Kitaratuntien antaminen on loistava tapa jakaa tietämystäsi ja intohimoasi, samalla rahaa tienaten. Mikä voisikaan olla parempaa kuin saada palkkaa työstä jota oikeasti rakastaa – kuten esimerkiksi kitaransoitosta?

On olemassa yksi erityisen hankala kysymys, mikä pätee moneen muuhunkin bisnekseen: miten löytää oppilaita kitaratunneille? Kaikki soitonopettajat törmäävät ennen pitkää samaiseen ongelmaan. Tämä on tärkeä asia, johon on löydettävä toimiva ratkaisu, jotta kitaransoitonopettajan urasi etenisi. Jos kukaan ei tiedä sinusta, ei kukaan osaa saapua tunneillakaan. Yksinkertaista.

Älä kuitenkaan heitä pyyhettä kehään heti alkumetreillä! Tästä artikkelista saat kattavan katsauksen eri menetelmiin, joita voit hyödyntää oppilaiden löytämiseksi yksityisille kitaratunneille. Lisää tietoa opettajaksi ryhtymisestä löydät artikkelistamme, jossa käsittelimme yksityisiä kitaratunteja. On hyvä muistaa, että kitaratunteja voi pitää esimerkiksi suomeksi ja englanniksi. Superprofilta löydät myös muita kielivaihtoehtoja.

On hyvä ottaa huomioon, että tarjoamasi kitaratunnit tulisi olla mahdollisimman kattavia, jotta tavoitat eri tyyleistä kiinnostuneita oppilaita. Voit esimerkiksi antaa opetusta klassisessa kitarassa, flamencossa, jazzissa, bluesissa ja rockissa… On tärkeää, että hallitset useita eri tyylejä ainakin jollakin tasolla, jotta voit palvella oppilaita erilaisten kysymysten kanssa.

Hyvä kitaraopettaja osaa myös musiikin teoriaa ja nuotinlukua. Muista myös, että suuri osa oppilaista tulee olemaan täysin noviiseja, joten sinun on osattava aloittaa opetus aivan perusteista asti. Tämä vaatii tietotaidon lisäksi myös kärsivällisyyttä!

Parhaat saatavilla olevat opettajamme
Hyppää kyytiin!

Kitaransoiton opetuksessa pätee kysynnän ja tarjonnan laki

Musiikin ja erityisesti kitaran yksityisopetuksessa sovelletaan kysynnän ja tarjonnan lakia. Monet aloittavat muusikot haluavat oppia kitaransoittoa yksityisopettajan kanssa, joten kysyntää on varmasti olemassa.

Jotkut aloittelevat yksityisopettajat lankeavat siihen ansaan, että he luulevat oppilaiden tungeksivan heidän ovelleen heti alusta alkaen. Asia ei luonnollisesti ole näin yksinkertainen, koska kitaratunteja tarjoavista yksityisopettajista ei ole pulaa. Tavoitteena on vakuuttaa oppilaat tarttumaan juuri sinun tarjoamiin kursseihin muiden sijaan, eli erottua markkinasta.

Tunnet luultavasti monia, jotka soittavat aloittelijan tasolla kitaraa ja jotka ovat harkinneet yksityisopetuksen kokeilua? Kuten todettua, kitaransoitonopettajia on tarjolla valtavasti ympäri Suomen. Koska tämän tyyppiseen työhön ei vaadita tutkintoa, melkein kuka tahansa itseoppinut kitaristi voi aloittaa soitonopetuksen.

Nuotinluku kitaratunneilla
Nuotinluku on tärkeä osa kitaratunteja. (Kuva: Unsplash / Rachel Loughman)

Löydä oppilaita suhteiden avulla

Maailmassa on monia ihmisiä, jotka haaveilevat tai ovat joskus haaveilleet muusikon urasta, mutta eivät ole päässeet asiassa ajatusta pidemmälle. On hyvin mahdollista, että joku lähipiiristäsi on kiinnostunut soittotunneista! Tämä on molemmilla osapuolille matala kynnys aloittaa. Voit ottaa yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin, mutta myös heidän tuttuihin.

