Kaikki tietävät, että treenaamisen tulisi olla säännöllistä. Paras treeni on tietenkin edelleen mikä tahansa tehty treeni. Mutta. Liikunnan hyödyt kasaantuvat positiivisesti eduksesi säännöllisen liikkumisen myötä. Ihminen on luotu liikkumaan eikä paikallaan oleminen ole meille luonnollista. Kun lääkärissä kysytään liikuntatottumuksia, tarkoitetaan keskimääräisiä liikuntatottumuksia - ei elämäsi parhaan liikunnallisen viikon maksimimäärää.

Elämä kuitenkin tulee helposti kaiken keskelle. Elämme loputtomien mahdollisuuksien maailmassa, jossa on kyllä aina jotain "parempaa" tekemistä kuten usein itselle uskottelemme. Ihmisen hyvinvoinnin peruspilarit löytyvät kuitenkin hyvin yksinkertaisista asioista kuten riittävästä unesta, ravitsevasta ruuasta ja säännöllisestä liikkumisesta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee syömistä 5-6 kertaa päivässä, nukkuminen taas on tehokkainta yöaikaan. Mutta mikä on paras aika treenaamiselle?

Saatat haluta vastauksen kysymykseen maksimoidaksesi treenin tehokkuuden. Mutta treenin eri ajankohtien merkityksen ymmärtämisestä on hyötyä ihan meistä jokaiselle. Treenaamisen tulisi olla ensisijaisesti hauskaa ja liikunnan iloa tuovaa ajanvietettä, joka on hyväksi kokonaisvaltaisesti terveydellemme. Yleensä jokaisen henkilökohtainen elämä merkitsee eniten treenin ajankohtaan. Toki päivätyötäkin tekevä voi treenata työpäivän aikana, mutta usein treeni sijoittuu muun elämän ulkopuolelle.

Yhtä totuutta ei kysymyksen vastaukseksi saada. Eri ajankohdilla on eri hyödyt - eikä kolikon toiseltakaan puolelta vältytä. Olet saattanut huomata tämän itsekin, että lenkkeily ei tunnu samalta aamulla kuin iltamyöhään. Tai happi kulkee paremmin kesäaikaan kuin talvipakkasissa. Tässä artikkelissa käymme kattavasti läpi yleisimmät treeniin vaikuttavat tekijät sekä eri ajankohtien tuomat vaikutukset. Artikkelin luettuasi tunnet varmasti enemmän varmuutta omista valinnoistasi treenin ajankohtien suhteen!

Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Personal training
David
David
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Veikko
Veikko
60€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Aino
Aino
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Teemu
5
5 (2 arvostelua)
Teemu
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ilja
Ilja
57€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Heikki
Heikki
70€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jenny
Jenny
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mimmi
Mimmi
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
David
David
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Veikko
Veikko
60€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Aino
Aino
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Teemu
5
5 (2 arvostelua)
Teemu
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ilja
Ilja
57€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Heikki
Heikki
70€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jenny
Jenny
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mimmi
Mimmi
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Treeni ennen aamupalaa

Ennen aamupalaa treenaaminen ei ole ehkä se yleisin tapaus, mutta aiheesta keskustellaan kiivaasti vuodesta toiseen niin kahvipöydissä kuin mediassa. Tieteelliset tutkimukset eivät ole päässeet täydelliseen yhteisymmärrykseen asiasta, mutta kuten sanottua, tälläkin on niin hyötynsä kuin haittansa yksilöstä riippuen. Treenillä ennen aamupalaa tarkoitetaan tässä yhteydessä treenaamista pian heräämisen jälkeen aamulla.

Treenaaminen ennen aamupalaa voi auttaa rasvan polttamisessa, sillä kehon täytyy ottaa energiaa muualta kehosta yönaikaisen paastoamisen vuoksi. Toisaalta energia saattaa myös loppua kesken, jolloin treenistä tulee tehottomampi. Tämä koskee etenkin heitä, jotka ovat nälkäisiä heti aamusta. Jotkut taas ovat muutenkin tottuneet syömään aamupalan myöhemmin eikä energiatasot siksi laske treenin aikana.

Miehiä aamulenkillä
Aikaisin aamulla ei vielä kiireisen päivän äänet pääse häiritsemään treeniä. Kuva: Unsplash / Tomasz Woźniak

Jos treeni ennen aamupalaa tuntuu epämiellyttävältä ja tahmealta, ei sitä kannata puskea läpi viikosta toiseen pakottamalla. Jos taas treeni tuntuu kulkevan hyvin, voit aivan hyvin treenata ennen aamupalaa. Moni sanoo myös, etteivät pysty syömään ennen treeniä, koska se aiheuttaa pahaa oloa. Tällöinkin treeni ennen aamupalaa on hyvä valinta. Muista kuitenkin aina huolehtia hyvästä nesteytyksestä treenin aikana. Treenin aikana tulisi juoda noin puoli litraa jokaista tuntia kohden.

