Espanjan kielen opiskeleminen on todella antoisaa. Se ei ole pelkästään hieno lisä CV:hen, vaan myös todella tärkeä taito, josta saa paljon mielihyvää kun voi keskustella monien ihmisten kanssa ympäri maailmaa heidän äidinkielellään.

Aloittaminen voi kuitenkin olla hankalaa, kun on paljon valinnanvaraa. Espanjan kurssit, verkkokursseja, mahdollisuus opiskella espanjaa ulkomailla; lista tuntuu loputtomalta!

Kielen oppiminen ei ole mahdoton tehtävä. Tämä on hyvä pitää mielessä, varsinkin jos aloitat täysin alkeista, etkä ole ottanut yhtäkään espanjan kurssia koko elämäsi aikana. Sinun pitää muistaa olla kärsivällinen ja on myös hyvä laatia toimintasuunnitelma espanjan kielen opiskeluun.

Riippumatta siitä, haluatko oppia espanjaa omien juuriesi takia, työn vuoksi, sen vuoksi että haluat päästä matkustelemaan tai siksi että olet muuttamassa ulkomaille, kaikki aloittavat opiskelun jostain. Mikä ikinä onkaan syy päättää opiskella espanjaa, sinun pitää varmistaa että olet valmistautunut hyvin ennen opiskelun aloittamista.

Ennen kuin aloitat valmistautumisen, on hyvä tehdä espanjan kielen tasotesti. Ei ole mitään järkeä aloittaa kielten opiskelua alkeista, jos olet jo keskitason espanjan puhuja. Siksi on hyvä testata oma taso ennen opiskelujen aloittamista.

Riipuen tasostasi ja siitä, missä vaiheessa espanjan kielen opiskelua olet, sinulle hyödylliset oppimisen työkalut ja menetelmät vaihtelevat. Tämä on täysin normaalia, eikä ole syytä pelätä vaihtaa opiskelumenetelmää jos huomaat, että jokin menetelmä ei enää palvele sinua.

On siis aika tehdä suunnitelma, jota voit alkaa käyttää opintojesi tukena ja espanjan taitojesi parantamisessa!

Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Espanja
Carito
5
5 (3 arvostelua)
Carito
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Cynthia
5
5 (1 arvostelua)
Cynthia
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Janika
Janika
16€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meeri
Meeri
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Senni
Senni
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Samuel
Samuel
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sara
Sara
21€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Carito
5
5 (3 arvostelua)
Carito
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Cynthia
5
5 (1 arvostelua)
Cynthia
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Janika
Janika
16€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meeri
Meeri
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Senni
Senni
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Samuel
Samuel
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sara
Sara
21€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Espanjan kielen opiskelu aloittelijoille

Onko espanjan kieli sinulle täysin vieras konsepti? Ei huolta! Kaikki aloittavat uuden kielen opiskelemisen aina jostain.

Jos kuitenkin luet tätä artikkelia, se luultavasti johtuu siitä että haluat tilanteeseen muutokset ja oppia espanjan kielen alkeita.

Vieraan kielen opiskeleminen on yksi maailman rikastuttavimmista kokemuksista ja nykypäivänä espanjan opiskelu verkossa on melko helppoa. Voit löytää espanjan sanastoa silmän räpäyksessä ja löytää mitä ikinä haluatkaan tietää espanjan kielestä vain kirjoittamalla hakusanat Googleen!

Helppoa espanjaa: aloita perusteista

Jos olet vasta aloittamassa espanjan opiskelun, ensimmäinen asia mitä sinun tulee tehdä, on varmistaa että ymmärrät perusasiat. Perusasioita ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Espanjan aakkoset
  • Espanjan kielen ääntäminen
  • Sukupuolet espanjaksi
  • Perussanasto (sanat, fraasit, itsesi esitteleminen, värit, numerot, sää sekä vaatekappaleet)

Ehdit kyllä syventyä monimutkaisempiin asioihin myöhemmin opiskelujesi aikana, mutta ensimmäisenä sinun tulee hallita kielen perusteet.

Ei pidä säikähtää jos lista näyttää pitkältä ja vaivalloiselta. Oikeilla työkaluilla opit espanjan kielen helposti. Voit oppia kielen pitämällä samalla hauskaa!

On kuitenkin tärkeää ensin osata määrittää omat tavoitteet, jotta voit alkaa miettimään mitkä oppimisen työkalut sopivat sinulle parhaiten. Jos tavoitteesi on oppia keskustelutason espanjaa, jotta voit kommunikoida paikallisten kanssa lomamatkallasi, verbien taivutuksista ei ole niin suurta hyötyä. Jos taas haluat oppia puhumaan lähes natiivipuhujan tasolla, jotta voit muuttaa asumaan espanjankieliseen maahan, sitten taivutusmuotojen osaamisesta on sinulle huomattavasti enemmän hyötyä.

