Ohjattu liikunta ja valmentaminen voidaan jakaa kahteen kategoriaan: henkilökohtaisen valmentajan eli personal trainerin tai liikuntaohjaajan lähivalmennukseen tai liikunta-alan ammattilaisten suunnittelemiin verkkovalmennuksiin. Tänä päivänä voit saavuttaa melkein minkä tahansa liikuntalajin harrastamisen turvallisesti kotona. Esimerkiksi venyttelyyn, lihasmassan kasvattamiseen, kiinteytymiseen tai kestävyysharjoitteluun keskittyviä liikuntatunteja voit tehdä helposti kotona verkon välityksellä!

Samalla personal training palveluiden suosio kasvaa kasvamistaan. Tämä on laajentanut palveluita, ja voit saada henkilökohtaisen valmentajan vetämään treenit kotonasi tai läheisellä liikuntapaikalla. Liikkuminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Superprof haluaa näyttää sinulle parhaat verkkovalmennukset, hyvinvointisovellukset sekä treenivideot mitä ammattilaisilla on tarjota verkossa.

Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Personal training
Teemu
5
5 (2 arvostelua)
Teemu
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Lottamari
Lottamari
49€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Marjut
Marjut
55€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
David
David
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ilja
Ilja
57€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Heikki
Heikki
70€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jenny
Jenny
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mimmi
Mimmi
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Teemu
5
5 (2 arvostelua)
Teemu
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Lottamari
Lottamari
49€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Marjut
Marjut
55€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
David
David
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ilja
Ilja
57€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Heikki
Heikki
70€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jenny
Jenny
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mimmi
Mimmi
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Parhaimmat treenisovellukset

Henkilökohtaisen valmennuksen kasvun juuret ovat 1980-luvulta lähtöisin. Personal training ja muut valmennuspalvelut ovat todella kehittyneet vuosien saatossa. Nyt voit treenata ja harjoittaa yleiskuntoa valmentajan kanssa kotona ja verkossa. Ja miksipä et kokeilisi ammattilaisen suunnittelemaa treenisovellusta. Hyvinvointisovelluksiin kuuluvat treenisovellukset voivat kerätä terveytesi ja treenisi kannalta oleellista dataa reaaliajassa, ja niiden avulla voit seurata edistymistäsi.

Sovellukset juoksu- ja kestävyysharjoitteluun:

 • Nike Run Club
 • Runtastic
 • Strava
 • Sportstracker

Sovellukset monipuoliseen treenaamiseen:

 • Nike Training Club
 • Runtastic

Kotimaisten fitnesskellojen valmistajien omat sovellukset:

 • Polar Flow
 • Suunto
Urheilukello naisella
Urheilijoiden suosimat fitnesskellot ovat nykyään kaikkien juttu. Kuva: Unsplash / April Laugh

Mutta mitä hyötyä treenisovelluksista todella on? Datan seurannan lisäksi ne sisältävät lukemattoman määrän ohjattuja harjoituksia eri liikuntamuodoista. Lisäksi voit lisätä omat treenisi, ja hyödyntää niitä digitaalisen treenipäiväkirjan tavoin. Treenisovellusten plussat ja miinukset vaihtelevat sovelluksesta toiseen. Kokeilemalla löydät itsellesi parhaimman. On kuitenkin olemassa yleisiä hyötyjä, joita treenisovellukset tarjoavat käyttäjilleen:

 • Saat uutta energiaa treenaamiseen – motivaatio voi kärsiä jos toistaa vain samaa treeniä päivästä toiseen. Sovellusten avulla saatavillasi on satoja eri harjoituksia ja liikuntamuotoja aina joogasta HIIT-harjoitteluun. Lisäksi sovellukset tarjoavat erilaisia haasteita sekä yhteisöllisyyttä, joka kannustaa entisestään liikkumaan.
 • Säästät rahaa – personal training palvelut eivät sovi jokaisen elämänvaiheen budjettiin! Tästä syystä maksuton sovellus on loistava vaihtoehto viemään liikkumisen seuraavalle tasolle. Eikä sovellukset rajoitu vain liikkumiseen. Löydät omat sovellukset ruokavalioon, mielenterveyteen tai vaikkapa muistuttamaan säännöllisestä veden juonnista.
 • Saavutat tavoitteesi – kun tiedät mitä haluat tavoittaa, löydät tähän sopivan sovelluksen, joka pitää sinut oikealla polulla kohti tavoitteitasi.  Olipa kyseessä ylävartalon lihasten vahvistaminen, vatsalihasten kiinteyttäminen tai kestävyyden lisääminen, voit käyttää apunasi useita erilaisia ​​sovelluksia tuomaan sopivan kokonaisuuden.

Treenisovelluksia on tarjolla niin iOS kuin Android puhelimiin. Suurin osa on maksuttomia, osa voi vaatia pientä kuukausimaksua lisäominaisuuksista. Jos hyödynnät personal trainerin palveluita, voit kysyä omalta henkilökohtaiselta valmentajaltasi suosituksia hyvistä sovelluksista. Myös ammattilaiset ja urheilijat suosivat treenisovellusten käyttöä, joten niistä on todella hyötyä!

