Musiikkiopisto tai -koulu voi olla se perinteinen vaihtoehto kitaransoiton oppimiseen, mutta internet on mullistanut yksityistuntien tarjoamat mahdollisuudet. Sen avulla nimittäin lähes kuka tahansa voi opettaa ja oppia soittamaan kitaraa – ilman paikalle raahautumista, mistä ikinä haluaa!

Laadukkaan web-kameran ja hyvän nettiyhteyden avulla kappaleen soittamisen opettaminen, harjoitusten selostaminen tai käsien asennon korjaaminen on yllättävän helppoa. Jos sinäkin haluat aloittaa kitaratuntien pitämisen verkossa, jatka lukemista ja tutustu myös vinkkeihimme soitonopettajan toimimisesta. Kerromme parhaat vinkit etäsoittotuntien järjestämiseen ja niissä menestymiseen.

Parhaat saatavilla olevat opettajamme
Hyppää kyytiin!

Uusi tapa oppia soittamaan: kitaratunnit verkossa

Luultavasti jokainen kitaristiksi pyrkivä on jossain vaiheessa katsonut hidastetun YouTube-videon siitä, miten jokin biisi tai riffi soitetaan. Edestakainen kelailu vaatii pitkää pinnaa, mikäli soitto ei tunnu sujuvan – aikaa saat taatusti kulumaan. Ja osalla tämä menee hermojenkin puolelle.

Jos yksipuolisen videon sijaan vastapuolella olisikin osaava kitaraopettaja, saisi oppilas heti rakentavaa palautetta siitä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. On se sitten soittoasento, plektran käyttö tai sointujen hallinta.

Parasta verkkotuntien pitämisessä on ehdottomasti se, että saat itse päättää mitä biisejä soitetaan ja mitä riffejä harjoitellaan. Toki oppilaan toiveet on tärkeä ottaa huomioon, mutta sinun ei tarvitse turvautua kaikista käytetyimpiin esimerkkeihin, jos erityisiä toiveita ei tulekaan. Miksi et siis harkitsisi kitaratuntien pitämistä verkossa?

Voit antaa oppilaalle kotitehtäviä kätevästi verkkokameran välityksellä jo tänään. Mikäli hallitset sointumerkinnät ja tabulatuurit, on näiden pohjalle helppo rakentaa erilaisia harjoituksia seuraavaa kertaa varten!

Voit myös helposti ryhtyä kielten opettajaksi muutamalla klikkauksella, esimerkiksi äidinkielen opettajaksi.

Nauti kitaransoitosta
Voit oppia ja opettaa soittamaan kitaraa verkon välityksellä. (Kuva: Unsplash / Lechon Kirb)

Kitaransoitonopetus verkossa tarjoaa vapautta

Internetin suuri etu on se, että siellä toimiessa aikataulut ovat joustavia ja venyvät molempiin suuntiin. Miten tämä sitten vaikuttaa kitaratuntien antamiseen verkko-opetuksessa?

Jos olet itse yökyöpeli ja opetat kitaristeja samalla aikavyöhykkeellä, voitte työskennellä yhdessä myöhäänkin (edellyttäen toki, että asuntonne on äänieristetty hyvin). Aamuvirkkujen kanssa voitte aloittaa soittotreenit jo kukonlaulun aikaan. Verkossa toimiminen antaa vapauksia moneen asiaan, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Kerro siis omat aikataulusi ja saatavuutesi Superprofin opettajaprofiilissa. Näin oppilaat näkevät heti, milloin olet vapaana. Älä kuitenkaan tee liian tiukkoja rajauksia, jotta uudet oppilaat eivät karsiudu jo alkuvaiheessa.

Kitaransoiton opettajan löytäminen oppilaan haluamasta kaupungista voi olla joskus haastavaa. Tässä kohtaa Superprof astuu esiin: mahdollistat kitaratunnit tuhansille ja tuhansille innokkaille oppilaille! Aina Turusta Lappeenrantaan ja Helsingistä Rovaniemelle. Suomessa on tällä hetkellä monta kitaransoiton opettajaa, jotka ovat rekisteröityneet Superprofille. He tarjoavat kitaratunteja kohtuulliseen tuntihintaan.