Tämän päivän yhteiskunnassa sana lähtee helposti kiertämään. Pelkästään yhdelle kaverille vinkkaaminen kitaratunneista voi johtaa siihen, että pian puhelimesi täyttyy yhteydenotoista. Näin ollen kannattaa rohkeasti mainostaa omaa osaamista läheisille ja vaikkapa työkavereille.

Kun haluat aloittaa oppilasverkoston keräämisen, toimi seuraavasti:

  1. Ota yhteyttä kaikkiin ystäviin, luokkatovereihin, kollegoihin ja perheenjäseniin. Äläkä rajaa ilosanoman jakamista vain tähän; voit hyvin mainostaa kaikille vastaantulijoillekin!
  2. Pyydä näitä ihmisiä välittämään viestiä omille ystävilleen ja perheelleen.

Yksinkertaista, eikö? Tämä tapa on usein tehokas sellaisille, joilla on laaja verkosto ympärillään ja ovat sosiaalisesti aktiivisia. Entä jos mainostaminen ujostuttaa ja samanlaista tuttavapiiriä ei kerta kaikkiaan ole? Ei hätää! On olemassa muitakin kanavia löytää kitaransoitosta kiinnostuneita.

Oletko kiinnostunut äidinkielen opettajaksi ryhtymisestä? Sekin on mahdollista Superprofilla!

Parhaat saatavilla olevat opettajamme
Hyppää kyytiin!

Etsi kitaraoppilaita internetistä ja sosiaalisesta mediasta

Toinen hyvä vaihtoehto on kääntyä sosiaalisen median puoleen. Se on yksi tämän päivän tehokkaimmista kanavista ottaa yhteyttä opiskelijoihin. Esimerkiksi Facebook, Twitter ja Instagram ovat ihanteellisia paikkoja mainosten julkaisemiseen ja opiskelijoiden löytämiseen. Myös TikTokista voi tavoittaa uusia opiskelijoita!

Ota myös huomioon, että online-kitaratunnit on tänä päivänä helpompi toteuttaa kuin koskaan.

Älä siis epäröi julkaista säännöllisesti mainoksia uutissyötteessä. Twitter soveltuu tähän erityisen hyvin. Kannattaa liittää julkaisuihin suosittuja hashtageja, jotta sinut löydetään useampaa reittiä pitkin. Erilaisten hashtagien avulla tavoitat täysin tuntemattomat ihmiset, jotka etsivät kitaransoiton opettajaa alueeltasi. Lue lisää kitaraverkkotunneista täältä – ne voivat olla hyvä keino erottua muista opettajista!

Sosiaalisen median vahvuus on sen laaja tavoitettavuus. Tämä voi kuitenkin olla myös sen heikkous, sillä et todellakaan ole yksin mainoksinesi. Viestisi hukkuu helposti muiden samanlaisten joukkoon, joten sinun täytyy olla omaperäinen laatiessasi markkinointimateriaalia. Ole rohkeasti oma itsesi – se johtaa usein parhaisiin lopputuloksiin!

Hanki tunnettuutta esitteiden ja ilmoitusten avulla

Vaikka tämä tapa on “vanhentunut”, niin se on silti joissain tapauksessa tehokasta! Kiinnitä lippusia ja lappusia pitkin kaupungin ilmoitustauluja. Jaa esitteitä henkilökohtaisesti kaupungin kaduilla. Käy kiertämässä postilaatikoita. Moni ajattelee, ettei ilmoitustauluja enää lueta, mutta pelkkä ohi kulkeminen ja sivusilmällä katsominen voi olla keino uuden soitto-oppilaan löytämisen suhteen. Et häviä muuta kuin hyötyliikuntaan kuluvaa aikaa, joten kokeile rohkeasti!

Pienen mainoksen kirjoittaminen ja tulostaminen vie korkeintaan pari tuntia. Muista ottaa huomioon olennaisimmat seikat:

  • Mikä on palvelusi: yksityinen kitaratunti (hinta, mitä osa-alueita opetat, missä oppitunnit pidetään jne.)
  • Lyhyt kuvaus taidoistasi, kuten esimerkiksi kokemus soittajana ja opettajana. Sinun on esiteltävä itsesi totuudenmukaisesti ja myyvästi. Kerro myös vahvuuksistasi.
  • Mitkä on yhteystietosi: nimi, puhelinnumero ja sähköposti vievät jo pitkälle.

Tulostimet laulamaan ja olet valmis lähtemään kaupunkikierrokselle!

Tässä mainostustavassa pätee sama sääntö, kuin sosiaalisessa mediassa. Ilmoituksesi tulee olla huomiota herättävä, jotta jäät ihmisten mieliin. Jos mahdollista, käytä julistepaperia ja näkyviä värejä tavallisen mustavalkoisen A4:n sijaan.

Monipuoliset kitaratunnit
Voit opettaa akustisen ja sähkökitaran soittoa kotoa käsin. (Kuva: Unsplash / Ahmed Rizkhaan)

Julkaise ilmoitus yksityisopetukseen keskittyneellä sivustolla

Tätä nykyaikaisempaa tekniikkaa käyttävät yhä useammin opettajat, jotka etsivät oppilaita yksityistunneille tietyltä alueelta. Internet on nykyään täysin välttämätön viestintäväline. Siksi tämän menetelmän toimivuutta ei voi sivuuttaa.

Tällaisten sivustojen löytäminen ei ole vaikeaa (niitä on verkossa useita). Ongelmana on erottaa hyvin markkinoidut sivustot sellaisista, jotka eivät ole niin näkyviä. Toiset sivustot ovat suositumpia kuin toiset ja tavoittavat täten laajemman yleisön. Osa on myös maksullisia – etkä varmaan halua yhtään enempää lisäkuluja, ennen kuin olet päässyt edes alkuun.

Superprof on sivusto, jonka avulla saat yhteyden yksityisiä kitaratunteja etsiviin oppilaisiin ympäri Suomen. Parasta on se, että alusta on ilmainen opettajille ja sen käyttäjäkunta on jatkuvassa kasvussa. Jos haluat tarjota lähi- tai verkkotunteja, onnistuu nämä molemmat meillä. Mitäpä vielä odotat? Liity Superprofin opettajaksi jo tänään!

Vaikuttaako soittotunnin hinta oppilaiden löytämiseen?

On varsin loogista, että soittotunnin hinta on mukautettava markkinoihin uusia oppilaita löytääksesi. Se on kaupankäynnin pohja: jos hinnat ovat liian korkeat, oppilaat kääntyvät muiden tarjoajien puoleen. Siksi on ratkaisevan tärkeää harkita hinnoittelua huolellisesti.

Tässä kolme kriteeriä, jotka sinun on otettava huomioon määriteltäessä kitaratunnin hintaa:

  • Maantieteellinen sijainti (kaupunki tai kunta), jossa annat opetusta: kitaratuntien hinnat ovat suurissa kaupungeissa korkeammat kuin pienemmillä paikkakunnilla. Ne vaihtelevat myös kaupungista toiseen.
  • Kokemuksesi ja taitosi: mitä enemmän kokemusta sinulla on, sitä korkeampi tuntihintasi voi olla. Täysin aloittelijoille suunnatut kurssit ovat loogisesti edullisempia kuin kokeneemmille kitaristeille räätälöidyt kurssit.
  • Antamiesi kitaratuntien tason on oltava samalla tasolla kuin henkilökohtainen osaamisesi. Et voi opettaa asioita, joita et itsekään hallitse.

Nyt siis tiedät, mistä lähteä liikkeelle: ja toki voit lukea lisää kitaratuntien hinnoittelusta, ennen kuin päätät aloittaa. Liity rohkeasti Superprofiin jo tänään löytääksesi uusia oppilaita kitaransoiton pariin!

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Eetu

Tampereelta käsin nakuttava kirjoittaja, jonka kiinnostuksen kohteet eivät mahdu tähän ruutuun. Yhteenvetona: musiikkibisnestä ja kirjoitettua tekstiä.