Maisema Barcelonassa
Mitkä ovat tavoitteesi espanjan kielen opiskelussa? Haluatko pystyä käyttämään kieltä lomareissullasi vai haaveiletko esimerkiksi muutosta Barcelonaan? Kuva: Unsplash/Square Lab

Kun olet määrittänyt tavoitteesi, voit alkaa miettimään sitä, kuinka saavutat ne. Jos mahdollista, suosittelemme käymään espanjan tunneilla tai palkkaamaan espanjan kielen opettajan. Ennen kuin teet päätöksen, on hyvä miettiä mikä on budjettisi. Oppitunnit ryhmän kanssa saattavat olla halvempia, mutta niitä saattaa joutua ottamaan useamman. Espanjan opettajan palkkaaminen itsellesi voi olla kalliimpaa, mutta opetus on suunniteltu täysin opiskelijan omien osaamistarpeiden mukaan.

Superprofilla on monia opettajia, jotka suunnittelevat tunnit täysin sinun oppimistavoitteiden mukaisesti!

Ei pidä myöskään unohtaa, että joudut luultavasti käyttämään rahaa myös oppikirjojen hankintaan. Muistutamme, että espanjan kielen opiskeluun ei ole yläikärajaa, joten oppikirjoja löytyy kaiken ikäisille aloittelijoille.

Oppikirjojen lisäksi on myös monia muita hyviä tapoja totuttaa korvasi kuuntelemaan espanjan kieltä. Voit myös katsoa espanjan kielisiä elokuvia, joita voit katsoa joko suomen- tai espanjankielisillä tekstityksillä taitotasosi mukaan. Myös espanjankielisen musiikin kuuntelu on hyvä tapa totuttaa itsesi kuuntelemaan espanjaa. Erilaisia musiikkityylejä löytyy jokaiseen makuun!

Henkilö pitelemässä kaukosäädintä
Voit opiskella espanjaa myös pitämällä hauskaa! Espanjankielisten elokuvien katsominen on hyvä tapa opiskella. Kuva: Unsplash/Jonas Leupe

Aloittelijasta keskitasolle: espanjan opettajat ja vaihto-ohjelmat

Kun olet ymmärtänyt espanjan kielen perusasiat, on aika siirtyä seuraavalle tasolle. Tervetuloa keskitason espanjan kielen opiskeluun!

Keskitason espanjan tunnit: mitä sinun tulee tietää

Yllä mainitut asiat ovat hyviä ohjeita espanjan kielen aloittelijolle, mutta kun ne ovat jo hallinnassa, on aika syventyä espanjankieleen entistä syvemmin. Keskitason opiskelijan olisi hyvä opiskella ainakin seuraavia asioita:

  • Parantaa ääntämistä
  • Harjoitella monimutkaisempia lauserakenteita
  • Opiskella sanastoa temaattisemmin (verbit, substantiivit, adjektiivit)
  • Harjoitella aikamuotoja ja käyttää niitä oikein
  • Oppia yleisimpiä epäsäännöllisiä verbejä
  • Opiskella subjunktiivia

Tällä tasolla sinun pitäisi myös osata ylläpitää keskustelua natiivipuhujan kanssa ja myös ymmärtää tätä.

Voi kuulostaa siltä, että tässä on paljon opittavia asioita. Lapset, joille on opetettu espanjaa pienestä pitäen, omaksuvat nämä asiat aikuisia helpommin ja heillä on runsaasti aikaa harjoitella ja kehittyä kielessä.

Espanjan kielessä kehittyminen: Puhu, puhu ja puhu!

Keskitason opiskelija voi lukea myös espanjankielisiä kirjoja ja käydä oppitunneilla joko ryhmässä tai yksityisopettajan vetämänä. Kaikkea opittua pitää kuitenkin muistaa harjoitella päivittäin.

Elokuvien ja TV-sarjojen katsominen espanjaksi on myös erittäin hyödillistä! Jos mahdollista, koita katsoa niitä ilman suomenkielisiä tekstityksiä. Espanjankielisiä kirjoja lukemalla voit myös laajentaa sanavarastoasi ja oppia enemmän espanjan kieliopista.

Kun olet saavuttanut keskitason, olisi myös hyvä löytää natiivipuhuja, jonka kanssa voit keskustella säännöllisesti espanjan kielellä. Voit myös harkita vaihto-oppilaaksi lähtemistä jos mahdollista. Espanjan taitosi kehittyvät nopeasti jos ajat itsesi tarkoituksella tilanteisiin joissa sinun pitää käyttää espanjan kieltä.

Nykypäivänä on helppoa löytää espanjaa puhuva tuttava. On olemassa useita sivuja, joiden avulla voit löytää itsellesi kaverin, jonka kanssa pääset harjoittelemaan espanjan puhumista.

Voit aloittaa lähettämällä sähköposteja, tekstiviestejä tai jopa kirjeitä. Sitten kun espanjan taitosi ovat tarpeeksi hyvät, voit alkaa puhumaan espanjaa esimerkiksi puhelimitse. Näillä tavoilla kehität kirjoittamista sekä puhumista espanjaksi, sekä antaa sinulle mahdollisuuden hioa kuullun ja lukemisen ymmärtämisen taitojasi.

