Piditkö koulussa englannin tunneista? Olet kenties matkustellut tai käyttänyt englantia ulkomaalaisen ystäväsi kanssa vuorovaikuttaessa? Olit sitten laudaturin kirjoittanut englannin osaaja tai muuten mielestäsi hyvin kieltä hallitseva, niin saatat silti haluta parantaa kielitaitoa omalla toimialallasi. Tai alalla, jossa haluat tulevaisuudessa toimia.

Liiketalouden parissa riittää haastetta ja paljon uutta opeteltavaa. Tutuksi tulevat nimittäin niin esiintymistilaisuudet, neuvottelutilanteet sekä tietyt ammattisanastot. Tämä on normaali keino kehittää omaa osaamista – kukaan ei voi osata business englantia, ellei ole siihen jotakin kautta tutustunut. Englannin kielen kurssit liiketaloudesta ovat hyödyllisiä niille, ketkä haluavat saada kaiken irti englannin opinnoista. Kursseja löytyy ympäri Suomea (ja maailmaa), joten mitäpä vielä odotat? Kielikurssit voivat olla keino napata unelmiesi työpaikka!

Etsi englannin kielikurssi ja opi liiketalouden sanastoa. Tässä blogissa kerromme lisää mahdollisuuksista, joihin voit tutustua. Lähdetään liikkeelle. Englantia verkossa on myös oiva vaihtoehto.

Kieliopintojen aloittaminen
Opi lisää englantia yksityiskurssien avulla. (Kuva: Pixabay/Skitterphoto)
Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Englanti
Lidia
5
5 (14 arvostelua)
Lidia
34€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Minttu
5
5 (3 arvostelua)
Minttu
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ida
5
5 (5 arvostelua)
Ida
26€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meghan
5
5 (5 arvostelua)
Meghan
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sara
5
5 (9 arvostelua)
Sara
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Saara
5
5 (4 arvostelua)
Saara
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Aino
5
5 (3 arvostelua)
Aino
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Vilma
4,5
4,5 (2 arvostelua)
Vilma
14€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Lidia
5
5 (14 arvostelua)
Lidia
34€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Minttu
5
5 (3 arvostelua)
Minttu
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ida
5
5 (5 arvostelua)
Ida
26€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meghan
5
5 (5 arvostelua)
Meghan
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sara
5
5 (9 arvostelua)
Sara
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Saara
5
5 (4 arvostelua)
Saara
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Aino
5
5 (3 arvostelua)
Aino
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Vilma
4,5
4,5 (2 arvostelua)
Vilma
14€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Miksi suorittaa englannin kursseja ja kokeita?

Maailmalla on käytössä useita erilaisia tasokokeita ja testejä, joissa voit todistaa oman englannin kielen osaamista objektiivisesti. Myös business englannin osalta on olemassa kokeita, mutta hyvä kysymys on se, että miksi sellaisia oikein tarvitsisi tehdä?

IELTS-kielitesti (International English Language Testing System) on yleisimpiä testejä, joita voit suorittaa. Siinä tutkitaan yleisemmin omaa englannin kielitaitoa, kun taas liiketalouden englannin testeissä keskitytään toimialakohtaisesti alan termeihin ja käsitteisiin. Moni työnantaja kuulee mielellään IELTS-testituloksestasi, mutta mikäli pystyt näyttämään osaamista todistuksin myös business englannin suhteen, asemasi parantuu huomattavasti. Usko pois – niistä hyödyt enemmän kuin aluksi uskoisi.

Suurin osa englannin kielikokeista on kansainvälisiä, eli ne tunnistetaan monessa paikkaa. Suosittelemme tutustumaan rauhassa eri vaihtoehtoihin, jotta voit etsiä itsellesi sopivan tavan hakea englannin pätevyys. Business englantiin sisältyy paljon sellaista sanastoa, joita natiivitkaan puhujat eivät ymmärrä. Tätä käsittelimme tarkemmin artikkelissamme englannin sanastosta.

Katsotaan seuraavaksi tarkemmin business englannin kielitutkintoihin ja erilaisiin vaihtoehtoihin!

Miksi suorittaa englannin kokeita talouden alalta?

Monella on tässä kohtaa huulilla hyvä kysymys: miksi vaivautua tekemään business englannin kokeita, kun on olemassa yleisempiäkin kielitestejä? Eikö ne muka riitä?

IELTS:n kaltaisissa testeissä tutkitaan yleisimmin omaa englannin kielen tasoa ja osaamista. Siinä ei siis erikoistuta sen kummemmin startup-maailmaan tai laskentatoimen perusteisiin. Ei, vaikka joitain lyhyitä kappaleita saatetaankin sivuta. Kun päätät aloittaa järjestelmällisesti opiskelemaan business englantia, on luontevaa testata omia kykyjä tällaisten testien parissa.

