Kappaleet
Musiikki on olennainen osa suomalaista kulttuuria. Antti Tuiskun ja Haloo Helsingin kaltaiset kotimaisen musiikin kärkiartistit myyvät stadionit loppuun hetkessä, Juice Leskiseltä, Gösta Sundqvistilta sekä lukuisilta muilta suomalaisen musiikin isä- ja äitihahmoilta löytyy paikka monien sydämistä, ja valittiinhan Lemi maailman metallipääkaupungiksi (metallibändien lukumäärä asukaslukuun suhteutettuna).
Tästä huolimatta stereotyyppiseen suomalaiseen luonteeseen kuuluu varautuneisuus ja nolostumisen pelko, jotka liittyvät olennaisesti yleisön edessä laulamiseen.
Yksityistuntien ottaminen laulunopettajan johdolla voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi sinun ehdoillasi. Jos et kuitenkaan ole täysin varma yksityisopetuksesta, tämä artikkeli tarjoaa 15 loistavaa syytä, miksi laulutuntien hankinta kannattaa.
15 syytä hankkia laulutunteja
1. Suosikkilaulujen coverointi
Harvalla meistä on ongelmia laulaa suosikkiveisujamme, kuhan vain muut eivät kuule sitä...
Onkin suuri sääli, että monen kohdalla ulkomuistista osattavat suosikit eivät koskaan näe päivänvaloa esityksen muodossa.
Tässä laulunopettaja astuu esiin: he ovat itseluottamuksen kohottamisen ammattilaisia, jotka muovaavat samalla jokaisen oppilaan ääntä ja laulutekniikkaa kohti sen täyttä potentiaalia.
Kun hallitset äänenlämmittelyn, hengitystekniikat sekä pallean käytön, olet valmiimpi esiintymään ja nauhoittamaan suosikkikappaleesi muiden kuultavaksi. Ramppikuumeen selättäminen on osa monen laulutunteja, ja unelmoitpa sitten soolona tai ryhmässä esiintymisestä, laulunopettaja pystyy valmentamaan sinua sitä kohti.
2. Ura musiikin parissa
Julkkisten tapaaminen, TV-esitykset, nimikirjoitustilaisuudet, luksuselämä... Nämä kaikki viehättävät monia menestyksekkään laulajan arjessa. Laulajan ammatti ei kuitenkaan ole ainoa mahdollisuus musiikkialalla, vaan se sisältää monia työllistymisvaihtoehtoja:
- ammattimuusikko
- äänivalmentaja
- musiikinopettaja koulussa
- yksityisopettaja
- musiikin tutkija
- säveltäjä tai sanoittaja
Laulutunneilla opittuja taitoja, kuten musiikin teoriaa ja esiintymistaitoja, voi hyödyntää monissa eri ammateissa läpi musiikkisektorin. Olisiko laulutunnit Helsinki sinulle se oikea vaihtoehto?

3. Laulutaito ja julkisuus
Hanna Pakarinen, Antti Tuisku, Diandra, Antti Railio, Aksel Kankaanranta, Anna Abreu... Lista on pitkä heistä, jotka ovat ponnistaneet koko kansan tietoisuuteen laulukilpailun kautta.
Tällaisen ohjelman voittaminen ei ole edes pakollista menestykselle tai musiikkiuralle, sillä pelkkä esiintyminen The Voicessa tuo näkyvyyttä ja voi toimia ponnistuslautana. Jos siis unelmoit TV:ssä esiintymisestä, mikset ilmoittaisi itseäsi esimerkiksi The Voice of Finlandiin?
4. Harmonioiden ymmärtäminen
Harmonioiden opettelu on tärkeää kaikenlaisessa laulamisessa klassisesta musiikista oopperaan, kuoroihin ja poppiin.
Harmonia tarkoittaa useiden yhtä aikaa soivien erikorkuisten äänten eli sointujen laulamista. Harmonia eli sointuoppi keskittyy sointujen käyttöön ja musiikin harmonisointiin.
Oletko vielä kerennyt perehtyä yksityisopetuksen hintoihin?
5. Sävelkorvan kehittäminen
Laulutunnit voivat säästää läheisesi ties kuinka monennelta epävireiseltä suosikkikappaleen taltioinnilta. Vastoin yleistä käsitystä meistä jokainen voi oppia laulamaan hyvin vaikka synnynnäistä laulutaitoa ei löytyisikään.
Vaikeus toistaa melodioita tarkasti johtuu tavallisesti voiman puutteesta ääntä tuottavissa kehonosissa. Kunhan siis vain löydät oikean laulunopettajan ja harjoittelet laulamista säännöllisesti, kehosi tottuu laulamiseen, sävelkorvasi kehittyy ja melodian laulamisesta tulee helpompaa.
6. Oman tyylin kehittäminen
Jokainen ääni on erilainen, minkä takia kahden täsmälleen samanlaisen version tuottaminen on liki mahdotonta.
Monet laulajat nauttivat taiteellisesta vapaudesta ja mahdollisuudesta tehdä olemassa olevasta kappaleesta "heidän näköisensä" lisäämällä tekstiin ja melodiaan elementtejä omasta tyylistä.
Monet kansainvälisestikin tunnetut artistit aloittivat YouTubessa cover-artisteina, esimerkiksi Justin Bieber ja Lana del Rey.
Laulutuntien ottaminen auttaakin sinua tunnistamaan oman äänivärisi ja kehittämään laulutekniikkaasi, joiden varaan voit rakentaa esityksesi.