Aamupalaa tai ei, aamuaikaan treenaamisesta on monia hyötyjä:

  • Kuntosalit, ulkoliikuntapaikat ja lenkkipolut eivät ole vielä täynnä ihmisiä ja pääset nauttimaan treenistä itseksesi.
  • Treenin ajoittaminen antaa syyn nousta aikaisin aamulla (ja mennä tarpeeksi ajoissa nukkumaan).
  • Moni kokee aamutreenin tuovan energiaa päivään ja kokevat saaneensa jo paljon aikaiseksi aamusta.

Jos treenaaminen tyhjällä vatsalla mietityttää, on hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen. Oma lääkärisi tai personal trainer eli henkilökohtainen valmentaja osaa neuvoa parhaiten siinä mikä on sinun treenisi kannalta parasta. He osaavat ottaa huomioon terveydentilasi, tavoitteesi sekä elämäntilanteesi. On hyvä muistaa, että se mikä sopii jollekin toiselle ei välttämättä ole se paras ratkaisu sinulle. Myös liikuntaan liittyvät valinnat ovat aina yksilöllisiä.

Treeni lounaan jälkeen

Kuulostaako lounaan jälkeinen ruokakooma tutulta? Ei hätää, et ole ainut. Kyse on täysin luonnollisesta ilmiöstä. Suuret määrät hiilihydraattipitoista ja rasvaa sisältävät lounaat oikein kutsuvat unihiekkaa silmiin. Toki tähän siis vaikuttaa se mitä on tottunut lounaalla syömään, ja esimerkiksi kevyemmistä tai kasvisvoittoisia lounaita syövät eivät saata tunnistaa ruokakoomaa lainkaan. On kuitenkin fakta, että muun muassa urheilijoille suositellaan treenaamista aikaisintaan tunnin päästä aterioinnista.

Tässäkin haluamme muistuttaa, että jos heti lounaan jälkeen treenaaminen tuntuu sinulle omalta eikä aiheuta mitään negatiivisia tuntemuksia niin antaa mennä vain! Sitäkin enemmän voimme kannustaa treenaamaan suositellun tunnin odotuksen jälkeen, kun olet täynnä energiaa. Ylipäätänsä on suositeltavaa syödä jotain ennen treeniä silloin kun ei puhuta ennen aamupalaa tapahtuvasta treenistä. Pitkäkestoista energiaa antavat ruuat ovat parhaita. Esimerkiksi sokeripitoisia ruokia sen sijaan tulisi välttää.

Olet ehkä kuullut ettei nälkäisenä kannata lähteä ruokakauppaan. Voisimme ulottaa tämän koskemaan myös treenaamista, sillä nälkäisenä treenaaminen on haastavaa. Keskittymisesi on jossain aivan muualla kuin missä sen pitäisi olla, eikä kehollasi ole välttämättä tarpeeksi energiaa tehdäksesi parhaasi treenin aikana. Tällöin myös loukkaantumisen riski kasvaa. Hyvä uutinen on se, että asiantuntevat personal trainerit neuvovat sinua myös ravitsemuksessa ja sen ajoittamisessa treenin suhteen.

Personal training oman opettajan kanssa, missä vain milloin vain!

Treeni työpäivän jälkeen

Yleisin työaika Suomessa on klo 8-16 välillä. Moni suuntaa treenille heti työpäivän jälkeen iltapäivälle. Ja se onkin loistava idea!

Katsotaan ensin iltapäivällä treenaamisen fyysisiä hyötyjä. Ensinnäkin ihmisen ruumiinlämpö on korkeimmillaan iltapäivästä noin klo 16 ja 18 välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että ruumiinlämpösi ansiosta saat pienen boostin rasvan polttamiseen treenin aikana. Toisekseen loukkaantumisen riski on pienempi, koska olet jo liikkunut päivän aikana ja näin ollen lihaksesi ovat valmiita liikkumaan. Monet kuntosalit tarjoavat ryhmäliikuntatunteja eniten iltapäivästä, joten vaihtoehtojakin löytyy liikkumiselle enemmän kuin muina aikoina treenatessa.

