Kun aloitat uuden kielen opiskelun, on paljon asioita, jotka sinun kannattaa ottaa huomioon. Kuka tahansa voi oppia uuden kielen, mutta tulet tarvitsemaan oikean asenteen ja oikeat olosuhteet. Suomea äidinkielenään puhuville jotkut kielet ovat luonnollisesti yksinkertaisempia oppia kuin toiset.

Erilaista kirjainmerkistöä ja erilaisia aakkosia käyttävät kielet ovat kenelle tahansa hankalammin omaksuttavia kuin kielet, joissa käytetään latinalaisia aakkosia. Kiinan, japanin, arabian ja venäjän kielet vievät enemmän aikaa oppia kuin esimerkiksi portugalin, ranskan tai espanjan kielet.

Espanjaksi on olemassa paljon hienoa kaunokirjallisuutta. Muun muassa siksi sen opiskelu kannattaa. Kuva: Pixabay/Monika Robak
Espanjan kielen kirjoittamiseen käytetään latinalaisia aakkosia, joten uuden kirjainmerkistön käyttämiseen ei tarvitse käyttää aikaa. Kuva: Pixabay/Monika Robak

Yhdysvaltain ulkoministeriön virkamiesten kielikoulutuksesta vastaavan Foreign Service Instituten mukaan espanja, ranska ja portugali ovat kategorian 1 kieliä. Tämä tarkoittaa, että ne ovat englantia äidinkielenään puhuvalle kaikkein helpoimpia oppia. Suomea äidinkielenään puhuvat ovat usein oppineet puhumaan sujuvaa englantia jo koulussa, mikä antaa heille etumatkaa portugalin, ranskan ja espanjan oppimiseen, vaikka englanti ei olisikaan äidinkieli. Puhumme huomattavasti useammin sujuvaa englantia kuin läheistä sukukieltämme viroa.

Jokainen uuden kielen oppija haluaa kuitenkin tietää, miten kauan uuden kielen omaksuminen kestää. Tämä riippuu voimakkaasti ihmisestä - esimerkiksi siitä, miten helppoa kielten oppiminen hänelle on ja millainen asenne hänellä on uuden haasteen edessä.

Voimme tästä huolimatta antaa vinkkejä, miten uuden kielen voi oppia nopeasti. Espanjan opiskelijoille on hyviä uutisia: on monia asioita, joilla voit edistää ja nopeuttaa matkaasi monikieliseksi.

Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Espanja
Carito
5
5 (3 arvostelua)
Carito
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Cynthia
5
5 (1 arvostelua)
Cynthia
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Janika
Janika
16€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meeri
Meeri
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Senni
Senni
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Samuel
Samuel
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sara
Sara
21€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Carito
5
5 (3 arvostelua)
Carito
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Cynthia
5
5 (1 arvostelua)
Cynthia
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Janika
Janika
16€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Meeri
Meeri
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Senni
Senni
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Samuel
Samuel
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sara
Sara
21€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Kuinka kauan kestää oppia sujuva espanjan kieli?

Ei valitettavasti ole olemassa yksinkertaista vastausta kysymykseen, kuinka kauan espanjan oppiminen kestää.

Voimme kuitenkin neuvoa, miten voit edistää ja nopeuttaa oppimisprosessia vieraissa kielissä, kuten espanjassa.

Asenne ja motivaatio ratkaisevat

Voit ilmoittautua kaikille kielikursseille maailmassa, mutta ellet ole motivoitunut espanjantunneillasi, kielitaitosi ei kartu täyteen mittaansa. Näin sujuvan kielitaidon saavuttaminen kestää todella kauan.

Mitä tulee kielten oppimiseen, on monia syitä, joiden vuoksi asenteesi ja motivaatiosi ratkaisevat, eikä espanja ole poikkeus.

Aivan ensimmäiseksi, jos sinulla on positiivinen asenne espanjan oppimisen suhteen, tulet todennäköisesti nauttimaan opiskelusta. Tämä auttaa sinua oppimaan nopeammin - ei ainoastaan siksi, että tulet omistamaan sille enemmän aikaa, vaan myös siksi, että pystyt näin syventymään helpommin kielen hankalampiin osa-alueisiin. Minkä tahansa kielen kieliopin ja sanaston ulkoa opettelu voi muuttua puuduttavaksi ilman todellista motivaatiota - mutta hyvä asenne tekee opiskelusta innostavaa!

Positiivinen asenne ja motivaatio ovat tärkeitä, kun kieliopinnoissa tulee eteen hankalampia polkuja. Opiskellessasi espanjaa tulet kohtaamaan siis myös näitä.

