Erinomainen
lausuntoa aiheesta

Opi lisää aiheesta musiikinteoria verkossa tai lähiopetuksessa

Katso lisää opettajia

5.0 /5

Opettajien keskimääräinen arvio on 5.0 yli 5 arvostelulla.

32 €/h

Parhaat hinnat: 93% opettajista tarjoaa ensimmäisen tuntinsa ilmaiseksi ja keskimääräinen hinta tunnille on 32€.

7 h

⚡️ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat yleensä alle 7 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa aiheessa musiikinteoria!

2. Organisoi
omat tuntisi

Keskustele opettajasi kanssa, kerro omat toiveesi ja tavoitteesi ja sovi aikatauluista. Varaa tuntisi ja maksa ne turvallisesti - kaikki tämä tapahtuu Superprofin kautta.

3. Löydä uusia kokemuksia

Oppilaspassi antaa sinulle rajattoman mahdollisuuden ottaa yhteyttä opettajiin ja löytää itsellesi sopivia tunteja ja kursseja. Innostu oppimisesta uudella tavalla!

Usein kysytyt kysymykset

💰 Mikä on keskimääräinen hinta tunneille aiheessa Musiikinteoria?

Keskimääräinen hinta tunneille on 32€.

Tuntisi hinta riippuu useista tekijöistä:

  • Opettajasi kokemuksesta
  • Tuntiesi sijainnista (verkossa, kotona tai muussa paikassa)
  • Opetuksesi kestosta ja tiheydestä

97% opettajistamme tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.

Löydä oma opettaja läheltä sinua.

💡 Miksi minun kannattaisi ottaa yksityistunteja?

Oman opettajan avulla kehityt aiheessa Musiikinteoria entistä tehokkaammin. Saat asiantuntevia neuvoja, henkilökohtaista palautetta ja tukea aiheessa kokemusta keränneeltä opettajalta.

Opettajamme jakavat osaamistaan auttaakseen sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Löydä oma opettaja jo tänään!

💻 Voinko oppia verkko-opetuksen kautta tästä aiheesta?

Superprofissa suuri osa aiheen Musiikinteoria opettajista tarjoaa myös verkko-opetusta.

Löydä opettaja verkkotunneille aiheessa Tunnit aiheessa: musiikinteoria

Löytääksesi verkko-opetusta suodata ja rajaa haussa mukaan vain opettajat, jotka tarjoavat opetusta web-kameran välityksellä. 

🎓 Kuinka monta opettajaa Superprof tarjoaa tässä aiheessa?

15 opettajaa tarjoaa tällä hetkellä aiheen Musiikinteoria opetusta lähelläsi.

Tutki ilmoituksia ja löydä itsellesi parhaiten sopiva opettaja.

Löydä oma opettaja 15 profiilin joukosta.

✒️ Millaisia arvioita opettajat ovat saaneet?

5 opettajan joukosta oppilaat arvioivat opettajansa keskimäärin arvosanalla 5.0/5.

Jos sinulla herää kysymyksiä, asiakaspalvelutiimimme on tukenasi viisi päivää viikossa.

Voit tarkastella opettajien arvioita ja palautteita arvioinneista.

Haluaisitko oppia lisää aiheessa musiikinteoria?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia aiheessa musiikinteoria!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Musiikin teoriaa lapsille ja aikuisille oman opettajan kanssa

Musiikin teorian opiskelu yksityisopettajan kanssa

Tiedätkö, että musiikin teoria on ikään kuin musiikin pelisäännöt? Kun opettelet soittamaan soitinta tai laulamaan, pelkästään asteikkojen ja sointujen osaaminen ei aina riitä. Musiikin taustalla on paljon erilaista teoriaa, joka auttaa ymmärtämään musiikkia syvemmällä tasolla. Jos haluat loistaa musiikkiharrastuksessa, ota musiikin teorian perusteet haltuun!

Mitä musiikin teorialla sitten tarkoitetaan? Musiikin takana olevaa teoriaa tietenkin. Teoria koostuu erilaisista osioista, kuten nuotinkirjoituksesta, rytmistä ja säveltapailusta. Olennaisia tekijöitä teorian keskellä ovat esimerkiksi harmonian, melodian ja rakenteen kaltaiset elementit. Teoriaosaaminen lukeutuu jokaisen säveltäjän ja muusikon työkalupakkiin.

Jos haluat todella ymmärtää, mistä hyvä musiikki muodostuu, suosittelemme rohkeasti tutustumaan rytmiin, sävyyn, harmoniaan ja melodiaan. Nämä muodostuvat nuottien avulla ja ilman niitä ei olisikaan musiikkia. On totta, että voit soittaa ja laulaa ilman teoriatuntemusta, mutta joka tapauksessa noudatat niitä – halusit tai et.

Notaatio eli nuottikirjoitus

Nuottikirjoitus on tärkeä osa musiikin teoriaa. Nuotit nimittäin määrittelevät muun muassa miten, mistä ja kuinka pitkään tiettyjä säveliä tulee soittaa. Nuotit kirjoitetaan usein nuottiviivastolle, joka on monelle tuttu koulun penkiltä. Viivasto eli merkintäjärjestelmä koostuu viidestä rivistä, joiden päälle ja väleihin sijoitetaan erilaisia nuotteja. Näin on mahdollista luoda asteikkoja, jotka määrittävät sävelten sävyä ja kappaleiden tunnelmaa.

