Ranskalainen kirjailija Francois Rabelais on sanonut, että tietämättömyys on kaiken pahan alku. Ja kuinka oikeassa hän onkaan – uuden vieraan kielen opiskelu on aina hyvä idea!

Oletko kiinnostunut kulttuurista Iberian niemimaalla tai Etelä-Amerikassa? Onko Don Quijote jo läpikoluttu teos, jonka haluaisit lukea myös sen alkuperäiskielellä espanjaksi? Haluaisitko puhua espanjaa kuin natiivi kielenkäyttäjä?

Olitpa sitten vasta-alkaja tai jo espanjan kielen perusteet osaava, vaatii kielitaidon kartuttaminen ja ylläpitäminen aina motivaatiota, aikaa ja vaivaa.

Internet on vieraita kieliä käyttävälle todellinen aarreaitta. Sen syövereistä löytyy lukemattomia työkaluja aina erikielisistä keskustelupalstoista eri sovellusten kautta pidettäviin yksityisoppitunteihin. Yhden käytännöllisyys on kuitenkin ylitse muiden: nimittäin YouTuben.

Vuonna 2005 julkaistu ja vuonna 2006 Googlen omistukseen siirtynyt YouTube on täynnä espanjankielistä katseltavaa, jonka avulla omaa kielitaitoaan pystyy helposti ylläpitämään – ja vieläpä ilmaiseksi! Ennen video-opintomatkan aloittamista moni saattaakin miettiä muun muassa seuraavia asioita:

 • Miten opiskelen espanjaa videoita katsomalla oikein?
 • Millaiset opiskelumenetelmät toimivat videoita katsomalla tehokkaimmin?
 • Millaisia tavoitteita minun tulisi asettaa itselleni ja video-oppimisprojektilleni?
 • Miten pystyn välttämään videoita katsomalla virheet niin ääntämisessä, kieliopissa, oikeinkirjoituksessa kuin aikamuodoissakin?

Tässä artikkelissa kerromme, miten espanjan kieltä voi oppia helposti YouTuben avulla.

Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Espanja
Carito
5
5 (3 arvostelua)
Carito
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Cynthia
5
5 (3 arvostelua)
Cynthia
28€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sebastian
Sebastian
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meeri
Meeri
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Julia aran
Julia aran
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Karla
Karla
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Elsa
Elsa
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Carito
5
5 (3 arvostelua)
Carito
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Cynthia
5
5 (3 arvostelua)
Cynthia
28€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sebastian
Sebastian
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meeri
Meeri
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Julia aran
Julia aran
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Karla
Karla
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Elsa
Elsa
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Voivatko espanjalaiset tubettajat auttaa sinua oppimaan uuden kielen?

On muutamia tärkeitä asioita, joita espanjaa – tai mitä tahansa muuta vierasta kieltä – opiskelevan tulee aina huomioida. Yksi niistä on budjetti ja se, kuinka paljon rahaa opiskeluun halutaan käyttää. YouTuben hyödyt kielenoppijalle ovatkin ennen kaikkea ilmaisessa alustassa, joka on käytettävissä missä ja milloin haluat – olit sitten bussissa matkalla töihin, lounastauolla tai esimerkiksi valmistautumassa yöpuulle.

YouTuben avulla pääset koulun penkille silloin, kun se sinulle itsellesi sopii. Ja mikä parasta, harjoitukset ovat taatusti videoilta katsottuna hauskempia kuin peruskouluista tutut sana- ja pistokokeet.