7. Tunteiden osoittaminen
Oletko koskaan harkinnut laulavasi rakkaalle henkilölle kauniin serenadin?
Laulunopettaja ei kehitä pelkästään laulutaitoasi vaan auttaa sinua tunnistamaan sinulle sopivat kappaleet, jotta pystyt ilmaisemaan tunteitasi paremmin musiikin keinoin.
8. Laulu ja kitara
Laulun opettelussa suositellaan usein samanaikaista soittimen harjoittelua, jotta musiikkia lähestyy kokonaisvaltaisemmin; se mahdollistaa ajan mittaan myös itsensä säestämisen.
Kitaran tai pianon soittaminen ei auta pelkästään sävellajissa pysymisessä ja nuotteihin osumisessa, vaan sen avulla pystyy myös esiintymään soolona.
9. Laulu ja piano
Piano on yleisin laulunopetuksessa käytettävä soitin.
Kaikki laulunopettajista oopperalaulajiin ja koomikoihin käyttävät sitä työssään. Kuten monet muutkin soittimet, piano auttaa sinua muun muassa musiikin teorian ymmärtämisessä sekä nuottien lukemisessa.
Kitaran tapaan itsensä säestäminen pianolla avaa monia ovia.

10. Laulaminen auttaa vieraan kielen opiskelussa
Vuonna 2007 Ranskan opetusministeri totesi raportissaan:
Laulaminen kannustaa kielen musikaalisuuden sisäistämistä. Se auttaa ihmisiä tunnistamaan kielen ääneen liittyviä piirteitä. Tavut ja riimit korostavat virkkeen sisäistä rytmiä ja auttavat lapsia toistamaan lauseen melodiakulkua.
Jossain kielissä, kuten japanissa, äänen korkeus muuttaa sanan merkitystä, joten kielen musikaalisuuden ymmärtäminen voi tehdä vieraan kielen opiskelusta helpompaa. Kuten englannin lehtori, luokanopettaja ja muusikko Perttu Läykki kertoo Sanoma Pron uutisessa, laulaminen auttaa muun muassa sanastojen ja rakenteiden muistamisessa sekä suullisessa kielitaidossa, ja laulaessa kieltä käyttää lähes huomaamatta.
Olisiko laulutunnit Oulu sinulle sopiva vaihtoehto?
11. Esiintymistaidon kehittäminen
Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa äänesi murtuu kesken esityksen ja haluat paeta paikalta? Julkiset puheet ja esitykset ovat monelle kauhuskenaarioita.
Kyse on usein puhujan itseluottamuksen puutteesta, mihin laulutunnit voivat auttaa hetkessä.
Laulutunneilla opit rentoutumaan ja rauhoittumaan muun muassa oikeanlaisten hengitystekniikoiden avulla. Opit myös esiintymään ryhdikkäästi, kuuntelemaan sekä ääntämään, mikä tekee kaikenlaisesta esiintymisestä helpompaa.
12. Laulamisen henkiset ja fyysiset hyödyt
Kävitpä laulutunneilla tai et, laulaminen on monelle oiva tapa nostattaa mielialaa.
Monien yllätykseksi se toimii myös fyysisenä harjoitteena, sillä äänen ja esimerkiksi pallean harjoittelu kuluttaa huomattavasti energiaa. Joten jos salille meneminen ei houkuta, treenaa ääntäsi.

13. Musiikkihistorian tuntemus
Pätevät musiikinopettajat eivät keskity pelkästään laulamiseen, vaan he auttavat myös muilla musiikkimaailman osa-alueilla.
He pystyvät tarjoamaan tietotaitoaan esimerkiksi popmusiikin, klassisen musiikin tai musiikkiteatterin saralta, joten voit halutessasi oppia valtavasti musiikista sekä sen historiasta ja kehityksestä.
14. Uusien genrejen löytäminen
Omaperäisyys on usein varmin keino saada jonkun huomio, mikä pätee myös laulamiseen. Popin ja jazzin kaltaisten valtamusiikkityylien sijaan monet haluavatkin keskittyä vähemmän suosittuihin genreihin.
Jos olet siis luonteeltasi utelias ja haluat erottua joukosta esityksissä, mikset tutustuisi kattavasti eri tyyleihin?
15. Opiskelumahdollisuuksien parantaminen
Laulamisella pääsee pitkälle; jos olet vakavissasi musiikin osalta ja haluat varmistaa pääsysi esimerkiksi musiikkiopistoon, laulaminen on yksi luonnollisista taidoista, joilla voi erottua joukosta.
Kuten kitara, piano tai sello, myös ääni on oikea instrumentti.
Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat