Arvostatko työssäsi vapautta? Yksityisopetusalustamme toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi!
Olitpa sitten vielä opiskelija, eläköitynyt tai kokopäivätyössä, yksityisopetuksen tarjoaminen voi olla erinomainen tilaisuus sinulle.

Itsenäiset ammatinharjoittajat tuntevat itsensä usein onnellisemmiksi työpäivän aikana kuin yrityksen tai toisen henkilön alaisuudessa työskentelevät. Työ ja yksityiselämä on helpompi yhdistää silloin, kun työ ei sanele liian tiukkoja ajallisia ehtoja. Aikataulujen joustavuus vähentää uupumuksen tunnetta ja pitää yllä motivaatiota työtä kohtaan.

Asiantuntijoina yksityisopetuksen markkinoilla, kerromme teille mielellämme avaintekijöitä, jotka tekevät yksityisopettajan työstä täydellistä heille, jotka haluavat ansaita elantonsa itsenäisesti.

Yksityisopetuksen tarjoaminen tarkoittaa:

 • Opit lisää kotiopetuksesta.
 • Pystyt kehittämään omat opetusmenetelmäsi.
 • Pystyt päättämään oman lähestymistapasi opetustyöhön
 • Pystyt tutustumaan asiakkaisiisi paremmin

Aloittaessasi yksityisopettajana opit nopeasti, että itsellesi tärkeiden asioiden opettaminen on hyvin hauskaa! Erityisesti silloin, kun huomaat tarjoamasi opin todella auttavan oppilaitasi heidän unelmiensa saavuttamisessa.

Miksi yksityisopettaminen on täydellinen työ itsenäiselle ammatinharjoittajalle?

 • Saat työskennellä vain itsellesi.
 • Moni unelmoi siitä, että saisi päättää työstään kokonaan itse.
 • Vaikka yrittäjien osuus suomalaisista on edelleen suhteellisen pieni, heidän määränsä on Suomen Yrittäjien mukaan kasvussa – moni yrittäjäksi ryhtynyt ei enää haluaisi palata työskentelemään toisen yrityksen alaisuuteen.
 • Kotona tehtävä työ säästää erittäin paljon aikaa, joka muuten kuluisi työmatkoihin.
 • Itsenäinen työ mahdollistaa joustavan loman pitämisen.
 • Hauska anekdootti on, että suuri osa yritykselle työtä tekevistä ihmisistä ei usko, että heidän pomonsa kykenisi tekemään heidän työnsä. Tämän vuoksi omaksi pomokseen ryhtyminen kannattaa – silloin siitä ei ole epäilystä, eikä myöskään ole olemassa pelkoa epäpätevästä johdosta!
  Jaa taitojasi innokkaille oppijoille päiväkoti-ikäisistä yliopisto- ja ammattikorkeakoululaisiin – he ymmärtävät arvosi!
 • Toisin sanoen: opettajaksi ryhtyminen on hyvin hyödyllistä ja näyttää erinomaiselta ansioluettelossasi.
Parhaat saatavilla olevat opettajamme
Hyppää kyytiin!

Yksityisopettaminen: vapaus valita opetuksesi hinta ja aikataulut

Yksityisopettaminen ei ainoastaan kasvata tulojasi, vaan myös vapauttaa sinut työpaikan kahleista.

Kolme yrittämisen hyötyä:

 • Olet vastuussa omasta ajankäytöstäsi ja itsesi johtamisesta.
 • Päätät, miten paljon haluat tienata.
 • Voit rakentaa opettaja-oppilassuhteen itse.

Ajanhallinta

Kokopäiväinen työ vie vähintään kolmanneksen vuorokauden tunneista, usein enemmänkin. Yrittäjänä voit itse päättää, minkä verran haluat tehdä töitä. Työuupumus on Suomessa suuri ongelma, mikä usein johtuu työpaikan vaatimustasosta ja siitä, että työtä pyydetään tehtäväksi niin tehokkaasti, että asioiden loppuun saattaminen työpäivän aikana ei välttämättä ole realistisesti edes mahdollista.

Joustava aikataulu on houkutteleva osa itsenäistä ammatinharjoittamista, koska se tarkoittaa mahdollisuutta kehittää palvelujasi omaan tahtiisi.

Tietenkin kun olet uusi markkinoilla, on vaikea valikoida työtunteja ja asiakkaita, mutta kokemuksen karttuessa tämäkin mahdollistuu.

