Oletko jo päässyt hyödyntämään ranskan kielen taitojasi matkustaessasi ranskan kieltä puhuvissa maissa? Oletko hullaantunut ranskan kielen ainutlaatuiseen sointuun ja melodiaan? Haluaisitko ymmärtää ranskan kielen jokaisen nyanssin ja ilmaisun? Ranskaa ei ole syyttä äänestetty koko historian seksikkäimmäksi kieleksi. Eikä kyse ole vain sen kielestä vaan myös aksentista. Ranska on yksi suurimmista kielistä mitä halutaan opiskella itselle vieraana kielenä ympäri maailmaa.

Jos olet todella sitoutunut ranskan kielen opiskeluun, tiedät ettei yksittäinen ranskan kurssi ole tarpeeksi. Kielen opiskeluun kuuluu niin paljon muutakin aina kulttuurista natiivipuhujien uniikkeihin ilmaisuihin. Harva kykenee puhumaan itselle vierasta kieltä täysin sujuvasti pelkän kursseilla opiskelun avulla. Paras tapa saavuttaa erinomainen taso missä tahansa kielessä, on upottautua täysin sen kieliseen ympäristöön.

Paras tapa siis opiskella ranskaa on opiskella sitä käytännössä ranskan kielisessä ympäristössä. Ranskaa puhutaan virallisena kielenä lähes 30 valtiossa. Euroopan ulkopuolella yksi tunnetuimmista ranskaa puhuvista maista on Kanada. On kuitenkin helpompi muuttaa toiseen valtioon Euroopan sisällä. Euroopassa ranskaa puhutaan Belgiassa, Luxemburgissa, Monacossa, Sveitsissä sekä tietenkin kielen kotimaassa Ranskassa.

Ranskassa ranska on luonnollisesti ensisijainen kieli. Esimerkiksi Belgiassa puhutaan hollantia enemmän kuin ranskaa, ja sen lisäksi maassa on suuri saksaa puhujien joukko. Ranska on siis paras vaihtoehto sinulle kielen opiskelun kannalta. Samalla saat kunnon kulttuurikylvyn ja pääset tutustumaan paikallisten elämään. Ranskassa opit joka ikinen hetki uutta ja vahvistat kielitaitoasi. Kokemus on täysin erilainen kuin kirjoista opiskelu kotimaassa.

Katsotaan tässä artikkelissa erilaisia vaihtoehtoja, joiden verukkeella voit muuttaa Ranskaan ja rakentaa omaa elämääsi uudessa ympäristössä. Vaihtoehdot sopivat erilaisiin elämäntilanteisiin, joten iälläsi tai taustallasi ei ole väliä.

Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Ranska
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mohamed
5
5 (7 arvostelua)
Mohamed
35€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Eda
5
5 (1 arvostelua)
Eda
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Timur
Timur
17€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Elina
Elina
16€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Linda
Linda
27€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Rami
5
5 (2 arvostelua)
Rami
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ruth
Ruth
18€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mohamed
5
5 (7 arvostelua)
Mohamed
35€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Eda
5
5 (1 arvostelua)
Eda
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Timur
Timur
17€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Elina
Elina
16€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Linda
Linda
27€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Rami
5
5 (2 arvostelua)
Rami
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Ruth
Ruth
18€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Opiskelijana Ranskassa

Koulutusjärjestelmä Ranskassa on vaativampi mitä moni osaa odottaa. Vaikka hallitset ranskan kielin hyvin erilaisissa tilanteissa, voi ranskalaisten opettajien tahti ja vaatimukset silti tuntua ylivoimaisilta. Ennen päätöstä opiskelijaksi ryhtymistä ranskalaiseen kouluun, on hyvä perehtyä ensiksi heidän toimintaansa sekä opinto-ohjelmiin. Opiskelijaksi ei pääse noin vain, joten valmistautuminen on kaikki kaikessa.

Tutustu Ranskan yliopistoihin, aloita uusi elämä opiskelijana.

