Erinomainen
lausuntoa aiheesta

Opi lisää aiheesta tilastotiede verkossa tai lähiopetuksessa oman opettajasi kanssa

Katso lisää opettajia

5.0 /5

Opettajien keskimääräinen arvio on 5.0 yli 6 arvostelulla.

25 €/h

Parhaat hinnat: 96% opettajista tarjoaa ensimmäisen tuntinsa ilmaiseksi ja keskimääräinen hinta tunnille on 25€.

3 h

⚡️ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat yleensä alle 3 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa aiheessa tilastotiede!

2. Organisoi
omat tuntisi

Keskustele opettajasi kanssa, kerro omat toiveesi ja tavoitteesi ja sovi aikatauluista. Varaa tuntisi ja maksa ne turvallisesti - kaikki tämä tapahtuu Superprofin kautta.

3. Löydä uusia kokemuksia

Oppilaspassi antaa sinulle rajattoman mahdollisuuden ottaa yhteyttä opettajiin ja löytää itsellesi sopivia tunteja ja kursseja. Innostu oppimisesta uudella tavalla!

Usein kysytyt kysymykset

💰 Mikä on keskimääräinen hinta tunneille aiheessa Tilastotiede?

Keskimääräinen hinta tunneille on 25€.

Tuntisi hinta riippuu useista tekijöistä:

 • Opettajasi kokemuksesta
 • Tuntiesi sijainnista (verkossa, kotona tai muussa paikassa)
 • Opetuksesi kestosta ja tiheydestä

97% opettajistamme tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.

Löydä oma opettaja läheltä sinua.

💡 Miksi minun kannattaisi ottaa yksityistunteja?

Oman opettajan avulla kehityt aiheessa Tilastotiede entistä tehokkaammin. Saat asiantuntevia neuvoja, henkilökohtaista palautetta ja tukea aiheessa kokemusta keränneeltä opettajalta.

Opettajamme jakavat osaamistaan auttaakseen sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Löydä oma opettaja jo tänään!

💻 Voinko oppia verkko-opetuksen kautta tästä aiheesta?

Superprofissa suuri osa aiheen Tilastotiede opettajista tarjoaa myös verkko-opetusta.

Löydä opettaja verkkotunneille aiheessa Tunnit aiheessa: tilastotiede

Löytääksesi verkko-opetusta suodata ja rajaa haussa mukaan vain opettajat, jotka tarjoavat opetusta web-kameran välityksellä. 

🎓 Kuinka monta opettajaa Superprof tarjoaa tässä aiheessa?

51 opettajaa tarjoaa tällä hetkellä aiheen Tilastotiede opetusta lähelläsi.

Tutki ilmoituksia ja löydä itsellesi parhaiten sopiva opettaja.

Löydä oma opettaja 51 profiilin joukosta.

✒️ Millaisia arvioita opettajat ovat saaneet?

6 opettajan joukosta oppilaat arvioivat opettajansa keskimäärin arvosanalla 5.0/5.

Jos sinulla herää kysymyksiä, asiakaspalvelutiimimme on tukenasi viisi päivää viikossa.

Voit tarkastella opettajien arvioita ja palautteita arvioinneista.

Haluaisitko oppia lisää aiheessa tilastotiede?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia aiheessa tilastotiede!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Tilastotiede Yksityisopetus

Aloita tilastotieteen perusteet Superprofilla

Oletko kiinnostunut numeroista ja tilastoista? Etsitkö kenties yksityisopettajaa, joka tarjoaa tilastotieteen tunteja lähiopetuksena? Tutustu Superprofin opetustarjontaan ja aloita jo tänään!

Jos opiskelet parhaillaan tilastotieteitä ja koet paikoin tarvetta tukiopetukselle, Superprofin sivustolta löydät apua muutamalla klikkauksella. Saatat kaivata apua haastavaan osa-alueeseen tai haluta varmistaa onnistumisen tulevassa tentissä – syitä on todennäköisesti monia. Yksityisopettajan kanssa pääset perehtymään tehokkaasti tilastotieteeseen: ja usko pois, se ei ole niin vaikeaa kuin luulisi. Tee itsellesi palvelus ja tutustu seuraavaksi lisää oppitunteihimme!

Mitä tilastot ovat?

Tilastotiede on yksinkertaistaen yksi matematiikan osa-alue, joka käsittelee tietojen keräämistä, tiedon arviointia, analysointia ja sen esittämistä.

Tilastotieteen juuret ovat todennäköisyysteoriassa. Se kehittyi omaksi suuntaukseksi 1600-luvulla, kun tilastotieteen isäksikin nimitetty William Petty arvioi Irlannin väestöä. Hän kehitti erilaisia tilastollisia menetelmiä tätä varten. Tilastotieteet kehittyivät nopeasti väestönlaskennasta muihin käyttökohteisiin, kun sen hyödyt opittiin laajemmin ymmärtämään. 

Suomessa virallisia tilastoja hoitaa Tilastokeskus, mikä on perustettu jo 1860-luvulla. Myös THL on aktiivinen, mitä tulee tilastojen julkaisemiseen. 

Tilastojen käyttökohteet

Tilastoja hyödynnetään yhteiskunnassa monien eri kysymysten ja haasteiden kanssa. Tilastoja havainnollistetaan usein kaavioilla, graafeilla, taulukoilla ja numeerisina määreinä. Tilastoja käyttämällä voimme saada tärkeää tietoa suurista ryhmistä (otos), tutkimalla pienempää palasta siitä (näyte). 

