Karaoke-sanana saattaa tuoda joskus mieleen negatiivisenkin fiiliksen. Lähiön kantakapakka, vähän turhankin railakas tunnelma ja huutoa muistuttava laulutulkinta voivat tehdä jollekin fiiliksen, että karaoke ei sovi itselle. Huoli pois, asia on pelastettavissa!

Haluatko laulaa Beatlesin, Elvis Presleyn, Michael Jacksonin, Elton Johnin, Adelen tai Celine Dionin kappaleita? Unohda kalliit karaokekoneet – tänä päivänä on mahdollista laulaa suosikkiartistien kappaleita helposti internetin avulla.

Karaoken historia juontaa Japaniin, jossa sen keksi Kisaburo Takagi, japanilainen levykauppias. Hän huomasi ihmisten laulavan usein jukeboxin mukana, mistä syntyi kimmokkeen keksiä laite, joka toistaa musiikkikappaleita ilman laulua. Tästä kehittyi lopulta suosittu harrastus, jossa otetaan solistin asema ja tapaillaan lauluosiota erilaisten kappaleiden tahtiin.

Karaoke on yksinkertaista: seurataan näytöltä sanoja ja oikeaa aikaa, milloin ne lausutaan. Suu auki ja toistetaan perässä. Tänä päivänä asiasta on tehty vieläkin helpompaa: sen kuin lataat karaokesovelluksen puhelimeesi ja hoidat homman sohvan pohjalta käsin (joskin kannattaa muistaa hyvä ryhti laulaessa). Monet sovellukset ovat maksullisia, mutta ilmaisversioitakin on saatavilla.

Mitäpä siis vielä odotat? Lataa karaokekappaleet talteen tai etsi laulutunteja netistä yksityisopettajan kanssa, jos haluat aloittaa lauluharrastuksen pikaisesti ja ilman stressiä. Kun pääset vauhtiin, niin voit tutustua tarkemmin laulun nauhoittamiseen kotona.

Henkilö kuvaa artisteja lavalla
Haluatko esiintymään keikkapaikalle? (Kuva: Pixabay / dotigabrielf)
Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Laulu
Saara
5
5 (4 arvostelua)
Saara
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Maria
5
5 (2 arvostelua)
Maria
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Janette
5
5 (3 arvostelua)
Janette
50€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Emilia
5
5 (5 arvostelua)
Emilia
65€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Olli-tapio
5
5 (2 arvostelua)
Olli-tapio
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Heidimaria
5
5 (2 arvostelua)
Heidimaria
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jenni
5
5 (3 arvostelua)
Jenni
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Kasimir
Kasimir
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Saara
5
5 (4 arvostelua)
Saara
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Maria
5
5 (2 arvostelua)
Maria
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Janette
5
5 (3 arvostelua)
Janette
50€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Emilia
5
5 (5 arvostelua)
Emilia
65€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Olli-tapio
5
5 (2 arvostelua)
Olli-tapio
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Heidimaria
5
5 (2 arvostelua)
Heidimaria
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Jenni
5
5 (3 arvostelua)
Jenni
40€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Kasimir
Kasimir
45€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Parhaat sivustot karaokekappaleiden lataamiseen

Luetko tätä tekstiä parhaillaan tietokoneella vai puhelimella? Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja, sillä karaokelaulut ovat vain muutaman klikkauksen päässä. Kiitos Internet! Karaokesta on tullut suosituimpaa kuin koskaan ja tämän myötä erilaisia sivustoja on helposti löydettävissä Googlen kautta.

Tässä kootusti muutamia hyviä esimerkkejä, joista saat karaokevideot helposti omaan käyttöösi. Kenties innostut jatkossa tekemään jopa omia? Tai kenties yksityiset laulutunnit olisivat sinulle parempi vaihtoehto?

Karaoke Version

Karaoke Version -sivusto on paikkasi, kun haluat opetella laulamaan karaokevideoiden avulla. Voit ladata kappaleita, soittaa ja laulaa lempimusiikkisi tahtiin. Suuri osa sisällöstä on maksullista, mutta osa kappaleista on saatavilla myös ilmaiseksi. Nämä ovat usein sellaisia kappaleita, joiden tekijä on antanut luvan levitykseen.

