Vieraan kielen opiskelu avaa aina uuden mahdollisuuksien maailman. Italian kielen opiskelu luo uusia tilaisuuksia elämän varrelle niin vapaa-ajalle kuin työelämään. Kaikkien rakastama aksentti ja jatkuvia yllätyksiä tarjoileva italialainen kulttuuri tekee sen kielen opiskelusta kaiken sen vaivan arvoista. Jos edes "vaivasta" voidaan puhua, sillä italian kielen opiskelu on samalla hauskaa ajanvietettä ja tarjoilee sinulle loputtomia etuja.

Italialaiset tunnetaan intohimoisina ihmisinä, jotka puhuvat paljon käsillään ja rakastavat omaa kulttuuriaan. Tämä intohimo näkyy myös menestyksenä kansainvälisesti. Italia on yksi Euroopan suurimmista talousmaista, ja se on tärkeä vientimaa monelle valtiolle. Italian historian juuret ulottuvat syvälle Eurooppaan - onhan Italia yksi Euroopan Unionin perustajajäsenistä. Italian kielen opiskelu voi edistää uraasi monella tavalla toimialasta riippumatta.

Italian merkitys on tunnistettu isoilla aloilla kuten taiteen, tieteen, teollisuuden, opetuksen ja kulttuurin saralla. Moni voisi yllättyä UNESCOn tiedosta, että yli 60 prosenttia maailman taideaarteista sijaitsee juurikin Italiassa. Opiskelemalla italian kieltä ja perehtymällä maan kulttuuriin pääset mukaan mielenkiintoiselle matkalle aina Rooman valtakunnan historiasta Italiaan, jonka tunnemme maailmalla tänä päivänä.

Ihmeitä italian kielen taidon osaamiselle tekee Italiassa asuminen ja työskentely. Jos olet vielä opiskelija, voi Italiassa opiskelu olla sinulle mielenkiintoisin vaihtoehto alkuun. Kielen opiskelu sen luonnollisessa ympäristössä auttaa ymmärtämään kontekstia ja kielen moninaisia nyansseja. Paikallisten kanssa keskusteleminen syventää tietämystäsi enemmän kuin mitä mikään tietokirja voi ikinä antaa. Suomella ja suomalaisilla on hyvät verkostot Italiassa jo valmiina, joten uusiin seikkailuihin hyppääminen tähän saapasmaahan on tehty helpoksi.

Nappaa juuri itsellesi sopiva italian kurssi Superprofilta.

Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Italia
Laura
Laura
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Diana
Diana
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Marta
Marta
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Anna
Anna
19€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Kaled
Kaled
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Domenico
Domenico
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mia
Mia
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Martina
Martina
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Laura
Laura
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Diana
Diana
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Marta
Marta
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Anna
Anna
19€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Kaled
Kaled
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Domenico
Domenico
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Mia
Mia
30€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Martina
Martina
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Italian kielen latinan juuret

Italia ja latina ne yhteen sopii! Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin italian kieli on syntynyt latinan kielestä. Suurin osa suomalaisista eivät tiedäkään mistä ovat jääneet paitsi. Mutta italian kieltä opiskelleet todella tietävät kielen opiskelun hyödyt. Italian kieli kirjaimellisesti vie meidät uuteen maailmaan. Samoin kuin sanotaan, että kirja on aina parhaimmillaan sen alkuperäisellä kielellä luettuna. Tämä pätee kaikkeen muuhunkin kuin vain kirjoihin. Ja italialaisella historialla ja kulttuurilla riittää tarjottavaa.

Italiaa kutsutaan rakkauden kieleksi melodisella ja seksikkäällä aksentillaan. Ei siis ihme, että esimerkiksi oopperoita sävelletään edelleen italian kielellä myös Italian ulkopuolella. Latinasta syntyneet romaaniset kielet muodostavat suuren osan maailmalla yleisimmin puhutuista kielistä kuten espanjasta, portugalista ja ranskasta italian kielen lisäksi. Italian kieltä puhutaan laajalti myös Italian ulkopuolella, esimerkiksi Yhdysvalloista löytyy monia italialaisia yhteisöjä.

