Ei liene yllätys, että englanti on vielä 2020-luvullakin maailman suosituin kieli, mitä opiskella. Tämän puolesta puhuu puolitoista miljardia ihmistä ympäri telluksen. Ranska puolestaan on toiseksi suosituin kieli 82 miljoonan oppijan myötä.

Englannin suosio perustuu yksinkertaisesti siihen, että se on tärkeä kommunikointitapa niin diplomatian, kulttuurin, liiketoiminnan ja matkailun toimialalla. Lingua franca -asema (kauppakieli) tekee siitä suositun nimenomaan erilaisessa kaupankäynnissä. Jos siis harkitset englannin kieliopintoja ja erikoistumista talous- ja business englantiin, pidä tämä knoppitieto mielessä!

Lähes jokaiseen aiheeseen löytyy tänä päivänä kursseja ja oppimateriaaleja. Ja se on mahtavaa! Itseopiskelu on nostanut pintaansa, joten myös talousenglannin opiskelu vapaa-ajalla omaan tahtiin onnistuu helposti. Parhaisiin tuloksiin pääsee sillä, että osallistuu kurssille ja opiskelee sen lisäksi itsenäisesti. Koulukirjoista verkkosivustoihin ja applikaatioihin – valinnanvaraa riittää jokaiselle englannin kielestä kiinnostuneelle. Me autamme sinut matkaan.

Seuraavaksi parhaat vinkit business englannin oppimiseen!

Englannin kielen kirjat pöydällä
Parhaat kirjat englannin opintoihin. (Kuva: Unsplash/Sharon McCutcheon)
Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Englanti
Lidia
5
5 (14 arvostelua)
Lidia
34€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Minttu
5
5 (3 arvostelua)
Minttu
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ida
5
5 (5 arvostelua)
Ida
26€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meghan
5
5 (5 arvostelua)
Meghan
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sara
5
5 (9 arvostelua)
Sara
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Saara
5
5 (4 arvostelua)
Saara
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Aino
5
5 (3 arvostelua)
Aino
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Vilma
4,5
4,5 (2 arvostelua)
Vilma
14€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Lidia
5
5 (14 arvostelua)
Lidia
34€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Minttu
5
5 (3 arvostelua)
Minttu
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ida
5
5 (5 arvostelua)
Ida
26€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meghan
5
5 (5 arvostelua)
Meghan
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sara
5
5 (9 arvostelua)
Sara
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Saara
5
5 (4 arvostelua)
Saara
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Aino
5
5 (3 arvostelua)
Aino
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Vilma
4,5
4,5 (2 arvostelua)
Vilma
14€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Parhaat kirjat business englannin opiskeluun

Mikäli olet jo lukenut artikkelin business englannin kokeista, niin tiedät että on olemassa monia vaihtoehtoisia business englannin kursseja, joihin voit ilmoittautua.

Kurssitarjoajat toimittavat yleensä omat oppimateriaalinsa, joiden avulla opiskelijat pääsevät intensiivisesti opintoihin kiinni. Englannin kurssikirjat ovat kieltämättä erinomaisia työkaluja, mutta lisäksi on olemassa myös muita opuksia. Eikä kokeeseenkaan tarvitse mennä, ellei näin halua – opiskella voi ilman virallisempia tutkintojakin!

Aloita DK English for Everyone -kirjasarjalla

English for Everyone: Business English ovat käteviä kirjoja niille, jotka haluavat opiskella itsenäisesti ja ilman sen suurempaa tavoitetta. Kirjat eivät tähtää mihinkään tiettyyn tutkintoon, mutta niiden hyötyä tulevaisuudessa ei voi myöskään kiistää.

DK Englishin kirjat on suunnattu aikuisille, jotka opiskelevat englantia vieraana kielenä. Näissä on monia hyviä tehtäviä niin kirjoittamisen, kuunteluharjoitusten ja puhetaidon kehittämisen parissa eri talousenglannin aiheista. Englannin kielioppi ja oikea ääntäminen tulevat samassa paketissa, talouden ymmärtämisen ja työelämätaitojen mukana.