Video on monipuolinen formaatti espanjaa opiskelevalle – ja mitä monipuolisemmin espanjaa harjoittelee, sen paremmin kielen käyttö tositilanteessa sujuu. Paitsi kuullun ymmärtämisen treenaamiseen, soveltuu se tekstityksillä varustettuna erinomaisesti myös lyhyiden tekstikatkelmien sisäistämiseen. YouTuben ansiosta ilmaista espanjankielistä opetusta onkin tarjolla valtavasti, ja kanava on täynnä muun muassa…

 • ilmaisia espanjan oppitunteja – usein vieläpä natiivin espanjalaisen opettamana
 • espanjan kielen käyttöön keskittyviä vinkkejä
 • erilaisia teemakohtaisia opetusvideoita – kuten vaikkapa numeroita, hedelmiä tai muita tavaroita espanjaksi
 • paikallisesta kulttuurista kertovia opetusvideoita

Opi espanjaa YouTuben avulla

Espanjan opiskelu pelkällä YouTubella ei ole helppoa, muttei missään nimessä mahdotontakaan! Monipuoliset sisällöt aina videoista podcasteihin kannattaakin ottaa ehdottomasti uutta kieltä opiskellessaan käyttöön.

Espanjaa oppii usein parhaiten, mikäli kuulemaansa pystyy toistamaan. Videoiden avulla on helppo opetella kieltä esimerkiksi yksittäistä Espanjan matkaa varten tai kielikokeeseen. YouTube onkin paitsi sisällöltään kattava, myös ennen kaikkea edullinen vaihtoehto erilaisiin oppimistarkoituksiin.

Vuorovaikutteisuutta YouTube ei kuitenkaan korvaa, sillä oppimiskokemuksen kannalta omaan kielentuotantoon olisi hyvä saada säännöllisesti myös vastakaikua. Tässä espanjan kurssit ja esimerkiksi yksityisopettajat ovat yhä edelleen luotettava valinta.

Mies seisoo kameran kanssa.
YouTube on täynnä espanjalaisia opettajia ja sisältöjä. (Kuva: Unsplah: Zach Ramelan)

Mitkä ovat parhaita espanjankielisiä kanavia YouTubessa?

Espanjankielisten videoiden tarjonta YouTubessa on uskomattoman kattava. YouTubea käyttää kuukausittain lähes miljardi käyttäjää kaikkialla maailmassa, minkä vuoksi myös espanjankielistä sisältöä on enemmän kuin runsaasti. Ohessa on muutamia YouTube-suosikkejamme, joiden opeista voivat hyötyä niin vasta-alkajat kuin kokeneemmatkin espanjan opiskelijat:

Vasta-alkajille

Polyglot Pablo

Ensimmäisestä esimerkistämme löytyy jopa 300 simppeliä espanjalaista fraasia ja sanaa. Puolen tunnin videossa kaikki esimerkit sanotaan kahdesti. Näin opiskelija voi rauhassa ensin kuunnella esimerkin, kokeilla tämän jälkeen itse, ja keskittyä hitaammassa versiossa vielä tarkemmin ääntämiseen.

123TeachMe

123TeachMe ei ole YouTube-kanava, mutta siitä huolimatta mainitsemisen arvoinen opiskelusivusto, joka sisältää lukuisia lyhyitä videoita eritasoisille espanjan opiskelijoille. Myös aihealueiden valikoima on kunnioitettavan laaja. Mikä mielenkiintoisinta, alustalta löytyy myös opetusmateriaalia espanjaa työkseen opettaville.

Maria Español

Marian kanavalta löytyy useita videoita, joissa hän opettaa niin espanjalaista sanastoa, kielioppia kuin muitakin arkisessa Espanjassa tarvittavia fraaseja ja ilmauksia.

WhyNotSpanish

Tällä kanavalla on hieman erilainen ja varsin mielenkiintoinen konsepti. WhyNotSpanish-kanavalla seurataan espanjaa opettavaa Mariaa ja kieltä opiskelevaa Codya. Perinteisten oppituntien sijaan kanavalla keskitytään ennen kaikkea Marian ja Codyn kohtaamiin tosielämän tilanteisiin, mikä tekee siitä piristävän poikkeuksen muun muassa muihin tämän artikkelin esimerkkeihin.

