Milloin yksityisopetuksen ottaminen kannattaa?

Mietityttääkö lapsesi menestyminen ylioppilas- tai pääsykokeissa?

Yksityisopetus voi olla ratkaisu esimerkiksi oppimis- ja motivaatio-ongelmiin ja auttaa tiellä kohti parempaa opintomenestystä.

Tukiopetus auttaa oppilaita organisoimaan omaa opiskeluaan ja oppimistaan sekä löytämään yksilöllisiä tapoja oppia.

Parhaat saatavilla olevat opettajamme
Hyppää kyytiin!

Yksityisopetus tukena ylioppilas- ja pääsykoevalmistautumisessa

Onko sinulla vaikeuksia algebran, geometrian tai trigonometrian kanssa, tai tuntuuko matematiikka yleisesti vaikealta? Yksityinen tukiopettaja voi olla oikea ratkaisu sinulle.

Kotiopetuksessa oppilas oppii teorian tai lain ja sen käytön yksityiseltä tukiopettajalta rauhassa ilman luokkahuoneen hälyä. Kokeisiin valmistautuessa kotiopetus voi olla ihanteellinen ratkaisu.

Viikoittainen tapaaminen kotiopettajan kanssa voi riittää ratkaisemaan pienemmät ongelmat. On myös mahdollista käydä läpi koko opintokokonaisuus, jota oppilas ei ole vielä sisäistänyt, jolloin tiheämmät tapaamiset pidemmällä aikavälillä voivat olla hyvä ajatus. Älä unohda, että myös verkko-opetus on vaihtoehto!

Matematiikan kaava, suhteellisuusteoria
Matematiikka tuottaa monelle päänvaivaa ja onkin kysytty oppiaine yksityisopetuksessa. Kuva: Jeshoots/Unsplash

Ylioppilaskokeeseen valmistautuminen kotiopettajan avulla

Opetustapoja on monia erilaisia, joista oppilas voi valita itselleen sopivimman:

Yksityisopetus

Tämä on yleisin opetustapa. Oppilas itse tai hänen vanhempansa etsivät yksityisopettajan, joka tulee oppilaan kotiin ja arvioi oppilaan tason opetettavassa aineessa tai aihealueessa. Tämän jälkeen kotiopettaja räätälöi oppilaalle kurssin sen mukaan, mitä oppilas jo ymmärtää opetettavasta aineesta, ja myös auttaa oppilasta tämän kotitehtävien kanssa.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi yksityisopetus turku?

Lapsi, kirja
Yksityisopetus voi myös auttaa pienen oppilaan lukemaan opettelussa. Kuva: Josh Applegate/Unsplash

Ongelmia lyriikan analyysitermien kanssa? Voi olla aika palkata äidinkielen ja kirjallisuuden tukiopettaja!

Oppilas edistyy usein nopeammin kotiopetuksessa, sillä jokainen opetustilanne on suunniteltu juuri häntä varten. Opetustilanteessa voidaan esimerkiksi mennä taaksepäin oppilaan luokkatasosta, jos perusasia alemmalta asteelta on jäänyt vielä vaikeaksi – edistyneelle oppilaalle voidaan taas opettaa edistyneempiä asioita. Näin jokainen oppilas voi saada opetusta, joka hyödyttää juuri häntä – tämä räätälöity opetus ei ole aina perinteisessä koulussa mahdollista, sillä opettajan täytyy kiinnittää huomiota koko ryhmän oppimiseen ja suunnitella oppituntinsa keskimääräisen oppilaan mukaan.

Pienryhmäopetus

Pienryhmäopetuksessa voidaan työskennellä useamman aiheen parissa samaan aikaan.

Tässä vaihtoehdossa oppilaat oppivat myös toinen toisiltaan. Tätä palvelua tarjoavat opettajat ovat usein erikoistuneita useampaan oppiaineeseen.

Tämä vaihtoehto on toisaalta erinomainen myös kielten opiskelijoille. Esimerkiksi ranskan kielen opettaja voi opettaa ryhmälle kielioppiasian tai uutta sanastoa, jota tämän jälkeen harjoitellaan ryhmässä!

Ylioppilaskoevalmennus

Ylioppilaskoevalmennus sijoittuu usein lukioiden opetustaukoihin ennen ylioppilaskirjoituksia.

Valmennus järjestetään usein pienryhmässä, mutta se voidaan järjestää myös yksityisopetuksena. Usein ylioppilaskoevalmennuksessa osallistutaan itselle hankalan oppiaineen kurssille, kuten esimerkiksi matematiikan tai äidinkielen.

Kursseja voidaan järjestää kuitenkin myös edistyneille oppilaille, jotta nämä voisivat saada tukea korkeisiin arvosanatavoitteisiin.

Kursseilla käydään läpi kokeen tehtävätyyppejä ja harjoitellaan edellisten vuosien ylioppilaskoetehtäviä. Opettaja voi järjestää ryhmälle myös koetilannetta imitoivan ennakkokokeen.

