Yksityisopettajan etsinnälle on monia hyviä syitä. Haluat ehkä nostaa fysiikan arvosanaasi, ymmärtää siinä käytettäviä kaavoja paremmin, herättää opiskelumotivaation tai parantaa yleistä akateemista suorittamista.

Vaikka yksityisopettajan palkkaamiselle on lukuisia hyviä syitä, monien oppilaiden haasteet voivat liittyä juuri fysiikan matemaattiseen puoleen. Tällaisessa tilanteessa voi olla kannattavaa etsiä tuutori, joka pystyy auttamaan matematiikassa yleisellä tasolla.

Fysiikka ja matematiikka kulkevat käsikädessä aina korkeakouluopintoihin saakka, joten molempiin panostaminen kantaa varmasti hedelmää pitkällä tähtäimellä.

Tiesitkö, että monissa korkeakouluissa voi opiskella samanaikaisesti sekä matematiikkaa että fysiikkaa?

Vaikka matematiikan ja fysiikan yksityisopettajan löytämisen ei tarvitse olla vaikeaa, se voi helposti tuntua siltä. Samalla tavalla vaikeuksia voi aiheuttaa yksityisopetuksen budjetointi: kuinka paljon hyvästä opetuksesta tulisi olla valmis maksamaan? Tämän artikkeli pyrkii vastaamaan siihen.

Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Fysiikka
Eveliina
5
5 (4 arvostelua)
Eveliina
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mika
Mika
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Milla
Milla
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Pauli
5
5 (1 arvostelua)
Pauli
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Thao mi
5
5 (3 arvostelua)
Thao mi
35€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jarmo
Jarmo
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Iida
Iida
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jasmine
Jasmine
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Eveliina
5
5 (4 arvostelua)
Eveliina
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mika
Mika
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Milla
Milla
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Pauli
5
5 (1 arvostelua)
Pauli
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Thao mi
5
5 (3 arvostelua)
Thao mi
35€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jarmo
Jarmo
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Iida
Iida
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jasmine
Jasmine
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Määrittele ennakkoon, millaisen fysiikan tuutorin haluaisit löytää

Koska tarjolla on pitkä lista opettajia eri taustoista, ennakkoon kannattaa miettiä, mitä opetukselta haluaa ja millainen opettaja sopii itselle.

Yksityisopettajan valintaan liittyy muutama perusmuuttuja, jotka kannattaa ottaa aina huomioon:

Mitä kokeneempi ja pätevämpi opettaja, sitä korkeammat hinnat. Fysiikan maisteri tai pätevä aineenopettaja pyytää taatusti korkeampia hintoja kuin korkeakouluopintojen alkutaipaleella oleva fysiikan opiskelija.

Yksityisopettajilla on omat erikoisalansa. Omat opinnot pystyy muovaamaan korkeakouluissa juuri niin kuin itse haluaa. Fysiikka on myös oppiaine, josta löytyy lukuisia eri osa-alueita. Näistä syistä opettajat ovat voineet keskittyä opinnoissaan tiettyyn osa-alueeseen, mikä tekee heistä tietyn alan eksperttejä.

Asiakkaan tarkat kriteerit nostavat hintoja. Jos etsit yksityisopetusta yläastetason yleistä fysiikan kertausta varten, maksat hyvin suurella todennäköisyydellä vähemmän kuin yliopiston pääsykokeisiin valmistautuva. Toisin sanoen, mitä enemmän vaadit opettajalta, sitä enemmän sinun tulee olla valmis maksamaan.

Opetuksen kesto voi näkyä hinnoissa. Opettajat määrittelevät hintansa itse, joten tämä vaihtelee, mutta pidempikestoinen opetus voi olla yksittäisiä tunteja halvempia. Jos esimerkiksi opettaja veloittaa yhdestä tunnista 20 €, hän voi tarjota viiden tunnin paketista alennusta. Jos taas opetus tapahtuu intensiivimuotoisena, esimerkiksi 2 tuntia joka päivä, tuntien keskihinta voi erota yksittäisen viikkotunnin hinnasta.