Kokeneemmille konkareille

SpanishPod101.com

SpanishPod101.com on espanjan kielen opiskelusivusto, jonka YouTube-kanavan noin 45 minuutin mittaiset videot auttavat niin puhumaan, lukemaan, kirjoittamaan kuin kuuntelemaan espanjaa.

Spanish with Paul

Paulin kanavalta löytyy laaja valikoima erilaisia videoita niin luetunymmärtämisen, espanjaksi keskustelemisen kuin oikeanlaisen ääntämisen tueksi.

Professor Jason

Professor Jasonin videoissa keskitytään monipuolisesti niin espanjan kielioppiin kuin erilaisiin käyttötilanteisiin. Espanjan lisäksi Jason opettaa kanavallaan myös portugalia.

ProSpanish

ProSpanish-kanavalla kielenopiskelua ja espanjankielisissä tilanteissa toimimista lähestytään sanastojen sijaan kieleen rakenteellisesta näkökulmasta.

Sleep Learning

Tällä kanavalla on hyvin mielenkiintoinen lähestymistapa opiskelemiseen: kolme tuntia pitkiä, usein arkipäiväisiä keskusteluja sisältäviä videoita on tarkoitus kuunnella taustalla nukkumaan mentäessä. Sleep Learning -kanavalla on espanjankielisen sisällön lisäksi myös runsaasti muita kielivaihtoehtoja.

Tu Escuela de Español

Tu Escuela de Español -kanavan videot ovat erinomainen apu opiskeltaessa niin espanjan kielioppisääntöjä kuin sanastoja eri teemoista. Kielenoppimismateriaalien lisäksi kanavalla on runsaasti videoita espanjalaisesta kulttuurista.

Videoita espanjaksi kaikentasoisille opiskelijoille

Edellä mainittujen kanavien lisäksi YouTubesta on helppo löytää laadukasta opiskelumateriaalia kaikentasoisille espanjan opiskelijoille. Kieltä on mahdoton sisäistää yhdessä yössä, mutta videoilla opiskeluprosessia on mahdollista nopeuttaa.

YouTuben videot ovatkin erinomaisia apuvälineitä ennen kaikkea siksi, että niissä opettajina toimivat natiivit espanjan puhujat. Natiivi puhetapa puuttuukin usein espanjan oppikirjoista täysin. Verbien taivutusluokkia voi toki aina opetella taulukkomuotoisesti myös kirjoista, mutta todennäköisesti niistä saa enemmän irti, kun niitä pääsee kuulemaan omin korvin.

Videoita hyödyntävän kannattaa kuitenkin huomioida, että laaja tarjonta vaatii myös oma-aloitteisuutta omalle tasolle sopivien videoiden löytämiseksi. Kuten aiemmasta listasta voi huomata, monet espanjan opetukseen keskittyvistä YouTube-kanavista sisältävät varsin paljon videoita, jotka soveltuvat erityisesti hiljattain kielen opiskelun aloittaneelle. Osa kanavista kuitenkin erittelee tarjontaa myös jo edistyneemmille opiskelijoille.

Hakutoimintoon ei kannatakaan kirjoittaa geneeristä “opi espanjaa” -hakusanaa, mikäli oma taitotaso on yhtään alkeita pidemmällä. Tarjontaa löytyy varsinkin englanniksi myös “espanjaa edistyneille” -tyyppisillä hakutermeillä. Myös spesiaalitapauksiin, kuten espanjaa hyödyntäviin työhaastatteluihin tai lomamatkoille, löytyy runsaasti räätälöityjä sisältöjä.

Pidä myös mielessä, että opiskelijan omat tavoitteet vaikuttavat aina ensisijaisesti siihen, miten espanjaa opiskellaan. Jos tavoitteenasi on parantaa keskustelutaitoja espanjaksi, ei opiskelussa kannata keskittyä pelkästään luetun ymmärtämiseen. Tällöin huomion tulisi olla esimerkiksi oikeanlaiseen lausumiseen keskittyvissä opiskelumetodeissa.

