Erinomainen
lausuntoa aiheesta

Opi lisää aiheesta historia verkossa tai lähiopetuksessa oman opettajasi kanssa

Katso lisää opettajia

5.0 /5

Opettajien keskimääräinen arvio on 5.0 yli 5 arvostelulla.

23 €/h

Parhaat hinnat: 100% opettajista tarjoaa ensimmäisen tuntinsa ilmaiseksi ja keskimääräinen hinta tunnille on 23€.

2 h

⚡️ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat yleensä alle 2 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa aiheessa historia!

2. Organisoi
omat tuntisi

Keskustele opettajasi kanssa, kerro omat toiveesi ja tavoitteesi ja sovi aikatauluista. Varaa tuntisi ja maksa ne turvallisesti - kaikki tämä tapahtuu Superprofin kautta.

3. Löydä uusia kokemuksia

Oppilaspassi antaa sinulle rajattoman mahdollisuuden ottaa yhteyttä opettajiin ja löytää itsellesi sopivia tunteja ja kursseja. Innostu oppimisesta uudella tavalla!

Usein kysytyt kysymykset

💰 Mikä on keskimääräinen hinta tunneille aiheessa Historia?

Keskimääräinen hinta tunneille on 23€.

Tuntisi hinta riippuu useista tekijöistä:

  • Opettajasi kokemuksesta
  • Tuntiesi sijainnista (verkossa, kotona tai muussa paikassa)
  • Opetuksesi kestosta ja tiheydestä

97% opettajistamme tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.

Löydä oma opettaja läheltä sinua.

💡 Miksi minun kannattaisi ottaa yksityistunteja?

Oman opettajan avulla kehityt aiheessa Historia entistä tehokkaammin. Saat asiantuntevia neuvoja, henkilökohtaista palautetta ja tukea aiheessa kokemusta keränneeltä opettajalta.

Opettajamme jakavat osaamistaan auttaakseen sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Löydä oma opettaja jo tänään!

💻 Voinko oppia verkko-opetuksen kautta tästä aiheesta?

Superprofissa suuri osa aiheen Historia opettajista tarjoaa myös verkko-opetusta.

Löydä opettaja verkkotunneille aiheessa Tunnit aiheessa: historia

Löytääksesi verkko-opetusta suodata ja rajaa haussa mukaan vain opettajat, jotka tarjoavat opetusta web-kameran välityksellä. 

🎓 Kuinka monta opettajaa Superprof tarjoaa tässä aiheessa?

37 opettajaa tarjoaa tällä hetkellä aiheen Historia opetusta lähelläsi.

Tutki ilmoituksia ja löydä itsellesi parhaiten sopiva opettaja.

Löydä oma opettaja 37 profiilin joukosta.

✒️ Millaisia arvioita opettajat ovat saaneet?

5 opettajan joukosta oppilaat arvioivat opettajansa keskimäärin arvosanalla 5.0/5.

Jos sinulla herää kysymyksiä, asiakaspalvelutiimimme on tukenasi viisi päivää viikossa.

Voit tarkastella opettajien arvioita ja palautteita arvioinneista.

Haluaisitko oppia lisää aiheessa historia?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia aiheessa historia!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Historian opetus yksityisesti

Historian tukiopetusta Superprofilta 

Muuan historian merkkihenkilö Marcus Garvey on todennut osuvasti, että kansa, jolla ei ole tietoa menneestä historiasta, alkuperästä ja kulttuurista, on kuin puu ilman juuria. Osuva tapa kuvastaa sitä, miksi historian tunteminen ja opiskelu ylipäätään kannattaa. Mistä on tultu? Miksi? Ja mitkä asiat tänä päivänä tulevat jäämään historiaan? Menneisyyttä tutkimalla saamme paremman käsityksen siis myös tulevasta. Tässä on yksi monista syistä, miksi historia kuuluu yleissivistykseen ja koulujen lukujärjestykseen. Nuorempana ei välttämättä tule ajatelleeksi, kuinka tärkeä oppiaine historia on – mutta se on ihan luonnollista. Kasvaessa ajattelutaito kehittyy ja alkaa ymmärtämään erilaisia syy-seuraussuhteita, joihin historiakin ulottuu. Historian tuntemus tuottaa iloa. Tietokilpailut, erilaisten kulttuurien ymmärtäminen, matkailu. Muutama esimerkki aiheista, joissa tieto on valttia. Haluatko kerrata historian opintoja pääsykoetta varten? Onko mielessäsi paikka yliopistossa? Vai haluatko yksinkertaisesti tietää, mitä Suomen kamaralla on tuhat vuotta sitten tehty? Superprof on oiva paikka hypätä ottamaan katsaus menneeseen.   

Mitä historialla tarkoitetaan?

Yksinkertaisuudessaan historia tarkoittaa tutkimusta, jota tehdään ajan kuluessa tapahtuvista muutoksista, käsittäen kaikki ihmiskunnan eri osa-alueet. Poliittinen, sosiaalinen, taloudellinen, tieteellinen, teknologinen, lääketieteellinen, kulttuurillinen, älyllinen, uskonnollinen ja sotilaallinen kehitys ovat kaikki olennainen osa historiaa. Historioitsijat ympäri Suomen ja maailman ovat usein erikoistuneet johonkin tiettyyn osa-alueeseen, ajanjaksoon tai maantieteelliseen alueeseen.  “Historia toistaa itseään” ja “näin on ennenkin tehty” ovat kuluneita ja käytettyjä lausahduksia, jotka eivät pidä oikeastaan paikkaansa – kyse kun ei ole elävästä olennosta vaan abstraktista, monisyisestä asiasta. Historia on älyllinen oppiaine, jota harjoittavat siitä kiinnostuneet historioitsijat, jotka haluavat ja yrittävät ymmärtää menneisyyttä ja sen kulkua. Vanhat hyvät ajat löytyy meiltä kaikilta. Oli ne sitten eilisessä, lapsuudessa tai jossain kauempana. Historian tulkinta riippuu aina katsojasta ja vaikka faktoja ei voi kiistää, niin niitä voi tutkia monelta eri kantilta. Sukupolvet ja kansat läpi vuosituhansien ovat saaneet aikaan niin merkittäviä kuin kauheitakin asioita, joista kaikista on opittu.  

