Korkean profiilin kuvajournalismia tekevät uutistoimittajat, kuuluisat muotivalokuvaajat ja uskomattomia kuvia napsivat luontokuvaajat ovat inspiroineet muita ihmisiä alkamaan harrastamaan valokuvausta jo vuosien ajan, 

Valokuvausvälineiden saatavuuden lisääntyessä ja sosiaalisen median suosion kasvaessa vaikuttavien valokuvien ottaminen ja jakaminen on nyt helpompaa kuin koskaan.

Kun työkalut ja kuvanmuokkausohjelmat ovat helposti saatavilla, kuka tahansa voi julistaa itsensä valokuvaajaksi, vaikka hän ei olisi saanut virallista valokuvauskoulutusta.

Joten tämä herättää kysymyksen: ovatko valokuvaustunnit välttämättömiä, mikäli halajaa ammattikuvaajaksi?

Nainen ottaa kuvaa auringossa
Valokuvat taltioivat parhaat hetket (kuvalähde: Pixabay)
Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Valokuvaus
Mari
Mari
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sanni
Sanni
50€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Matti
Matti
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mimmi
Mimmi
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Frida
Frida
35€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Salli
Salli
35€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Otto
Otto
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mari
Mari
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Sanni
Sanni
50€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Matti
Matti
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mimmi
Mimmi
25€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Frida
Frida
35€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Salli
Salli
35€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Otto
Otto
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Valokuvauskurssit: ovatko ne välttämättömiä?

Ammattivalokuvaajat eivät tietenkään ole kiinnostuneita vain valokuvan esteettisestä elementistä - heillä on myös oltava hyvä käsitys valokuvausmenetelmistä ja valokuvataiteen teknisestä puolesta.

Ammattilaisille valokuvaus ei ole vain taidetta, vaan tieteenala, joka sisältää kaiken työn, kokemuksen ja oppimisen, joka taiteen hallitseminen liittyy.

Todelliset ammattilaiset ja jopa jotkut amatöörivalokuvaajat pystyvät erottamaan valokuvat, jotka on retusoitu Adobe Photoshop Lightroomin kaltaisilla ohjelmistoilla, niistä valokuvista, joita on parannettu valokuvaustekniikoilla valokuvan ottohetkellä.

Löydä parhaat valokuvauskurssit lähelläni.

Jos olet aloitteleva valokuvaaja ja toivot ansaitsevasi tulosi valokuvauksella tulevaisuudessa, kyky tunnistaa valokuvien erityispiirteet vaatii  runsaasti harjoittelua ja taiteellisen silmän kehittämistä.

Mitä pätevyyksiä tarvitset tullaksesi valokuvaajaksi?

Aivan kuten monien muiden ammattien kohdalla, valokuvausuralla on valittavina useita polkuja.

Maisemakuvausta
Valokuvaaminen mahdollistaa ympäristön havaitsemisen uudella tavalla (kuvalähde: Usplash)

Olitpa lukiossa, ammattikoulussa, korkeakoulussa, yliopistossa tai jättänyt koulutuksen ja aloittanut työnteon, valokuvauskoulutusta on tarjolla kaikilla tasoilla.

Valokuvauskurssit vaihtelevat pituudeltaan, ja jotkut saattavat keskittyä tiettyihin tyyleihin tai tietyn tavoitteen saavuttamiseen - joten sinulla on paljon valinnanvaraa ja valintasi tulee riippumaan yksilöllisistä tarpeistasi.

Ensinnäkin, sinun tulee ottaa huomioon haluamasi koulutuksen kesto, opetuksen taso ja saavutettavan asiantuntemuksen taso valokuvakurssin suorittamisen jälkeen ja miettiä, miten tämä tuo sinut lähemmäksi lopullista tavoitettasi. 

Tässä on muutama esimerkki käytettävissä olevista tutkinnoista, jotka voivat auttaa sinua jatkamaan urasi:

·     Online-valokuvauskurssi

Yksinkertaisella Google-haulla "online- valokuvauskurssit paikkakunnallani”, löydät paljon vaihtoehtoja valokuvauksen harjoitteluun livenä ja verkossa.

Monet tarjolla olevista kursseista ovat yliopistojen etäopiskeluopetuksia. Jos et kuitenkaan ole kiinnostunut yliopistotutkinnoista ja haluat mennä jotain rennompaa, verkkosivustoilla, kuten Lynda:ssa, on opetusohjelmia, jotka kattavat erityisiä taitoja, kuten Photoshopin käyttämistä.

·     Audiovisuaalisen alan perustutkinto (Media-assistentti)

Audiovisuaalisen alan perustutkintoa pääsee suorittamaan suoraan peruskoulusta, tai sitä voi opiskella lukion ohella kaksoistutkintona. Useat oppilaitokset Suomessa tarjoavat media-assistentin perustutkintolinjaa, jossa opiskellaan laajasti media-alaa, valokuvaus ja kuvanmuokkaus mukaanlukien.

·       Kuvallisen ilmaisun perustutkinto (Valokuvaaja)

Kuvallisen ilmaisun perustutkinto johtaa valokuvaajan ammattinimikkeeseen ammattikoulutasolla. Suomessa on muutama ammattioppilaitos, jotka tätä tutkintolinjaa tarjoavat.

·       Valokuvaajan ammattitutkinto (Valokuvaaja, VAT)

Ammattitutkinto on perustutkinnosta seuraava taso, jolle pääsee ilman ammatillista perustutkintoa, jos tarvittava osaaminen on hallinnassa. Ammattitutkinnot ovat yleensä peruskoulututkintoja hieman lyhyempiä.

·     Ammattikorkeakoulututkinto (Medianomi)

Suomessa kolmannen asteen ammattikorkeakoulututkintoja voi suorittaa useissa ammattikorkeakouluissa, joista yksi tutkintonimike on medianomi. Muun muassa Lahden muotoiluinstituutti ja Turun ammattikorkeakoulu järjestävät näitä tutkintoja.

Huomaa: Voit etsiä Superprofista valokuvauskursseja verkossa.

Valokuvausharrastus on todella suosittua, mutta tiedätkö, miten siitä voi tehdä itselleen ammatin?
Valokuvausharrastus on todella suosittua, mutta tiedätkö, miten siitä voi tehdä itselleen ammatin? Kuva: Unsplash

Valokuvausuran eri vaihtoehtoja

Valokuvauksen maailma on laaja ja monipuolinen.

Tässä muutamia esimerkkejä sen eri haaroista. 

·     Taiteellinen valokuvaus

Taiteelliset valokuvaajat ovat kekseliäitä ja luovia yksilöitä. Tämän tyyppinen valokuvaus ei tarkoita maiseman tai ihmisen esittämistä realistisesti, vaan omaperäisellä tai abstraktilla tavalla.

Joten erilaisten valokuvausmenetelmien hallinnan lisäksi taiteellisille valokuvaajille on olennaista hyvä mielikuvitus ja laaja maailmankatsomustaito.

Taiteellinen valokuvaus ei kuitenkaan ole aina taloudellisesti kannattavin ammatti. Tästä syystä monet taiteelliset valokuvaajat työskentelevät kaupallisessa valokuvauksessa tai valokuvajournalismissa ansaitakseen elantonsa samalla kun he tuottavat valokuvataidetta sivussa.

·     Muotokuvaaminen

Muotokuvaajat työskentelevät yleensä studioissa, joissa he valokuvaavat sekä yksilöitä että ryhmiä.

Muotokuva on noussut takaisin suosioon  viime vuosina, kun niitä on alettu antaa ahkerasti myös syntymäpäivä- ja joululahjoina läheisille.

Tätä valokuvauksen alaa ei toki ole rajoitettu studioon - monet muotokuvavalokuvaajat työskentelevät myös ulkona. 

·     Valokuvajournalismi

Kuten nimestä voi päätellä, kuvajournalistit työskentelevät lehdistössä.

Heidän roolinsa antaa heille yleensä samat etuoikeudet kuin toimittajille, mikä tarkoittaa, että heillä on usein ensimmäinen pääsy uutispaikkoihin. Valokuvajournalistit voivat työskennellä sanomalehdissä ja muissa uutisissa -  ne ovat kuitenkin erityisen suosittuja aikakauslehtien keskuudessa, joiden sisältö riippuu voimakkaasti valokuvista.

·     Tapahtumavalokuvaus

Tämä on toinen valokuvauksen haara, joka kattaa laajan valikoiman mahdollisuuksia.

Tapahtumavalokuvaajia kutsutaan yksityistapahtumiin, kuten häihin ja palkintojenjakotilaisuuksiin, jotta tapahtuma voidaan taltioida ikuisiksi muistoiksi. Yleisiä tapahtumia ovat myös musiikkifestivaalit, yökerhotapahtumat, syntymäpäivät ja muut juhlat.

·     Muotivalokuvaus

Annie Lebovitz, Helmut Newton, Patrick Demarchelier ... nämä ovat vain muutamia muotikuvauksen legendoista.

Aloittelevat muotikuvaajat saattavat haaveilla maailman tunnetuimpien julkkisten kuvaamisesta ja suurimpien muotibrändien ja -lehtien parissa työskentelystä - mutta tämän vastuun saavuttaminen vaatii vuosikymmenien kokemusta.

Muotivalokuvaus on useimmiten kaupallista valokuvausta.

Ota nämä asiat huomioon matkallasi valokuvaajaksi

Palaute ammattivalokuvaajalta

Saamalla asiantuntijoilta palautetta ja neuvoja valokuvaustaidoistasi saat paremmat mahdollisuudet menestyä, kun aloitat yrityksesi.

Sinulla tulee myös olla joitain liike-elämän taitoja, varsinkin jos haluat alkaa freelance-valokuvaajaksi. Valokuvateollisuuden tuntemus on myös välttämätöntä.

Voit pyytää tätä palautetta monin eri tavoin. Voit esimerkiksi perustaa näyttelyn joistakin teoksistasi antamaan toisille osviittaa tyylistäsi.

Tiedätkö, miten saat valokuvasi näkyviin?

Näkyvyys lisää asiakkaita.

Valokuvan suhteen teos puhuu yleensä puolestaan ​​- mutta sinun on annettava sille ääni.

Online-gallerian tai verkkosivuston perustaminen, johon voit lähettää työsi, voi toimia ikkunana tyylisi ja teknisten taitojesi osoittamiseen.

Haluatko työskennellä valokuvaajana osa- tai kokopäiväisesti?

Riippumatta siitä, onko työsi kokopäiväinen vai oletko opiskelija, nykyinen uratilanteesi vaikuttaa varmasti siihen, millaisen polun valitset valokuvauskoulutuksessasi, ja tavoitellun osaamisen tasoon.

Minkälaista palvelua haluaisit tarjota?

Jälleen; paikat, joihin asiantuntemuksesi voi johtaa sinut, ja tilanne, johon haluat päätyä valokuva-urallasi, voivat olla hyvinkin erilaisia. Jos haluat vain ottaa ja myydä valokuviasi, voit hyvin toimia harrastelijana, mutta mikäli havittelet uraa ammattivalokuvaajana, tarvitset todennäköisesti jonkunlaista koulutusta ja harjoittelua. 

On syytä varautua kovaan kilpailuun. Alalla paikat täytetään usein nopeasti, ja sillä menestyminen vaatii aikaa ja motivaatiota.

Täysivaltaiseksi ammattilaiseksi tuleminen ei ole mahdollista, ellet ole oppinut valokuvataidetta. Tämä tarkoittaa erilaisten valokuvaustekniikoiden oppimista ja käyttöä, valokuvien muokkausohjelmistojen ymmärtämistä ja oikeiden laitteiden käyttöä.

Ilmoittautuminen valokuvauskurssille riippumatta siitä, oletkoaloittelija vai edistynyt kuvaaja, voi tarjota sinulle uusia oppeja ja auttaa sinua viemään valokuvasi seuraavalle tasolle, ammattilaisohjaajan avustuksella. 

Joten, jos olet intohimoinen kuvien ottamiseen ja haluat tehdä siitä uran, älä odota enää! Päätä, millainen valokuvaaminen kiinnostaa sinua ja ilmoittaudu kurssille jo tänään!

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Salla

Olen luova lokalisoinnin ammattilainen ja freelance-kääntäjä.