Treenisovellusten kultakausi

Miksi treenisovellukset ovat niin suosittuja? Looginen selitys liittynee älypuhelimien käytön samanaikaiseen kasvuun. Se ei suinkaan ole ainut selittävä tekijä. Ensinnäkin on huomionarvoista todeta, että treenisovellukset ovat saatavilla suurelle yleisölle. Liikkumattomuuteen on aina liittynyt monia syitä, kuten ajan puute, motivaation puute, rahan puute ja niin edelleen. Sovellukset iskevät näitä syitä vastaan:

 • Saatavuus – ehkä sinulle paras aika tehdä vähän kestävyystreeniä on kello kymmenen illalla. Kuntosalit eivät ole enää auki eivätkä personal trainerit tarjoa palveluitaan yömyöhään. Mutta arvaatkin jo mikä on vain parin klikkauksen päässä ympäri vuorokauden juuri silloin kuin sinulle sopii; treenisovellukset harjoituksineen.
 • Maksuttomuus ​​– Personal trainereiden hinnat vaihtelevat, mutta varmaa on, että esimerkiksi tiukalla opiskelijabudjetilla moni vain haaveilee moisesta palvelusta. Suurin osa treenisovelluksista on täysin tai osin maksuttomia. Ja mikäli haluat hyödyntää maksullista treenisovellusta, ei se luultavasti maksa mansikoita.
 • Kansainvälisyys - Asutko Kuhmossa ja ainut paikallinen sali tarjoaa tasan kahta ryhmäliikuntatuntia? Ei hätää, sillä sovellusten ansiosta pääset kokeilemaan lajeja niin Suomesta kuin rapakon takaa ensimmäisten joukossa. Jos päädyt kokeilemaan jotain mistä et pidäkään, voit vain siirtyä seuraavaan harjoitukseen hukkaamatta penniäkään.
ryhmäliikuntatunti
Kokeile uusimpia liikuntavillityksiä kotona. Kuva: Unsplash / Geert Pieters

Motivaation puutteeseen vaikuttaminen on hieman monimutkaisempi juttu. Sen taustalla saattaa olla monia syitä kuten kyvyttömyys pitää yllä rutiinia (been there, done that), vajaavaiset tietotaidot itsenäiseen treenaamiseen tai esimerkiksi aikaisemmat loukkaantumiset treenaamisen parissa. Treenisovellusten kehittyessä on onnistuttu pureutumaan myös näiden liikkumisen kynnystä nostavien tekijöiden alentamiseen.

 • Hyvinvointisovellukset - treenaaminen ei ole ainut apu terveellisiin elämäntapoihin. Omat sovelluksensa löytyy esimerkiksi terveellisten ruokavalion noudattamiseen ja unirytmin parantamiseen. Näiden yhdistelyä parantaa samalla jokaista osa-aluetta, sillä hyvin ravittuna ja hyvien yöunien kera jaksaa treenata tehokkaammin.
 • Ohjattua liikuntaa - hyvä suoritustekniikka on kaiken A ja O. Treenisovellukset sisältävät ohjeita treenien suorittamiseen. Parhaimmista sovelluksissa harjoitukset pääsee tekemään samaan tahtiin video-ohjauksen avulla. Tämä ehkäisee myös loukkaantumisia ja ylimääräistä rasitusta.
 • Kehittymisen seuranta - treenisovellukset kysyvät tavoitteitasi ja lähtötietojasi kuten aikaisempaa liikuntakokemusta ja kehon mittoja. Näiden ja treeneistä kerätyn datan avulla voit seurata tarkasti omaa kehittymistäsi. Treenisovellukset lähettävät sinulle ilmoituksia, joten treenit eivät pääse unohtumaan mielestä.

On hyvä muistaa, että sovellukset eivät ole sama asia kuin henkilökohtainen valmennus. Vaikka yhteisöllisyyteen ja yksilöllisyyteen kehitetään kokoajan uusia ominaisuuksia (joita mekin arvostamme), on silti henkilökohtaisen valmentajan läsnäololla hyötyjä, joita ei treenisovelluksista voi saada. Se ei kuitenkaan tarkoita, että treenisovellukset eivät olisi hyvästä - päinvastoin!

Verkkovalmennusten tarjonta

Onko puhelimen näyttösi täynnä mitä erilaisimpia sovelluksia etkä halua enää yhtään lisää? Ei hätää, sillä verkon suomat treenimahdollisuudet eivät rajoitu vain treenisovelluksiin. Hyvinvointi- ja liikunta-alan parasta tarjoilevat ihan perinteiset verkkosivustot sekä meidän kaikkien rakastama sosiaalinen media. Maailman muuttuessa digitaaliseen muotoon, ovat myös alan ammattilaiset innostuneet luomaan verkkovalmennuksia ja muita sisältöjä verkkoon.