Latinan kielisiä kirjoja
Italian kielen synty ajoittuu antiikin Rooman ajoille jolloin puhuttiin vielä italian kantakieltä latinaa. Kuva: Unsplash / Gabriella Clare Marino

Koska italian kielen opiskelu on suosittua ympäri maailman, avaa se samalla mahdollisuuden käydä keskustelua muidenkin kuin italialaisten kanssa. Vaikka englanti on suurelta osin Euroopassa käytetty kieli eri kansalaisuuksien välillä, on italia aivan yhtä hyvä (ellei parempi) kieli kommunikointiin kahta sitä osaavan henkilön välillä. Jos ei muuten niin ainakin se mahdollistaa sinulle kommunikoinnin yli 70 miljoonan italiaa äidinkielenään puhuvan kanssa.

Miltä italian kieli netissä sinusta kuulostaisi?

Enemmän kuin turisti-italiaa

Italia on suosittu turistikohde. Suomalaiset vierailevat Italiassa ympäri vuoden ja kokemista riittää jokaiselle vuodenajalle. Kaikista eniten irti matkustamisesta Italiaan saavat he, jotka osaavat maan kieltä. Jo jonkin tasoisella kielen osaamisella pääsee pitkälle, ja italialaiset varmasti ilahtuvat ennen kaikkea pyrkimyksestäsi kommunikoida italian kielellä. Mitä enemmän käytät italian kieltä sitä sujuvammaksi tulet ja sitä enemmän saat irti Italiassa oleskelusta.

Italia herättää monia mielikuvia jo vain tätä artikkelia lukiessa. Kauniita rantoja, vespa-skoottereilla huristelua ja italialainen ruoka vievät kielen ja mielen mennessään. Italia on täynnä toistaan uskomattomampia kohteita. Muodin ystävälle Milano, nähtävyyksiä kaipaavalle Rooma tai upeista maisemistaan tunnettu Toscana. Olit sitten intohimoinen jalkapallofani tai viininmaistelun ystävä, löytyy Italiasta sinulle aktiviteetteja.

Venetsian katukuvaa
Italia tarjoaa nähtävää ja koettavaa. Italian kielellä saat siitä enemmän irti. Kuva: Unsplash / Massimo Adami

Italian kielen osaaminen auttaa verkostoitumisessa Italiaan matkustaessa. Ehkä tapaat sattumalta tulevan työnantajasi tai mahdollisen asiakkaan. Sujuva italian kielen hallinta luo oikean vaikutelman heti alkuunsa. Ethän halua tärkeän tilaisuuden valuvan ohi, koska olet ajatellut opiskelevasi italiaa vasta "huomenna". Aloita italian kielen opiskelu siis jo tänään, voimme kertoa sinulle ainakin viisi hyvää syytä opiskella italiaa.

Italian kieli ansioluettelossa

Italian kielen osaamisella nouset esiin positiivisesti työmarkkinoilla. Se ei ole kieli, joka löytyy jokaisen ansioluettelosta - mutta on kieli, jota arvostetaan ja tarvitaan yritysmaailmassa. Jo se fakta, että italian kieli saa sinut varmasti muistetuksi työnhaussa muiden hakijoiden joukosta, on jo todella suuri etu. Jokainen maailmanvalloitusta suunnitteleva (lue: kansainvälisesti laajentuva) yritys tietää hyötyvänsä italian kielen taidosta ennemmin tai myöhemmin.

Hyvää kielitaitoa arvostetaan Suomessa, ja monelta löytyykin ansioluettelosta toisen kotimaisen ja englannin lisäksi yleensä vähintään yksi "ylimääräinen" vieras kieli. On lukemattomia syitä miksi tämän kannattaa olla juuri italian kieli. Koska tiedät italian kielen merkityksen kansainväliselle kaupalle, osaat tämän perustella myös unelmiesi työnantajalle. Italian kielen opinnot ovatkin valinnainen osa monia kaupan alan tutkintoja sekä siihen liittyvän kaupallisen kulttuurin aiheena jopa opinnäytetöihin, joissa käsitellään italian kielen ja kulttuurin eroja omaan kieleemme ja kulttuuriin.