Muista järjestelmällisyys, jotta espanjan opiskelusi on mahdollisimman tehokasta

Ennen kuin suuntaat innosta puhkuen YouTubeen ja sen espanjankielisten videoiden maailmaan, suosittelemme sinua tekemään alustavan aikataulun, jolla pääset tavoitteisiisi.

Yritä esimerkiksi pitää kiinni siitä, että harjoittelet espanjaa päivittäin ainakin kahdenkymmenen minuutin ajan. Tee tästä itsellesi rutiini ja sääntö, jolloin saat opiskelustasi varmasti enemmän irti kuin satunnaisesta opiskelusta.

Espanjan opiskelu YouTuben avulla on pitkä projekti. Älä siis kiirehdi tai skippaa välivaiheita sen jälkeen, kun olet tehnyt itsellesi suunnitelman. Kielten opiskelu vaatii kovaa työtä, eikä oikoteitä onneen ole. Koulussakin parhaat arvosanat saivat usein ne, jotka käyttivät hieman aikaa opiskeluun joka päivä – eivät ne, jotka avasivat kirjan vasta viimeisenä iltana ennen tenttiä.

Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Espanja
Carito
5
5 (3 arvostelua)
Carito
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Cynthia
5
5 (3 arvostelua)
Cynthia
28€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sebastian
Sebastian
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meeri
Meeri
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Julia aran
Julia aran
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Karla
Karla
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Elsa
Elsa
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Carito
5
5 (3 arvostelua)
Carito
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Cynthia
5
5 (3 arvostelua)
Cynthia
28€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sebastian
Sebastian
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meeri
Meeri
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Julia aran
Julia aran
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Karla
Karla
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Elsa
Elsa
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Valitse sinua itseäsi kiinnostavaa sisältöä

Laaja opetusvideoiden tarjonta ei ole YouTuben ainoa vahvuus. Palvelusta löytyy myös lukematon määrä materiaalia, jonka keskiössä ovat erilaiset espanjankieliset keskustelut.

Oppitunneilla kaava on usein aina sama: opettaja puhuu, oppilaat toistavat. Nämä ovat totta kai tärkeitä harjoituksia ja auttavat sinua muistamaan tärkeitä sanoja ja fraaseja. Liian usein toistettuina ne voivat kuitenkin tuntua tylsiltä.

Mikset siis valitsisi sisältöä, jota haluat itse kuluttaa? Onko sinulla esimerkiksi harrastuksia, joista löytyisi YouTubesta espanjankielistä sisältöä? YouTubessa on myös lukuisia espanjalaisia podcasteja, joissa saatetaan käsitellä juuri sinua kiinnostavia aiheita. Vaihtoehtoja on paljon, ja runsautta kannattaa ehdottomasti hyödyntää!

Espanjankieliset piirretyt – täydellinen oppimateriaali

Suosittelemme tutustumaan erilaisiin lastensarjoihin ja -sisältöihin espanjaa opiskellessasi. Hakusanalla “Spanish cartoon” YouTube antaa hakutuloksina tuhansia piirrettyjä, joita voit hyödyntää opiskelussasi.

Vaikka piirretyt onkin tehty ensisijaisesti lapsille, on niiden avulla helppo opetella espanjaksi esimerkiksi numeroita tai värejä. Kielitaito kehittyy – ja tunnusta pois, ne videothan ovat usein ihan hauskojakin!

Espanjassa tehdään paljon animaatioita omatuotanteisesti. Englanninkielisissä animaatioissa on toki etunsa, mutta paikalliset piirretyt ovat usein sellaisia, joita juuri espanjaa puhuvat lapset haluavat katsoa. Espanjaksi sana “animaatio” on “dibujos animados”, ja tällä hakusanalla löytyykin paljon paikallista ja espanjalaista kulttuuria käsittelevää sisältöä.

