On miljoona hyvää syytä treenata ja liikkua! Fyysisen kunnon kohottaminen, painon pudottamisessa onnistuminen ja yleisesti terveellisempi elämäntapa tuo uskottoman fiiliksen arkeen. Vaikka nykyihminen ei enää pärjää puihin kiipeilyssä, on meidät kirjaimellisesti luotu liikkumaan. Liikkuakseen ei tarvitse aina suunnata kuntosalille tai läheiselle lenkkipolulle vaan treenaaminen onnistuu loistavasti kotona ja verkon välityksellä missä tahansa!

Jos elämäsi on kiireistä ja olet aina menossa, voisi verkkovalmennukset tai personal trainer sopia sinulle. Näiden avulla voit säästää aikaa, ja ujuttaa treenit sinulle sopiviin väleihin. Kun et ole sijainnista riippuvainen, on helpompi löytää aikaa liikunnalle. Ja kun liikut säännöllisesti, saat lisää puhtia ja energiaa päiviisi. Tätä voisikin kutsua positiiviseksi noidankehäksi. Superprof haluaa auttaa sinua löytämään liikunnan ilon ja saavuttamaan tavoitteesi. Tässä artikkelissa perehdymme kotona treenaamiseen.

Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Personal training
Teemu
5
5 (2 arvostelua)
Teemu
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Lottamari
Lottamari
49€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Marjut
Marjut
55€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
David
David
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ilja
Ilja
57€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Heikki
Heikki
70€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jenny
Jenny
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mimmi
Mimmi
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Teemu
5
5 (2 arvostelua)
Teemu
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Lottamari
Lottamari
49€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Marjut
Marjut
55€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
David
David
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ilja
Ilja
57€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Heikki
Heikki
70€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jenny
Jenny
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mimmi
Mimmi
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Kotona treenaamisen hyödyt

Montaa meistä ei houkuttele ajatus treenistä heti aamukuudelta ennen töiden alkua tai lasten viemistä päiväkotiin. Sama pätee myöhään treenaamiseen, josta myös tutkimukset ovat todenneet, että muutama tunti ennen nukkumaan menoa tehty treeni saattaa vaikuttaa negatiivisesti unesi laatuun. Aikaa treenaamiselle pitäisi siis löytää päivän aikana, ja tämä vaatii yleensä jonkinlaista ennakkosuunnittelua. Koska vietämme vähintään osan päivästämme kotona (nukkumisen lisäksi), on koti hyvä paikka treenata.

Superprofin kautta voit etsiä personal trainereita lähialueeltasi. He voivat tulla vetämään treenit kotiisi, jotta sinun ei tarvitse matkustaa treenejä varten. Sinun täytyy vain löytää itsellesi sopivin personal trainer, sopia treenien ajankohdat etukäteen ja merkitä ne kalenteriisi hyvissä ajoin. Näin voit treenata juuri sinulle sopivana ajankohtana melkein kuin kotisohvalta - ilmaisun ei-niin-kirjaimellisessa merkityksessä.

personal trainer
Personal trainerin kanssa voi treenata sisällä tai ulkona. Kuva: Unsplash / lawrence wilcox

Treenaamiseen ei aina tarvita paljoa tilaa tai kauheaa kasaa liikuntavälineitä. Oikeassa ohjauksessa tehokas treeni syntyy varmasti. Personal trainerin kanssa treenaamisessa on paljon etuja, kuten loukkaantumisriskin vähentyminen. Liikunta-alan ammattilaisen ohjauksessa liikkeet tulee suoritettua teknisesti oikein ja treenaaminen on turvallista. Varsinkin aloittaville treenaajille tämä on todella tärkeää. Pahinta olisi jos liikunnan aloittaminen keskeytyisi heti alkuunsa liikuntavamman vuoksi.