Karaoke Versionin tarjonnasta löydät sen, mitä etsitkin. Hakutoiminnolla voit järjestää kappaleita esimerkiksi vuosikymmenten mukaan, mikäli haluat vaikkapa valloittaa 80-luvun kovimmat hittikappaleet. Suomenkielisten kappaleiden lisäksi tarjolla on klassikkoteoksia eri kieliltä.

Oletko bluesin ystävä? Vai haluatko tapailla jazz-kappaleita? Rock-, gospel- ja pop-musiikki kuuluvat niin ikään sivuston valikoimaan. Mikä parasta, voit jopa mukauttaa biisejä äänellesi sopivaksi. Tämän helpompaa ei nuotin mukaan laulamista ole tehty!

Karaoke Party by RedKaraoke

Haluatko suunnata suoraan huipulle? Tämä sivusto on yksi maailman suosituimmista. Voit käyttää sitä Sing Star -pelin tavoin ja kilpailla kavereitasi vastaan laulaen. Pisteytykset toimivat sen perusteella, kuinka moneen nuottiin osuit, minkälaisessa rytmissä ja mitä missasit. Miksipä et siis haastaisi ystävääsi tiukkaan karaokekilpailuun!

Karaoke Partysta on olemassa myös iOS- sekä Android-sovellus, mikä kannattaa laittaa muistiin (tai miksei ladata jo suoraan puhelimeen). Yli viisi miljoonaa käyttäjää pitävät huolen siitä, että löydät taatusti lauluseuraa – ja tuhannet biisit taas sen, että joka päivä ei tarvitse laulaa samoja lauluja.

Tässä muutamia artisteja, keiden biisejä voit harjoitella sivuston avulla:

  • Bob Marley
  • Beatles
  • Amy Winehouse
  • Alanis Morrisette
  • Norah Jones
  • Queen
  • The Rolling Stones
  • The Fugees

Oletko kiinnostunut laulutunneista? Tutustu yksityistunteihin Superprofin sivulla. Löydät parilla klikkauksella laulunopettajan kaupungistasi, jolta saat parhaat vinkit karaoken tahtiin laulamisessa.

Karaoke-4-Free

Täältä löydät niin ikään hyviä versioita laulettavaksi kotona. Omien videoiden tekeminen tekee karaokesta hauskan harrastuksen ja sivustolla saatkin aikaa kulumaan – joskus jopa liikaakin. Karaoke-4-Free -ohjelmisto toimii pelkästään selaimella, joten kännykkäversioita kannattaa etsiä muilta toimijoilta.

Mikäli tämän sovelluksen toiminta tuntuu vanhanaikaiselta, niin muitakin vaihtoehtoja on olemassa. Niistäpä lisää seuraavaksi!

Olisiko laulutunnit Helsinki sinulle se oikea vaihtoehto?

Mies laulamassa antoisasti
Haaveiletko laulajan urasta? (Kuva: Pixabay / zs_photography_s)

Sovellukset karaoken laulamiseen

Kuten todettua, niin erilaiset puhelinsovellukset ovat tänä päivänä todella suosittuja. Niitä löytyy jokaiseen tarkoitukseen aina autolla navigoinnista peleihin ja karaokelaulantaa. Tässäpä muutamia vaihtoehtoja tutustuttavaksi, jos olet kiinnostunut laulamisesta.

Lisää asiasta voit lukea artikkelista, missä vertailimme erilaisia puhelimelle ladattavia karaokesovelluksia.

Sing! Karaoke

Tämä Smulen kehittämä suosittu karaokesovellus mahdollistaa muun muassa erilaisten äänitehosteiden käyttämisen. Aivan kuten studiossa! Sing! Karaoke toimii ikään kuin pelinä, jossa testataan musiikillista osaamista – ja tämän voi helposti jakaa sosiaaliseen mediaan. Tarjonta on laaja ja käsittää tuhansia kappaleita.

Karafun

Karafun sisältää yli 27 000 erilaista musiikkikappaletta, eli tekemistä riittää pidemmäksikin aikaa. Se sopii käytettäväksi suosituimmilla käyttöjärjestelmillä ja pitää sisällään erilaisia tilausvaihtoehoja. Katso ja lue lisää Karafunin sivuilta.

Yokee

Tuunaa ääntäsi kaiulla ja muilla efekteillä! Yokee on paljon käytetty applikaatio, mikä on vienyt monen alkavan laulajan eteenpäin musiikkiuralla. Ken tietää, josko sinun lataamasi karaokevideo päätyisi viraaliksi?

Singa

Singaan on lisätty yli 20 000 kappaletta aina englantilaisista espanjalaisiin, ruotsalaisista suomalaisiin ja italialaisiin teoksiin. Rekisteröidy mukaan, haasta ystäväsi ja jaa tulokset myös muille! Tämä on hauska ja sosiaalinen tapa harrastaa laulamista – ja kaiken lisäksi vieläpä ilmaiseksi.

Miltä laulutunnit Tampere kuulostaisi?

Studio ja mikrofoni
Laadukas mikrofoni takaa hyvän äänenlaadun. (Kuva: Pixabay / thekreativecompany)

Erilaiset karaokeohjelmistot, joihin tutustua

Maailmalla on monia erilaisia karaokeohjelmia, ja niiden vertailemiseen voisi kirjoittaa paljon pidemmänkin artikkelin. Olemme koonneet tässä kohtaa yhteen muutaman hyvän vaihtoehdon, joihin voit tutustua tarkemmin kunkin verkkosivuilta, mikäli laji niin sanotusti viehättää.

Kanto Karaoke

Tämä ohjelma soveltuu kaikille: niin ammattimuusikoille, laulajille kuin harrastajille. Unohtamatta “sunnuntaisingereitä”. Kanto Karaoke on ammattitason ohjelmisto, jonka avulla voit käsitellä omaa ääntäsi kuin paremmassakin studiossa. Pystyt äänittämään ääntäsi esimerkiksi karakovideoiden päälle – mikäpä olisikaan hauskempi lahja ystävälle merkkipäivänä!

Soittolistat feidauksineen, Karaoke Record -toiminto sekä tiedostomuunnin tekevät Kanto Karaokesta näppärän ohjelman.

Siglos Karaoke Player

Siglos toimii hyvin niin äänityksessä kuin harjoittelussa. Sen avulla on helppo äänittää ja selvittää, kuinka oma laulaminen sujuu ja lähettää materiaalia myös laulunopettajalle kuunneltavaksi. Näin kehityt paremmaksi laulajaksi ennen kuin huomaatkaan.

Tutustu tarkemmin laulutunteihin Superprofilla täältä.

Karaokay

Tässäpä vasta helppokäyttöinen ohjelmisto karaoken ystäville. Voit etsiä nopeasti ja näppärästi kappaleita sekä aloittaa laulamisen silmänräpäyksessä. Toisin kuin muissa vastaavissa, niin ohjelmassa ei ole valitettavasti videomahdollisuutta.

Tiesitkö, että musiikin teoriatunnit sopivat myös karaokeharrastajille. Ai miksikö? Syystä, että mitä paremmin tiedät nuottien ja rytmien merkityksen, sen paremmin osaat suoriutua myös karaokessa. Suosittelemmekin kaikkia karaoke- ja lauluharrastajia opiskelemaan musiikin teoriaa ja kehittämään omaa laulutaitoa yhdessä yksityisopettajan kanssa.

Kun päätät aloittaa laulamisen, niin musiikin teorian peruosaaminen sekä karaokeohjelmat takaavat sinulle vahvan pohjan etenemiseen. Ken tietää, vievätkö ne sinut lopulta uralle musiikkialalle? Lisätietoa lauluharjoittelusta kotona voit lukea kirjoittamastamme oppaasta. Aloita laulamaan jo tänään!

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Eetu

Tampereelta käsin nakuttava kirjoittaja, jonka kiinnostuksen kohteet eivät mahdu tähän ruutuun. Yhteenvetona: musiikkibisnestä ja kirjoitettua tekstiä.