa muusikon urallakaan. Koska vain saatat joutua tilanteeseen, missä löydät nuotit edestäsi. Tämä saattaa lamauttaa monen, sillä teoriaosaamista ei synny itsestään.

Moni miettii, mitä musiikin teoria oikeastaan edes on. Musiikkia kun voi luoda, kuunnella ja esittää ilman mitään teoriataustaa. Se on kuitenkin kirjaimellisesti kaikki perusta, eli teoria musiikin takana. Sääntöjä, joita voi noudattaa (tai olla noudattamatta).

Musiikin teoria on vahvasti mukana esimerkiksi rytmissä, harmoniassa, sävellysten rakenteessa ja melodiassa. Jotta voit säveltää klassista musiikkia, teoria auttaa ymmärtämään lainalaisuudet. Jos haluat tehdä elektronista musiikkia tietokoneellasi, esimerkiksi soinnut ja tempo sekä sävellajien ymmärtäminen nopeuttavat toimintaa huomattavasti.

Voit oppia musiikin teoriaa kätevästi kotoa käsin – kerromme lisää teoriatunneista netissä, kun jatkat lukemista!

Opi lukemaan nuotteja vaivattomasti

Sävelasteikkojen eli skaalojen ymmärtäminen on yksi musiikin teorian kulmakivistä. Moni saattaa tietää, miltä asteikko näyttää ymmärtämättä yhtään mitä se tarkoittaa. Viisi päällekkäistä viivaa muodostavat nuottiviivaston, joiden välissä on neljä väliä. Nuotin paikka viivastolla voi löytyä niin viivalta kuin sen välistäkin. Tarvittaessa nuottiviivaa voidaan myös jatkaa ylä- tai alapuolelle.

Yksinkertaisesti: mitä ylempänä nuotti sijaitsee, sen korkeammalta se myös lauletaan tai soitetaan. Ihan näin helppoa asia ei kuitenkaan ole, sillä nuotit itsessään pitävät sisällään erilaisia symboleja jotka vaikuttavat muun muassa nuotin pituuteen sekä soittotapaan.

Nuotinlukutaito vaatii asiaan paneutumista, mutta on ikään kuin pyörällä ajoa: kerran oppii ja sisäistää. Siitä on monipuolista hyötyä musiikin parissa työskennellessä sekä myös harrastaessa.

Musiikin teorian opetus Suomessa

Yhdellä Google-haulla löydät omalla alueella toimivat musiikin opettajat. Moni konservatorio ja musiikkiopisto tarjoaa opetusta eri ikäisille, mutta nämä saattavat olla sellaisia joihin on vaikea päästä sisään.

Jos haluat löytää helposti lähestyttävän tavan kehittää omaa osaamista musiikin teorian suhteen, suosittelemme käymään yksityiopetuksessa. Superprof tarjoaa sekä lähi- että verkko-opetusta kaikenikäisille opiskelijoille. Henkilökohtainen suhatautuminen tekee opiskelijan asennoitumisen helpommaksi.

Monelle tulee väistämättä mieleen kotiopetus, kuullessaan yksityisopettajasta. Aiemmin se on ollutkin paremmin toimeen tulevien lystiä – mutta ei enää. Netissä järjestettävät teoriatunnit ovat kustannutehokas ratkaisua päästä perille musiikin teorian ihmeelliseen maailmaan. Suomessa tunti maksaa n. 32€ riippuen opettajan asettamasta hintatasosta.

Musiikin teoriaa varten tarvitset oikeastaan vain sopivan hetken kalenterista ja virkeän mielen. Saat itse päättää, kuinka usein tunteja järjestetään ja mitä niissä käsitellään: jos haluat oppia musiikin teorian alkeet tai ottaa selkoa vaikeimmista säveltapailun teemoista, Superprof auttaa!

Aloita opiskelu netissä yksityisopettajan kanssa

Paras tapa päästä vauhtiin yksityisopetuksen suhteen, on tutustua Superprofin hakusivujen kautta opettajiimme. Toisin kuin musiikkikoulussa tai konservatoriossa, saat itse vaikuttaa siihen kenen kanssa työskentelet. Tämä on hyödyllistä, sillä henkilökemiat ovat tärkeät missä tahansa opetuksessa!

Monilla opettajilla on arvosteluja muilta oppilailta. Näin saat paremmin kuvan siitä, sopiiko opettajan tunnit sinulle. Profiilisivuilta löydät niin ikään tärkeää tietoa opettajan taustasta: onko hän opettanut musiikkioppilaitoksessa tai toiminut säveltäjänä… Ja mitä opintoja on takana.

Jotta musiikin teorian opiskelusta tulee helpompaa, on tärkeää miettiä omia tavoitteita: mitä varten etsit teoriaopetusta? Mihin tähtäät tulevaisuudessa? Ensimmäisellä tunnilla tutustutte näihin tavotteisiin ja käytte läpi erilaisia keinoja, joilla ne saavutetaan.

Tarvitset vain hyvän internetyhteyden sekä kameran – jolloin voit opiskella vaikka kotisohvalta käsin!

Näin hyödyt yksityisistä teoriatunneista

Henkilökohtaisen opetuksen lisäksi, saat yksityisopettajalta täysin henkilökohtaisen opetussuunnitelman. Tätä et saa koulusta. Opiskelusta tulee huomattavasti tehokkaampaa, kun voitte keskittyä juuri niihin sävellasteikkoihin sekä teoksiin, jotka sinua kiinnostaa.

Kenties haluat aloittaa tutustumalla pop-klassikoihin? Tai klassisiin musiikkityyleihin? Suosittelemme hankkimaan teoriapohjan, joka auttaa ymmärtämään kokonaisuuksia.

Musiikin teoria voi olla monelle vaikeaa ymmärtää. Toisin kuin isossa ryhmässä, Superprofin opettajan kanssa pystytte heti keskittymään vaikeisiin osa-alueisiin. Tämä on huomattavan tehokasta – ja myös hauskaa! Voitte käyttää mitä luovimpia tapoja opetuksen tukena, eikä välttämättä tarvitse seurata teoriakirjaa kannesta kanteen.

Jos haluat aloittaa musiikin teoriatunnit netissä, lähetä viesti sopivalta vaikuttavalle opettajalle. Voitte sopia joustavasti yksittäisistä tunneista tai pidempiaikaisesta teoriakurssista. Mikäli tavoittelet esimerkiksi opiskelupaikkaa Sibelius-Akatemiassa, niin voitte suunnitella tehokkaan valmennuskurssin.

Tervetuloa oppimaan kaikki nuoteista ja musiikista!

Mitä haluaisit oppia?