Haluatko parantaa englannin osaamista liiketalouden toimialalla? Erinomainen ja ennen kaikkea hyödyllinen ajatus. Kielitaidon kartuttaminen nimittäin parantaa mahdollisuuksia työllistyä erilaisiin kaupallisiin tehtäviin, edetä uralla ja menestyä englanninkielisessä, globaalissa maailmassa. Mikään helppo rasti ei kuitenkaan ole luvassa.

Yksi asia on ylipäätään oppia puhumaan englantia vieraana kielenä, saati sitten oppia business englannin sanastoa ja käytänteitä. Business englannin opintoja voisi verrata jopa kokonaan uuteen kieleen, eli on hyvä tietää mitä on luvassa.

Vaikka Suomestakin löytyy eri tahoja, jotka tarjoavat business englannin opetusta, tasokokeita ja kursseja, on tämän taiteenlajin opiskelu mahdollista myös yksin. Tehokkainta on tietysti yhdistää nämä molemmat keinot! Kirjastot ja internet ovat täynnä erilaisia resursseja, joita voit hyödyntää kielitaidon kehittämiseksi: sinun tulee vain löytää itsellesi sopiva keino oppia.

Superprof auttaa sinut talousenglannin pariin – tästä artikkelista löydät parhaat oppimateriaalit business englantiin!

Englannin itseopiskelu
Myös muistiinpanojen tekeminen on tärkeä osa omaa oppimista ja kehittymistä. (Kuva: Pixabay/StartupStockPhotos)
Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Englanti
Lidia
5
5 (14 arvostelua)
Lidia
34€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Minttu
5
5 (3 arvostelua)
Minttu
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ida
5
5 (5 arvostelua)
Ida
26€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meghan
5
5 (5 arvostelua)
Meghan
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sara
5
5 (9 arvostelua)
Sara
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Saara
5
5 (4 arvostelua)
Saara
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Aino
5
5 (3 arvostelua)
Aino
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Vilma
4,5
4,5 (2 arvostelua)
Vilma
14€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Lidia
5
5 (14 arvostelua)
Lidia
34€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Minttu
5
5 (3 arvostelua)
Minttu
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ida
5
5 (5 arvostelua)
Ida
26€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meghan
5
5 (5 arvostelua)
Meghan
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sara
5
5 (9 arvostelua)
Sara
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Saara
5
5 (4 arvostelua)
Saara
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Aino
5
5 (3 arvostelua)
Aino
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Vilma
4,5
4,5 (2 arvostelua)
Vilma
14€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Parhaat kirjat englannin opiskeluun

Jos ehdit jo lukemaan artikkelimme business englannin kursseista, niin tiedät että on olemassa monia eri vaihtoehtoja, joihin suuntautua. Moni perinteisistä järjestäjistä hyödyntää edelleen oppikirjoja kurssimateriaalina, joihin koko opetus pääosin perustuu. Jos siis etsit kirjoja, jotka hyödyttäisivät sinua liiketalouden parissa, niin jatka lukemista – kurssikirjojen lisäksi on myös muita julkaisuja, joihin pääset helposti käsiksi.

Aloita DK English for Everyone -kirjalla

English for Everyone: Business English -kirjat ovat hyödyllisiä teoksia, joiden avulla voit oppia englantia itsenäisesti, ilman tiettyä päämäärää. Vaikka näistä kirjoista ei suoraan kokeita tehdäkään, niin saat apua taatusti myös sellaisiin, jos myöhemmin haluat osoittaa pätevyytesi virallisemmin.

English for Everyone -kirjat on suunnattu pääosin aikuisille, jotka opiskelevat englantia vieraana kielenä. Niissä keskitytään muun muassa kirjoittamiseen, englannin kuunteluun, puhumiseen ja keskusteluun liiketalouden alalla. Kielioppia ja ääntämistä unohtamatta. Opit tärkeimmät käsitteet ja sen, miten haetaan töitä tältä toimialalta.

Tutustu Collinsin Business Speaking Study Guides -oppaaseen

Collins on tehnyt mielenkiintoisen kirjan, mikä on suunnattu englannin opiskelijoille jotka haluavat erikoistua liiketoimintaan ja talouteen. Kirjoissa käsitellään kattavasti eri tilanteita aina verkostoitumisesta small talkiin, julkisesta esityksistä haastatteluihin sekä tutustutaan myös tärkeisiin sanoihin ja fraaseihin. Kielioppisääntöjä kerraten. Mukana tulevalla CD-levyllä voit kätevästi harjoitella myös kuullunymmärtämistä.

Hae lisää tietoa Pearsonin Business English -kirjasarjasta

Pearson sekä Financial Timesin kustantamo ovat yhteistyössä teettäneet Business Partner -sarjan. Nämä on suunniteltu liiketalouden englannin opettajille, mutta myös muutkin saavat niistä paljon irti. Kirjat hyödyntävät myös Pearsonin omien tutkintojen tekemisen suhteen, tämä kannattaa laittaa korvan taakse.

Opi ryhmässä
Saat paljon tukea muilta kanssaopiskelijoilta, kun osallistut englannin opetukseen kurssilla. (Kuva: Pixabay/StarupStockPhotos)

Parhaat sivustot englannin opiskeluun

Mikäli et ole ikinä tottunut lukemaan kirjoja saati haluat aloittaa nytkään, meillä on hyviä uutisia. Kiitos internetin ja hakukoneiden, verkosta löytyy monia hyviä resursseja opiskella business englantia. Ilman paksukantisen kirjan avaamista. Näitä löydät tietysti suuntaamalla Googleen, mutta kokosimme lisäksi alle vaihtoehtoja, joihin voit tutustua samoin tein.

Löydä englannin kielen kurssi Superprofilta.

Business English Resources

Business English Resources on verkkosivusto, josta löytyy valtava valikoima erilaisia materiaaleja liiketalouden englannin opiskelijoille sekä opettajille. Tekemistä riittää pidemmäksikin aikaa. Materiaalia löytyy niin luku- ja kirjoitusharjoituksista kielioppisääntöihin kuin tärkeimpiin sanastoihin, joita alalla tarvitset. Sivusto on ilmainen ja ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Cambridge Assessments

Cambridge English ja Cambridge Assessment on yksi Iso-Britannian parhaimmista englannin kielen koulutuspaikoista. Sen tarjonta yltää kätevästi myös liiketalouden englantiin.

Moni Cambridgen kielitutkinto on suunnattu englantia vieraana kielenä opiskeleville, kuten esimerkiksi IELTS ja Business English Certificate. Verkkosivuilta löytyy paljon oppimateriaalia, joihin pääset käsiksi suuntaamalla business English resources -välilehdelle.

FluentU

FluentU on yksi monista sivustoista ja sovelluksista, mikä tarjoaa koulutusmateriaaleja, harjoituksia sekä tietoa monen eri kielen suhteen. Halusit sitten petrata perusosaamista tai keskittyä kansainvälisen kaupan kiemuroihin, FluentU:lta löydät nykyaikaisesti apua opintoihin. Osa sisällöstä on ilmaista, mutta osa taas maksaa. Ja tätä ei kannata pelästyä.

British Council Learn English Site

British Council tunnetaan niin ikään paikkana, josta saa paljon apua IELTS-kokeessa menestymiseen. Se toimii yli sadassa maassa, kuten myös Suomessa, tarjoten laadukasta englannin kielen koulutusta.

Suuntaa verkkosivuille ja tutustu business englannin saloihin muun muassa videomateriaalin avulla. Näiden myötä opit paremmaksi englannin osaajaksi ja liiketalouden toimiala tulee tutummaksi.

One Stop English for Business

One Stop English on omien sanojensa mukaan netin parhaimpia paikkoja, joita englantia toisena kielenä opettavat voivat löytää. Tähän on vaikea sanoa mitään, mutta fakta on se että heiltä löytyy runsaasti erilaista liiketalouden englantia tukevaa materiaalia.

Voit selata One Stopin resursseja muun muassa aiheen, taitojen, kielellisten ominaisuuksien mukaan. Tämä tekee käyttämisestä helppoa!

IELTS Word Power App

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä: voit myös ladata IELTS Word Power -sovelluksen. Se nimittäin auttaa monia englannissa eteenpäin, vaikka ei suoraan liiketalouden parissa toimiville ole suunnatukaan. Kokeile ja tutustu!

Voit myös opiskella englantia netissä.

Englannin verkko-opiskelu
Tee harjoituksia netissä ja saavuta tavoitteesi nopeammin. (Kuva: Pixabay/khamkhor)

Muut paikat business englannin pariin

Yllä on lueteltu monia eri paikkoja, joihin suunnata heti tämän artikkelin kahlaamisen jälkeen. On kuitenkin olemassa lukemattomia muitakin vaihtoehtoja, minkä myötä talouden ja liike-elämän englanti tulee kuin huomaamatta tutummaksi. Hyvä esimerkki on autenttiset tilanteet, joissa kohtaat natiiveja puhujia. Matkaillessa näitä tulee väistämättä eteen.

Ja nimenomaan lukeminen tiedetään erinomaiseksi vaihtoehdoksi kieliopintojen suhteen. Talouteen liittyvät julkaisut, blogitekstit ja muut kirjalliset tuotokset tekevät aluksi varmasti vaikeaa, mutta kun opit tunnistamaan eri termejä ja yhteyksiä, huomaat kuinka tehokasta lukeminen onkaan. Pysyt myös kätevästi perillä alan viimeisimmistä trendeistä ja käänteistä.

Seuraa Financial Timesin talousuutisia

Financial Times on yksi tunnetuimmista talousuutisten tarjoajista. Moni paikallinen luottaa heidän tarjontaansa, joten miksi et sinäkin? Talous, rahoitus, kaupankäynti ja uusimmat bisnesuutiset löydät heidän sivuiltaan. Katso lisää ja totea!

Lue talousblogeja

Financial Times on maksullinen, kuten moni tänä päivänä. Jos olet enemmän ilmaisen sisällön perään, etsi googlaamalla talousblogeja. Tai tutustu vaikkapa Business Insiderin tai Forbesin teksteihin.

Harjoittele puhumista natiivien kanssa

Voit harjoitella peilin edessä kuinka paljon tahansa, mutta parasta harjoitusta on puhua englanninkielisten kanssa. Etsi itsellesi kirjekaveri, tutustu sosiaalisessa mediassa uuteen tuttavuuteen tai lähesty rohkeasti englanninkielisiä liike-elämän vaikuttajia! Tämä tuottaa sinulle tuloksia, joita tarvitset.

Tässä lueteltuna hyviä resursseja business englannin opintoihin. Jos ja kun haluat oppia lisää, maailmassa on paljon muutakin hyvää sisältöä luettavaksi – lue tästä parhaat vinkit aloittamiseen. Business englantia oppii vain ja ainoastaan siihen tutustumalla. Jos pidät yrittäjyyteen liittyvistä TV-sarjoista tai podcasteista, niin muista että kaikki keinot ovat sallittuja!

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Eetu

Tampereelta käsin nakuttava kirjoittaja, jonka kiinnostuksen kohteet eivät mahdu tähän ruutuun. Yhteenvetona: musiikkibisnestä ja kirjoitettua tekstiä.