Erinomainen
lausuntoa aiheesta

Opettajamme aiheessa
Ukulele kaupungissa Helsinki

36 €/h

Parhaat hinnat: 100% opettajista tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi ja keskimääräinen hinta tunneille on 36€.

5 h

⚡️ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat yleensä 5 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa aiheessa ukulele paikassa Helsinki!

2. Organisoi
omat tuntisi aiheessa Ukulele

Keskustele opettajasi kanssa, kerro omat toiveesi ja tavoitteesi ja sovi aikatauluista. Varaa tuntisi ja maksa ne turvallisesti - kaikki tämä tapahtuu Superprofin kautta.

3. Löydä uusia kokemuksia

Oppilaspassi antaa sinulle rajattoman mahdollisuuden ottaa yhteyttä opettajiin ja löytää itsellesi sopivia tunteja ja kursseja. Innostu oppimisesta uudella tavalla!

Usein kysytyt kysymykset

💸 Mikä on keskimääräinen hinta tunneille aiheessa Tunnit aiheessa: ukulele paikassa Helsinki?

Keskimääräinen hinta tunneille on 36€.

Tuntiesi hinta riippuu useista tekijöistä:

  • Opettajasi kokemuksesta
  • Tuntiesi sijainnista (verkossa, kotona tai muussa paikassa)
  • Opetuksesi kestosta ja tiheydestä

97% opettajistamme tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.

Löydä oma opettaja läheltä sinua.

💡 Miksi kannattaa ottaa tunteja aiheesta Ukulele?

Oman opettajan avulla kehityt aiheessa Ukulele entistä tehokkaammin. Saat asiantuntevia neuvoja, henkilökohtaista palautetta ja tukea aiheessa kokemusta keränneeltä opettajalta.

Opettajamme jakavat osaamistaan auttaakseen sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Löydä oma opettaja jo tänään!.

💻 Voinko oppia verkko-opetuksen kautta aiheesta Ukulele?

Superprofissa suuri osa aiheen Ukulele opettajista tarjoaa myös verkko-opetusta.

Löydä opettaja verkkotunneille aiheessa Tunnit aiheessa: ukulele

Löytääksesi verkko-opetusta haluamassasi aiheessa suodata ja rajaa haussa mukaan vain opettajat, jotka tarjoavat opetusta web-kameran välityksellä. 

🎓 Kuinka monta opettajaa Superprofissa on saatavilla aiheessa Ukulele?

3 opettajaa tarjoaa tällä hetkellä aiheen Ukulele opetusta lähelläsi.

Katso ilmoitukset ja löydä itsellesi parhaiten sopiva opettaja.

Löydä oma opettaja 3 profiilin joukosta.

✒️ Millaisia arvioita opettajat ovat saaneet?

opettajan joukosta oppilaat arvioivat opettajansa keskimäärin arvosanalla /5.

Jos sinulla herää kysymyksiä, asiakaspalvelutiimimme on tukenasi viisi päivää viikossa aina maanantaista perjantaihin.

Voit tarkastella opettajien arvioita ja palautteita arvioinneista.

Haluaisitko oppia lisää aiheessa ukulele paikassa Helsinki?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia aiheessa ukulele paikassa Helsinki!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Ukulele opetus paikassa Helsinki

Ukulele ei ole vain pieni kitara

Tiedätkö mitä eroa on kitaralla ja ukulelella? Musiikkiin ja soittimiin perehtymättömät sanovat usein, että ukulele on pienikokoinen kitara, mutta tämä ei ole täysin totta. Toki ukulele ja akustinen kitara muistuttavat ulkomuodoltaan hyvin paljon toisiaan. Todellisuudessa ukulele ja kitara eroavat kuitenkin monellakin eri tasolla. 

Ensimmäinen eroavaisuus on jo silmin nähtävissä. Ukulelessa on neljä kieltä, eli kaksi vähemmän kuin perinteisessä kitarassa. “Eikö ukulele ole siinä tapauksessa vain pienikokoinen bassokitara?”, joku saattaisi kysyä. Tässä törmäämme toiseen merkittävään eroon, nimittäin kielien viritykseen. Yleisin versio ukulelesta on sopraanoukulele (palataan tähän myöhemmin), jonka kielet viritetään “standardina” C-vireeseen eli alhaalta ylöspäin lueteltuna G-C-E-A. Bassokitarassa kielten “standard-vire” on E-A-D-G, eli sama kuin kitaran neljä alinta kieltä. Ukulelen kielet on materiaaliltaan yleisimmin nailonia.

Sopraanoukulelen lisäksi on olemassa muutamia variantteja, jotka ovat konserttiukulele, tenoriukulele ja baritoniukulele. Näistä kaksi ensimmäistä viritetään sopraanoukulelen tavoin C-vireeseen, mutta baritoniukulele poikkeaa näistä siten, että se viritetään yleisesti vireeseen D-G-B-E. Soitinkaupassa saatat törmätä myös bassokitaran ja ukulelen risteytykseen, bassoukuleleen. Tämä on käytännössä pienikokoinen bassokitara, jonka kielet on valmistettu polyuretaanista, mikä tekee siitä erittäin kevyen soittaa. 

Kuvittelit varmaan, että ukulelen soittamisen aloittaminen ei olisi näin monimutkaista? Älä huoli. Sitten kun olet valinnut sen oikean ukulelen, on soittamisen aloittaminen helppoa kuin heinän teko. Varsinkin, jos sinulla on apuna ammattitaitoinen opettaja. Me Superprofilla autamme sinua löytämään ukulelen soitonopettajan Helsingistä!

Miksi aloittaa ukulelen soittaminen?

Ukulele kehitettiin Havaijilla 1800-luvun loppupuolella, johon se usein ensimmäisenä yhdistetäänkin. Eikö sinullekin tule ukulelesta heti mieleen kaulassa liehuvat leit, vaahtopäiset aallot ja aurinkoiset hiekkarannat palmuineen? Ukulele on havaijilaisen musiikin lisäksi yleistynyt muissakin musiikkigenreissä käytettäväksi soittimeksi. Ukulelen persoonalinen ääni sopii yhtä hyvin niin jazziin kuin pop-musiikkiin. Rohkeimmat saattavat löytää sille käyttöä myös metallimusiikissa. Vain mielikuvitus on rajana kun on kyse musiikista!

Ukulele on melko yksinkertainen soitin, joten se sopii mainiosti ensisoittimeksi lapsille ja aloitteleville musiikin harrastajille. Sen lisäksi, että ukulelella sointujen muodostaminen on helpompaa kuin esimerkiksi kitaralla, on se myös kokonsa puolesta kätevä soitin. Ukulele on helppo kantaa leikkimielisesti ilmaistuna vaikkapa takataskussa soittotunnille. Ergonomisuuden lisäksi ukulelen kielet on pehmeitä ja niiden painaminen on kevyttä. Ukulele on kuitenkin paljon muutakin kuin helppo aloittelijan soitin. Kuka sanoi, että soittimen kuuluu olla monimutkainen, jotta se voidaan ottaa vakavasti? Taitava muusikko saa jopa nokkahuilun kuulostamaan kauniilta!

Musiikki ylipäätään on ehkäpä parhain harrastus, jos ajatellaan sen vaikutusta aivotoimintaan. Soittaminen on luovaa tekemistä, joka kehittää muun muassa kognitiivisia toimintoja ja se voi auttaa esimerkiksi kielten oppimisessa. Yhdessä soittaminen kehittää ihmisen sosiaalisia taitoja kuten empatiakykyä ja ongelmanratkaisutaitoa sekä lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Paras tapa aloittaa ukulelen soittaminen

Ukulelen soittaminen ei luonnollisesti onnistu ilman ukulelea, joten aivan ensimmäisenä kannattaa suunnata johonkin Helsingin useista soitinliikkeistä ja kysyä myyjältä apua oikean ukulelen valitsemisessa. Kuten aiemmin kävi ilmi, ukuleleja on monia erikokoisia, jotka eroavat toisistaan soinnillisesti. Älä myöskään erehdy ostamaan niin sanottua guitalela eli kitaran ja ukulelen hybridimuotoa. Tällä ei ole käytännössä muuta samaa ukulelen kanssa kuin sen koko ja muoto.

Löydettyäsi itsellesi sopivan kokoisen ukulelen, on aika aloittaa perusteiden opettelusta. Ennen kuin pääset soittamaan, on sinun opeteltava virittämään ukulelen kielet oikeaan vireeseen. Tätä varten kannattaa ostaa viritysmittari, mutta nykyään saat myös ladattua puhelimen sovelluskaupasta yllättävän hyviä viritysmittareita. 

Nyt olet valmis tutustumaan soittimen dynamiikkaan, eli siihen miten se käyttäytyy käsissäsi. Aloita harjoittelu yksinkertaisesti avoimilla kielillä, jotta saat näppäilykäden motoriikan kohdalleen, jonka jälkeen voit hiljalleen siirtyä perussointujen pariin. Yksinkertaisimmat soinnut voit muodostaa painamalla vain yhtä säveltä otelaudalta, eli kahden nauhan välissä olevaa aluetta yhdellä kielellä.

Löydä paras mahdollinen ukulelen soitonopettaja Helsingistä

Aivan kuten minkä tahansa muunkin soittiminen kanssa, ukulelen oppiminen käy helpommin kun teet sen ammattitaitoisen opettajan kanssa. Voit opiskella ukulelen soittoa Helsingissä musiikkiopistossa tai yksityisesti. Superprofilta löydät pääkaupunkiseudun parhaat yksityiset ukulelen soitonopettajat.

Kirjoita hakukenttään vain aiheeksi 'ukulele' ja paikkakunnaksi Helsinki – näin näet alueella työskentelevät ukulelen soitonopettajat. Klikkaamalla opettajan profiilia näet oman esittelytekstin lisäksi tuntikohtaisen hinnan, joka on Helsingissä keskimäärin 36€/h. Näet myös, miten opettaja järjestää oppitunnit (etänä vai lähiopetuksena). Huomaa myös, että suurin osa opettajistamme tarjoaa ensimmäisen oppitunnin ilmaiseksi, jotta voisitte tutustua toisiinne rauhassa! Miksi et siis käyttäisi tätä tilaisuutta hyväksesi? Sinulla ei ole mitään menetettävää!

Mitä haluaisit oppia?