Maailmassa on arviolta noin 440 espanjaa äidinkielenään puhuvaa ihmistä ja noin 80 miljoonaa ei-natiivia espanjan puhujaa. Espanja onkin yksi kansainvälisesti merkittävimmistä ja siten opiskelluimmista kielistä.

Kielen käyttökohteita ja -ympäristöjä on runsaasti, ja yhä useampi haaveileekin kulttuurimatkasta Espanjaan tai Etelä-Amerikan espanjankielisiin maihin. Vaan mitä tehdä, jos oma espanjan taito ei ole riittävällä tasolla matkan toteuttamiseksi?

Espanjan opiskeluun on olemassa runsaasti erilaisia materiaaleja ja menetelmiä. Jotta uuden kielen oppiminen kävisi mahdollisimman helposti, on tärkeintä löytää itselleen mieluinen opiskelutapa. Me Superprofilla olemme havainneet, että on olemassa yksi työkalu, joka jää usein vieraita kieliä opiskelevilta tyystin hyödyntämättä – nimittäin podcastit!

Podcastien kuuntelu on mielestämme yksi aliarvostetuimmista kielenoppimistavoista. Internet on täynnä mielenkiintoisia espanjalaisia podcasteja, joita hyödyntää kielen opiskelun tukena. Podcastien avulla on mahdollista oppia paitsi itse kielen käytöstä, myös espanjalaisesta ja latinalaisamerikkalaisista kulttuureista. Tässä artikkelissa kerromme, miten hyödyntää podcasteja osana espanjan opiskelua.

Kahvikuppi, jonka vieressä on älypuhelin ja nappikuulokkeet.
Espanjankieliset podcastit ovat monipuolinen työkalu espanjaa opiskelevalle. (Kuva: Unsplash/Juja Han)
Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Espanja
Carito
5
5 (3 arvostelua)
Carito
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Cynthia
5
5 (3 arvostelua)
Cynthia
28€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sebastian
Sebastian
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meeri
Meeri
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Julia aran
Julia aran
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Karla
Karla
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Elsa
Elsa
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Carito
5
5 (3 arvostelua)
Carito
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Cynthia
5
5 (3 arvostelua)
Cynthia
28€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sebastian
Sebastian
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meeri
Meeri
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Julia aran
Julia aran
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Karla
Karla
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Elsa
Elsa
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Opi espanjaa kuuntelemalla kieltä

Espanjan kielen kokonaisvaltainen hallinta edellyttää niin luetun ymmärtämisen, kirjoittamisen, puhumisen kuin kuullun ymmärtämisen harjoittelemista. Osa-alueet eivät ole kuitenkaan toisistaan erillisiä, ja esimerkiksi kieltä kuunneltaessa rikastamme samalla myös ääntämis- ja kielioppitaitojamme.

Millaiset harjoitukset sitten tehostavat espanjan kuullun ymmärtämistä? Sen sijaan, että kahlaisit läpi kymmeniä espanjankielisiä CD-levyjä – joko fyysisiä tai Spotify-versioita – suosittelemme tutustumaan espanjalaisiin podcasteihin.

Tiedämme, että monet auditiiviset opiskelijat pitävät esimerkiksi espanjalaisten kirjojen ja lehtien lukemista äärimmäisen raskaana opiskelutapana. Podcastien kuuntelu onkin huomattavasti nopeampi, hauskempi ja kaikin puolin kevyempi tapa altistaa oma kielikorvansa espanjalle.

Miksi siis suosia espanjankielisiä podcasteja?