Otetaan esimerkki. Jos haluaisimme tietää, mikä osuus suomalaisista syö kasvisruokaa, tulisi meidän kysyä asiaa yli viideltä miljoonalta ihmiseltä. Tämä ei kuitenkaan kuulosta realistiselta, vaan olisi vaikea ja kallis toteuttaa. Ratkaisuna on hyödyntää tilastotieteen menetelmiä, tutkimalla pienempää – esimerkiksi muutaman tuhannen henkilön ryhmää. Huolellisesti valitulla joukolla voi arvioida keskiarvoa kasvissyönnin yleisyydestä huomattavasti tehokkaammin. 

Tilastotieteen yleisimpiä otantamenetelmiä ovat yksinkertainen satunnaisotanta, systemaattinen satunnaisotanta, ositettu otanta sekä ryväsotanta. Näillä on erilaiset käyttötarkoitukset, riippuen tutkittavan aiheen tavoitteista. 

Miksi on hyvä ymmärtää tilastoja

Tilastot ovat monimutkaisempia, kuin aluksi voisi edes kuvitella. Kuten matematiikka, niin myös tilastotiede pitää sisällään useita eri osa-alueita sekä tapoja toimia. Joillekin tilastotiede saattaa vaikuttaa liian monimutkaiselta ymmärtää omin päin… Onneksi ratkaisu on helppo! Yksityisopettajan pitämä tilastotieteen tunti on erinomainen vaihtoehto. 

Tilastot ovat kiehtovia asioita, jotka antavat meille vastauksia moniin elämän pieniin ja suuriin kysymyksiin. Niiden avulla voimme mallintaa erilaisia asioita, ennustaa tuloksia sekä verrata eri tekijöiden välillä. Voimme tilastoja tulkitsemalla selvittää, mitä mieltä ihmiset ovat asioista sekä kuinka yhteiskuntaa tai organisaatiota voidaan kehittää. 

Tilastot eivät ole pelkkää kovaa faktaa ja numeerista dataa. Ne ovat joukko työkaluja, jotka auttavat tulkitsemaan tietoja luotettavasti. Tilastotieteen avulla voimme arvioida väitteitä sekä tutustua lähteisiin kriittisesti. Yhteenvetona: tilastoista hyötyy monella elämän eri osa-alueella!

Tilastotieteen työpaikat

Hyviä uutisia kaikille tilastotieteen ystäville: alalla voit päästä käsiksi korkeisiin ansiotuloihin, sopivilla työajoilla ja ilman liiallista kilpailua. Kuulostaa kieltämättä liian hyvältä ollakseen totta – mutta näin se on. 

Tilastotieteilijänä autat löytämään vastauksia kysymyksiin sekä luomaan käytännön ratkaisuja ongelmiin. Jos olet kiinnostunut numeroista ja datasta, tietokoneista sekä tiedonhallinnasta – tämä saattaa olla juuri sinulle. 

Tilastotieteen parissa työskentelevät käsittelevät yleensä:

 • tietojen keräämistä
 • tietojen analysointia
 • tietojen tulkintaa
 • tietojen esittämistä

He työskentelevät muun muassa koulutusalalla, taloustieteessä, rikostutkimuksessa, politiikassa, terveydenhuollossa, markkinoinnissa, urheilun parissa sekä valtiolla. Työtehtäviin kuuluu kokeiden ja tutkimusten suunnittelua sekä toteutusta, tiedonkeruun hallintaa, tietojen analysointia sekä päätelmien tekemistä. Tulosten perusteella suunnitellaan myös strategioita. 

Mikä tekee hyvän tilastotieteilijän? Tässä muutamia ominaisuuksia: 

 • tiimityötaidot
 • tietotekniset taidot
 • viestintätaidot
 • pitkäjänteisyys

Superprof tarjoaa tilastotieteen oppitunteja ympäri Suomen. Jos haluat opiskella päätoimisesti, niin vaihtoehtoja löytyy monista eri yliopistoista sekä korkeakouluista. Kerromme mielellämme lisää, jos haaveilet alasta!

Löydä yksityisopettaja Superprofilta

Superprof on helppokäyttöinen sivusto, josta löydät helposti tilastotieteen opettajan. Voit etsiä kauttamme niin lähi- kuin etäopetustakin.

Superprofin opettajat tarjoavat yksityistunteja niin peruskoululaisille, lukiolaisille, yliopistossa opiskeleville kuin aikuisillekin, oppimaan innostuneille. Opettaja keskittyy tunnin ajan sataprosenttisesti siihen, että opit ymmärtämään vaikeat säännöt ja asiakokonaisuudet. Toisin kuin koulussa, pystyt keskeyttämään opetuksen aina kun on kysyttävää. Mikä parasta, saat itse päättää mihin asioihin kullakin tunnilla keskitytään. 

Jos haluat aloittaa tilastotieteen opiskelun, tutustu seuraavaksi Superprofin opettajien profiileihin. Näistä löydät lisätietoa esimerkiksi opettajan hinnoittelusta (keskimäärin 25€ tunnissa), saatavuudesta, erikoisosaamisesta sekä opetustyylistä. Lue myös muiden oppilaiden suositukset, jotta löydät itsellesi sopivan opettajan helposti. Osa opettajistamme tarjoaa ensimmäisen tunnin jopa ilmaiseksi – joten mitä vielä odotat?

Mitä haluaisit oppia?