Euroopan kartta, jossa Ranska pääosassa
Ranska on paras paikka opiskella sen kieltä. (Kuva: Pexels / Anthon Beck)

Ensinnäkin, hakeminen ranskalaiseen yliopistoon vaatii hyvän toisen asteen tutkintotodistuksen. Toisekseen, sinun tarvitsee aika varmasti suorittaa ranskan kielen DELF-kielitutkinto ennen yliopistoon kirjautumista. DELF tulee ranskan kielen sanoista Diplôme d'Études de Langue Française eli kirjaimellisesti tutkinto ranskan kielen opinnoista. DELF-kielitutkinnon suorittamista vaaditaan myös heiltä, jotka mielivät Ranskaan työskentelemään.

Mikäli sinulla on jo yliopistotason tutkinto eikä uuden suorittaminen tule kysymykseen, niin voit lähteä opiskelemaan yksittäisiä opintokokonaisuuksia tai syventymään omien intohimojen pariin. Ja mikä olisikaan sen parempaa kuin ottaa kielikursseja itse kielen ytimessä. Esimerkiksi Ranska Rivieralla sijaitseva The Centre International D'Antibes on toivottanut kansainvälisiä opiskelijoita tervetulleiksi jo vuosikymmenien ajan.

Oli valintasi mikä tahansa, pääset varmasti syventymään ranskan kielen aksenttiin, kielelle tyypillisiin (mutta muista kielistä poikkeaviin) ilmaisuihin sekä tutustumaan paikalliseen kulttuuriin. Lisäksi pääset joka päivä käyttämään ranskan kieltä ja hyödyntämään oppimaasi tositilanteissa. Ehkäpä elämäsi jatkuu Ranskassa muun elämäntilanteen parissa opiskeluiden jälkeen. Ranska on täynnä lukemattomia mahdollisuuksia!

Hallitse nämä fraasit opiskelijana Ranskassa.

Työntekijänä Ranskassa

Jos haluat työskennellä Ranskassa, on yksi loistava vaihtoehto ryhtyä englannin kielen opettajaksi. Englannin kielen opetuksella on todella paljon kysyntää niin julkisella kuin yksityisellä puolella. Toki muidenkin kielien opetusta kaivataan, mutta englannin kieli on näistä merkittävin. Ja toki monelle meistä sujuvin vieras kieli, kiitos loistavan englannin kielen opetuksen aina peruskoulusta lähtien.

Voit tarjota englannin kielen opetusta myös Superprofin kanssa, ja kerätä kokemusta jo hyvissä ajoin ennakkoon ennen Ranskaan saapumistakin. Kielen opettaminen on samalla loistava sivutulon lähde, vaikka se ei olisi päätoiminen työsi. Olit sitten opiskelijan tai opettajan roolissa, opit samalla itsekin ja pääset tutustumaan uusiin ihmisiin opetuksen kautta.

Nainen vilkuttaa ruudun välityksellä.
Voit ryhtyä kielen opettajaksi Superprofin kautta. (Kuva: Pexels / Artem Podrez)

Toinen vaihtoehto on lähteä ulkomaan "komennukselle", jos työskentelet kansainvälisessä yrityksessä, jonka toiminta ulottuu Ranskaan asti. Tai ehkäpä työnantajasi on harkinnut laajentumista Ranskaan, ja tässä olisi oiva mahdollisuus päästä näyttämään potentiaalisi. Ranskan opiskelu todellakin avaa uusia ovia elämässä. Kieltä valmiiksi puhuvan lähettäminen avaamaan uutta markkinaa on aina paras ratkaisu kansainvälistyvälle yritykselle.

Kolmas vaihtoehto on seurata Ranskassa avautuvia työpaikkoja esimerkiksi netin tai omien verkostojen välityksellä. Erityisen halukkaita palkkaamaan ulkomaalaisia ovat kansainväliset yritykset, mutta miksei myös paikalliset, jotka samalla kaipaavat uutta ajatusta ja näkökulmaa yrityksen kehittämiseen. Mikä on sinun supervoimasi työmarkkinoilla? Ranska on iso valtio, josta löytyy mahdollisuuksia monien eri alojen edustajille.

Yrittäjänä Ranskassa

Oletko yrittäjä tai onko ajatus omasta yrityksestä kiehtonut sinua jo pidempään? Siinä tapauksessa yrittäjyys ja yrityksen perustaminen Ranskassa voisi olla sinun juttusi. Ja onni on, että Ranskassa yrityksen perustaminen on paljon helpompaa kuin monissa muissa Euroopan maissa. Niin opiskelijana kuin työntekijänä maahan muuttavana, myös yrittäjänä DELF-kielitutkinnon suorittaminen on tärkeää.

Ilman tarvittavaa kielitaitoa on vaikea sopeutua uuteen ympäristöön. Jokapäiväisen kielen lisäksi sinun tulee hallita oman alasi erikoissanasto sekä kieleen ja kulttuuriin liittyvät bisnesmaailman ilmaisut. Ja yksi asia vielä! Sinun täytyy keksiä yrityksellesi hyvä nimi - mielellään tietenkin ranskan kielellä ja muista yrityksistä edukseen erottuva.

Pariisi ja Eiffel-torni
Miltä tuntuisi perustaa oma yritys Pariisiin? (Kuva: Unsplash / Sladjana Karvounis)

Silmän räpäyksessä yrityksen perustaminen ei kuitenkaan tapahdu - yhtään missään maassa. Sinulla täytyy olla liiketoimintasuunnitelma, tarvittavat luvat sekä kannattavuuslaskelmat tehtynä. Nämä ovat osin viranomaisia varten, mutta ennen kaikkea sinua ja yritykseni menestymistä varten. Kannattaa tarkkaan tutustua myös Ranskan markkinaan sekä kilpailutilanteeseen.

Yrityksen menestymisessä auttaa verkosto. On hyvä tuntea alan ihmisiä aina muista yrittäjistä potentiaalisiin asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin. Yrityksestä riippuen voit tarvita paikallista logistiikkaa, kirjanpitoa, toimitilan vuokrausta, jälleenmyyjiä tai jopa työntekijöitä. On siis tärkeää ottaa heti härkää sarvista, ja hyödyntää omaa verkostoa. Varsinkaan sosiaaliset suhteet ja oman maineen kasvattaminen eivät synny yhdessä yössä.

Vapaaehtoisena Ranskassa

Jos opiskelu tai työnteko Ranskassa ei ole sinun vaihtoehtosi, on meillä vielä yksi suosittu tapa muuttaa Ranskaan vinkattavana. Vapaaehtoisuus on tätä päivää. Moni kokee elämänsä suurimmat seikkailut vapaaehtoisena ulkomailla. Myös Ranska tarjoaa monia erilaisia vapaaehtoisuuden mahdollisuuksia, joista löydät varmasti omasi. Vaikka vapaaehtoisuus ei yleensä sido sinua mihinkään, on tärkeää huolehtia käytännön asioista kuten ruokailuista ja majoituksesta ennakkoon.

Ranskalaisia leivoksia ja Ranskan lippuja.
Vapaaehtoisena Ranskassa pääset kokemaan mitä unohtumattomimpia seikkailuja. (Kuva: Pexels / Polina Kovaleva)

Vapaaehtoistöitä löytää parhaiten verkosta selaamalla, sillä eri vapaaehtoistöitä tarjoavien toimijoiden tarjonta muuttuu jatkuvasti tarpeen mukaan. Voit myös itse ehdottaa vapaaehtoistyötä, jos löydät esimerkiksi sinua kiinnostavan järjestön. Vapaaehtoistyö on harvoin pitkäkestoista, joten voit varautua elämäsi seikkailuun ja moniin uusiin kokemuksiin. Monet tutustuvat eri toimintaan, ja matkustavat ympäri maata mahdollisuuksien perässä.

Yksi vaihtoehto on lähteä au pairiksi ranskalaiseen perheeseen. Au pairina pääset osaksi perhettä ja kulttuuria. Au pairina sinun tehtäviin kuuluu lastenhoidon lisäksi yleensä kotiaskareita kuten siivoamista ja puutarhanhoitoa. Au pair vuosi on yksi parhaimpia kokemuksia.

Kuka tietää, ehkä tapaat tulevaisuuden puolisosi ja elät loppuelämäsi Ranskassa. Ranskalainen elämä on kokemisen arvoinen.

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Emilia

Oman elämänsä generalisti, joka on aina oppimassa uutta ja tutustumassa uusiin kulttuureihin.