Kalenteriin merkattu itsenäinen treeni on helpompi skipata kuin personal trainerin kanssa sovittu treeni. Omien tavoitteiden saavuttamiseksi on tärkeää, että teet kaiken oikein etkä omaksu huonoja tapoja. Liikunnan lisäksi täytyy ottaa huomioon muun muassa ruokavalio, levon määrä ja muun elämän vaikutukset. Kokonaisvaltaisesti osaavia personal trainereita etsiessä on hyvä lukea läpi mahdollisen henkilökohtaisen valmentajan suosittelut, arvostelut ja asiakaskokemustarinat ennen valintapäätöksen tekemistä.

Personal trainer kotikäynnille

Et tarvitse omaa kotisalia kuntoillaksesi kotona! Pienessä yksiössäkin on yleensä tarpeeksi tilaa treenaamiselle. Personal trainer osaa valita sellaiset liikkeet, jotka on mahdollista suorittaa kotisi tarjoamissa puitteissa. Parhain tila voi löytyä esimerkiksi olohuoneesta sohvan ja television välistä. Ennen personal trainerin tuloa ei täydy suorittaa suursiivousta, mutta olisi tärkeää, että lattia olisi siisti. Näin varmistat, että sinulla on tarpeeksi lattiatilaa treenaamiselle.

Kesähelteiden paahtaessa ulkona on hyvä treenata viileässä tilassa, johon ei osu liikaa hiostavaa auringonpaistetta. Talvisin voit treenata myös ikkunan lähellä. Tai sään salliessa voit tuulettaa asuntoa avoimella ikkunalla, jotta saat raitista ilmaa treenin aikana. Onko sinulla oma takapiha? Takapihalla treenaaminen on loistava ajatus. Ulkona treenaamisen on todettu vaikuttavan paremmin terveyteen. Onhan luonnolla ja raittiilla ilmalla monia positiivia vaikutuksia niin kehoon kuin mieleen.

Kuminauha ja lisäpainot
Personal trainer voi tuoda tarvittavat treenivälineet mukanaan. Kuva: Unsplash / Kelly Sikkema

Onko kotitreeni välineurheilua? Välineistä on hyötyä, mutta pakollisina ne eivät ole tehokkaan treenin tekemiseksi. Personal trainer voi tuoda mukanaan hyväksi katsomansa välineet treenin ajaksi. Oma personal trainerini tuo yleensä mukanaan kuminauhat ja kahvakuulat, jota ei omasta takaa itseltäni löydy. Kotona voidaan hyödyntää myös huonekaluja treenaamisen tukena. Esimerkiksi tuolia voi käyttää dippien tekemiseen.

Kehonpainotreenillä saa tehokkaita tuloksia aikaan. Kotona voi hyvin treenata esimerkiksi:

  • Istumaannousuja
  • Lankkuja
  • Kyykkyjä
  • Burbeeta
  • Punnerruksia

Onko kotona häiriötekijöitä, jotka estävät treenin (esimerkiksi yli-innostunut koira)? Ota suunta personal trainerin kanssa läheiselle liikunta-alueelle ja tee treeni siellä.

Verkkovalmennuksen tehokkuus

On vaihtoehtoja sille, että palkkaisit itsellesi personal trainerin kotiin pitämään treenejä. Personal trainerin palkkaaminen voi olla jollekin liian kallista tai ehkäpä vain pidät enemmän treenaamisesta omassa rauhassa. Voit päättää ottaa asiat omiin käsiisi ja hyödyntää erilaisia ​​valmennusohjelmia, joita personal trainerit ja muut liikunta-alan ammattilaiset tarjoavat verkossa. Verkkovalmennuksista löytyy jokaiselle jotakin.

Verkkovalmennusten hyödyntämisessä on monia etuja. Voit valita milloin haluat treenata sen mukaan, milloin sinulle parhaiten sopii. Verkosta löytyvien eri liikuntamuotojen valikoima on rajaton. Ja voit käyttää verkkovalmennuksia saavuttaaksesi omia tavoitteitasi, kuten:

  • Painon pudottaminen ja hallinta
  • Kesäkunnon ja litteän vatsan saavuttaminen
  • Kehon kiinteytys ja lihasvoiman kehittäminen
  • Liikkuvuuden parantaminen ja liikunnan parissa rentoutuminen
  • Oman yleisen terveydentilan tai ruokavalion parantaminen
ryhmäliikuntaa verkossa
Verkosta löydät myös kuntosaleilta tutut ryhmäliikuntatunnit. Kuva: Unsplash / Geert Pieters

