Jos vetäisi viivoja yhteen sen perusteella, kuinka suosittua karaoke on, laulutuntien suosioon, niin voisi kuvitella varsinaista hulinaa! Totuus on kuitekin se, että vain harvat ovat käyneet laulutunneilla. Karaokekorokkeelle horjahtaa huomattavasti helpommin.

SingStar ja kotikaraoket ovat mahdollistaneet sen, että kenestä tahansa voi tulla laulaja silmänräpäyksessä. Moni “unohtaa” omat taitonsa karaokemikki kädessä – ja hyvä niin, kaikki nimittäin saavat laulaa ilman huolta! Tapahtui se sitten kirkossa, puistossa, keikkalavoilla taikka kavereiden kanssa illanvietossa.

Oletko joskus haaveillut laulun harjoittelusta karaokevideoiden tai applikaatioiden avulla? Moni nimittäin käyttää erilaisia sovelluksia hyväksi, mikä varmistaa sen että nuotit osuvat kohdalleen. Emmekä puhu nyt (välttämättä) SingStarilla hulluttelusta, vaan hieman perusteellisemmasta harjoittelusta.

Tutustu seuraavaksi erilaisiin karaokesovelluksiin ja kehitä laulutaitoasi Superprofin vinkeillä – tästä se lähtee!

Olisiko laulutunnit Helsinki kenties sinulle se oikea vaihtoehto?

Tytöt laulamassa
Kuuntelemalla voit oppia yllättävän paljon! (Kuva: Unsplash / Cason Asher)
Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Laulu
Saara
5
5 (4 arvostelua)
Saara
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Maria
5
5 (2 arvostelua)
Maria
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Janette
5
5 (3 arvostelua)
Janette
50€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Emilia
5
5 (5 arvostelua)
Emilia
65€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Olli-tapio
5
5 (2 arvostelua)
Olli-tapio
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Heidimaria
5
5 (2 arvostelua)
Heidimaria
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jenni
5
5 (3 arvostelua)
Jenni
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Arlene
Arlene
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Saara
5
5 (4 arvostelua)
Saara
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Maria
5
5 (2 arvostelua)
Maria
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Janette
5
5 (3 arvostelua)
Janette
50€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Emilia
5
5 (5 arvostelua)
Emilia
65€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Olli-tapio
5
5 (2 arvostelua)
Olli-tapio
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Heidimaria
5
5 (2 arvostelua)
Heidimaria
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jenni
5
5 (3 arvostelua)
Jenni
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Arlene
Arlene
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Näistä syistä karaokesovellus kannattaa ladata

Moni haaveilee laulutunneista ja niille osallistumisesta. Eikä syyttä, sillä ammattiopettajan vetämillä tunneilla oppii valtavasti, kun asennoituu oikein. Vaikka lähtökohtana olisikin se, että laulaminen pelottaa.

Jos kuitenkin kynnys osallistua tuntuu liian suurelta, niin kannustamme katsomaan karaokesovellusten tarjontaa. Kun haluat oppia laulamaan kustannustehokkaasti, laulusovellus on varma valinta. Osa näistä on jopa ilmaisia ja laadukkaammat maksullisetkin versiot keventävät lompakkoa vähemmän kuin perinteikkäät laulutunnit.

Vaikka laulusovellus ei annakaan välitöntä palautetta tai tarjoa yhtä monipuolisesti tekniikkaharjoituksia, se auttaa avaamaan omaa ääntä ja löytämään itsevarmuutta esiintymiseen. Sovelluksia on monia erilaisia, joiden tutkiminen saattaa viedä yllättävän paljon aikaa, minkä vuoksi olemme koonneet muutamia esimerkkejä aloittamista helpottamaan.

Laulusovellusten paras puoli on se, että nykypäivänä ne kulkevat aina mukana iOS ja Android-versioiden myötä. Lataat vain haluamasi sovelluksen puhelimeen ja voit harjoitella missä haluat. Valikoima on usein todella laaja eikä rajoitu vain yhden cd-levykkeen tilaan: kiitos internetin. Tarjolla on usein yksinkertaistettuja karaokeversioita klassikkobiiseistä sekä tallennusmahdollisuus omille tulkinnoille, muiden kommentoitavaksi. Ja kun vauhtiin pääset, niin paikallisen karaokebaarin esiintymislava vetää yllättäen nopeasti puoleensa.