Kuntosalin ryhmäliikuntatunti
Kuntosali on suosittu kohde työpäivän jälkeen. Kuva: Unsplash / Ambitious Creative Co. - Rick Barrett

Iltapäivä on parasta aikaa lihaskunto- ja kestävyysharjoittelulle. Se toimii loistavasti myös purkamaan työpäivän aikana kertynyttä stressiä. Toisaalta se saattaa myös säästää aikaa mikäli kuntosali tai muu liikuntapaikka sijaitsee kotisi ja työpaikkasi välisen matkan varrella. Työpäivän jälkeisestä treenistä on helppo tehdä rutiini, joka tukee liikunnan säännöllisyyttä. Kun sitoudut lähtemään treenille aina työpäivän jälkeen tai tiettyinä päivinä, ei energiaa kulu joka päivä pohtimiseen lähteäkö treenille vai eikö.

Varmista kuitenkin, että olet muistanut syödä jotain ennen treeniä. Jos olet syönyt lounaan monta monta monta tuntia aikaisemmin, ei se riitä varmistamaan energiaa treenille iltapäivästä. Jos treenaat personal trainerin kanssa, hän aika varmasti tulee kysymään mitä olet syönyt päivän aikana ja milloin. He eivät kysy tätä turhaan, sillä ravitsemuksella on todellakin suurta merkitystä treenaamiselle. Pahimmassa tapauksessa ilman energiaa treenaaminen aiheuttaa lihasmassan menettämistä, kun keholla ei ole muuta mistä ottaa.

Ilta-aikaan treenaaminen

Suurin osa urheilijoista treenaa eniten ilta-aikaan. Tämä saattaa tosin osin johtua myös siitä, että lajitreenejä varten auki olevat salit ovat usein auki vasta myöhäisestä iltapäivästä eteenpäin. Mutta ilta-aikaan treenaamiselle on ehdottomasti omat hyötynsä. Etenkin se saattaa olla useimmille kaikista käytännöllisin aika. Jos esimerkiksi haet lapset päiväkodista suoraan töiden jälkeen ja syöt perheen kanssa aikaisen päivällisen, ei sinulla välttämättä ole mahdollisuutta ajoittaa omaa treeniä yhtään aikaisemmin.

Ilta-aikaan tehtävät treenit olisi hyvä ajoittaa päättymään ihan viimeistään ennen kello yhdeksää illalla. Tämän jälkeen sijoittuvat treenit saattavat muuten haitata nukkumistasi. Unen häiriintyminen johtaa helposti isompiin ongelmiin, kuten väsymykseen, joka taas johtaa siihen ettei jaksa treenata kunnolla. Kehosi ja mielesi kaipaa aikaa treenin ja nukkumaan menon välillä. Muuten iltatreeni on hyvästä, sillä kehosi on päässyt valmistautumaan sitä varten koko päivän ajan.

On aina olemassa poikkeuksia. Jos päivärytmisi on täysin normaalista poikkeava esimerkiksi kolmivuorotyön ja säännöllisen yötyön vuoksi, voi olla, että treenaaminen iltayhdeksän jälkeen tai jopa keskellä yötä on sinulle sopivin aika. Nykyään on paljon kuntosaleja, jotka ovat jäsenkortilla auki ympäri vuorokauden, joten tämäkään ei ole syy jättää treeniä tekemättä. Ole kuitenkin varovainen jos treenaat ulkona. Suomen pimeys, liukkaat kelit ja talvisin kylmä ilma tuovat omat riskinsä treenaamiselle.

Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Personal training
David
David
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Veikko
Veikko
60€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Aino
Aino
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Teemu
5
5 (2 arvostelua)
Teemu
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ilja
Ilja
57€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Heikki
Heikki
70€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jenny
Jenny
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mimmi
Mimmi
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
David
David
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Veikko
Veikko
60€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Aino
Aino
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Teemu
5
5 (2 arvostelua)
Teemu
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ilja
Ilja
57€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Heikki
Heikki
70€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jenny
Jenny
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mimmi
Mimmi
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Viikonloppuisin treenaaminen

Lepopäivät ja palautuminen on tärkeä osa treenaamista, joten jos treenaat aktiivisesti arkipäivisin, saatat haluta pitää viikonlopun ajan lepoa. Moni pyhittää viikonlopun arkisemmalle liikkumiselle kuten perheen kanssa ulkoilulle. On hyvä ymmärtää, että palautuminen tai lepopäivä ei tarkoita vain sohvalla makaamista. Aktiivinen palautuminen onkin parempi termi koko lepopäivää koskevalle aiheelle. Arkista liikkumista tulisi harjoittaa päivittäin: koiran kanssa ulkoilua, kauppaan kävelyä tai vaikkapa aktiivista shoppailupäivää.

Mutta viikonloppu on loistava ajankohta treenaamiselle, etenkin jos olet aivan liian kiireinen arkisin laittaaksesi aikaa treenaamiselle. Viikonlopun hyötyä on muun muassa se, että voit valikoida ajankohdan treenille vapaammin muiden arkisten aikataulujen loistaessa poissaolollaan. Aikataulujen vapaus tekee todennäköisemmäksi sen, että voit sopia yhteiset treenit ystäviesi kanssa. Jos kaipaat personal traineria treenitavoitteiden saavuttamiseksi, kannattaa jo heti ensimmäisissä keskusteluissa tiedustella viikonlopputreenien mahdollisuutta.

Ihmisiä treenaamassa yhdessä ulkona
Viikonloppuisin löytyy helpommin aikaa treenata yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Kuva: Unsplash / Gabin Vallet

Liikuntaa tulisi harrastaa kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti. Pelkällä voimaharjoittelulla ei vielä pitkälle pötkitä. Säännöllisen liikunnan tulisi sisältää niin kestävyysharjoittelua, lihaskuntoharjoittelua sekä liikkuvuutta. Erilaisten liikuntamuotojen kokeilu lisää liikunnan monipuolisuutta ja virkistää aivojasi. Etenkään liikkuvuusharjoittelua ei tule jättää välistä, sillä se tukee samalla turvallista lihaskunto- ja kestävyysharjoittelua, vähentää loukkaantumisen riskiä sekä auttaa erilaisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin.

Ruokailun vaikutus treeniin

Palataan vielä hetkeksi ruokailun vaikutuksiin treenaamiselle. Aihe puhuttaa paljon, koska selviä vastauksia ei ole. Mitä tulee päivän aikana treenaamiseen kumpikaan, täydellä vatsalla tai täysin tyhjällä vatsalla treenaaminen, ei ole loistavin ajatus. Liian täydellä vatsalla treenaamiseen liittyy pahoinvoinnin riski. Olo saattaa muutenkin tuntua tukalalta, melkein kuin treeni aiheuttaisi itsestään ähkyn tunteen, vaikkei sitä tullut ruokaillessa.

Tyhjällä vatsalla treenaaminen johtaa taas energian loppumiseen. Jos ei syö pitkään aikaa, saa yleensä haittavaikutuksia vaikkei treenaisikaan. Nälän tunteen lisäksi keho saattaa alkaa täristä ja olo mennä heikoksi. Treeni tämän kaiken päälle on aivan liikaa. Vaikka olo olisikin hyvä, voi treenaaminen ilman energiaa alkaa syödä kehon varastoja väärästä paikasta. Keho voi kompensoida energian puutetta esimerkiksi ottamalla energiaa lihasmassasta. Ainut järkevä ajankohta tyhjällä vatsalla treenaamiselle on heti heräämisen jälkeen.

Nesteytys kuuluu jokaiseen treeniin. Juoda tulisi niin ennen treeniä, sen aikaan kuin myös jälkeen. Hyvä nestetasapaino on tärkeää omalle jaksamiselle treenasi tai ei. Treenin aikana voi juoda myös siihen erikseen myytävillä urheilujuomilla, joihin on lisätty treenin kannalta tärkeitä elektrolyyttejä. Treenin jälkeen on lisäksi tärkeää muistaa syödä kunnolla, jotta palautuminen pääsee alkamaan. Ilman kunnollista palautumista, ei treenistä saa hyötyjä irti.

Treenin vaikutus nukkumiseen

Liikunnan merkitys hyvälle unelle on kiistaton. Samaan hengenvetoon voidaan todeta, että hyvät yöunet takaavat tehokkaan treenin. Treenaaminen ei edistä ainoastaan fyysistä kuntoasi vaan kehittää samalla aivojesi toimintaa. Liikunta myös kuluttaa energiaa, ja liika energia voi estää illalla nukahtamisen. Univaikeuksista kärsiville lääkärit usein ehdottavat ensimmäisenä säännöllisen liikunnan aloittamista.

Mutta mikä on paras ajankohta treenaamiselle jos haluaa saavuttaa makoisat yöunet? Asiantuntijat ovat sanoneet, että tutkimusten mukaan aamulla tehdyllä treenillä on positiivisin vaikutus nukkumiseen. Tärkeintä on kuitenkin välttää treenaamista liian myöhään, sillä silloin treenaamisen positiiviset vaikutukset uneen kääntyvät päinvastaisiksi. Treenaaminen yleisesti ottaen auttaa vähentämään stressiä, jolla on suuri vaikutus unen laatuun.

Treenaaminen vaikuttaa niin fyysiseen kuin henkiseen hyvinvointiimme. Siihen todella kannattaa panostaa, ja varata oma aikansa kalenterista. Unirytmille on tärkeää, että menet suurin piirtein aina samaan aikaan nukkumaan ja nouset samaan aikaan ylös aamulla. Liikuntarutiinit ovat tässäkin avuksi, etenkin jos treenaat aamuisin. Aamulla treenaaminen varmistaa heräämisen aikaisin, ja sinulla jää aikaa kaikelle muulle tekemiselle työpäivän jälkeen.

Ympäristön ja sään vaikutukset

Loppupeleissä sinä tiedät itse mikä on sinulle paras aika treenata. Personal trainer ja muut alan ammattilaiset voivat olla tukena treenien ajankohtien valinnassa. Omien mieltymyksiesi lisäksi esimerkiksi terveydentilasi, elämäntilanteesi ja alueesi liikuntamahdollisuudet voivat vaikuttaa parhaan treeniajan valintaan. Ei ole olemassa yhtä parasta treeniaikaa kaikille. Myös asuinpaikkasi ja vuodenaika vaikuttaa parhaisiin ajankohtiin, joten sinulle paras ajankohta voi vaihtua elämän varrella moneen kertaan.

Naisia treenaamassa luonnossa
Säähän sopivien treenivaatteiden valitseminen on ajankohtaista vuodenajasta riippumatta. Kuva: Unsplash / Greg Rosenke

Nykyään Suomessakin voi kesäisin olla liian kuuma treenaamiselle. Kuumissa maissa ihmiset suosivat treenaamista aikaisin aamulla tai myöhään illalla välttääkseen kuumuuden aiheuttamat riskit. Kesäisin tulee huomioida myös UV-säteilyn määrä, joka saattaa kavalasti iskeä myös pilvisinä päivinä. Osa suomalaisista on herkempiä UV-säteilylle, joten vähintään ihon peittävien vaatteiden käyttäminen tulee tällöin kyseeseen.

Kesäisin lämpötila saattaa nousta liian korkeaksi sisätiloissa. Suurin osa liikunta-alan toimijoista pitää hyvän huolen tarpeeksi alhaisista lämpötiloista sekä ilmastoinnista. Pidä kuitenkin merkillä mahdollisia kuumuuden aiheuttamia oireita kuten pahoinvointia, heikkoutta, päänsärkyä, lihaskramppeja sekä hengenahdistusta. Näitä tai muita oireita ilmaantuessa tulisi lopettaa treenaaminen välittömästi ja siirtyä rauhassa viilentymään parempiin tiloihin.

Suomessa kuitenkin todennäköisempi riskien aiheuttaja on kylmät pakkassäät. Kylmällä säällä treenatessa tulee kiinnittää erityistä huomiota alkulämmittelyyn. Kylmät lihakset eivät ole vielä valmiita suuriin suorituksiin. Lämpimästi pukeutuminen on tärkeää, ja muun muassa korvat tulisi suojata pipolla kylmällä ja tuulisella säällä. Kastuminen edesauttaa flunssan saamista, joten vedenkestävät vaatteet ovat oiva valinta. Onneksi myös talvisin voi treenata lämpimissä sisätiloissa!

Sinun treenisi, sinun valintasi

Voisimme jatkaa eri ajankohtien ja muiden seikkojen vaikutuksesta treeniin loputtomiin, mutta lopulta vain sinä tiedät itsellesi parhaimman ajan treenata. Kaikista tärkeintä on se, että liikut. Ajalla, sisällöllä ja sijainnilla ei loppupeleissä ole mitään merkitystä verrattuna siihen, että tulee vain liikuttua. Liikunta ei katso ikää, joten kannattaa tutustua myös nuorten liikuntaan sekä senioreiden liikuntaa koskeviin rajoitteisiin.

Oman parhaan aikasi löydät vain ja ainoastaan kokeilemalla. Tässä elämänkokemus on paljon arvokkaampaa kuin ulkopuolisen asiantuntijan neuvot. Liikunnasta voi innostua kokeilemalla eri lajeja, ja löytämällä itselleen rakkaan harrastuksen. Treenaamisen avuksi voi aina hankkia personal trainerin, joka suunnittelee treenit puolestasi. Treenata ei tarvitse yksin vaan siitä voi tehdä kivaa yhteistä tekemistä. Liikunta tekee elämästäsi paljon parempaa!

Personal trainerin avulla pääset kohti parempia elämäntapoja.

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (2 arvio(t))
Ladataan...

Emilia

Oman elämänsä generalisti, joka on aina oppimassa uutta ja tutustumassa uusiin kulttuureihin.