Poika katsoo kuulokket päässä tablettia.
Espanjalaiset piirretyt eivät ole hyvää viihdettä vain lapsille, vaan myös kieltä opiskeleville aikuisille. (Kuva: Unsplash/Emily Wade)

Kuuntele YouTubesta espanjalaista musiikkia

Kun alat ymmärtää espanjalaisia piirrettyjä riittävän hyvin, voit jatkaa eteenpäin. Mikset tutustuisi tarkemmin esimerkiksi espanjalaiseen musiikkiin? Espanjalaisten artistien faneille tämä on toki helppoa – ei muuta kuin luurit korville ja kuuntelemaan omia suosikkejaan.

Toisinaan espanjankielisten kappaleiden lyriikat tekstitetään YouTubessa englanniksi. Käännöksiä kannattaakin hyödyntää, sillä ne auttavat ymmärtämään tarinoita kappaleiden taustalla. Kontekstin tunnistamisesta on merkittävä apu yksittäisiä lauseita ja sanoja opeteltaessa.

Kenen tuotantoon tutustuisit seuraavaksi? Olet varmasti joskus kuullut jonkun heistä laulavan espanjaksi:

 • Enrique Iglesias
 • Shakira
 • Las Ketchup
 • Juanes
 • José Luis Perales

Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Hyvien biisien kuuntelu on monelle lähes pakkomielle. Kun löydämme hyvän kappaleen, haluamme kuunnella sen uudestaan ja uudestaan. Kieltä opiskeltaessa tämä on vain hyvä juttu, sillä mitä paremmin muistat eri biisien sanoja, sitä helpompi sinun on hyödyntää niitä myös myöhemmin!

Opi espanjaa katsomalla elokuvia ja sarjoja YouTubesta

Musiikin jälkeen vaikeustasoa voi nostaa entisestään. YouTube on täynnä myös eri genrejen espanjalaisia elokuvia ja sarjoja.

Espanjan opiskelu elokuvista kuulostaa varmasti tunneilla istumista houkuttelevammalta. Leffoja katsoessa teemme jotain mielekästä samalla, kun aivomme tekevät jatkuvasti töitä.

Elokuvia katsottaessa suurin haaste on valtavassa informaation määrässä, jota yritämme sisäistää. Espanjalaisia elokuvia ensimmäistä kertaa opiskelumielessä katsovan ei tulisikaan tähdätä siihen, että hän ymmärtäisi jokaisen repliikin sanasta sanaan. Jo se, että osaa kertoa, mistä elokuvassa oli kyse, riittää aluksi!

Sarjamaratonien sijaan helpoin tapa aloittaa on katsoa kerrallaan noin 20 minuutin pituinen pätkä TV-sarjan jaksoa tai lyhytelokuvaa. Tätä pidempiin katsomiskertoihin on vaikea keskittyä kunnolla.

YouTube on täynnä lyhyitä klippejä esimerkiksi Netflixin tuottamasta, Pablo Escobarin elämää käsittelevästä hittisarjasta Narcos. Sarja on espanjan opiskelun kannalta ideaali vaihtoehto, sillä se on muutamia englanninkielisiä osuuksia lukuun ottamatta pääosin espanjankielinen.

Sarja tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden oppia Kolumbian historiasta. Tässä kohtaa lienee hyvä muistuttaa, että maa on toki kehittynyt Escobarin ajoista varsin paljon. Sarjan kohtauksia löytyy YouTubesta runsaasti ja erityisesti pidemmät klipit ovat erittäin hyvää harjoitusta espanjaa opiskelevalle.

Espanjankielisen elokuvatarjonnan laatu YouTubessa voi vaihdella, mutta valikoimaa sieltä kyllä löytyy. Tästä pääsemmekin sopivasti seuraavaan osaan: ajankohtaisohjelmiin, uutisiin ja dokumentteihin.