Suosittelemme myös tutustumaan musiikin teoriaan netissä, mikä auttaa sinua eteenpäin laulu-urallasi enemmän kuin uskotkaan.

Suositut karaokesovellukset Suomessa

1. Singa

Olet varmasti kuullut jossain vaiheessa kotimaisesta Singasta! Tämä tietokoneelle, puhelimeen ja älytelkkariin sopiva karaoke tarjoaa ilmaisen version, jolla pääset kätevästi tutustumaan toimintaan. Yli 80 000 karaokekappaleen kirjasto pitää huolen siitä että lauluharrastus ei lopahda inspiraation puutteeseen.

Singa on yhteisöllinen karaokesovellus, sillä voit laulaa sillä yhdessä ystävien kanssa. Voit myös säätää sävelkorkeutta itsellesi sopivaksi bassosta sopraanoon, eli apua on niin sanotusti saatavilla. Singa on käytössä myös monissa karaokepaikoissa, josta löydät tiedon suoraan mobiilisovelluksesta. Tutustu eri hinnoitteluvaihtoehtoihin Singan sivuilta.

2. Muvika Karaoke

Yksi suosittu karaoke -palvelu on Muvika. Se toimii niin ikään eri laitteissa, kuten tietokoneella, tabletilla ja kännykällä. Muvika sisältää erilaisia ominaisuuksia kuten etenevän tekstityksen, sävelkorkeuden säädön, opaslauluraidat, kappalehaun sekä soittolistat. Yli 50 000 kappaletta kirjastossa riittävät jo monelle lauluharrastajalle.

Online Karaoke -version lisäksi Muvika tarjoaa erillistä kotikaraokelaitetta – Muvika Boxia. Karaokeohjelmiston, mikrofonin sekä mikserin yhdistävä näppärä paketti liitetään televisioon ja juhlat ovat valmiina alkamaan! Laitetta ohjataan kätevästi kaukosäätimellä.

Olisiko laulutunnit Tampere sinulle se oikea vaihtoehto?

3. Melplay

Englanninkielisiä sovelluksia riittää kyllästymiseen saakka, mutta suomenkielisiäkin vaihtoehtoja on olemassa. Ammattikäytössä pitkään ollut Melplay on tarjolla myös kotikäyttäjille ja harrastajille Online-sovelluksen kautta. Helppokäyttöinen karaokesovellus sekä päivittyvä katalogi eri genrejen kappaleita on hyvä yhdistelmä kaikille laulamisesta kiinnostuneille.

Melplay toimii niin Android, iOS kuin Windows -versioillakin. Myös älytv-tuki on parhaillaan kehityksessä.

4. Yokee

Yksi maailman suosituimmista karaokesovelluksista on Yokeen mobiiliapplikaatio. Ilmainen kokeiluversio antaa mahdollisuuden harjoitella sovelluksen käyttöä, ja pian huomaat että täysversiosta maksaminen ei liiemmin harmita. YouTube-videoihin perustuva sovellus päivittyy jatkuvasti ja uusia kappaleita on saatavilla usein. Voit laulaa ja nauhoittaa oman tulkintasi sekä lisätä siihen efektejä kuten kaikua.

Kun mestariteos on valmis, niin miksi et jakaisi lopputulemaa kätevästi Facebookiin ystäviesi ihailtavaksi?

Löydä juuri itsellesi sopiva laulunopettaja Superprofilta.

Nainen lavalla
Esiintymistä voi harjoitella monessa paikkaa. (Kuva: Pixabay / igorovsyannykov)

Korvaako mobiilisovellus lauluopettajan?

Edellä oli lyhyesti esitelty neljä suosittua karaokepalvelua. Niitä on olemassa kuitenkin useita muitakin, joita löydät lisää nopeasti googlaamalla. Moni miettii, että voiko tällainen sovellus korvata pätevän laulunopettajan – vastaus on perinteinen poliitikon vastaus: kyllä ja ei.

Niille, jotka vasta aloittavat uraansa laulajana, ei välttämättä ole fiksua tyytyä pelkästään itseopiskeluun sovelluksen kanssa. Mikään ei korvaa laulutunteja, joissa opit käyttämään ääntäsi, tunnistamaan säveltaajuuksia, oppimaan hengitystekniikkaa sekä seisomaan oikeassa ryhdissä.

