Etusivu
Tarjoa opetusta
,
Etsi läheltäni Verkossa

Suosituimmat kaupungit

Etusivu
Tarjoa opetusta

Opi lisää aiheesta Valokuvaus oman opettajasi avulla

28 ‚ā¨/h

Parhaat hinnat: 100% opettajista tarjoaa ensimm√§isen tuntinsa ilmaiseksi ja yksi tunti maksaa keskim√§√§rin 28‚ā¨.

2 h

‚ö°ÔłŹ Salamannopeaa! Opettajamme vastaavat keskim√§√§rin alle 2 tunnissa

Oppiminen ei ole ikinä
ollut yhtä helppoa

2. Ota yhteyttä

Salamannopeaa, opettajat vastaavat muutamassa tunnissa! Ja mikäli et heti löydä haluamaasi opettajaa, tiimimme on täällä auttaaksesi sinut alkuun.

3. Järjestä

Järjestä tuntisi kätevästi viestintäalustallasi opettajan tai valmentajan kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

ūüďí Kuinka verkko-opetus toimii aiheessa Valokuvaus?

Voit sopia opetuksesta suoraan opettajasi kanssa s√§hk√∂postin tai puhelimen v√§lityksell√§. L√∂yd√§t heid√§n yhteystietonsa vasemmasta sivupalkista tuntipyynn√∂iss√§. Voitte yhdess√§ opettajasi kanssa p√§√§tt√§√§ siit√§, miten haluatte j√§rjest√§√§ tunnit.


Videopuheluille on useita vaihtoehtoja, katso esimerkiksi seuraavat sovellukset:

 • Skype
 • Google Hangouts
 • Zoom
 • Discord
 • Telefone

Näiden sovellusten avulla on mahdollista soittaa videopuheluita ja jakaa tietokoneen näyttö osallistujien kanssa.

6 opettajaa tarjoaa tunteja aiheessa valokuvaus myös verkossa.

ūüĒé Miten voin varmistua opetuksen laadusta verkko-opetuksessa?

Yhteys- ja henkilötietojen varmennus

Varmennamme opettajien tiedot (puhelinnumero, s√§hk√∂posti & valokuva) ja p√§tevyyden opettaa.


Varmennetut arvostelut - Yhteisön luottamus

Kaikki ilmoituksista löytyvät arvostelut varmennetaan Superprofin toimesta. Näin voit luottaa, että ne kertovat aidoista kokemuksista.

Valitse oma opettajasi 6 opettajan valikoimasta

ūüéď Kuinka monta opettajaa on saatavilla verkkotunneille aiheessa valokuvaus?

6 opettajaa aiheessa valokuvaus on valmiina auttamaan sinua saavuttamaan tavoitteesi my√∂s et√§opetuksessa.

Voit selata heidän ilmoituksiaan ja valita itsellesi parhaiten sopivan.

Valitse yksi (tai useampi!) 6 profiilista.

ūüíł Mit√§ verkko-opetustunnit t√§ss√§ aiheessa maksavat keskim√§√§rin?

Keskim√§√§r√§inen hinta aiheelle Tunnit aiheessa: valokuvaus on 28‚ā¨.

Hinta riippuu useista tekijöistä:

 • Opettajan tasosta ja kokemuksesta
 • Opetuksen kestosta ja tiheydest√§

97% opettajista tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi.


Verkko-opetus on yleensä noin 20% edullisempaa verrattuna lähiopetukseen.

Katso hinnat verkko-opetukselle.

ūüĖč Mik√§ on opettajien keskim√§√§r√§inen arvio aiheen valokuvaus verkkotunneilla?

Laskiessa keskiarvon  arvostelun otoksesta oppilaat arvioivat opettajansa Superprofissa keskim√§√§rin arvosanalla /5.


Jos tarvitset apua palvelun k√§yt√∂n tai verkko-opetuksen kanssa, asiakaspalvelu auttaa sinua aina l√∂yt√§m√§√§n ratkaisun nopeasti.


(Myös koronapandemian aikana asiakaspalvelu on käytössäsi arkisin viisi päivää viikossa maanantaista perjantaihin klo 10-18)

Katso t√§√§lt√§ oppilaiden antamia arvosteluja.ūüíĽ Miksi valita verkko-opetustunnit?