Kirjoitusta vihkossa
Omat kriteerit määrittelevät pitkälti tuutorin hinnan. (Kuva: Unsplash/Glenn Carstens-Peters)

Oletko jo perillä niistä lukuisista syistä, miksi fysiikan opiskeluun tulisi panostaa?

Määrittele myös budjettisi ennakkoon

Et halua joutua tilanteeseen, jossa olette yhdessä uuden yksityisopettajan kanssa suunnitelleet seuraavan kuukauden opetuksen raamit, mutta joudutkin perumaan opetuksen, koska budjetti tulee vastaan.

Mieti siis ennakkoon, kuinka paljon olet valmis satsaamaan opetukseen taloudellisesti. Yksityisopetus on tulevaisuuteen panostamista, mikä voi maksaa itsensä takaisin monin kerroin, mutta samaan aikaan se on ylimääräinen menoerä, joka kannattaa budjetoida tarkasti.

Yleisesti ottaen yksityisopettajat veloittavat tuntihinnoin. Opettajien välillä voi olla isojakin hintaeroja, mutta fysiikan yksityisopetuksen kohdalla keskihinta on Superprofilla 21 €/h. Suhteuta tämä asettamiisi tavoitteisiin: kuinka paljon niiden saavuttaminen vaatii opetusta ja kuinka paljon aiot niihin panostaa?

Jos budjetti ei tahdo aivan riittää, on onneksi keinoja, miten opetuksen hankkimisessa voi säästää.

Vinkkejä edullisen opetuksen löytämiseen

Yksityisopetuksen hintoja voi saada laskettua muutamalla eri tavalla:

  • siirtyminen etäopetukseen
  • ryhmäopetuksen tai työpajojen suosiminen yksityisopetuksen sijasta
  • lyhyempien tuntien ostaminen
  • alennuksen pyytäminen

Perataan näitä vielä tarkemmin.

Kolikkoja purkissa
Hyvää opetusta voi löytää myös ilman säästöihin koskemista. (Kuva: Unsplash/Towfiqu barbhuiya)

Etäopetukseen siirtyminen

Oppilaan ja yksityisopettajan sijainti voivat vaikuttaa merkittävästi yksityisopetukseen kuluvaan rahaan. Ensinnäkin isompien kaupunkien yksityisopettajien keskinäinen kilpailu voi puskea hintoja suuntaan tai toiseen. Toisaalta syrjäseuduilla asuvat voivat joutua turvautumaan yhteen ainoaan opettajaan, joka voi asettaa hintansa ilman kilpailua.

Etäopetuksessa säästää myös matkakuluissa: yksityisopettajat voivat asettaa hintansa hieman matalemmaksi, sillä he säästävät ajassa, matkustuskorteissa tai bensassa.

Verkko-opetus voi myös olla aivan yhtä tehokasta kuin lähiopetus, kunhan vain verkkoyhteys ja laitteisto pelittävät. Opetuksen saaminen ei siis ole koskaan ollut helpompaa.

Ryhmäopetus tai työpajat

Jos etsit tapoja säästää yksityisopetuksessa, harkitse ryhmäopetukseen tai työpajoihin siirtymistä. Molemmat voivat olla halvempia, koska hinta määräytyy osallistujamäärän mukaan. Yksityisopettaja on voinut asettaa omalle työlleen 30 € tuntihinnan, ja ryhmäopetuksessa maksajia on luonnollisesti enemmän.

Jos siis jotkut ystävistäsi kaipaavat myös yksityisopetusta, etsikää tuutoria yhdessä ja säästäkää siten kokonaiskuluissa. Ryhmäopetus ei pysty aina tarjoamaan samalla tavalla räätälöityä opetusta, mutta toisaalta verkostoituminen ja yhdessä työskenteleminen voivat sopia joillekin erinomaisesti.