Maksuttomat verkkovalmennukset mahdollistavat uusien liikuntamuotojen kokeilemisen ilman riskiä rahan menetyksestä. Jos kokeilet jotain, josta et pidä, voit unohtaa sen ja löytää jotain muuta. Verkkovalmennuksia kokeilemalla löydät nopeasti itsellesi sopivan. Voit myös yhdistää eri verkkovalmennuksia haluamaksesi kokonaisuudeksi. Tanssi, juokse ja kehitä lihaskuntoa eri tavoin viikon aikana. Äläkä unohda kehonhuoltoa!

Verkkovalmennuksissa on osallistujalle yksi ratkaiseva vaatimus  ja se on motivaatio. Sinun on pysyttävä motivoituneena ja seurata tarkasti verkkovalmennuksen ohjeita, jotta saavutat halutut tulokset. Jos sinusta tuntuu, ettei sinulla ei ole tarpeeksi itsekuria treenata yksin, hyödyt todennäköisesti enemmän personal trainerista verkkovalmennuksen sijaan. Osassa verkkovalmennuksia on mahdollista päästä osaksi yhteisöä, joka kannustaa toisiaan valmennuksen aikana.

Verkkovalmennuksen valinta

Jos kirjoitat Googleen "treenivalmennus verkossa", löydät lukuisia erilaisia ​​verkkovalmennuksia ja ​​hyvinvointialan sivustoja selattavaksi. Verkkovalmennuksia löytyy joka tarpeeseen aina painonpudotuksesta lihasmassa kasvattamiseen ja raskausajan liikunnasta aloittelijoiden pilatekseen. Muista, että verkkovalmennukset eivät ole yksilöllisiä, joten kaikki eivät saa niistä samoja tuloksia irti. Yleensä valmennusten yhteydessä näkyvät ennen-jälkeen kuvat ovat niitä parhaita tapauksia.

Verkkovalmennukset eivät rajoitu vain treenaamiseen. Myös ruokavalioon liittyvät valmennukset ovat suosittuja. Nämä voivat sisältää muun muassa valmiita kauppalistoja, reseptejä ja ateriavälien suunnitelman. Verkkovalmennusta valittaessa on tärkeää tarkistaa valmennuksen tekijän taustat sekä tarkistaa, että kyseinen valmennus vastaa omia lähtökohtia. Osa valmennuksista yhdistää sekä treeni- että ruokaohjelman.

treenaaminen yhdessä
Kotona voi treenata verkon välityksellä aivan yhtä tehokkaasti kuin salilla. Kuva: Unsplash / Meghan Holmes

Internet-sivustoilta löytyvien verkkovalmennusten lisäksi ohjelmia löytyy erilaisten puhelimeen ladattavien sovellusten kautta. Älypuhelin kulkee matkassamme koko ajan, joten miksi ei myös verkkovalmennus! Treenisovellusten lisäksi puhelimesta löytyy sosiaalisen median kautta paljon liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvää sisältöä. Youtube on näistä varmasti yksi parhaista ohjattujen treenivideoiden etsimiseen. Sieltä löytyvät niin kansainväliset kuin kotimaiset treenivideot.

Älypuhelimen ja tietokoneen lisäksi älytelevision kautta voi katsella Youtube-videoita. Ota siis jumppamatto esiin, täytä juomapullosi ja laita treenivideo pyörimään. Minkä tavan treenata kotona valitsetkin, olipa se maksuton tai maksullinen, älä koskaan unohda lämmitellä kunnolla ja verrytellä treenin jälkeen. Näin vältytään turhalta rasittumiselta tai loukkaantumiselta. Toivomme, että löysit tästä artikkelista inspiraatiota kokeilla kotona treenaamista personal trainerin, verkkovalmennusten tai YouTube-videoiden avulla!

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Emilia

Oman elämänsä generalisti, joka on aina oppimassa uutta ja tutustumassa uusiin kulttuureihin.