Yksinkertaisuudessaan tarvitset vain internet-yhteyden tavoittaaksesi aloittelevat muusikot ympäri maailman. Online-kitaratunnit tarjoavat kitaristeille todellista vapautta ja opetus on varsin joustavaa, kun päätät tarjota kitaratunteja netissä.

Parhaat saatavilla olevat opettajamme
Hyppää kyytiin!

Online-kitaratunnit ovat käytännöllisempiä

Verkkosoittotunnit sopivat moneen tilanteeseen. Jos sinulla on esimerkiksi jalka murtunut, olet jumissa kovassa lumisateessa, et omista autoa tai et vain halua lähteä ihmisten ilmoille, voit helposti opettaa ja opiskella kitaransoittoa kotoa käsin. Asetu vain sohvan nurkkaan tietokoneen ja kitaran kanssa. Siitä se lähtee!

Muista kuitenkin soittaa siedettävällä äänenvoimakkuudella, jotta naapurit ja perheenjäsenet eivät liikaa hermostu. Etenkin kerrostalossa. Omaan soittonurkkaan tai huoneeseen on hyvä panostaa ja tehdä siitä viihtyisä. Tämä nimittäin ruokkii luovuutta. Hinnoitteluapua verkkotunteihin löydät artikkelistamme, jossa käsittelimme miten kitaransoiton opettaja hinnoittelee tunnit.

Verkossa pidettävillä kitaratunneilla voit käsitellä juuri niitä aiheita, joita parhaiten osaat. Moni Superprofin opettajista opastaa esimerkiksi, kuinka:

 • pitää kitaraa kädessä ergonomisesti
 • soittaa kitaraa yksin
 • soittaa klassista kitaraa
 • lukea musiikin teoriaa
 • lukea kitaratabulatuureja
 • soittaa vasemmalla kädellä
 • näppäillä kieliä plektralla tai sormilla
 • käyttää efektipedaaleja
Soita kitaraa kotona
Kotistudiolla opiskelu on helppoa. (Kuva: Unsplash / Omar Prestwich)

Kitaratunnit verkossa auttaa ujoimpiakin

Me kaikki ujostelemme joskus – sama koskee niin oppilaita kuin opettajiakin. Internet on loistava väline soittotaidon oppimiseen vaikkapa täysin anonyymisti, sillä fyysinen kohtaaminen puuttuu. Uusiin ihmisiin tutustuminen saattaa olla myös helpompaa kameran välityksellä.

Musiikista intohimoisesti pitävä henkilö ei välttämättä tunne oloaan hyväksi kovin sosiaalisissa piireissä. Hieno uutinen onkin se, että voit oppia soittamaan kitaraa myös tietokoneen ruudun välityksellä! Usko pois – soittaminen pelkästään yhdelle kuulijalle voi olla hermoja raastavaa ja aiheuttaa kylmää hikeä ja hikisiä sormia. Tämä ei ole kenenkään mielestä mukavaa. Kitaratunnit web-kameran välityksellä voivat lievittää stressiä ja ahdistusta, oli sitten kyse oppilaasta tai opettajasta – win-win -tilanne kerrakseen!

Oppilas voi myös kokea vaikeaksi sen, että hänen liikkeitään analysoidaan liikaa. Hän voi tuntea niin ikään paineita uuden oppimisesta, mikä vaikeuttaa soittoharrastuksen edistämistä. Superprofin opettajat ovat onneksi loistavia ihmistuntijoita, kuten kitaransoiton opettajan usein kuuluukin olla. Pyrimme kannustavaan ja kaikki huomioon ottavaan ilmapiiriin, jossa on kiva oppia ja opettaa.

Pidä yksityisiä kitaratunteja ja hanki lisätuloja

Jotkut ammattimuusikot käyttävät suuren osan ajastaan myös opettamiseen, vuorotellen live-esiintymisten ja äänityssessioiden kanssa. Osa taas keskittyy pelkästään opettamiseen. Saatat löytää kitaratunteja tunnetuiltakin muusikoilta, kun hetken aikaa googlailet. Helpoiten pääset kuitenkin alkuun, kun katsot mitä Superprofilla tapahtuu.