Fysiikan yksityisopetus olisi ehkä hyvä idea sinulle?

Lyhyemmät tunnit

Kuten aiemmin tuli ilmi, yksityisopettajat veloittavat usein tuntihinnalla. Jos siis budjetissa on tiukkaa, pyydä 45 minuutin tunteja. Lähtökohtaisesti 15 minuuttia ei määritä sitä, onko tunti onnistunut vai ei.

Toinen vaihtoehto on luonnollisesti ottaa vähemmän tunteja: jos olit suunnitellut hankkivasi yksityisopetusta kahdeksalle seuraavalle viikolle, riittäisikö kuusi tuntia? Entä jos jokaisesta kahdeksasta tunnista ottaa 15 minuuttia pois, laskeeko kokonaishinta silloin tarpeeksi?

Alennuksen pyytäminen

Tuutoreilta ei tule odottaa valmiita alennuksia, mutta niiden pyytämisessä ei ole mitään hävittävää. Voit esimerkiksi kysyä, josko pidempi asiakassuhde laskisi yksittäisten tuntien hintaa hieman. Kannattaa myös selvittää, onko etäopetus kontaktiopetusta halvempaa.

Kannettava, vihko, kuulokkeet ja kaksi kynää
Etäopetuksen hinnat voivat olla samat kuin lähiopetuksessa, mutta siinä voi säästää sekä ajassa että matkustuskuluissa. (Kuva: Unsplash/Maya Maceka)

Loppupäätelmät

Kaiken kaikkiaan fysiikan ja matematiikan tuutorin hinnoitteluun vaikuttaa monta tekijää, kuten opetuksen määrä, oppilaan tavoitteet, opetusmuoto ja opettajan tausta sekä kokemus.

Kun olet asettanut oman budjetin, käy eri muuttujat mielessäsi läpi, ja ala sitten vasta selailemaan yksityisopettajamarkkinoita.

Esimerkiksi Superprofilla on monia matematiikan ja fysiikan yksityisopettajia, joiden kokemus ja hinnat vaihtelevat. Superprofin kaltaisten sivustojen selaaminen ja keskinäinen vertaaminen tarjoaa kattavimman kuvan potentiaalisista opettajista, ja antaa parhaat mahdollisuudet löytää opettaja, joka

  • vastaa akateemisia tarpeitasi ja mahdollisia taloudellisia rajoitteita.
  • auttaa fysiikkaan liittyvien ongelmiesi ylittämisessä ja kasvattaa näin itseluottamusta.
  • tarjoaa keinot asetettujen tavoitteiden saavuttamiseen ja rakentaa vakaan pohjan tulevaisuuden oppimista varten.

Hintoja vertaillessa kannattaa muistaa, että korkea hinta ei takaa välttämättä parempaa opetusta. Jokaisen oppilaan tilanne on yksilöllinen, ja myös opettajien välillä on eroavaisuuksia. Vastavalmistunut voi tarjota halvempia tuntihintoja kokemuksen puutteen vuoksi, mutta hänen tarjoamansa opetus voi olla siitä huolimatta ensiluokkaista.

Päädyit mihin tahansa, fysiikan yksityisopetus kannattaa erityisesti pitkässä juoksussa; fysiikan tutkinnot avaavat muun muassa monia työelämän ovia.

Laajaa opettajajoukkoa ei siis tule pelästyä, vaan se on pikemminkin positiivinen ongelma. Mitä isompi tarjonta, sitä suuremmat ovat todennäköisyydet löytää itselle sopivaa opetusta. Perusteellinen valmistautuminen vahvistaa myös sitä, ettei yksityisopettajaa tarvitse lähteä vaihtamaan kesken kaiken, kun hänen opetusmetodinsa eivät sopineetkaan omaan tilanteeseen.

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Markus

Kieli-intoilija, kääntäjä ja sisällöntuottaja, jonka intohimoja ovat erityisesti kielet, kulttuurit ja urheilu.