Verkkopalveluiden ja -kanavien lis√§√§ntyess√§ my√∂s opiskelusta verkossa on tullut yh√§ suositumpaa ja sujuvampaa.

Verkko-opetustunnit ovat kätevä vaihtoehto opettajan ja oppilaan hallitessa digitaaliset työkalut.

Turvallista, helppoa ja mukavaa. Missä vain ja milloin vain - oma opettajasi on vain muutaman klikkauksen päässä.

6 opettajaa aiheessa Valokuvaus saatavilla 

opettamaan sinua.

Tarve oppia uutta?

Selaa mielettömästä määrästä taitavia opettajia!

Katso lisää opettajia Ja eikun menoksi!

Löydä oma opettajasi aiheessa Valokuvaus auttamaan läksyissä, testeissä ja kokeissa.

Haluatko oppia kaiken valokuvauksesta? Hyvä, otetaan aluksi pikakelaus historiaan.

Moni henkilö on vaikuttanut kameroiden ja niiden tekniikan kehitykseen. Ranskalainen keksijä Joseph Nicéphore Niépcen kotitekoisella kameralla otettu valokuva 1800-luvun alkupuolelta on yksi niistä harvoista, mikä on kestänyt aikaa. Kuva talletettiin öljykäsitellylle, bitumilla pinnoitetulle tinalevylle, mutta se onnistui vain osittain. Kameroita kehitettiin seuraavien vuosikymmenten aikana vaihtelevalla menestyksellä, kunnes yhdysvaltalainen Alexander Wolcott onnistui luomaan kameran, jolla pystyi ottamaan aikaa kestäviä valokuvia.

T√§m√§ oli merkitt√§v√§ k√§√§nnekohta, mink√§ j√§lkeen tapamme viesti√§, dokumentoida ja muistaa tapahtuneita hetki√§ on muuttunut melkoisesti. Vaikka kamerat olivatkin alunperin hyv√§osaisten k√§ytt√∂√∂n suunniteltuja, t√§n√§ p√§iv√§n√§ halvemmankin luokan puhelimista saattaa l√∂yty√§ laadukas kamera ‚Äď edest√§ ja takaa. Sen sijaan, ett√§ s√§√§st√§isimme filmirullia t√§rkeit√§ tapahtumia ja perhepotretteja varten, otamme kuukausittain satoja valokuvia ja jaamme niit√§ ymp√§ri maailman. Kuvaamisen helppous her√§tt√§√§ kysymyksen siit√§, mihin niit√§ mainostettuja valokuvauskursseja oikein tarvitaan?

Jos totta puhutaan, on olemassa kärjistäen kahdentyyppisiä otoksia: nopeita, auringon ylivalottamia ja ei-niin-edustavia lomakuvia ja valokuvia, mitkä muuttavat maailmaa. Jotkut otokset vangitsevat sellaisia elämän maagisia hetkiä, jotka pysäyttävät ajattelemaan pidemmäksikin aikaa. Muista, että kamerat ovat paljon muutakin kuin pieni ruutu älypuhelimesi takakannessa.

Ne, jotka haluavat oppia oikeasti valokuvauksen perusteet, käyttävät usein manuaali- ja filmikameroita kehittyäkseen kuvaajana. Osa kuvaajista kehittää vielä kuvansakin itse. Pelkkä napin painallus ei merkitse työn päättymistä, vaan monet ammattilaiset käyttävät saman verran aikaan kuvien viimeistelyyn Adobe Photoshopin tai Lightroomin kaltaisia ohjelmistoja hyödyntämällä.

Kerrataan ‚Äď valokuvaus on paljon muuta kuin kamera-applikaatio puhelimessasi.

Valokuvauksen opiskelu etänä palkitsee

Valokuvauksen perusteet saattavat ensikuulemalta vaikuttaa monimutkaisilta: vastaan kun tulee kaikenlaista ISO-arvoa, aukkoa ja valotusaikaa. Termit eivät välttämättä kerro mitään, eikä ihme. Valokuvauksen perusteet ja teoria onkin hyvä käydä läpi yksityisopettajan kanssa, jolloin käytännön tekeminen on luontevampaa aloittaa.

Valokuvat otetaan aina kuvaajan n√§k√∂kulmasta, mutta kuvauksen taiteelliseen puoleen lukeutuu muidenkin perspektiivien huomioiminen, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Makaa lattialla, seiso p√∂yd√§ll√§ ‚Äď n√§e maailma linssin l√§pi. Kuinka toimit? Kun opiskelet valokuvausta, keskityt v√§ist√§m√§tt√§ eri n√§k√∂kulmiin ja t√§llaisesta ajattelusta tulee luonnollisempaa. Yksi keino opiskella valokuvausta, on tutustua tarkasti muiden kuvaajien teoksiin ja mietti√§ mik√§ toimii ja mik√§ ei. T√§m√§ auttaa sinua l√∂yt√§m√§√§n oman tyylisi kuvaajana.

Tietotekniset taidot ovat yhä tärkeämpi osa valokuvausta. Moni työnantajakin edellyttää Adobe Photoshopin ja Lightroomin hallintaa osana työnkuvaa. Valokuvauskurssilla opit näidenkin ohjelmien perusteet, ja voit erikoistua niihin tarkemmin tulevaisuudessa.

Mihin valokuvausopinnot sitten voivat johtaa? Ammattivalokuvaajaksi pyrkiessä, vaihtoehtoja löytyy monelta palkitsevalta toimialalta:

 • Lehdist√∂ ja kuvajournalismi (sanomalehdet)
 • Toimitus- ja mainoskuvaus (aikakausilehdet, mainokset)
 • Muoti (luova valokuvaus)
 • Tapahtumat ja ihmiset (perheet, h√§√§t)
 • Yrityskuvaus (markkinointi)
 • Tieteellinen tai l√§√§ketieteellinen ala (tutkimukset, l√§√§ketieteelliset toimenkuvat)

Jos haluat, voit opiskella valokuvausta myös ihan vain arjen hetkiä varten: syntymäpäivien, retkien, lintujen ja muiden itselle tärkeiden asioiden muisteleminen myöhemmin lämmittää mieltä. Oli motiivisi siis mikä tahansa, on monia tapoja lähteä liikenteeseen.

Miten ja missä oppia valokuvaamaan?

Valokuvauksen aloittaminen onnistuu helpoiten hankkimalla kameran, asettamalla sen manuaalille ja menemällä ulos kuvaamaan ja testaamaan erilaisia asetuksia. Pelkän kuvan tallentaminen kameraan ei kuitenkaan auta sinua kehittymään. Selaile ottamiasi kuvia ja mieti, miksi jokin kuva on hyvä tai miten sitä voisi parantaa. Olisiko sen voinut kuvata toisesta kohtaa, vaihtaa käytettyä objektiivia tai muuttaa tarkennuskohtaa? Joillakin on synnynnäinen taito ymmärtää heti, mikä tekee valokuvasta hyvän, mutta useimmille meistä on järkevintä opetella kuvauksen perusteellisemmin teoriaa.

Voit suunnata opiskeluitasi moniin eri suuntiin: opetella miten aukon, ISO-arvon ja sulkimen asetuksilla voi muuttaa otetun kuvan tunnelmaa ja kuinka kuvauksen kohdetta kannattaa sommitella. Miten kuvataan kolmanneksen säännöllä, mitä tarkoittaa symmetria, kuinka kultainen leikkaus toimii?

Kun analysoit omia kuviasi, on olemassa tietyt peruselementit, mitkä käytännössä kaikista niistä löytyy. Pohdi, kuinka nämä elementit esiintyvät kuvissasi, jotta pystyt muodostamaan selkeän käsityksen valokuvauksessa kehittymiseen:

Linja

Muoto

Tila

Tekstuuri

Kuviot

Väri

Saatoit jo huomata, että sinulla on vielä paljon opittavaa valokuvauksesta. Tästä syystä moni suosiikin ammattilaisen järjestämiä valokuvauksen etäopintoja.

Valokuvauskurssille osallistuminen

Jos haluat löytää samanhenkisiä ihmisiä ja samalla kehittää itseäsi, valokuvauskurssille tai -kerhoon osallistuminen on hyvä valinta. Mikäli ryhmätyöskentely on mieleesi, saatat löytää itsellesi sopivan kurssin esimerkiksi paikallisen kansanopiston tai valokuvausseuran tarjonnasta, joita järjestetään aika ajoin. Näillä kursseilla opit yleensä valokuvauksen perusteita ja kameran asetuksia, sommittelua ja kuvankäsittelyä. Mikäli koet jo hallitsevasi kuvauksen perusasiat, saatat haluta tietää lisää esimerkiksi elo- tai luontokuvauksesta. Näihin sopivia lyhytkursseja on taas hieman vaikeampi löytää.

Opiskele valokuvaajaksi etänä

Moni meistä kamppailee vähäisen vapaa-ajan yhtälössä, jossa valokuvauskurssille osallistuminen meno- ja paluumatkoineen kuulostaa liian aikaa vievältä. Jos haluaisit mieluummin oppia valokuvauksesta kotoa käsin sinulle sopivana ajankohtana, valokuvauskurssi verkossa ja etäopiskelu on paras vaihtoehto aloittaa.

Verkosta löytyy monia ilmaisia kursseja ja opetusvideoita kaikentasoisille valokuvaajille, jotka kykenevät keskittymistä vaativaan itseopiskeluun. Näihin voit myös tutustua juuri silloin kun haluat. Ongelmaksi muodostuu se, että et pääse sparraamaan mielessäsi olevia kysymyksiä kurssin tehneen opettajan kanssa, ja elintärkeä palaute omasta suorittamisesta jää saamatta. Kurssit ovat usein myös hyvin geneerisiä, eivätkä välttämättä käsittele kaikkia sinua kiinnostavia näkökulmia tai tue muuten päämäärääsi.

Haluatko oppia nopeasti ja kustannustehokkaasti, ehtojesi ja aikataulujesi mukaan? Taitavat yksityisopettajamme ovat valmiina auttamaan.

Etäopiskelu yksityisopettajan kanssa

Valokuvauksen perusteet on helpointa ottaa haltuun yksityisopettajan kanssa, jolloin opetus voidaan muokata täysin tavoitteidesi pohjalta. Saat sopia aikataulut muiden menojesi mukaan ja päättää kuinka usein haluat yksityistunteja ottaa.

Huomioithan, että opettajasi ainoa oppilas olet sinä! Saat näin täyden huomion, mikä on ensiarvoisen tärkeää tehokkaan oppimisen saavuttamiseksi. Yksityiskohtainen, rohkaiseva palaute ja tuki tekevät sinusta huippukuvaajan ennen kuin huomaatkaan. Jos mietit, mistä tällaisia supersankareita eli yksityisopettajia oikein löytää, ei tarvitse googlata enempää. Uskomme, että opettajasi löytyy meiltä.

Löydä valokuvauksen opettaja Superprofilta

Superprof on sivusto, joka yhdist√§√§ opettajan ja oppijan. Palveluumme on rekister√∂itynyt yli 2000 valokuvauksen ammattilaista eri aloilta, jotka haluavat jakaa tietotaitoaan ymp√§ri maailman. Kun p√§√§t√§t aloittaa valokuvauksen et√§opiskelun, ei kaupunki- tai maarajoilla ole merkityst√§ ‚Äď sen kuin etsit itse√§si puhuttelevan mentorin.

Supeprofin opettajat hinnoittelevat tuntinsa kokemuksen ja taitojen mukaan ja saattavat myös tarjota ensimmäisen kerran veloituksetta. Yksityistunnit sopivat siis erilaisiin budjetteihin ja osallistumisen kynnys on tehty mahdollisimman matalaksi. Voit määritellä haluamasi hakutermit, jotta pääset vertailemaan sinulle sopivia valokuvauksen opettajia: aloita valitsemalla opetuksen taso (aloittelijasta edistyneeseen), valitse sopiva hintataso ja käy läpi tulokset ja suositukset.

Oletko valmis taltioimaan ikimuistoisia valokuvia? Superprof-opettajasi ovat valmiina auttamaan ‚Äď tutustu vaikka jo t√§n√§√§n!

Mitä haluaisit oppia?