Keinoja on monia, joten jos haluat hankkia lisätuloja kitaratunneilla, niin miksi et ryhtyisi Superprofin soitonopettajaksi? Voit esimerkiksi pitää kitaratunteja lapsille, tarjota biisinkirjoituskurssia tai musiikin teorian opetusta. Vai haluatko opettaa parhaat leirinuotiokappaleet? Keksi rohkeasti oma niche ja erotu markkinasta!

Mies soittamassa kitaraa
Itsenäinen harjoittelu on myös tärkeää oman oppimisen ja kehittymisen kannalta. (Kuva: Unsplash / Jacek Dylag)

Ansaitse rahaa antamalla kitaratunteja web-kameran välityksellä

Voit tarjota kitaratunteja web-kameran välityksellä määrittelemälläsi hinnalla ja sinulle sopivaan aikaan. Sivustollamme voit päättää, haluatko pitää verkkotunteja vai tarjota perinteistä lähiopetusta. Tai miksi et jopa molempia?

Kitaratunnit ovat hauska tapa jakaa tietotaitoa ja oppia itsekin uutta. Kyllä, myös oppilailta oppii joka kerta jotakin – kokeile vaikka itse! Rekisteröidy Superprofin opettajaksi jo tänään. Tavoitat tuhansia opiskelijoita ympäri Suomen, jotka saavat yhteyden sinuun Superprofin viestisovelluksen kautta. Sivustomme käyttö on yllättävän helppoa.

Ansaitse rahaa mainoksien avulla

Tiesitkö, että voit ansaita rahaa myös mainosten avulla, esimerkiksi YouTubessa? Jotta saisit tarpeeksi katselukertoja, on otettava huomioon muutama tärkeä asia jo suunnitteluvaiheessa. Ja alkuun on myös hyvä ymmärtää, että kyseessä ei ole mikään oikotie onneen vaan pitkäjänteisyyttä vaativaa toimintaa. Täältä voit lukea lisää oman tunnettuuden lisäämisestä soitonopettajana. Vain harva tubettaja on lyönyt läpi yhdessä yössä (joskin sekin on mahdollista).

Näin optimoit YouTube-videosi ja kuvauksesi kerätäksesi tarpeeksi yleisöä:

 • Käytä otsikkoa jossa on avainsanoja, kuten "opi soittamaan kitaralla".
 • Lisää avainsanat sisältävä kuvaus videon alle.
 • Nimeä videotiedosto otsikolla.
 • Tarjoa asiaankuuluvaa sisältöä. Tämä vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta jos tarkoituksesi on opettaa aloittelevia kitaristeja, etkä käytä aikaa perussointujen läpikäymiseen, menetät tärkeitä katsojia ja saat huonoja arvioita.
 • Jaa videoitasi sopivissa foorumeissa. Kerää yleisöä ja seuraajia.
 • Jos pääset hyvään vauhtiin esimerkiksi tubettajan uralla, niin kannattaa ehdottomasti mainostaa myös pitämiäsi kitaratunteja!

Kitaratuntien antaminen web-kameran välityksellä on mahdollisuus niille, jotka haluavat opetuksen olevan mahdollisimman joustavaa. Määrität kitarakurssisi hinnan itse, työskentelet milloin ja missä haluat, valitset oppilaasi ja metodisi. Helppoa! Tämän jälkeen on luonnollista mainostaa omia palveluitaan esimerkiksi lähipiirille ja työkavereille. Näin ollen saat nimeä ja ihmiset löytävät oppituntiesi pariin luontevammin.

Oletko valmis ryhtymään yksityisopettajaksi Superprofin avulla? Aloita opetus kitaransoiton parissa jo tänään!

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Eetu

Tampereelta käsin nakuttava kirjoittaja, jonka kiinnostuksen kohteet eivät mahdu tähän ruutuun. Yhteenvetona: musiikkibisnestä ja kirjoitettua tekstiä.