Esimerkiksi – nuotti, joka on korkeammalla viivalla, kuulostaa luonnossakin korkeammalta kuin sen alta löytyvä nuotti. Nuottiviivastoa on mahdollista jatkaa apuviivoilla, mikä tuo lisää pelivaraa musiikin luomiseen ja nuottikirjoitukseen.

Musiikinteoria on mielenkiintoinen oppiaine

Musiikki jakaa usein ihmiset kahteen leiriin, samalla tavalla kuin vaikkapa matematiikka, englanti tai kuvaamataito. Osa tykkää siitä todella paljon ja osalle se on ylitsepääsemätöntä. Ukko Nooan soittaminen nokkahuilulla ei välttämättä ole se luovin tapa opettaa musiikkia lapsille, mutta onneksi tänä päivänä sen opiskelu on paljon muutakin. Musiikissa korostuvat etenkin melodian ja rytmin tunteminen.

Jos tykkäät historian ja matematiikan kaltaisista oppiaineista, niin saatat yllättyä kun kerromme että musiikki sopii sinulle todennäköisesti erinomaisesti. Musiikissa on paljon muutakin, mitä kuulemme: fysiikkaa, laskentaa ja perinteitä! Esimerkiksi taajuudet, hertzit, värähtelyt, amplitudit ovat olleet Pythagoran ajoista lähtien läsnä musiikissa.

Jos haluat päästä paremmin käsiksi musiikkiin, suosittelemme ottamaan yksityisiä musiikin tunteja Supeprofilta. Voit opiskella kanssamme muun muassa seuraavia musiikin osa-alueita:

  • Duurit, mollit ja asteikot
  • Sävelet ja nuotit
  • Tempo ja rytmi
  • Erilaiset genret (klassinen, pop, jazz, rock)
  • Kvinttiympyrä
  • Vapaa säestys ja improvisaatio

Ja niin edelleen. Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin yksityisopettajan kanssa työskentelyn hyötyihin!

Yksityiset musiikinteoriatunnit lähi- ja etäopetuksena

Suomessa on monia huippulahjakkaita opettajia ja muusikoita, ketkä tarjoavat opetusta myös muille. Tämä on palkitsevaa, sillä pelkkä musiikin opiskelu koulussa ei välttämättä riitä inspiraation herättämiseen. Superprofille on rekisteröitynyt huikea määrä opettajia ympäri maailman, keiden kanssa voit opiskella omien ehtojesi mukaan oppiaineita aina musiikin teoriasta kitaransoittoon, englannin kielestä kokkaukseen ja niin edelleen.

Tällä hetkellä löydät Suomesta 15 opettajaa, jotka tarjoavat musiikinteorian opetusta. Kullakin opettajalla on oma taustansa sekä sijaintinsa, jonka perusteella voit rajata vaihtoehtoja. Myös verkossa suoritettavat oppitunnit ovat mahdollisia, jolloin kotikaupungillakaan ei ole merkitystä.

Jotta löytäisit itsellesi sopivan opettajan, käytä hetki aikaa vaihtoehtojen vertailuun. Opettajien profiileista löydät tietoa muun muassa pätevyydestä, työkokemuksesta, opetustyylistä ja muiden oppilaiden jättämistä arvosanoista. Hyvä idea on esimerkiksi lähestyä muutamaa sopivalta vaikuttavaa opettajaa viestillä ja kertoa omista tavoitteistaan. Jos et ole varma, onko musiikinteoriaa kannattava opiskella, niin kerro rohkeasti meille! Osaamme opastaa vaihtoehtoja, mitkä sopivat tilanteeseesi.

Musiikin teoriatunnit maksavat keskimäärin 32€, riippuen opettajan määrittämästä hinnasta. Vaihtoehtoja löytyy siis erilaisiin budjetteihin. Osa Superprofin opettajista tarjoaa ensimmäisen tunnin myös ilmaiseksi, jolloin voit rauhassa tutustua opettajaan ja hänen tapaansa toimia.

Näin hyödyt yksityisistä musiikin tunneista

Kaikista parasta yksityisopettajan kanssa työskentelyssä on ehdottomasti se, että saat itse vaikuttaa siihen mitä kullakin tunnilla tehdään. Ei enää kaavamaisia opetussuunnitelmia, vaan täysin henkilökohtainen sellainen! Voitte yhdessä opettajan kanssa miettiä parhaat opetustavat ja aiheet, mihin suuntautua.

Toinen merkittävä etu, mitä ei muualta saa, on ehdottomasti joustavuus. Saat päättää, milloin haluat opiskella ja kuinka usein. Mikäli maanantai-illat ovat parhaita, ehdota tätä opettajalle. Jos taas epäsäännölliset tapaamisajat sopivat omaan elämäntyyliin, niin sekin on täysin mahdollista. Sen kuin sovit opettajan kanssa, kuinka edetään. Etäopinnot ovat myös suosittuja Superprofilla.

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä: opettajan sataprosenttinen tuki takaa erinomaiset tulokset. Musiikinteoria saattaa aiheuttaa monelle päänvaivaa, mutta kun opettaja työskentelee pelkästään kanssasi, saat jatkuvaa ohjausta ja apua kysymyksiin. Vieläkö mietit? Kysy lisää ja aloita opinnot Superprofilla!

Mitä haluaisit oppia?