YouTube on täynnä espanjalaista ajankohtaissisältöä

Mitä sitten, jos elokuvat, biisit ja opetusvideot alkavat käydä jo liian tutuiksi? Voit olla huoletta – katsominen YouTubessa ei varmasti lopu kesken. Löydät YouTubesta niin espanjankielisiä dokumentteja, uutiskanavia kuin ajankohtaisohjelmiakin.

Dokumentteja ja uutisia katsottaessa sanasto ei ole enää niin yksinkertaista, kuin esimerkiksi elokuvia katsottaessa tai musiikkia kuunneltaessa. Monipuolisemmat sisällöt ovat kuitenkin ensiarvoisen tärkeitä sanavaraston laajentamisen kannalta.

Et välttämättä ymmärrä kaikkea aluksi, vaan ei hätää! Kuten elokuvissa, ensimmäisellä kertaa tärkeintä ei ole osata koko uutisreportaasia sanasta sanaan, vaan tunnistaa, mistä siinä pääpiirteittäin on kyse. Ota vaikeat fraasit ja sanat itsellesi ylös ja palaa niihin myöhemmin. Katso lähetys uudelleen ja tee toistoja oppiaksesi lisää

Kaksi miestä nauhoittaa podcastia.
Ajankohtaiskeskustelut ovat hyvä tapa opiskella espanjaa edistyneemmälle kielenkäyttäjälle. (Kuva: Unsplash/NeONBRAND)

Muista myös nämä vinkit opiskellessasi espanjaa

Lopuksi haluamme muistuttaa muutamasta hyvästä vinkistä, jotka espanjaa opiskelevan kannattaa pitää YouTubessa seikkaillessaan mielessä.

Lue videoiden kommentit

Videoiden kommenttikentät ovat täynnä keskusteluja, joita lukemalla omaa espanjan kielen taitoaan on mahdollista kehittää. Jos olet oikein rohkea, voit yrittää aina vastata kommentteihin myös espanjaksi takaisin!

Tähän vinkkiin kannattaa suhtautua kuitenkin hieman varauksella, sillä videoiden kommenttikentät sisältävät toisinaan varsin ala-arvoista keskustelua – suomeksi sanoen siis silkkaa roskaa. Lisäksi ne voivat olla täynnä epämääräisiä espanjan kielen lyhenteitä, jotka eivät välttämättä ole olleet kieltä opiskelevan prioriteettilistan kärjessä. Kommenttikentistä löytää myös harvoin täysin oikeakielistä tekstiä. Kirjoitusvirheiden paikantaminen voi kuitenkin käydä hyvästä harjoituksesta!

Käytä tekstityksiä

Viittasimme tähän jo aiemmin, mutta korostamme tätä lisää. YouTube on jo useamman vuoden ajan tarjonnut videoissaan tekstityspalvelua. Espanjankielisten videoiden katsominen tekstityksillä on aina hyvä tapa oppia kieltä, joskin automaattisesti luotujen tekstitysten laatu vaihtelee rajusti.

Hyvistä puolistaan huolimatta on syytä muistaa, ettei YouTube ole välttämättä meistä jokaiselle se paras työkalu espanjaa opiskeltaessa. YouTube ei tarjoa kovinkaan henkilökohtaista tukea, minkä vuoksi esimerkiksi espanjaksi puhumista harjoiteltaessa kannattaa ainakin harkita yksityisopettajan apua.

Videot ovat kuitenkin erinomainen työväline, joiden avulla saat rytmitettyä espanjan opiskeluasi suoraan kotioloissa. Mikä tärkeintä, opiskelu ei saa maistua pakkopullalta – ja tähän YouTube monipuolisine sisältöineen tarjoaakin ehdottomasti potentiaalisen vaihtoehdon.

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Konsta

Pohdiskeleva bloggaaja, jolle arjen polttoainetta ovat musta kahvi, tumma suklaa sekä vieraiden kulttuurien kohtaaminen.