Jos haluat oppia laulamaan ilman paineita, suosittelemme tutustumaan Superprofin verkkotunteihin aloittaville laulajille. Kokeneemmille laulajille karaokesovellusten käyttö taas voi olla varsin hyödyllistä ja korvata niitä hetkiä, kun et pääse laulutunnille. Lempikappaleiden harjoittelu sovelluksen avulla auttaa pitämään rutiinia yllä ja näin et pääse unohtamaan oppejasi. Monet lauluopettajat suosittelevat omien karaokevetojen nauhoittamista analysointia varten.

Karaoke toden totta on loistelias tapa harjoitella lempikappaleita tehokkaasti. Ne toimivat hyvänä lisänä monen lauluharjoittelussa. Jos nauhoitat omia laulujasi karaokeohjelmien avulla, voit esimerkiksi lähettää sen opettajalle kuunneltavaksi ja saat näin arvokasta palautetta omasta lauluäänestä ja -tekniikasta. Karaoke on kaiken lisäksi myös hauskaa eikä aina niin vakavaa!

Laulun lisäksi voit videoida ja äänittää omia lauluesimerkkejäsi, sillä esiintyminen on tärkeä osa lauluharrastusta – ainakin siinä vaiheessa, kun päätät siirtyä suihkussa hoilaajasta muille esiintyväksi harrastajaksi. Niin ikään videot auttavat opettajaa seuraamaan edistymistäsi luovalla tapaa: tämän myötä saat apua lämmittelyharjoitteisiin, hengityksen hallintaan, kehon asentoon sekä kokonaiskuvaan.

Suosittelemme aloittamaan laulutunnit verkossa.

studio ja mikrofoni
Laulaminen studiossa voi joskus olla opettava vaihtoehto. (Kuva: Unsplash / Will Francis)

Yhteenvetona karaokesta

Karaokeohjelmat ovat kiistatta halvempia kuin laulutunnit. Aloittelijoille jutun juoneen pääseminen on vaikeampaa, mutta edistyneemmille laulunopettajille sovelluksista on varmasti hyötyä. Kultainen keskitie on paras vaihtoehto.

Karaokesovelluksia käyttäessä virheet on helppo peittää ja myös löytää karaokevetoja nauhoittaessa. Tallenna ja kuuntele vaikka, niin huomaat itsekin – kun jaat tuotoksen myös opettajallesi, niin opit huimasti! Voit laulaa lempikappaleitasi ja tutustua uusiin biiseihin tuhansien muiden joukosta. Kokeile rockia, popia ja vaikkapa jazzia.

Älä nojaa liikaa sovellukseen: jos haluat oikeasti tietää oman tasosi, ota yhteyttä paikkakuntasi laulunopettajiin. Tietotekniikkaan ei voi aina luottaa.
Oletko aina halunnut käyttää ääntäsi muutenkin kuin puhumalla? Laulu on ikivanha keksintö ja edelleen yksi kauneimmista tavoista muodostaa musiikkia ja ääntä. Se ei vaadi kuin aloittamista, sillä kovalla harjoittelulla kauheammankin kuuloisesta lähtötilanteesta voi saada aikaan yllättävän hyvän lopputuloksen.

Voit tutustua laulutunteihin kätevästi verkon kautta ja esimerkiksi meidän sivuilla. Löydät kauttamme pätevät opettajat helposti ja nopeasti, ilman että koko kuukauden harrastusbudjetti valuu hukkaan.

Jos haluat aloittaa lauluharrastuksen, ota siis ensimmmäiseksi yhteyttä Superprofiin. Kerromme sinulle parhaat kokemuksemme karaokesovellusten käytöstä ja voimme järjestää sopivan rytmin laulutunneille. Ken tietää, löydätkö itsesi seuraavaksi tulevan bändisi kanssa estradilta!

Kyllä, karaokesovellus voi viedä sinut jopa uudelle uralle, joten tartu rohkeasti mikkiin.

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Eetu

Tampereelta käsin nakuttava kirjoittaja, jonka kiinnostuksen kohteet eivät mahdu tähän ruutuun. Yhteenvetona: musiikkibisnestä ja kirjoitettua tekstiä.