Suomen historia pikakelauksella

Kaikille kansakunnille tärkeä aihe on oman maan historia. Rakkaan kotimaamme Suomen ensimmäiset kirjalliset lähteet ovat peräisin 1100-luvulta: Aleksanteri III:n kirje vuodelta 1171 tai 1172. Tätä ennen aihetta on käsitelty Suomen esihistoriana. Matka tähän päivään, jolloin joka vuosi 6.12. nostamme siniristilippua, on ollut pitkä. Jo jääkaudesta alkaen maillamme on ollut asutusta, vaikkakin ei vielä Suomen silloisessa merkityksessä. Suomi kuului osaksi Ruotsia lähes 500 vuoden ajan 1300-luvulta lähtien, minkä vuoksi suomalaiset alkoivat pitää itseään länsieurooppalaisina. Maan rajat muuttuivat useasti tänä aikana. Ensimmäinen suomenkielinen Aapinen ilmestyi vuonna 1543. Venäjä valloitti Suomen alueen Ruotsilta vuosina 1808-1809. Tällöin Suomesta tuli suurruhtinaskunta keisari Aleksanteri I:n toimesta. Vaiherikkaat vuodet johtivat lopulta uuteen pääkaupunkiin, omaan valuuttaan, yleiseen äänioikeuteen sekä siihen että Suomi julistautui itsenäiseksi vuonna 1917. Sisällissota vaikeutti ensimmäisiä vuosia ja myöhemmin suomalaiset puolustivat itseään Neuvostoliittoa vastaan. Maata ei kuitenkaan miehitetty, ei 1939-1940 toisen maailmansodan eikä 1941-1944 jatkosodan aikana. Tänä päivänä Suomi on yksi maailman onnellisimmista kansoista, eurooppalainen hyvinvointivaltio sekä merkittävä teknologinen keskittymä. Ilman arvokasta historiaa, ei meillä olisi arvokasta asemaa.   

Historia tarjoaa vaihtoehtoja eri ammatteihin

Kaikki eivät heti hahmota, minkälaisia mahdollisuuksia historia antaa työelämän suhteen. Luonnollisesti ensimmäisenä tulevat mieleen historian opettaja ja esimerkiksi kirjastonhoitaja, mutta vaihtoehtoja riittää näiden jälkeenkin vaikka kuinka mielenkiintoisiin tehtäviin. Historian osaaminen ja sen parissa opitut taidot ilmentävät monelle työnantajalle arvokkaita ominaisuuksia, joita voi hyödyntää erilaisissa ammateissa. Tiesitkö, että esimerkiksi kirjailijan, toimittajan, poliitikon tai valtiotieteilijän tehtävissä voit löytää itsellesi mieluisan tavan työllistyä? Tutkijoita, tietojohtamisesta ja valtion ja hallinnon tehtävistä puhumattakaan.   

Miten historiaa opiskellaan?

Suomessa on useita vaihtoehtoja opintojen suhteen, mitä tulee historiasta kiinnostuneille. Muun muassa itseopiskelu lukemattomien kirjojen kautta, internetin tietolähteet sekä avoimen yliopiston tarjonta kannattaa pistää ensimmäiseksi merkille. Korkeakoulut ja yliopistot omalta paikkakunnalta ovat myös hyviä paikkoja aloittaa. Haluatko oppia mahdollisimman tehokkaasti, oikeisiin asioihin keskittyen? Ei enää unohdettuja vuosilukuja ja hallitsijoita, vaan järjestelmälliset muistisäännöt ja oikeanlainen prosessi kokonaisuuksien hahmottamiseen. Yksityisopettaja astuu tässä kohtaa kuvaan. Voit tutustua historian kirjoihin täysin mielenkiintojesi pohjalta, jolloin opettaja auttaa löytämään sopivat oppimateriaalit ja mieluisan rytmin opintoihin.   

Löydä historian opettaja Superprofilta

Maantiedosta yhteiskuntaoppiin, matematiikasta historiaan. Superprofin kautta tavoitat muutamalla klikkauksella kotikaupunkisi yksityisopettajat tai etäopintoja tarjoavat mentorit ympäri maailman. Haluatko käydä heti toimeen? Aloita historian opiskelu jo tänään! Tutustu opettajiemme profiileihin ja lähesty sopivia ehdokkaita viestillä. Voit vertailla esimerkiksi hintatasoa, opetustapaa, erikoistumisalueita historian parista ja taustaa. Älä turhaudu paksujen tietokirjojen edessä – pyydä apuun Superprofin yksityisopettaja! Voit sopia yksityistunneista omien aikataulujesi mukaan. Kun oikein pääset vauhtiin, niin kuka tietää löydätkö itsesi historiankirjoista myöhemmin?

Mitä haluaisit oppia?