Erinomainen
lausuntoa aiheesta

Opi lisää aiheesta musiikki verkossa tai lähiopetuksessa oman opettajasi kanssa

5.0 /5

Opettajien keskimääräinen arvio on 5.0 yli 2 arvostelulla.

41 €/h

Parhaat hinnat: 100% opettajista tarjoaa ensimmäisen tuntinsa ilmaiseksi ja keskimääräinen hinta tunnille on 41€.

7 h

⚡️ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat yleensä alle 7 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa aiheessa musiikki!

2. Organisoi
omat tuntisi

Keskustele opettajasi kanssa, kerro omat toiveesi ja tavoitteesi ja sovi aikatauluista. Varaa tuntisi ja maksa ne turvallisesti - kaikki tämä tapahtuu Superprofin kautta.

3. Löydä uusia kokemuksia

Oppilaspassi antaa sinulle rajattoman mahdollisuuden ottaa yhteyttä opettajiin ja löytää itsellesi sopivia tunteja ja kursseja. Innostu oppimisesta uudella tavalla!

Usein kysytyt kysymykset

💰 Mikä on keskimääräinen hinta tunneille aiheessa Musiikki?

Keskimääräinen hinta tunneille on 41€.

Tuntisi hinta riippuu useista tekijöistä:

 • Opettajasi kokemuksesta
 • Tuntiesi sijainnista (verkossa, kotona tai muussa paikassa)
 • Opetuksesi kestosta ja tiheydestä

97% opettajistamme tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.

Löydä oma opettaja läheltä sinua.

💡 Miksi minun kannattaisi ottaa yksityistunteja?

Oman opettajan avulla kehityt aiheessa Musiikki entistä tehokkaammin. Saat asiantuntevia neuvoja, henkilökohtaista palautetta ja tukea aiheessa kokemusta keränneeltä opettajalta.

Opettajamme jakavat osaamistaan auttaakseen sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Löydä oma opettaja jo tänään!

💻 Voinko oppia verkko-opetuksen kautta tästä aiheesta?

Superprofissa suuri osa aiheen Musiikki opettajista tarjoaa myös verkko-opetusta.

Löydä opettaja verkkotunneille aiheessa Tunnit aiheessa: musiikki

Löytääksesi verkko-opetusta suodata ja rajaa haussa mukaan vain opettajat, jotka tarjoavat opetusta web-kameran välityksellä. 

🎓 Kuinka monta opettajaa Superprof tarjoaa tässä aiheessa?

5 opettajaa tarjoaa tällä hetkellä aiheen Musiikki opetusta lähelläsi.

Tutki ilmoituksia ja löydä itsellesi parhaiten sopiva opettaja.

Löydä oma opettaja 5 profiilin joukosta.

✒️ Millaisia arvioita opettajat ovat saaneet?

2 opettajan joukosta oppilaat arvioivat opettajansa keskimäärin arvosanalla 5.0/5.

Jos sinulla herää kysymyksiä, asiakaspalvelutiimimme on tukenasi viisi päivää viikossa.

Voit tarkastella opettajien arvioita ja palautteita arvioinneista.

Haluaisitko oppia lisää aiheessa musiikki?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia aiheessa musiikki!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Laajenna osaamistasi ja hio kykyjäsi oman opettajan kanssa aiheessa Musiikki

Aloita musiikin opiskelu helposti Superprofilla

Jos haluat oppia esimerkiksi soittamaan pianoa nuoteista, sointujen ja asteikkojen tietäminen ei välttämättä riitä. Musiikin takana on mielenkiintoinen teoria, joka luo pohjan kaikelle musiikille – genrestä toiseen. Siitä hyötyy myös erilaisten instrumenttien kanssa toimiessa!

Musiikin teorialla tarkoitetaan “musiikin pelisääntöjä”. Tähän sisältyy monia kokonaisuuksia, kuten esimerkiksi nuottikirjoitus, rytmi ja harmonia. Kun aloitat musiikin opinnot, tulevat tutuiksi niin ikään tahtilajit, melodiat sekä biisien rakenteet. Musiikin teoriaa opetetaan yleensä musiikkiopistoissa ja konservatorioissa, joten niihin ei välttämättä törmää esimerkiksi kotona kitaransoittoa aloitellessa. Tabulatuurit ovat nimittäin nykypäivänä varsin suosittuja.

Mikäli haluat oppia musiikkia korvakuulolta, on erityisen tärkeää oppia hahmottamaan säveliin liittyvät tekijät. Ei nuotteja, ei musiikkia (vaikka sen keksisikin päästä) – kaikki musiikki noudattelee joka tapauksessa musiikin teoriassa sivuttuja asioita, rockista popiin ja kirkkomusiikista klassiseen. Mitä aiemmin opiskelet musiikin teorian perusteet, sen nopeammin ymmärrät musiikin kokonaiskuvaa.

Nuottikirjoitus ja musiikin teoria

Nuottikirjoitus on olennainen osa musiikin teoriaa. Nuottien avulla saat hyvän käsityksen siitä, minkälaisista osasista musiikki koostuu. Nuottiviivasto itsessään on monelle musiikkia harrastavalle tuttu ilmestys, vaikka sitä ei olisi koskaan opiskellutkaan. Se koostuu viidestä viivasta, joiden väliin jää neljä välikköä. Soinnut, sävelet ja niistä muodostuvat melodiat piirretään nuottiviivastolle – jota sitten luetaan.