Näet kuinka maineesi voi kantautua asiakkaalta asiakkaalle. Tämän seurauksena sinulla on suurempi kysyntä. Tämä tarkoittaa, että sinulla on paremmat mahdollisuudet räätälöidä työ itsellesi sopivaksi.

Yksityisopetus antaa sinun päättää työaikasi lisäksi myös vapaa-ajastasi. Olitpa matematiikan opettaja, maantieteen opettaja, kemian opettaja tai haluaisit äidinkielen opettajaksi, ihmiset kadehtivat vapautta, jota sinulla on.

Keltainen kyltti.
Yksityiset elinkeinonharjoittajat tuntevat usein itsensä onnellisemmiksi kuin yrityksen alaisuudessa työskentelevät ihmiset. Kuva: Pixabay/Geralt

Päätä oma hintasi

Yrittäjänä sinä päätät, mikä on opetuksesi hinta.

Suosittelemme, että päätät niin tuntihinnan kuin työpäiväkohtaisen hinnankin. Näin pysyt perillä ansioistasi. Ota huomioon hintoja päättäessäsi, minkä verran haluat tienata vuodessa ja myös se, miten paljon itse yrittämisestä tulee sinulle kuluja.

Tutustu myös yksityisopettajien keskihintoihin alueellasi. Ota huomioon myös oma kokemustaustasi ja kykysi päättäessäsi hintaa.

Hinnasto voi vaihdella myös sen alueen mukaan, jolla opetat. Esimerkiksi Helsingin, Tampereen ja Turun seuduilla voi lähtökohtaisesti pyytää korkeampaa hintaa kuin pienemmillä paikkakunnilla.

Ei ole olemassa tiettyä kaavaa, jolla hinta määriteltäisiin kullekin alueelle, mutta suurissa kaupungeissa hinnat yleensä kipuavat korkeammalle verrattuna maaseutualueisiin.

Vieläkin tärkeämpi tekijä on koulutustaustasi. On sanomatta selvää, että vaikka yksityisopettajana toimiminen ei vaadi tiettyä koulutustaustaa tai tutkintoa, sinulla on oltava tietty tieto-taitotaso pystyäksesi opettamaan.

Tunnin mittainen tukiopetus lukemisen kanssa kamppailevalle lapselle on yleensä edullisempi kuin tunnin mittainen äidinkielenopetus ylioppilaskokeeseen valmentautuvalle kympin oppilaalle.

Yleensä pianotunnit, urheilutunnit ja maalaustunnit ovat hintavampia kuin tukiopetustunnit opetussuunnitelmista löytyville oppiaineille, kuten biologialle ja historialle.

Nämä seikat on tärkeää huomioida, jotta löytäisit oman paikkasi markkinoilla.

Haluaisitko ryhtyä esimerkiksi matematiikan opettajaksi?

Hallitse budjettisi

Kirjanpito voi olla jännittävää liiketoimintaa vasta aloitteleville ihmisille. Itsenäisenä ammatinharjoittajana toimiminen tarkoittaa myös paljon vastuuta.

Paperi, kynä ja taskulaskin.
Yrittäminen tuo mukanaan myös vastuuta. Tutustu huolellisesti Verohallinnon ohjeisiin uudelle yrittäjälle. Kuva: Unsplash/Recha Octaviani

Sinun on tutustuttava moniin verotuksellisiin asioihin, hankittava y-tunnus tai rekisteröidyttävä kevytyrittäjäpalveluun kevytyrittäjäksi. Alle 10 000 euroa vuodessa yrittäjänä Suomessa tienaavan henkilön ei kuitenkaan tarvitse maksaa esimerkiksi arvonlisäveroa.

Kirjanpidosta huolehtiminen voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luulisi! Monet alustat, kuten Eezy ja Ukko.fi myös huolehtivat kirjanpidosta osittain puolestasi.

Yksityisopetus: mahdollisuus hyödyntää omaa opetusmetodia

Toisin kuin valtion kouluissa työskentelevät opettajat, yksityisopettajat voivat valita itse opetusmenetelmänsä.

Voit myös opettaa mitä itse tahdot, kunhan ymmärrät tarpeeksi opettamastasi aiheesta. Jos sinulla on esimerkiksi kuvataideopettajan tutkinto tai kuvataiteen opintoja, voit päättää opettaa juuri sitä taiteen osa-aluetta, josta olet erityisen kiinnostunut, ja josta oppilaasi haluaa oppia lisää.