Uuden kielen oppiminen ei missään nimessä ole pelkkää juhlaa. Jos se olisi, kaikilla olisi siihen kärsivällisyyttä. Tulet kohtaamaan hetkiä, jolloin et koe edistyväsi ja hetkiä, jolloin tahdot luovuttaa vaikeasti haltuunotettavien asioiden edessä. Hyvällä asenteella ja motivaatiolla tulet kuitenkin ylittämään nämä esteet espanjan opintojesi aikana.

Aseta selkeät tavoitteet

Yksi tapa pitää motivaatiota yllä on katseen suuntaaminen omiin tavoitteisiin. Tämän vuoksi tavoitteiden asettaminen on arvokasta, kun alat opiskella uutta kieltä.

Kun asetat itsellesi tavoitteita, kielen opiskelu tuntuu merkitykselliseltä. Pystyt myös seuraamaan edistymistäsi helposti peilaamalla sitä suhteessa siihen, mitä haluat saavuttaa.

Ellet määrittele tavoitteita vaan opiskelet ilman päämäärää, saatat päätyä käyttämään aikaasi asioihin, joista et nauti ja joita et välttämättä tule koskaan käyttämään.

Eräs hyvä ja realistinen tavoite on opetella niin paljon sanastoa ja sanontoja, että kykenee jokapäiväiseen keskusteluun paikallisten kanssa heidän omalla kielellään Espanjan, Argentiinan, Kolumbian tai Meksikon matkalla!

Mitä muita kieliä osaat?

Olet todennäköisesti opiskellut jotain vierasta kieltä elämäsi aikana. Tämä tarkoittaa, että uuden kielen opiskelu on sinulle jo tuttua, ja sinulla on hyvät valmiudet oppia lisää kieliä. Jos vielä olet opiskellut jotakin espanjan sukukieltä, tulet oppimaan Cervantesin kieltä vielä paljon nopeammin.

Tämä johtuu siitä, että sinulla on jo ymmärrystä tietyistä uuden kielen kieliopillisista rakenteista. Myöskään eräät sanat tulevat olemaan tutun oloisia jo alussa, sillä eri kielissä on yllättävän paljon samankaltaisia ja samasta kantasanasta lähtöisin olevia sanoja.

Eräs espanjan kielen sukulainen on ranska.

Tiesitkö, että espanja ja ranska ovat kehittyneet samasta kantakielestä? Kuva: Pixabay/Gert Altmann
Mitä enemmän kieliä osaat, sen helpompaa on oppia uusi kieli. Kuva: Pixabay/Gert Altmann

Opi espanjaa nopeasti: onko ranskantaidosta hyötyä?

On epäilemättä olemassa kieliä, joiden osaaminen voi auttaa sinua oppimaan espanjaa nopeasti. Kuinka samanlaisia ranska ja espanja oikeastaan ovatkaan?

Ranska ja espanja jakavat samat juuret, sillä monien muiden kielten tavoin ne ovat kehittyneet samasta kantakielestä, latinasta.

Tämä tarkoittaa tiettyjä yhtäläisyyksiä kielten välillä, esimerkiksi:

 • Useat menneen ajan muodot - joissain kielissä käytössä on vain imperfekti
 • Konjunktiivin käyttö
 • Adjektiivi tulee usein sanajärjestyksessä substantiivin jälkeen
 • "Sinää" tarkoittavalla sanalla on monia funktioita

Jos puhut ranskaa, tulet huomaamaan, että myös sanasto on hyvin samanlaista espanjan kanssa. Hyvä ranskan osaaminen voi tämän vuoksi auttaa sinua saavuttamaan hyvän espanjan taidon paljon nopeammin.

Vaikka tietyt sanat ääntyvät eri tavoin, tulet huomaamaan, että myös lausumisessa on samankaltaisuuksia. Esimerkiksi:

 • Un accident = un accidente
 • Vendre = vender

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ranskan puhuja voisi lisätä kirjaimen "o" tai "a" sanan loppuun ja näin luoda espanjankielisiä sanoja. Tästä muodostuu silkkaa siansaksaa!

Kuinka oppia sujuvaa espanjaa: vinkkejä

Ei ole olemassa oikotietä siihen, miten espanjaa opitaan nopeasti. Harjoittelu ja opiskelu on tärkeintä! Voimme kuitenkin antaa vinkkejä siihen, miten kielen oppimista voi nopeuttaa. Ja kaiken lisäksi, voit opiskella espanjaa verkossa!