Italialainen mies Sorrenton kaduilla
Italiassa yhdistyvät perinteet ja moderni kaupankäynti. Kuva: Unsplash / Nick Fewings

Jos olet jo löytänyt unelmiesi työnantajan, mutta haluaisit edetä urallasi ylemmäs yrityksen sisällä, löytyy tähänkin vastaus italian kielen opiskelusta. Moni yritys valitsee kansainvälisen laajentumisen kohdemaat jo yrityksen sisältä löytyvän kielitaidon mukaan. Tuleehan se myös kustannustehokkaammaksi yritykselle, kun ei tarvitse aloittaa uutta rekrytointia tai lähteä kouluttamaan yrityksen työntekijöitä yrityksen resursseilla. Siksi italian kielen opiskelusta on hyötyä, vaikka et etsisi uusia tuulia nykyisen työnantajasi ulkopuolelta.

Italialaiset yritykset rekrytoivat mielellään ulkomaalaisia, jotka hallitsevat italian kielen. Suuria italialaisia yrityksiä ovat muun muassa Alfa Romeo, Dolce & Gabbanna, Gucci, Electrolux-Zanussi, IBM, Lavazza, Nespresso, San Pellegrino ja monet muut. Etenkin insinööreille ja teknisen alan asiantuntijoille on aina kysyntää, mutta kaikenlaiset ammattilaiset ovat vahvoilla, jos italian kieli löytyy jo hyvällä tasolla omasta ansioluettelosta.

Miksi opiskella italian kieltä?

Italian kielen opiskelun aloittaminen on helppoa. Aakkosto on sama kuin suomen kielessä eikä kieleen liity sen suurempia erikoisuuksia. Minkä tahansa kielen opiskelu on meille kaikille jo tuttua peruskoulusta. Voit aloittaa italian kielen opiskelun Suomessa tai lähteä rohkeasti suoraan Italiaan opiskelemaan. Vaihtoehtoja on monia eikä italian kielen oppiminen jää missään nimessä puuttuvista resursseista kiinni. Mahdollisuuksia löytyy jokaiseen elämäntilanteeseen.

Italialaisen ravintolan kyltti
Omien mielenkiinnonkohteiden kautta opiskelu on parasta. Kiinnostaako italialainen ruoka sinua? Kuva: Unsplash / Tamara Malaniy

Verkosta löytyy paljon maksuttomia materiaaleja italian kielen opiskeluun. Koulut tarjoavat hyvin italian kieliopintoja omille opiskelijoilleen sekä avoimien kurssien kautta. Jos olet oikein onnekas, saattaa lähipiiristäsi joku tuntea Suomessa asuvan italialaisen, joka on avoin auttamaan sinua kielen oppimisessa. Italian kielen yksityisopettajia löydät Superprofin kautta. Yksityiset kieltenopettajat auttavat mielellään kaiken tasoisia opiskelijoita.

Yksityisopettajat osaavat muun muassa kieliopin, sanaston ja puhumisen lisäksi opettaa sinulle paljon uusia asioita italialaisesta kulttuurista. Luultavasti italian kielen yksityisopettajaltasi löytyy omaa kokemusta Italiasta ja sen työelämästä. Tämä on suuremmoinen etu verrattuna siihen, että opiskelisit vain itsenäisesti italian kieltä. Kieli on aina sidoksissa kulttuuriin ja ottamalla molemmat haltuun voit pian löytää itsesi tarttumassa uusiin mahdollisuuksiin.

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Emilia

Oman elämänsä generalisti, joka on aina oppimassa uutta ja tutustumassa uusiin kulttuureihin.