Esimerkiksi sellainen nuotti, joka löytyy ylemmältä – on luonnollisesti korkeamman kuuloinenkin kuin alemmalla sijaitseva nuotti. Loogista! Nuottiviivastoa voidaan tarvittaessa jatkaa apuviivoilla, jolloin saadaan rakennettua isompia asteikkoja. Kun pääset jyvälle perusteista, nuottiviivaston täyttäminen on oikeastaan helppoa.

Musiikki on myös fysiikkaa

Kuulostaako hassulta, että musiikki on siis fysiikkaa? Näin se ehkä onkin, mutta musiikkiin sisältyy paljon muutakin kuin pelkästään se mitä kuulet. Jo Pythagoraan ajoista lähtien, jolloin hän löysi ja tunnisti sävelkorkeudet sekä taajuudet, matemaattisia keinoja on käytetty musiikin analysoinnissa. Ja matematiikka taas on lähellä fysiikkaa – näin se ympyrä sulkeutuu!

Matematiikkaa ja fysiikkaa musiikissa ovat muun muassa taajuudet, hertzit, värähtelyt, värähtelyaika sekä amplutudi. Esimerkiksi intervallit sekä asteikot noudattavat yleensä tiettyä kaavaa, jotka perustuvat laskentaan – sävelestä toiseen.

Musiikin opiskelu on mielenkiintoista

Musiikki on yksi niistä oppiaineista, mitä kaikki opiskelevat jossain kohti koulupolkuaan. Vanhojen aikojen pakotetut laulutuokiot luokan edessä eivät välttämättä pidä enää paikkansa, mutta moni perinne pysyy ja pitää pintansa. Nokkahuilut ovat tulleet monelle tutuksi.

Jos olet kiinnostunut musiikista enemmänkin kuin pelkästään pakollisena pahana, niin suosittelemme ehdottomasti tutustumaan musiikin teoriaan perinpohjaisesti. Se nimittäin avaa uudenlaisen ymmärryksen aihetta kohtaan: sen sijaan että jättäisi teorian kokonaan väliin.

Yksityisen musiikin opettajan kanssa on helppo suorittaa monipuolisesti musiikin opintoja. Voit perehtyä esimerkiksi seuraaviin osa-alueisiin:

 • Duurit, mollit ja asteikot
 • Tempo, rytmi, trioli
 • Soinnut, dynamiikka, harmonia
 • Musiikin historia, aikakaudet, säveltäjät
 • Vapaa säestys, improvisaatio
 • Kvinttiympyrä
 • Ja niin edelleen

Jos tipuit jonkun rivin kohdalla kelkasta, ei ole syytä huoleen. Musiikin yksityistunneilla saat valita juuri ne osa-alueet, jotka sinua kiinnostaa ja opettaja keskittyy pelkästään niihin. On kuitenkin hyvä selvittää itselle, mitä tavoittelee, sillä se helpottaa onnistuneen opetussuunnitelman rakentamisessa.

Yksityiset musiikintunnit Superprofilta

Suomi on täynnä ammattimuusikoita ja musiikin opettajia, jotka tarjoavat yksityisiä musiikin tunteja. Enää ei tarvitse istua koulun penkillä, oppiakseen lisää musiikista. Superprofin sivustolta löydät monia musiikin opettajia, joiden kanssa voit sopia ensimmäisestä tapaamisesta jo pian.

Haluatko työskennellä musiikin parissa? Haaveiletko soittajan urasta orkesterissa? Kiinnostaisiko sinua toimia itse tulevaisuudessa esimerkiksi laulun opettajana?

Aloita rohkeasti musiikin opiskelu yhdessä kanssamme! Superprofin opettajat tulevat eri taustoista, joten löydät monenlaista osaamista vain parilla klikkauksella. Aloita tutustumalla opettajaprofiileihin, joista löydät esimerkiksi seuraavat tiedot:

 • Hintataso (tunnin hinta, keskimäärin musiikin opettajilla 41€/h)
 • Arvostelut (joita muut oppilaat ovat jättäneet)
 • Koulutustausta ja työkokemus (mikä auttaa löytämään sopivan opettajan)
 • Opetustyyli ja tapa (lähiopetus vai verkkototeutus)

Moni opettajista tarjoaa ensimmäisen oppitunnin ilmaiseksi, jotta voit rauhassa tutustua heidän toimintaansa. Miksi et siis kokeilisi ja aloittaisi musiikin opiskelua?

Yksityisopetuksen parhaat puolet ovat ehdottomasti:

 • Henkilökohtainen opetussuunnitelma, joka on tehty tavoitteidesi pohjalta
 • Joustavuus aikataulujen suhteen – voit sopia yksittäisistä tunneista tai viikkorytmistä ja vaihtaa sitä tarvittaessa
 • Rakentava palaute, joka auttaa oivaltamaan asioita nopeammin ja tehokkaammin

Vaihtoehtoja riittää eri budjetteihin sopivaksi. Jos haluat opiskella verkossa, hinnat yleensä hieman laskevat. Mikäli taas englanti ei tuota ongelmia, niin pääset vuorovaikuttamaan koko kansainvälisen opettajaverkostomme kanssa. Tervetuloa mukaan oppimaan!

Mitä haluaisit oppia?