Aloita jo nuorena

Tehokkainta on aloittaa uuden kielen opiskelu jo nuorella iällä. Tällä keinolla saavutat sujuvan kielitaidon nuorempana. Näin pystyt valjastamaan uudet taitosi monipuolisesti käyttöön - tästä on hyötyä esimerkiksi, jos päätät hakea opiskelemaan ulkomaiseen yliopistoon ja sinun pitää täyttää hakulomakkeita vieraalla kielellä.

Kielten opiskelu on äärimmäisen tärkeää ympäri maailman, minkä vuoksi ei olekaan ihme, että koulumaailmassa painotetaan ja arvostetaan vieraiden kielten, kuten espanjan, osaamista.

Nuorena ja espanjan kielen opintoja aloittelevana tulet ensimmäiseksi oppimaan seuraavat asiat:

 • Aakkoset ja espanjan kielen ääntäminen
 • Henkilökohtaisten tietojen kertominen (nimi, ikä, asuinpaikka, ja niin edelleen)
 • Numerot espanjaksi
 • Espanjan kielen tyypilliset lauserakenteet
 • Espanjan kielen lingvistiikkaa ja Espanjan kulttuuria helppojen kielikurssien kautta

Älä kuitenkaan aliarvioi harjoittelun tärkeyttä, vaan harjoittele aina kun saat siihen tilaisuuden. On todistettu, että nuoret ja lapset oppivat uusia kieliä nopeammin kuin aikuiset, mutta tämä ei tarkoita sitä, ettei oppimiseen tarvitsisi käyttää aikaa ja vaivaa!

Opi kieltä opintomatkalla

Espanjan opiskelu espanjankielisessä maassa, kuten Espanjassa, Perussa, Uruguayssa tai Chilessä, on tehokkain tapa kehittää kielitaitoaan.

Kielitieteellinen opintomatka voi jännittää jopa keskitason espanjanpuhujia, mutta jännitys on normaalia. Ennen lähtöä kannattaa vilkaista Suomi-Espanja -sanakirjaa ja poimia sieltä avainsanoja ja -lauseita matkakumppaniksi. Tämä helpottaa olennaisesti oppimistasi saavuttuasi valitsemaasi maahan.

Espanjankieliseen maahan matkustaminen antaa sinulle mahdollisuuden oppia Espanjaa kulttuuriin sulautumisen kautta.

Matkustaminen on paras ja hauskin tapa oppia espanjaa. Kuva: Pixabay
Voisiko värikäs Barcelona olla uusi luokkahuoneesi? Kuva: Pixabay

Heti maahan saapumisesi jälkeen kannattaa ilmoittautua Espanjan intensiivikurssille. Näin voit syventää kielitaitoasi nopeammin. Tällä keinolla opit helposti kielen perusteet ja pystyt aloittamaan puhumisen ja kommunikoimisen espanjan kielellä.

Espanjan kielen epäsäännölliset verbit eivät enää ole sinulle vieraita!

Kun sinulla on riittävästi varmuutta espanjan kielen perustaidoistasi, vähennä opiskelulle tarkoitettua aikaa ja yritä löytää pienimuotoinen työ. Espanjassa työskentely antaa sinulle mahdollisuuden olla tekemisissä kielen kanssa päivittäin ja näin kehittyä nopeammin.

Ruokaostoksilla käyminen ja kahvin tilaaminen muuttuvat oppimiskokemuksiksi!

Asumisratkaisuksi kannattaa valita jaettu asunto. Tästä on monenlaista hyötyä: elinkustannukset pysyvät aisoissa, ja kokemuksen jakaminen natiivien espanjanpuhujien kanssa opettaa sinulle paljon kielestä ja kulttuurista. Näin opit myös hyödyllisiä päivittäisiä ilmauksia ja puhekieltä. Tällaista tietämystä et saa työpaikalta etkä yksityistunneilta.

Kehity nopeasti espanjan kielessä yksityisopettajan johdolla

Jos haluat oppia espanjaa nopeasti, sinun kannattaa ottaa myös yksityistunteja.

Tämä on sopiva ratkaisu opiskelijalle, joka tahtoo kehittyä nopeasti.

On olemassa niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin puhujille tarkoitettuja yksityistunteja. Kielioppiin ja sanastoon keskittyvät, yksityisopettajan antamat tunnit auttavat kehittymään nopeasti espanjan kielessä.

Espanjanopettajasi toimii oppaanasi matkalla uuteen kieleen. Hän tukee oppimistasi tarkistamalla tekemäsi tehtävät ja teettämällä kokeita, joiden tarkoitus on seurata kehittymistäsi kohti sujuvaa kielitaitoa.