Opiskele Collinsin Business Speaking Study Guides -oppaiden avulla

Collins on teettänyt samankaltaisen kirjan kuin edellinenkin toimija, mikä palvelee englannin opiskelijoita. Business Speaking on suunnattu niille englannin kielen oppijoille, jotka haluavat viedä taitonsa työelämään liiketalouden kontekstissa.

Näissä kirjoissa käsitellään monipuolisesti kaikkea verkostoitumisesta small talkiin, myyntiesittelyistä työhaastatteluihin. Lisäksi opit tärkeää sanastoa sekä termejä kieliopin ohessa. Varsin hyödyllisiä taitoja niin työnhaussa kuin itse työssäkin! Lue lisää business englannin sanastosta.

Opi Pearsonin Business English -kirjoista

Pearson ja Financial Times ovat julkaisseet Business Partner -sarjan, mikä on suunnattu ensisijaisesti liiketalouden englannin opettajille. Tässä onkin jutun juoni: miksi et opiskelisi samoilla keinoilla talousenglantia, kuin opettajatkin? Englannin kielen harjoitukset ovat hyödyllisiä monessa tilanteessa, jos haluat menestyä liiketoiminnan ja kansainvälisen kaupan aloilla.

Oppilaat luennolla
Englannin kielen opiskelua tapahtuu kaikkialla – ei pelkästään siihen tarkoitetuissa oppilaitoksissa. (Kuva: Unsplash/Sam Balye)

Verkkosivustot jotka opettavat talousenglantia

Mikäli digitaalinen sisältö on helpompaa lukea kuin perinteiset kovakantiset (jota suosittelemme harjoittelemaan), voit löytää verkosta sopivia sivustoja business englannin opiskeluun.

Kun kerran päädyit jo tälle riville lukemaan, emme epäile lainkaan ettetkö löytäisi sopivia verkkosivuja itsekin. Superprof on kuitenkin todennut muutaman erityisen hyvän vaihtoehdon, joista löydät lisää tietoa täältä ja myös alta.

Löydä tavoitteitasi vastaava englannin kielen kurssi.

Perehdy Business English Resources -sivuston tarjontaan

Business English Resources -sivustolta löydät laajan valikoiman oppimateriaalia liiketalouden parissa toimiville opiskelijoille ja opettajille. Sivustolle on koottu muun muassa luku- ja kirjoitusharjoituksia, tärkeitä kielioppisääntöjä sekä ammattisanastoa, joiden parissa viihdyt varmasti tunnin jos toisenkin. Mikä parasta – nämä ovat täysin ilmaisia!

Cambridge Assesment ja valmistautuminen englannin kokeisiin

Cambridge English ja Cambridge Assessment on Iso-Britannian tunnetuin englannin kielen koulutusjärjestäjä. Myös business englannin alalla. Koska Cambridge järjestää suurimman osan englanti vieraana kielenä -tutkinnoista (kuten IELTS ja BEC), on luonnollista että heidän sivuiltaan löydät oppimateriaalia kieliopintoihin.

Löydät hyödyllistä liiketalouden sisältöä suuntaamalla sivuston “Business English Resources” -osioon.

FluentU ja business englannin materiaalit

FluentU on yksi monista sivustoista, joista löydät koulutusmateriaalia ja harjoituksia lähes mihin tahansa kieleen. Kertaat kätevästi englannin perusopintoja ja erikoistut talousenglannin salaisuuksiin. Kenties jatkat suuntaa seuraavaksi ranskan puolelle?

FluentU on maksullinen palvelu, josta löytyy jonkin verran ilmaistakin sisältöä. Kaikessa ei kannata säästää ja sijoitus omaan englannin osaamiseen takaa hyvät edellytykset työelämään!

Löydä englannin verkko-opetusta tästä.

Englannin kurssi netissä - tämä on aina näppärä vaihtoehto!

Tytöt opiskelemassa pöydän ääressä
Opiskelu ystävien kanssa tuo mukavaa vaihtelua itsenäiseen työskentelyyn. (Kuva: Unsplash/Alexis Brown)

British Councilin Learn English -sivusto

British Council on Cambridgen ohella paikka, joka tunnetaan laadukkaana IELTS-kokeen preppaajana. Se toimiikin Suomen lisäksi yli sadassa maassa. British Councilin verkkosivustolta löytää resursseja, mistä on erityistä hyötyä liiketalouden parissa toimiville. Laadukas videomateriaali ja harjoitteet kehittävät business englannin osaamista tehokkaasti ja innostavasti.

One Stop English for Business -materiaalit

Haluatko oppia pelejen ja testien avulla? One Stop English on omien sanojensa mukaan internetin paras paikka niille, ketkä toimivat englannin opettajina. Tutustu tarjontaan aiheen, taitojen tai kielellisten ominaisuuksien mukaan.

IELTS Word Power -sovellus

IELTS ei suoraan liity business englantiin, mutta se on silti erinomainen merkkipaalu kielitaidon todistamiseksi. Vahva perusosaaminen hyödyttää myös liiketoiminnan parissa toimivia ja tästä syystä rohkaisemme tutustumaan IELTS Word Power -applikaatioon.

Muut vinkit business englannin opiskeluun

Englannin kielen opiskelua tapahtuu kaikkialla – ei pelkästään siihen tarkoitetuissa oppilaitoksissa. Paras vinkkimme on mennä sinne, missä paikallisetkin on: työpaikkoihin, toimistoihin ja kävelemään kadulle. Autenttisessa ympäristössä alitajuisesti oppii paljon enemmän kuin kirjan kanssa sohvanpohjalla. Varaa lennot Iso-Britanniaan ja vieraile paikallisessa koulussa tai työnantajasi toimipisteessä! Tai käytä osa lomamatkastasi kielitaidon kartuttamiseen.

Lukeminen auttaa omaksumaan englannin periaatteita ja kun pääset viemään opittua käytäntöön, huomaat kuinka etenet. Ja se vasta hienoa onkin. Tässä muutamia muita vaihtoehtoja, joita silmäillä.

Financial Timesin talousuutiset

Financial Times – nimikin jo kertoo, mitä on luvassa. Englantia äidinkielenään puhuvat liiketoimintaosaajat tarttuvat tämän julkaisun uutisiin, joten miksi et itse tekisi niin? Talousuutiset, rahoitus, osakekaupat ja uusimmat käänteet. Oikein pätevä vaihtoehto kaikille taloudesta kiinnostuneille!

Zoom-kokous
Nykypäivänä etäopiskelu tai etätyöt ovat tulleet kaikille hyvin tutuiksi. (Kuva: Unsplash/Sigmund)

Lue bisnesblogeja

Mikäli etsit nimenomaan ilmaista sisältöä, niin sitä on tarjolla siellä sun täällä. Kirjastosta hakukoneisiin. Jos et ole aiemmin lukenut blogeja, niin nyt on hyvä keino aloittaa: Business Insider ja Forbes auttavat ymmärtämään niin kieltä kuin itse asiaakin. Mikäli lukeminen ei ole juttusi, niin podcastitkin ovat hyvä vaihtoehto.

Tutustu ja keskustele paikallisten kanssa

Natiivit puhujat. Niitä sinä toden teolla tarvitset. Jotta voisit kehittyä ammattilaiseksi alallasi, on parasta tutustua liiketalouden toimijoihin. Kysy, keskustele ja harrasta small talkia – näin opit parhaiten, kun pääset paikallisten kanssa itse asiaan.

Superprofilta tavoitat monia englannin kielen osaajia, jotka toimivat liiketalouden ja yrittäjyyden parissa. Saat apua myös meiltä ottamalla rohkeasti yhteyttä, mikäli haluat oppia kaiken olennaisen business englannista.

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Eetu

Tampereelta käsin nakuttava kirjoittaja, jonka kiinnostuksen kohteet eivät mahdu tähän ruutuun. Yhteenvetona: musiikkibisnestä ja kirjoitettua tekstiä.