Uuden kielen tehokas ja tuloksellinen oppiminen vaatii usein kolmea asiaa: motivaatiota, aikaa ja rahaa. Kun jostakin kielestä on toden teolla innostunut, motivaatio ei yleensä ole ongelma. Peruskoulussa, toisella asteella ja korkeakoulussa voi opiskella monia eri kieliä maksutta, mutta ongelmana on, että kaikki meistä eivät ole vielä (tai enää) opiskelijoita. Haasteita voi lisäksi tuoda se, että on kieliä kuten portugali, joiden opetusta voi usein olla vaikeaa löytää Suomesta.

Kun nykyisiin opintoihin kaipaa lisätukea, opiskeluun kaipaa henkilökohtaisempaa otetta tai kun opetusta on vaikeaa saada muualta, on portugalin yksityistuntien aloittaminen oiva vaihtoehto. Kun harkinnassa on yksityisopetus, kiinnostaa luonnollisesti opiskelun hinta. Olemme koonneet tämänkertaiseen blogiartikkeliimme vinkkejä niille portugalin opiskelusta kiinnostuneille, jotka haluavat löytää itselleen opettajan parhaaseen mahdolliseen hintaan!

Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Portugali
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Siru
Siru
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Rafael
Rafael
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Carolina
Carolina
17€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Julio
5
5 (35 arvostelua)
Julio
8€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Inês
5
5 (18 arvostelua)
Inês
12€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Rafhael
5
5 (2 arvostelua)
Rafhael
3€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Gokhan
5
5 (1 arvostelua)
Gokhan
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Siru
Siru
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Rafael
Rafael
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Carolina
Carolina
17€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Julio
5
5 (35 arvostelua)
Julio
8€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Inês
5
5 (18 arvostelua)
Inês
12€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Rafhael
5
5 (2 arvostelua)
Rafhael
3€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Gokhan
5
5 (1 arvostelua)
Gokhan
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Portugalin opetuksen hinta Superprofissa

Superprof on alusta, joka yhdistää yksityisopettajat ja eri aihepiirien oppimisesta kiinnostuneet oppilaat. Jos siis portugalin opiskelu kiinnostaa, kannattaa ottaa suunnaksi Superprof! Palvelussa oppilaat pääsevät tutustumaan opettajien profiileihin, joissa opettajat hinnaston lisäksi esittelevät omaa osaamistaan, kokemustaan ja opetusmenetelmiään.

Superprofissa suomalaisille asiakkaille tarjottujen portugalin yksityistuntien hinnat ovat tyypillisesti olleet noin 15–20 euroa tunnilta. Portugalin yksityisopettajat päättävät aina itse hinnoistaan, joten tarkkoja hintoja on vaikeaa määrittää etukäteen – loppujen lopuksi kaikki riippuu kyseisestä opettajasta. On kuitenkin joitakin yleisiä seikkoja, jotka vaikuttavat tuntihintoihin.

Henkilö samaan aikaan näppäilemässä kannettavaa tietokonetta ja tekemässä muistiinpanoja vihkoon
Portugalin opetuksen hinta vaihtelee, joten vertailu kannattaa aina (Kuva: Unsplash / Van Tay Media)

Mikä vaikuttaa hintaan?

Tärkeä tuntien hintoihin vaikuttava tekijä on opettajan kokemus. Käytännössä tämä tarkoittaa yksinkertaisesti vain sitä, että kokeneet ja korkeasti koulutetut portugalin opettajat pyytävät todennäköisesti korkeampaa tuntihintaa kuin aloittelevat portugalin tuutorit. Hinta on varmasti korkeampi, jos opettaja on opiskellut kielitiedettä ja pedagogiikkaa korkeakoulutasolla. Merkitystä voi olla myös opettajan erikoisosaamisella: opettaja voi olla erikoistunut vaikkapa liike-elämään tai jonkin muun tietyn ammattialan kielenkäyttöön.

Toinen tekijä on opetustapa. Etätunnit verkkoyhteyden välityksellä ovat lähtökohtaisesti edullisempia kuin perinteiset kasvokkain pidettävät tunnit. Kun opiskellaan etänä, kenenkään ei tarvitse käyttää rahaa matkustamiseen ja mikä tärkeintä, opettajan ei tarvitse lisätä matkakuluja tunnin hintaan.

Lisäksi portugalin yksityisopetuksen hinta riippuu yleisestä kilpailutilanteesta. Jos samalla alueella on useita opettajia, voi tällä olla hintoja laskeva vaikutus. Kääntäen hinta voi olla korkeampi, jos opettajien välistä kilpailua ei ole.

Opiskele portugalia edullisemmin

Aivan kuten missä tahansa muissakin hankinnoissa, myös portugalin opiskelussa jokainen meistä haluaa löytää parhaan mahdollisen hinnan. Etsiessä parasta hinta–laatusuhdetta on aina tärkeää verrata tarjolla olevia opettajia, mutta lisäksi on muitakin keinoja, joilla opiskelun kustannuksia voi laskea. Tiivistettynä nämä keinot ovat:

  • Etäopiskelu
  • Oikea määrä opetusta
  • Sopiva opettaja
  • Tarjoukset
Punavalkoinen raitiovaunu portugalilaisessa kaupunkimaisemassa
Pienellä suunnittelulla on mahdollista löytää paras hinta omalle portugalin opiskelulle (Kuva: Pixabay / Frank Nürnberger)

Portugalin etäopiskelu

Kuten tiedämme, etäopiskelu poistaa maantieteelliset rajat ihmisten väliltä. Tunnille osallistuakseen ei tarvitse maksaa polttoaineista tai julkisen liikenteen lipuista, joten rahaa säästyy perinteiseen opiskeluun verrattuna.

Koska fyysisellä etäisyydellä ei ole merkitystä, on potentiaalisten opettajien valikoima laajempi. Opettajaa ei siis tarvitse valita omalta lähiseudulta tai edes samasta maasta! Jos oman alueen hintataso on omaan budjettiin nähden korkea, voi opettajaa etsiä kauempaakin. Opetuksen apukielenä voidaan käyttää vaikkapa englantia, joten sitä tietysti on hallittava riittävän hyvin. Lisäksi kannattaa huomioida aikaerot eri maiden välillä, jotta tunneille ei tarvitse herätä keskellä yötä!

Sopiva määrä opiskelua

Opiskelun tehokkuuden kannalta olennaista on opiskelun määrä. Jos opiskelua varten on varannut liian vähän tunteja, on tavoitteeseen pääsy luonnollisesti hankalaa. Toisaalta jos tunteja on enemmän kuin oikeastaan tarvitsisi, ei opiskelu ole tehokasta eikä tarkoituksenmukaista.

Kannattaa siis jo etukäteen pohtia omaa tavoitettaan ja arvioida, mitä tämän tavoitteen saavuttaminen vaatii. Jos esimerkiksi haluaa oppia tilaamaan ravintolassa ruokaa ja muita kielen perusteita viikon Lissabonin-matkaa varten, voi muutama tehokas täsmätunti riittää mainiosti. Jos taas valmistautuu korkeakoulun pääsykokeisiin tai portugalinkieliseen maahan muuttoa varten, voi opetusta tarvita kuukausienkin ajan. Liikaa paineita tästä ei kuitenkaan kannata ottaa, sillä asiantunteva portugalin yksityisopettaja osaa tarvittaessa arvioida kuinka kauan jonkin tietyn asiakokonaisuuden opiskelu suurin piirtein vie. Oli syy opiskeluun mikä tahansa, kieltenopiskelu kannattaa aina!

Hämärtyvässä illassa valaistu Huhtikuun 25. päivän silta, jonka takana näkyy Santuário de Cristo Rei -patsas
Opiskelu lomamatkaa varten on erilaista kuin pääsykokeisiin valmistautuminen (Kuva: Pixabay / David Mark)

Valitse sopiva portugalin yksityisopettaja

Juuri itselle oikea portugalin opettaja on kaiken a ja o – sanomattakin on selvää, että parhaat tulokset saavutetaan silloin, kun opettaja vastaa tarpeita. Hyvän hinta–laatusuhteen kannalta onkin tärkeää, että opettaja on omiin taitoihin ja tavoitteisiin nähden sopiva. Tärkeää tämä on erityisesti siksi, että opettajien hinnat vaihtelevat.

Jos itse on vielä vasta-alkaja ja haluaa oppia portugalin kielen alkeita, voi aloittelevankin portugalin tuutorin asiantuntemus olla aivan riittävää. Jos budjetti on tiukka, aina ei siis heti aluksi tarvitse valita kokenutta enemmän maksavaa opettajaa! Kun portugalin peruskielioppi, sanasto ja kieleen kytkeytyvä kulttuuri ovat hallussa, voi tarvittaessa hankkia opettajan, jolla on kokemusta edistyneestä portugalin opiskelusta. Kannattaa tutkia opettajien Superprof-profiileja, sillä niissä mainitaan tasot, joilla opetusta tarjotaan!

Hyödynnä tarjouksia

Erilaisia tarjouksia kannattaa luonnollisesti hyödyntää. Esimerkiksi Superprofissa osa opettajista tarjoaa ensimmäisen tunnin ilmaiseksi, mikä on oiva tapa säästää opiskelun kuluissa!

Varsinkin jos etsinnässä on pidempiaikainen portugalin kurssi, kannattaa potentiaalisilta opettajilta tiedustella paljousalennuksen mahdollisuudesta. Käytännössä paljousalennus tarkoittaa sitä, että varatessa useita tunteja samalla kertaa on yhden tunnin hinta pienempi kuin yksittäisiä tunteja varatessa. Toisin sanoen esimerkiksi viiden tunnin paketti on todennäköisesti edullisempi kuin viisi tuntia varattuna yksittäin.

Kolmas mahdollisuus säästää on ryhmätunti. Kun samalle tunnille osallistuu useampi henkilö, voi hinta opiskelijaa kohden olla matalampi. Jos ystäväpiirissä on muita portugalin oppimisesta kiinnostuneita, kasatkaa porukka ja kyselkää opettajilta ryhmätunneista!

Kaksi naishenkilö katsomassa kannettavaan tietokoneen näyttöä
Portugalin tuntien hinnat laskevat erilaisten tarjousten avulla (Kuva: Unsplash / Brooke Cagle)

Tärkeitä asioita portugalin opiskelussa

Portugalin tunnin hinta on luonnollisesti tärkeä kriteeri opettajan ja opetuksen keston valinnalle – budjetti on aina rajallinen, eikä opiskelun ole missään nimessä tarkoitus maksaa maltaita. Pelkän hintojen tutkimisen lisäksi on kuitenkin muitakin asioita, joihin on hyvä kiinnittää huomiota saadakseen parasta vastinetta rahoilleen.

Kun aloittaa portugalin opiskelun, on tavoitteena tietenkin oppia portugalia, mutta tätä olisi hyvä miettiä hieman tarkemminkin. Mitä tarkemmin tavoitteet ovat selvillä, sitä helpompaa juuri itselle sopivan opetuskokonaisuuden räätälöinti on! Jos on täysi vasta-alkaja, ei opiskeltavien asioiden etsiminen ole kovinkaan vaikeaa – on joka tapauksessa lähdettävä alkeista, kuten tervehdykset, pronominit, lukusanat, ja lauseen rakenne.

Hieman edistyneempien portugalin oppijoiden sen sijaan olisi jo hyvä tarkemmin pureutua omiin kehityskohteisiinsa: haluaisinko esimerkiksi kasvattaa sanavarastoani tai hioa ääntämistä? Kannattaa myös miettiä, haluaako oppia Portugalin portugalia vaiko kenties brasilianportugalia. Tällaisten asioiden pohtiminen helpottaa huomattavasti sopivan opettajan löytämistä – jos haluaa oppia nimenomaan brasilianportugalia, kannattaa valita sitä äidinkielenään puhuva opettaja.

Portugalin opiskelun hintaan ja mihin tahansa muuhunkin opiskeluun liittyvään asiaan kannattaa suhtautua realistisesti. Totuus on, että uuden kielen oppiminen vaatii kärsivällisyyttä, työntekoa ja yksityistunneilla myös rahallista panostusta. On hyvä muistaa, että ahkera portugalin itsenäinen kertaus tuntien välillä on tärkeää. Varsinkin pitkäaikaisessa opiskelussa kyse on merkittävästä panoksesta, mutta kaikki vaiva on sen arvoista, sillä hyvä kielitaito avaa monia ovia! Oli tavoitteena sitten matkailla portugalinkielisessä maassa, osallistua portugalin ylioppilaskokeeseen tai muuttaa ulkomaille töihin, on portugalin yksityisopetus loistava tapa hankkia hyvä kielitaito – pienellä taustatyöllä vieläpä kohtuulliseen hintaan!

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Aleksi

Itselläni on koulutustaustaa journalismin ja kielten parissa. Nykyään sisällöntuotannon tehtävissä.