 • Espanjankielisiä podcasteja on tarjolla runsaasti – ja vieläpä ilmaiseksi
 • Voit kuunnella podcasteja missä ja milloin haluat
 • Voit ladata podcasteja puhelimeesi tai tietokoneelle etukäteen, minkä ansiosta opiskelusi ei ole riippuvainen Internet-yhteydestä
 • Monipuolinen podcastien tarjonta tuo vaihtelua opiskeluusi ja estää siten opiskeluun leipääntymistä
 • Podcastien kuunteleminen on niin helppo tapa oppia kieltä, että tuskin huomaatkaan opiskelevasi!
 • Podcastit ovat hyvä vaihtoehto kuunnella kieltä, mikäli espanjalaiset elokuvat alkavat tuntua pitkäveteisiltä

Podcastit täydentävät hyvin myös muita espanjan opiskelutapojasi. Vaikka opiskelisit kieltä ensisijaisesti yksityisoppitunneilla tai YouTube-videoiden avulla, voi podcasteilla täydentää osaamistaan tiettyjen aihekokonaisuuksien osalta. Jos esimerkiksi olet urheilufanaatikko ja haluat kartuttaa espanjalaisten urheilutermien sanavarastoasi, on netti täynnä espanjalaisia urheiluun keskittyviä podcasteja!

Näin otat espanjankieliset podcastit käyttöösi

Älypuhelin, tietokone, tabletti... monikäyttöisyytensä vuoksi podcasteja on mahdollista kuunnella käytännössä millä tahansa näyttöpäätteellä. Mikään ei myöskään estä sinua lataamasta podcasteja vanhaan MP3-soittimeesi. Mikset siis veisi espanjan oppituntiasi esimerkiksi luontoon tai lenkkipoluille!

Vaihtoehtoja on lähes rajattomasti – valitse itsellesi sopivin laite ja oppimisympäristö, käynnistä podcast, ja nauti!

Toki, espanjan tunnit ovat myös erinomainen konsti oppia espanjan kieltä nopeammin ja tehokkaammin.

Miksi opiskella espanjaa podcasteista?

Kuten todettua, on espanja yksi maailman puhutuimmista kielistä. Kielitaito voikin avata sinulle lukemattomia uusia ovia esimerkiksi työmarkkinoilla.

Jos sinulla ei ole aikaa opiskella espanjaa kurssimuotoisesti, voit aina kehittää kielitaitoasi podcasteilla. Podcastit soveltuvat hyvin niin pidempään espanjaa opiskelleille, vasta kielen opiskelun aloittaneille kuin kielitaitoaan pienen tauon jälkeen terästäville.

Espanja on kieli, jota ei koskaan vain puhuta – sitä myös eletään! Tämä vuoksi juuri podcastit ja videot ovat ideaali vaihtoehto espanjan opiskeluun. Podcastien avulla espanjan taitojaan voi kehittää erityisen nopeasti, sillä…

 • aktiivisesti ja säännöllisesti kuunneltuna espanjan kielikorva kehittyy nopeasti.
 • omaksut espanjan ääntämistä ja ilmaisutapoja tehokkaasti, kun kuulet muiden keskustelevan espanjaksi.
 • voit nauttia espanjalaisesta kulttuurista mukavasti kotioloissa – tai muussa itsellesi mieluisassa paikassa.
 • tunnistat ja muistat säännöllisesti toistuvia, suosittuja espanjalaisia ilmaisuja.
 • voit jättää perinteiset paperit suosiolla pöytälaatikkoon. "Äänimuistimme" on usein tehokkaampi, kuin "visuaalinen muistimme."

Espanjalaisten podcastien kuuntelemisesta onkin runsaasti hyötyä, sillä...

 • kuulet, kuinka äidinkielenään espanjaa puhuvat käyttävät kieltä.
 • voit kehittää ääntämistäsi toistamalla lauseita ja sanoja, joita kuulet.
 • ääntämistekniikkasi kehittyy nopeasti. Muistathan olla kuitenkin tarketumatta liikaa ääntämisvirheisiin käyttäessäsi espanjaa.
 • voit valita podcasteja, jotka käsittelevät sinua itseäsi kiinnostavia aiheita, ja joita olet näin motivoitunut kuuntelemaan.
 • voit rakentaa itsellesi oman, esimerkiksi "podcast päivässä" -tyyppisen opiskeluaikataulun.
 • opit espanjan lisäksi myös paljon uutta itse podcastien käsittelemistä aiheista.
Nainen seisoo ja katsoo maahan puhelin kädessään.
Podcasteja kuuntelemalla voi oppia paljon uutta paitsi kielestä, myös podcastien käsittelemistä aiheista. (Kuva: Unsplash/Melanie Pongratz)