Verkkovalmennuksia löytyy joka lähtöön. On valmennusta laihduttajille, aloittelijoille, raskaana oleville, crossfittaajille... muutaman mainitaksemme. Suuri osa kotimaisista verkkovalmennuksista on maksullisia, mutta myös maksuttomia sekä ilmaisia kokeilujaksoja löytyy. Sosiaalisesta mediasta sen sijaan lähes kaiken saa irti. Mikäli englannin kieli sujuu, kasvaa treenisisältöjen määrä räjähdysmäisesti.

nainen treenaamassa
Verkkovalmennusten noudattaminen vaatii omaa sitoutuneisuutta. Kuva: Unsplash / Scott Webb

Verkkovalmennusta valitessa tulisi ottaa huomioon oma lähtötaso ja valmennuksen soveltuvuus itselle. Esimerkiksi laihdutustarkoitukseen suunnitellut verkkovalmennukset on yleensä suunnattu ylipainoisille. Kiinteytymiseen ja lihasmassan kasvattamiseen on omat ohjelmansa. Joskus valmennukset sisältävät treeniohjelmien lisäksi ruokavalion. Tässä kannattaa olla tarkkana, että ruokavalia täsmää oman kulutuksesi kanssa.

Verkkovalmennukset on suunniteltu massoille, joten kaikki eivät saa niistä samanlaisia tuloksia. Mainonnassa käytettäviin esimerkkituloksiin kannattaa suhtautua kevyesti. Muista myös aina tarkistaa valmennuksen tekijän taustat. Jos löydät täysin maksuttoman verkkovalmennuksen niin kannattaa varautua markkinointiin sen aikana. Yleensä maksuttomat kurssit toimivat sisäänheittotuotteina maksullisiin palveluihin.

Sosiaalisessa mediassa treenivideoita löytää nopeiten Youtubesta. Youtuben maailma on täynnä treenivideoita. Eri lajeja, eri pituuksia, eri tehokkuuksilla. Suosituimpia treenivideoita on katsottu miljoonia kertoja. Youtube on helppo yhdistää älytelevisioon mikä tekee treenaamisesta entistä mukavampaa. Tarvitset vain hieman tilaa, hyvän mielen ja vesipullon valmiiksi treeniä varten.

Personal trainer kotona ja verkossa

Kotona treenaaminen säästää aikaa ja vaivaa. Sanotaan, että liike on lääke. Liikkumiseen ei tarvitse hienoja kuntosalilaitteita, uusimpia lenkkareita tai treenivälineitä. Omalla kehonpainolla pääsee jo pitkälle. Kotona treenaaminen ei ole välineurheilua. Kotona treenatakseen ei tarvitse käyttää aikaa matkustamiseen. Treenasit sitten itsenäisesti, personal trainerin kanssa tai verkkovalmennuksen avulla, on koti loistava paikka treenaamiselle.

Tiesithän, että personal trainerin voi pyytää kotiin vetämään treenit? Tällä on monia etuja yllä mainittujen lisäksi. Personal trainer voi tuoda välineitä tuomaan vaihtelua treeniin. Samalla pääset oppimaan miten voit hyödyntää kotiasi treenaamiseen personal trainerin vinkein. He ovat loistavia keksimään miten esimerkiksi huonekaluja voi käyttää lihaskuntoharjoitteluun. Oman alueesi personal trainereihin pääset tutustumaan muun muassa Superprofin kautta.

Kuntosalitreeni someen
Personal trainereilla on myös omat sosiaaliset mediat, joista saa hyvää lisätietoa. Kuva: Unsplash / LJ Lara

Personal trainerin kanssa sovitut treenit on haastavampi skipata kuin itselleen luvatut kuntosalitreenit. Jos omassa kodissa personal trainerin kanssa treenaaminen tuntuu liian jännältä, voitte siirtää treenit ulos. Jos sinulta ei löydy takapihaa niin lähialueen puistikko tai lähiliikuntapaikka ajaa asiansa erinomaisesti. On huojentavaa tietää, ettei personal training palveluita varten tarvitse enää matkustaa kotia kauemmas tai hankkia kallista salijäsenyyttä kylkiäisenä.

Personal trainer on aina hyvä valinta, jos siihen on varaa. Se on todella sen arvoinen ja edistää monelle sitä tärkeintä: terveyttä. On monia asioita, joita et verkkovalmennusten kautta saa. Henkilökohtainen valmentaja sopii loistavasti heille, jotka kaipaavat motivaatioa liikkumiseen. Rutiinin ylläpitäminen on vaikeaa kaikille. Itsekin olen todennut käyttäväni personal training palveluita omien sanojeni mukaisesti "motivaation ulkoistamiseen".

Etäyhteyden kautta pidetyt personal training tunnit toimivat hyvin kotitreenien korvikkeena. Tällöinkin sinulle on jonkun kanssa aika sovittuna kalenteriin eikä treenistä pääse noin vain luistamaan. Verkkoa voi hyödyntää monin tavoin treenaamiseen. Sisällöntuotannosta innostunut voi samalla perustaa itsekin sometilin oman kehittymisen seurantaan. Oli tavoitteesi liikkumiselle mikä hyvänsä, verkosta löytyy arvokasta apua.

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Emilia

Oman elämänsä generalisti, joka on aina oppimassa uutta ja tutustumassa uusiin kulttuureihin.