Moni työnantaja osaa arvostaa IELTS:n tulosta (tai muita kielikokeita, joita löydät eri oppilaitoksista ja yksityisiltä toimijoilta). Näiden avulla saatat päihittää toisen kandidaatin todistamalla pätevyytesi liiketalouden parista. Kannustamme rohkeasti tutustumaan eri maissa järjestettäviin business englannin kokeisiin, sillä sen lisäksi että opit itse kieltä – opit myös lisää kuinka talouden rattaat pidetään pyörimässä. Nämä kansainvälisestikin tunnistettavat tasokokeet eivät ole niin akateemisia, kuin vaikkapa IELTS ja tämä voi olla pelkästään hyvä juttu, eikö?

Kuten käsittelimme artikkelissa business englannin sanastosta, liiketalouden ammattisanasto on paikoin sellaista, ettei englantilaiset saati amerikkalaisetkaan sitä aina ymmärrä. Ja tässä kohtaa on aikasi astua parrasvaloihin. Tasokokeiden avulla varmistat esimerkiksi työpaikan ulkomailta, työskentelyn kansainvälisessä järjestössä tai yrityksessä Suomesta käsin sekä totta kai runsaasti itsevarmuutta.

Tutustutaan seuraavaksi lisää business englannin kursseihin!

Englannin verkko-opiskelu
Tee harjoituksia ja opi englantia nopeammin. (Kuva: Pixabay/khamkhor)

Arvostetuimmat business englannin kokeet

Vaikka Suomessa on hiljaisempaa, niin maailmalla riittää tilaisuuksia todistaa oma englannin taito liiketalouden parissa. Cambridge Assessments on yksi tunnetuimmista ja se on ollut kehittämässä niin IELTS-koetta kuin CELTA-pätevyyttäkin (millä osoitetaan englannin kielen osaaminen opettajana). Myös Suomessa on mahdollisuus osallistua Cambridge Assessmentsin kielikokeisiin Finnbritin, eli lähes satavuotiaan Finnish-British Society Ry:n toimesta. Arvostettu organisaatio tunnistetaan ympäri maailman ja se on ollut mukana myös CEFRin, eli Common European Framework of Referencen tekemisessä, millä tarkoitetaan eurooppalaisen kielitaidon viitekehystä.

Englannin kielen kurssi tehostaa oppimisprosessiasi varmasti!

Myös GMS International tarjoaa Business English Certificates -tutkintoja B1, B2 ja C1 -tasoilla, jotka perustuvat Cambridge-kielikursseihin. Näissä keskitytään nimenomaan liike- ja työelämän englantiin, suulliseen kanssakäymiseen kuten esitelmiin, neuvotteluihin ja keskusteluihin sekä kirjalliseen viestintään. Raportit, kirjeet, sähköpostit sekä myyntipuheet tulevat taatusti tutuksi.

Perehdytään seuraavaksi näihin tarkemmin.

Cambridge English Business -kurssit

Kuten todettua, Cambridge English on yksi maailman arvostetuimmista englannin kielen tutkintojen järjestäjistä. Se toimii ikään kuin standardina muille toimijoille.

Liiketalouden parista löytyy muutamia vaihtoehtoja, joihin kannustamme tutustumaan. Niin sanottu BEC-tutkintokokonaisuus (Business English Certificate) sekä Linguaskill (entinen BULATS-tutkinto) ovat hyviä esimerkkejä. Jälkimmäisen voi jopa suorittaa verkon välityksellä, kuten tänä päivänä on tapana.

BEC-kursseissa on kolme osiota, jotka etenevät vaiheittain:

Business Preliminary

Tämä kurssi on suunnattu niille, keiden CEFR-kielitaito on B1. Kokeen pituus on reilu kaksi tuntia, jonka aikana osoitat taitosi yleisimmistä liike-elämän asioista, perustason viestintätehtävistä sekä kommunikaatiosta niin kirjallisesti kuin suullisesti. Jos siis haluat tarkastaa, missä lontoon kielen osaamisesi menee, suosittelemme aloittamaan tästä.

Business Vantage

Eteenpäin! BEC Vantage on suunnattu sellaisille englannin kielen puhujille, jonka osaaminen on tasoa B2. Tässä vaiheessa pystyt lukemaan talousartikkeleita, raportteja ja tulosjulkistuksia sekä osallistumaan englanninkielisiin yhtiökokouksiin. Koe on luonnollisesti vaikeampi kuin Preliminaryssa – sen kesto on kaksi tuntia ja 40 minuuttia, mikä suoritetaan neljässä eri osassa.

Business Higher

Higher-kurssi on kirjaimellisesti suunnattu edistyneemmille englannin kielen osaajille. Tämän taitotason tekijät osaavat business englantia jo sen verran hyvin, että se näkyy lähes suoraan työtehtävien tasossa.