Parhaat espanjankieliset podcastit

Internet on täynnä podcasteja, joihin espanjaa opiskelevan kannattaa tutustua. Laajan tarjonnan myötä osa podcasteista on laadultaan varsin välttäviä, joskin joukossa on myös muutamia aivan timanttisia tapauksia. Kokosimme sinulle listan muutamista suosikeistamme, joita suosittelemme kieltä opiskelevalle.

Huomaathan, että osa oheisista podcasteista sekä niiden extra-sisällöistä ja tukimateriaaleista saattaa olla maksullisia.

News in Slow Spanish

Tämä on ehdottomasti yksi parhaista podcasteista espanjaa opiskelevalle. News in Slow Spanishin podcast-jaksoista löytyy kuunneltavaa niin aloittelijoille kuin kehittyneemmille espanjan puhujille. Monipuolisesta tarjonnasta löytyy kuunneltavaa laidasta laitaan – valitse itseäsi kiinnostava aihe esimerkiksi näistä:

 • talous
 • politiikka
 • vapaa-aika
 • ympäristö

Mikä parasta, jokainen podcast on kirjoitettu myös auki podcastin verkkosivuille. Näin voit varmistaa podcastin kuunneltuasi, että kuulit ja ymmärsit kaikki sanat sekä lauseet oikein.

Notes in Spanish

Notes in Spanish -podcast soveltuu hyvin niin espanjan vasta-alkajille kuin jo hieman pidempään kieltä opiskelleille. Tosielämän ajankohtaisia aiheita ja aitoja keskustelutilanteita sisältävät podcast-jaksot on jaoteltu taitotason mukaan. Erityisesti haastavammat podcastit ovat erinomaisia vaihtoehtoja opiskelijoille, joilla espanjan taivutus-, aikamuoto- ja muut yleiset kielioppisäännöt ovat jo hallussa.

Coffee Break Spanish

Coffee Break Spanish on yksi tunnetuimmista espanjankielisistä podcasteista. Podcast-jaksot kestävät nimensä mukaisesti noin 10–20 minuutin kahvitauon verran. Podcasteissa kaksi henkilöä – espanjaa opiskeleva Kara ja hänen opettajansa Mark – käyvät läpi erilaisia tosielämän tilanteita ja niissä pärjäämistä espanjaksi. Podcastit soveltuvat erityisesti kielen opiskelun hiljalleen aloittaneelle, mutta joukossa on myös joitakin edistyneemmille opiskelijoille mainioita jaksoja.

Show Time Spanish

Show Time Spanish on eräänlainen "spinoff-sarja" Coffee Break Spanishille. Se on suunnattu erityisesti kuuntelijoille, joilla on jo vankempi tausta espanjan opiskelusta. 40 jakson sarjassa riittää kuunneltavaa pitkäksikin aikaa.

Audio Lingua

Audio Linguasta löytyy runsaasti lyhyitä, korkeintaan kahden minuutin mittaisia espanjankielisiä nauhoitteita. Nauhoitteet voi joko kuunnella suoraan Audio Linguan sivulta tai ladata myöhemmin kuunneltaviksi tallenteiksi. Espanjankielisestä versiosta löytyy runsaasti myös eteläamerikkalaisia aksentteja sisältäviä äänitteitä, mikä tekee Audio Linguasta erittäin monipuolisen opiskelutyökalun.

Audiolibros Albalearning

Myös Audiolibros Albalearning tarjoaa ilmaisia espanjankielisiä äänitiedostoja – nämä nauhoitteet tosin sisältävät espanjalaista kirjallisuutta, erityisesti runoja. Teet varmasti vaikutuksen keneen tahansa, jos pystyt lausumaan romanttisen espanjankielisen runon!