Superprofin kautta löydät useita paikallisia espanjanopettajia, jotka ovat innokkaita opastamaan sinua uudessa seikkailussasi. He myös usein tarjoavat ensimmäisen oppitunnin ilmaiseksi, joten sinulla on mahdollisuus harkita, onko opettaja sinulle sopiva ennen sitoutumista tuleviin oppitunteihin.

Voiko sujuvaa espanjan kieltä oppia netissä?

Voiko espanjaa opiskella internetissä luotettavien verkkosivujen kautta?

Tänä päivänä on olemassa useita verkkosivuja ja sovelluksia, joiden kautta espanjaa voi opiskella.

Opi espanjaa helposti netissä

Espanjaa on mahdollista opiskella monipuolisesti verkossa.

 • Espanjan kurssit ja oppitunnit
 • Monivalintatestit
 • Espanja-suomi -käännöstyökalut
 • Podcastit ja video-oppitunnit esimerkiksi Youtubessa

Espanjan opiskelu verkossa on toki mahdollista, mutta miten seurata oppimisen etenemistä? Vai täytyykö oppijan vain selviytyä omin voimin?

Oppimistasi ei tarkkailla perinteisin keinoin, mutta monilla verkkosivuilla on myös keskustelufoorumeita, joilla opiskelijat voivat kommunikoida espanjanopettajien ja natiivipuhujien kanssa.

Joillakin verkkosivuilla ja sovelluksilla on kuukausimaksu, mutta jotkut ovat täysin ilmaisia.

Tässä valikoima sivustoja, joiden kautta espanjan opiskelu onnistuu: 

 • babbel.com
 • duolingo.com
 • lingohut.com
 • Es español 1 – Ylen espanjan kielen alkeiskurssi

Kuinka älypuhelimesi voi auttaa sinua oppimaan espanjaa?

Tutkitusti ja todistetusti suurimmalla osalla ihmisistä on älypuhelin mukanaan aina ja kaikkialla. Jollet siis koskaan luovu älypuhelimestasi, mikset hyödyntäisi sitä espanjan oppimisessa?

Erityisesti nuorilla sukupolvilla on paljon kokemusta erilaisista älypuhelinsovelluksista. Sovelluksen käyttäminen on kuitenkin hauskaa myös varttuneemmille ihmisille. Mikään ei voita älypuhelimen tai tabletin avustamaa opiskelua - elektroniikka voi matkustaa mukanasi myös espanjankieliseen maahan ja toimii näin myös kielimatkaoppaana!

Kielten opiskelu on älylaitteiden ansiosta nykypäivänä helppoa. Kuva: Pixabay/Firmbee
Nykyteknologia kulkee mukanasi kielimatkaoppaana minne vain! Kuva: Pixabay/Firmbee

Sovellukset ovat mullistaneet kieltenopiskelun tekemällä siitä hauskaa ja vuorovaikutteista.

Perinteisten onlinekurssien lisäksi voit kehittää esimerkiksi espanjan taivutusmuotojen osaamistasi myös muilla metodeilla, kuten säätämällä navigaattorisi tai sosiaalisen mediasi espanjankieliseksi. Voit myös luoda SIMS-videopeliin oman espanjalaisen "elämäsi".

Johtavia espanjanopiskelusovelluksia älypuhelimille ja tableteille ovat: 

 • Babbel
 • Duolingo

Näiden sovellusten ja verkkosivujen käyttäminen auttaa sinua vain pienellä vaivannäöllä etenemään matkallasi sujuvaksi Cervantesin kielen puhujaksi.

Espanjan kieli on kaikkien tavoitettavissa. Olet sitten kiinnostunut yksityistunneista, onlinekursseista tai perinteisistä kielikursseista, on olemassa paljon mahdollisuuksia oppia Pablo Picasson kieli.

Miksi espanjan opiskelu kannattaa? 

Kulttuurisen ja kielellisen ymmärtämisen karttumisen lisäksi espanjan osaamisesta on hyötyä myös työelämässä.

Espanja on käytetyimpiä kieliä kansainvälisessä yritysmaailmassa. Sujuvan espanjan puhuminen avaa monia ovia kansainvälisiin yrityksiin.

Nyt sinulla on kaikki työkalut, joiden avulla oppia espanjaa helposti! Hyvällä asenteella, motivaatiolla ja omistautumisella pääset nopeasti eteenpäin!

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Milla

Olen intohimoinen kirjoittaja-kääntäjä. Osaamiseni keskittyy vapaa-ajan aiheisiin, kuten taiteeseen ja kulttuuriin.