Kurssin jälkeen osallistut sujuvasti myyntitilaisuuksiin sekä kokouksiin, kommunikoit vaikeaselkoisia termejä sekä kykenet yhdistelemään erilaisia kokonaisuuksia. Kokeen kesto on kolme tuntia. Tämän taitotason tunnistavat monet oppilaitokset ja korkeakoulut ympäri maailman.

Linguaskill

Linguaskill (entinen BULATS) on testi, jota moni yliopisto ja työnantaja käyttää englannin kielen tason selvittämiseksi. Se on tietokonepohjainen testi, mikä kattaa monipuolisesti kielitaidon eri osa-alueet: kuuntelun, puheen, kirjoittamisen sekä lukemisen. Erinomainen testi tarkistaa kuulutko parhaaseen A1-ryhmään vai kenties C1-puhujiin!

Nuoret miehet opiskelemassa englantia
Joskus myös kaverin kanssa opiskelu on tehokkaampaa. Näin toinen voi auttaa esimerkiksi sanaston kanssa kysymällä eri termejä. (Kuva: Unsplash/May Gauthier)

Viisi kansainvälistä business englanti -tutkintoa

Pearson on tunnettu akateeminen kustantaja sekä oppimateriaalien toimittaja. LCCI taas Lontoon kauppa- ja teollisuuskamari. Edellä mainitut kaksi organisaatiota ovat kehittäneet talousenglantia varten suunnitellun englannin kielen tutkinnon. Näitä on yhteensä viisi erilaista, joista lisää seuraavaksi.

English for Business (Premilinary Level)

Tämä valmistava tutkinto on suunnattu A1- ja A2-tason puhujille, jotka ymmärtävät englannin perusteet. Tutkinnon avulla opit ymmärtämään lyhyitä liiketalouden keskusteluja sekä ymmärtämään yleisimpiä kaavioita ja diagrammeja. Koe kestää hieman yli kaksi tuntia.

English for Business (Level 1)

Askel eteen. A2-tasolta B1:een, jatkat englannin parissa kehittymistäsi. Sen lisäksi, että ymmärrät keskusteluita pystyt myös niihin osallistumaan.

English for Business (Level 2)

Level 2 -koe on tarkoitettu B1- ja B2-tason englannin taitajille. Kokeen voi suorittaa kätevästi verkossa.

English for Business (Level 3)

C1-tasolla olet jo varma omasta englannin kielitaidostasi. Tämä taso oikeuttaa sinut Diploma in Business English for International Managers -ohjelmaan.

English for Business (Level 4)

Level 4 on jo tasokkaille englannin kieltä puhuville suunnattu koe. Sen suorittamalla saat hyvät edellytykset mihin tahansa liiketoimintaympäristöön.

Englannin itseopiskelu
Opi englantia verkossa. (Kuva: Pixabay/StartupStockPhotos)

Valmistaudu huolellisesti business englannin kokeisiin

Jos olet vielä tällä rivillä mukana, sinua selvästi kiinnostaa kielitaidon kehittäminen liiketalouden englannin parissa. Miten valmistautua edellä lueteltuihin kokeisiin? Pelkkä TV-sarjojen ja kirjojen kuluttaminen ei vie välttämättä haluttuihin lopputuloksiin, vaan saatat tarvita apua kokeisiin valmistautumiseen. Hyviä vinkkejä kirjoista.

Pelkkä englannin opiskelu ei riitä. Tarvitaan nimenomaan business englantia, jotta osaat vastata kysymyksiin oikein. Aloita englannin opiskelu verkossa jo tänään – tai etsi kotikaupungistasi yksityisopettaja, jonka kanssa harjoitella.

Löydä yksityisopettaja verkosta – valmistaudu business englannin kokeisiin

Ilmaisia lounaita tai oikotietä onneen ei ole olemassa. Mutta pieniä apuja löytyy ja niihin kannattaa tarttua. Paras tapa on etsiä englannin kielen yksityisopettaja, joka tuntee tavoittelemasi kokeen vaatimukset kuin omat taskunsa. Superprofilta löydät useita opettajia, keiden kanssa saat kaiken irti business englannin opinnoista.

Tee erilaisia harjoituskokeita

Sen lisäksi, että aloitat englannin opinnot yksityisopettajan kanssa, suosittelemme tutustumaan vanhoihin kokeisiin ja materiaaleihin. Uimaan oppii uimalla ja kokeissa menestyy kokeita tekemällä.

Katso lisää, mistä löydät apuja business englantiin.

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Eetu

Tampereelta käsin nakuttava kirjoittaja, jonka kiinnostuksen kohteet eivät mahdu tähän ruutuun. Yhteenvetona: musiikkibisnestä ja kirjoitettua tekstiä.