On hyvä pitää mielessä, että vastaus siihen kuinka kauan kestää että oppii puhumaan espanjaa, riippuu paljon henkilöstä itsestään. Ainoa asia mikä on varmaa on se, että jos olet ahkera ja harjoittelet niin paljon kuin mahdollista, voit oppia kielen paljon nopeammin.

Videopuhelu tietokoneella
Paras tapa oppia espanjaa on puhua sitä! Hanki itsellesi espanjaa puhuva kaveri, jonka kanssa voit vaihtaa kuulumisia ja harjoitella samalla espanjaa. Kuva: Unsplash/Dylan Ferreira

Laske alas alkeistason kirjat ja siirry edistyneeseen tasoon

Kun olet saavuttanut edistyneen tason opiskelussa, tunnet olosi jo melko mukavaksi espanjan kielen kanssa. Olet oppinut alkeet jo aikoja sitten, ottanut useita espanjan kursseja ja puhut mielelläsi espanjaa myös natiivipuhujien kanssa ja ymmärrät heidän vastauksensa.

Oletko silti halukas kehittämään espanjan taitojasi? Jos vastaus on kyllä, niin loistavaa! On aika kehittää strategia, jonka avulla voit kehittyä entistä paremmaksi. Oletko harkinnut muuttoa espanjankieliseen maahan, jotta voisit oppia sujuvaksi espanjan puhujaksi?

On kuitenkin hyvä että jatkat edelleen aikaisemmilla tasoilla opittujen asioiden opiskelemista. Lisäksi sinun tulisi harjoitella ääntämistä ja saada puhe kuulostamaan mahdollisimman samanlaiselta kuin natiivipuhujalla.

Ei pidä myöskään unohtaa päivittäistä sanaston harjoittelemista. Voit esimerkiksi ottaa tavoitteeksi opetella muutaman uuden sanan joka päivä!

Matkusta ja opi espanjaa luonnollisesti

Kun olet saavuttanut edistyneen tason, voi olla hyvä aika siirtää oppikirjat syrjään. Jotta voit kehittyä entistä paremmaksi sinun pitää harjoitella ahkerasti. Saatat jonain päivänä alkaa näkemään unia espanjaksi jos harjoittelet tarpeeksi!

Jos sinulla on espanjankielisiä kavereita, koita ylläpitää yhteyttä heihin. Yritä myös puhua heille espanjaksi niin usein kuin pystyt. Jos asut isommassa kaupungissa, koita etsiä tapahtumia jotka ovat omistettu espanjalaiselle kulttuurille. Tapahtumat ovat oiva mahdollisuus päästä puhumaan espanjaa.

Tiivistettynä: Pyri puhumaan espanjaa niin paljon kuin pystyt.

Sinun kannattaisi myös pohtia matkustelua espanjankieliseen maahan. Vaihtoehtoja löytyy Espanjan lisäksi myös Latinalaisesta Amerikasta: Dominikaaninen tasavalta, Kuuba, Costa Rica, Argenttiina, Kolumbia tai vaikka Chile. On monia maita, joista valita.

Kuubalainen katu jonka varrella on auto
Matkustelu avartaa ja se on myös hyvä tapa oppia kieliä. Kuva: Unsplash/Alexander Kunze

Isona bonuksena edellä mainitut maat ovat myös todella kauniita ja täynnä asioita joita nähdä ja kokea!

Kyse ei kuitenkaan ole vain kauniista maisemista. Haluat syventyä espanjan kieleen ja kulttuuriin kunnolla. Sinun tulisi välttää muita suomea tai englantia puhuvia ihmisiä ja yrittää puhua espanjaksi mahdollisimman paljon.

Nyt kun sinulla on valmis toimintasuunnitelma, on aika ryhtyä töihin! Viimeinen vinkki espanjan kielen nopeaan ja tehokkaaseen opiskeluun on se, että sinun pitää pitää hauskaa ja keskittyä lyhyisiin ja säännöllisiin opiskelujaksoihin. Ei ole mitään järkeä opiskella tunnin tai muutaman ajan joka lauantai. Paljon tehokkaampaa on opiskella 15-20 min päivittäin.

Tämä voi auttaa sinua oppimaan kaikki käsitteet, joita sinun tarvitsee ymmärtää oppiaksesi puhumaan kieltä. Edistyt hitaasti ja tasaisesti ja pysyt motivoituneena. Ei pidä unohtaa, että paras tapa oppia kieltä on käyttää sitä!

Espanjan kielen opiskeluun ei ole minimi-ikää, joten jos olet pohtinut että alkaisit opettamaan lapsellesi espanjaa, ei ole mitään syytä pitkittää opetuksen aloittamista!

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Emmi

Olen freelance-kääntäjä, opiskelija sekä positiivinen persoona. Rakastan liikuntaa, ja kielet ovat yksi vahvuuksistani.