SSL4You (Spanish Segunda Lengua para Todos)

SSL4you on espanjankielinen blogi, joka käsittelee erilaisia yhteiskunnallisia ja arkipäiväisiä ilmiöitä. Podcastien lisäksi blogi sisältää lyhyitä, podcastin aiheita käsitteleviä kirjoituksia sekä niiden englanninkielisen käännöksen. Lyhyet tekstit ovatkin erinomainen tuki podcasteja kuunneltaessa.

Tutustuthan myös näihin podcasteihin

 • Hablemos
 • Spanish Obsessed
 • Ivoox
 • Spanish Audio Gazette
 • Lengalia
 • LightSpeed Spanish
 • Unlimited Spanish
 • Fallo de sistema
 • Futuro abierto
 • Radio Ambulante

Kuten espanjankielisiä videoita katsoessasi, voit keskeyttää podcastin aina tarvittaessa. Epäselviksi jääneisiin kohtiin kannattaakin palata uudestaan, mikäli podcastien sanoma ei tahdo ensimmäisellä kuuntelukerralla aueta.

Valkoiset kuulokkeet kaksivärisen taustan edessä.
Espanjankielisten podcastien tarjonta on äärimmäisen kattava. (Kuva: Unsplash/Icons8 Team)

Vaihtoehtoja espanjankielisille podcasteille

Vaan mitä sitten, jos tuntuu, että olet käynyt läpi jo kaikki itseäsi kiinnostavat espanjalaiset podcastit? Mitä tehdä, jos podcastien kuuntelu ei tuo enää mitään uutta espanjan opiskeluusi?

Ei hätää – espanjankieliset oppimateriaalit eivät tästä maailmasta lopu kesken! Jos etsit uusia tapoja oppia ja harjoitella kieltä, tutustu ainakin espanjalaisten TV-kanavien ja YouTube-videoiden tarjontaan.

Katso espanjalaisia TV-kanavia

Jos haluat oppia espanjaa mahdollisimman nopeasti, tulisi sinun kuluttaa espanjankielisiä sisältöjä niin paljon kuin mahdollista. Mikset siis toisi espanjaa kotisohvallesi? Internetin ansiosta voit katsoa ja kuunnella espanjalaisia televisio- sekä radio-ohjelmia eri puolilta maailmaa. Mitäpä jos katsoisitkin suomalaisten iltauutisten sijaan samoja TV-ohjelmia kolumbialaisten kanssa?

Huomaathan, että tämä ei ole välttämättä paras tapa oppia kieltä, mikäli olet aloittanut espanjan opinnot vasta hiljattain. Esimerkiksi eteläamerikkalaisia televisiokanavia katsoessasi on mahdollista, ettei ohjelmiin ole saatavilla tekstitystä edes englanniksi. Tällöin riski ymmärtää sisältöjä väärin kasvaa.

Katso espanjalaisia YouTube-videoita

YouTube on täynnä espanjankielistä sisältöä – ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi. Erilaisten espanjan opiskelua tehostavien YouTube-videoiden avulla löydät aina uutta katsottavaa missä ja milloin haluat.

Espanjankieliset videot ovat pääsääntöisesti äidinkielenään espanjaa puhuvien ihmisten kuvaamia. Tämän vuoksi ne ovat hyödyllisiä niin erityyppisten sanastojen kuin ääntämisenkin opiskelussa.

Podcasteja kuuntelevan ei kannatakaan missään nimessä unohtaa espanjankielisten YouTube-videoiden tarjontaa. Siinä missä podcastit pohjautuvat täysin kielen kuuntelemiseen, on YouTube-videoissa usein mahdollisuus hyödyntää myös tekstitystä. Rinnakkain hyödynnettyinä podcastit ja YouTube-videot ovatkin erinomaisesti toisiaan tukevat opiskeluformaatit.

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Konsta

Pohdiskeleva bloggaaja, jolle arjen polttoainetta ovat musta kahvi, tumma suklaa sekä vieraiden kulttuurien kohtaaminen.