Voit löytää Superprofin kautta yksityisopettajan joko pienryhmäopetusta tai yksityisopetusta varten. Voit etsiä opettajaa myös valmiin oppilasryhmän kanssa. Opettajat antavat usein alennusta oppilasryhmille. Jotkut opettajat antavat myös esimerkiksi Zoomin tai Teamsin kautta tapahtuvaa verkko-opetusta, joten voit osallistua kursseille mistä käsin tahansa.

Onko yksityisopetukseen osallistumiselle ikärajaa? Et ole koskaan liian vanha saamaan lisäkoulutusta!

Parhaat saatavilla olevat opettajamme
Hyppää kyytiin!

Valmistaudu korkeakoulun pääsykokeisiin yksityisopetuksessa

Kotitehtäväapu ja kotiopetus ovat hyödyllisiä vielä lukion jälkeenkin, etenkin jos opiskelet haastavaa oppiainetta yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Yksityisopettaja voi auttaa sinua valmistautumaan:

 • Peruskoulun kokeisiin
 • Ylioppilaskokeisiin
 • Korkeakoulujen pääsykokeisiin
 • Yliopiston tentteihin
 • Kandidaatintutkielman palautukseen
 • Gradun tekoon

Voit saada yksityisopetusta peruskoulusta korkeakoulun viime metreille saakka.

Mihin tahansa kokeisiin valmistautuessa harjoittelukokeet ovat erittäin tehokas opiskelutapa. Voit tehdä harjoittelukokeen esimerkiksi ennen opettajasi tapaamista. Hän voi arvioida kokeesi ja voitte käydä kokeen yhdessä läpi, jolloin saat tietää heikkoutesi ja vahvuutesi ja ymmärrät, mitä osa-alueita sinun kannattaa vielä kehittää.

Opiskele kielten kokeisiin yksityisopetuksessa

Jos suunnittelet ulkomailla opiskelua, kohdemaan kielen hallitseminen on välttämätöntä. Yleensä kielitaito täytyy todistaa läpäisemällä esimerkiksi englannin kielen kielikoe hyvillä pisteillä, jotta englannin- tai minkä tahansa kieliseen yliopistoon voi päästä. Tässä kohdekielen yksityiskurssi voi olla suureksi avuksi.

Opiskele kohdekieltä yksityisesti esimerkiksi natiivipuhujan tai kyseisen kielen yliopisto-opiskelijan kanssa. Mikä olisikaan parempi tapa harjoitella puhetaitoa, kirjoittamista tai kuuntelua?

Yliopistojen kielitaitovaatimukset vaihtelevat maittain. Jos haluat opiskella esimerkiksi Saksassa, sinun on läpäistävä saksan kielen koe. Näitä on olemassa useampia.

Edistyneen tason TestDaf on saatavilla yli 80 maassa.

DSH eli yliopiston oma koe on pakollinen, ellei sinulla ole muuta edistyneen tason kielitaitotodistusta.

Maailmanlaajuisesti hyväksyttyjä saksan kielen tasokokeita on kuusi erilaista. Intensiiviset saksan kielen kurssit auttavat sinua valmistautumaan kokeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Suomessa saksan kielen kielitaitotestejä järjestää esimerkiksi Goethe-instituutti.

Saksan lippu, Saksa
Haaveiletko opinnoista saksalaisessa yliopistossa? Yksityisopetus voi auttaa valmistautumaan kielitaitotestiin. Kuva: Christian Wiediger/Unsplash

Kielitaito on tänä päivänä elintärkeää kenelle tahansa, joka haaveilee työskentelystä monikansallisessa yrityksessä. Mandariinikiinan ja englannin jälkeen maailman puhutuin kieli on espanja. Se on hyvä vaihtoehto kiinan tai arabian kielille, joiden oppiminen kestää tyypillisesti kauemmin.

Todistaaksesi espanjan kielen taitosi, sinun tulee läpäistä DELE-koe. Voit valita myös jonkin toisen espanjan kielen kokeen. Jos esimerkiksi haluat erikoistua yritysmaailman sanastoon, sinun kannattaa harkita Elyte-koetta.

Mikset opiskelisi Italian kieltä? Italian kielen osaaminen saa sinut erottumaan joukosta työmarkkinoilla.

Yksityisopettaja auttaa sinua arvioimaan omaa työtäsi

Kotiopettaja voi auttaa sinua kehittämään työskentelytapojasi. Parhaat opettajat osaavat auttaa sinua löytämään itsellesi sopivat oppimistavat ja ymmärtämään kehitysalueesi. Esimerkiksi näillä viidellä tavalla yksityisopettaja voi tehostaa työskentelyäsi:

 • Ajanhallintataitosi kehittyvät
 • Projektinhallintataitosi paranevat
 • Opit tekemään ja järjestämään muistiinpanosi paremmin
 • Opit paremmaksi itsearvioinnissa
 • Lyhyesti sanottuna yksityisopetus sopii kenelle tahansa kokeisiin, tenttiin tai opinnäytetyöhön valmistautuvalle, peruskoulusta yliopistoon.
 • Yksityisopetus on mahdollista myös ilta-aikaan!
>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Milla

Olen intohimoinen kirjoittaja-kääntäjä. Osaamiseni keskittyy vapaa-ajan aiheisiin, kuten taiteeseen ja kulttuuriin.