Tiettyyn osa-alueeseen keskittyminen voi olla juuri se, mikä erottaa sinut opettajien massasta.

Matematiikanopettajat esimerkiksi voivat auttaa opiskelijoita kehittymään algebrassa, geometriassa, kertolaskuissa ja trigonometriassa, jos juuri nämä osa-alueet ovat oppilaalle vaikeita.

Jos sinulla on hyvä ja laaja kielitaito tai olet esimerkiksi kaksikielinen tai Suomessa asuva kansainvälinen opiskelija, mikset alkaisi kielenopettajaksi? Voit opettaa esimerkiksi ranskaa, espanjaa, englantia – mitä tahansa kieltä, jonka osaat erinomaisesti. Vieraan kielen oppiminen on uskomattoman hyödyllistä – ei ole siis mikään ihme, että kielten opettajat ovat hyvin suosittuja!

Opetustapasi riippuu ainoastaan sinusta. Voit opettaa yhtä opiskelijaa kerrallaan tai voit pitää ryhmätunteja. Pienryhmätyöskentely voi olla hyödyllistä opiskelijoillesi, sillä näin he oppivat paitsi sinulta, myös toisiltaan.

Yksityisopettajana et ole sidottu koulukirjoihin tai tiettyihin opetusmenetelmiin, vaan voit päättää kaikesta itse.

Matematiikkaa yksityisopettajan kanssa.
Yksityisopetus menee syvemmälle kuin kouluopetus - oppilaasi voi pärjätä luokkalaisiaan paremmin. Kuva: Unsplash/Science in HD

Parhaat opettajat ottavat selvää kunkin oppijan vahvuuksista ja heikkouksista löytääkseen heille ihanteelliset oppimistyylit. Tämä varmistaa, että opiskelijat saavat kaiken irti oppitunneistaan ja keräävät henkilökohtaisia oppimistaitoja, joita he voivat soveltaa koulussa ja myöhemmin elämässä.

Oppisuunnitelmien yksilöinti tekee yksityisopettajista erityisiä paitsi siksi, että tämä oppimistapa ei ole osa koulujärjestelmää, mutta se antaa opiskelijoille samaan aikaan mahdollisuuden kerätä taitoja, joita he tarvitsevat myös tavallisessa koulussa.

Opeta siis omalla tavallasi ja johda opiskelijasi akateemiseen menestykseen!

Lomien pitäminen on helppoa

Lomajärjestelyistä tulee usein painajainen toiselle yritykselle työskennellessä. Missä tahansa työskentelitkään, sinulla on useimmiten myös kollegoita, joiden lomatoiveet vaikuttavat omiisi ja näin siihen, mille ajankohdalle uskallat esimerkiksi varata lomamatkan. Varsinkin Suomen ilmastossa joudut varsin todennäköisesti elämäsi aikana tilanteeseen, että kesälomallesi osuvat koko kesän surkeimmat säät.

Rento elämä.
Yrittäjänä sinulla on mahdollisuus pitää lomaa silloin, kuin sinulle itsellesi sopii. Kuva: Unsplash/Aditya Saxena

Yrittäjänä saat valita, milloin pidät tauon. Sinulla on myös mahdollisuus karata lomalle aivan milloin haluat. Joustavan aikataulun ansiosta sinulla on paremmat mahdollisuudet ladata akkujasi silloin kuin haluat – tämä ei ole mahdollista yrityksen alaisuudessa.

Parasta on kuitenkin se, ettet ole työpäivinäkään sidottu aikaan ja paikkaan, vaan voit siirtää oppituntisi internetiin – tarvitset vain WiFi-yhteyden, joka löytyy nykypäivänä mistä päin maailmaa tahansa!

Myös online-opetus toimii aivan yhtä hyvin kuin kasvokkaiset oppitunnitkin, ja voit tehdä sitä missä vain.

Olemmeko saaneet sinut harkitsemaan yksityisopettajaksi ryhtymistä? Rekisteröidy Superprofiin ja aloita!

Monet ihmiset etsivät tälläkin hetkellä yksityisopettajaa sinun alueellasi, sinun erikoisosaamisalaltasi.

Jaa tietotaitoasi heille kotitehtäväavun, akateemisen neuvonnan tai koevalmentautumisen muodossa!

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

4,00 (2 arvio(t))
Ladataan...

Milla

Olen intohimoinen kirjoittaja-kääntäjä. Osaamiseni keskittyy vapaa-ajan aiheisiin, kuten taiteeseen ja kulttuuriin.