Itselle vieraan kielen oppiminen vaatii pitkäaikaista sitoutumista. Portugalin kielen oppikirjojen hankkiminen, itselle sopivan portugalin kielen opettajan ja omien tavoitteiden asettaminen on vasta alkusoittoa. Opiskelu yhden tunnin verran kerran viikossa, edes säännöllisesti, ei vielä tule edistämään portugalin kielen taitojasi tavalla, jolla voit hyödyntää sitä oikeassa elämässä.

Älä huoli jos aikataulusi ei anna sinun opiskella joka päivä, sillä on muitakin tapoja altistaa itsensä uudelle kielelle. Se on hyvä kuitenkin muistaa, että pelkällä portugalin kielen opetukseen osallistumalla ei vielä pitkälle pötkitä. Sujuvan kielitaidon saavuttamiseksi vaaditaan paljon itsenäistä opiskelua portugalin kielen oppituntien välillä.

Jos etsit tehokkaita, hauskoja tai jopa perinteiselle opiskelulle vaihtoehtoisia kielen oppimisen tapoja - jatka lukemista!

Parhaat opettajamme saatavilla aiheessa Portugali
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Siru
Siru
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Carolina
Carolina
17€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Rafael
Rafael
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Julio
5
5 (35 arvostelua)
Julio
13€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Inês
5
5 (18 arvostelua)
Inês
12€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Marina
5
5 (14 arvostelua)
Marina
13€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Leonardo sokratis
5
5 (1 arvostelua)
Leonardo sokratis
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Juliana
5
5 (1 arvostelua)
Juliana
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Siru
Siru
20€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Carolina
Carolina
17€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Rafael
Rafael
15€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Julio
5
5 (35 arvostelua)
Julio
13€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Inês
5
5 (18 arvostelua)
Inês
12€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Marina
5
5 (14 arvostelua)
Marina
13€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Leonardo sokratis
5
5 (1 arvostelua)
Leonardo sokratis
10€
/h
Gift icon
Ensimmäinen tunti ilmaiseksi!
Hyppää kyytiin!

Kertaaminen ja kotitehtävien merkitys

Hyvän portugalin kielen opettajan valitseminen on askel kohti tehokasta opiskelua. Emmekä puhu nyt vain yksityisten portugalin kielen oppituntien aikana tapahtuvasta opiskelusta. Hyvän opettajan avulla tehostat myös opiskelua itsenäisesti. Kuten jo totesimme aikaisemmin, on tärkeää, että opiskelet aktiivisesti myös oppituntien välillä. Portugalin kielen yksityisopettajat antavat mielellään sinulle sopivia kotitehtäviä harjoiteltavaksi.

Jos olet jo aikaisemmin opiskellut portugalin kieltä, kannattaa varmistaa, että opiskelu jatkuu sinun tasoisista harjoituksista. Tämä voi tulla kyseeseen esimerkiksi jos olet joskus opiskeluaikoina ottanut portugalin kielen kursseja, mutta kielen opiskelu ja käyttäminen on jäänyt muutaman vuoden tauolle. Aivan alusta ei tarvitse aloittaa, vaikka se siltä voisi tuntuakin. Muista kertoa aikaisemmasta opiskelutaustastasi opettajallesi.

Jos taas olet lähdössä ensimmäistä kertaa opiskelemaan portugalin kieltä, tulisi aloittaa aivan perusasioista. Näitä ovat muun muassa perussanasto, pronominit ja yleisimmät verbit. Näiden avulla saat ankkuroitua alkuasemasi kielen aktiivista opiskelua varten. Portugalin kielen opppiminen on kuin oikein päin oleva pyramidi, jossa opit alkuun paljon ja nopeasti - myöhemmin pääset oppimaan syvällisempiä kielen yksityiskohtia.

Kirjoja portugalin kielellä
Portugalin kielen opiskelussa on tärkeää yhdistää opitut asiat omiin mielenkiinnonkohteisiin. Kuva: Unsplash / Andreia Santos

Kaikki oppiminen vaatii toistoa. Tämä pätee niin golf svingin harjoitteluun kuin uuden kielen opiskeluun. Yksityisen portugalin kielen opettajan oppituntien sisältöä on helppo kerrata omalla ajalla. Näin varmistat, että uudet asiat jäävät varmasti mieleen eikä seuraavaa oppituntia tarvitse välttämättä käyttää täysin samojen asioiden opiskeluun. Toisaalta jos kohtaat sisällön kertaamisessa haasteita, osaat tuoda tämän esiin ja pyytää apua ensi kerralla.

Lisäksi kannattaa hyödyntää kaikkia aisteja opiskelussa. On tutkittu, että muistiinpanojen tekeminen käsin kynän ja paperin avulla on tehokkaampaa kuin tietokoneelle kirjoittaminen. Värien hyödyntäminen tehostaa muistamista, joten kaiva vanhat stabilot uusiokäyttöön. Oppikirjan kappaleen lukemisen lisäksi kuuntele se (suurin osa oppikirjoista ohjaa kuuntelemaan joko levyltä tai verkkoalustalta). Jopa ympäristön vaihtamisen on todettu auttavan opiskelun etenemisessä. Vaihda siis maisemaa esimerkiksi lähikirjastoon.

Sovellukset portugalin kielen opiskeluun

Sovelluskauppa on pullollaan kielten oppimiseen tarkoitettuja sovelluksia - niin maksuttomia kuin maksullisia. Suosittelemme tutustumaan useampaan sovellukseen, jotta löydät ne omat suosikkisi. Yhteen sovellukseen ei tarvitse päätyä vaan voit hyödyntää montaa sovellusta samaan aikaan. Tämä onkin järkevää, sillä eri sovellukset painottavat eri oppimisen osa-alueita ja harjoituksia. Jos kaipaat suosituksia niin tässä tulee muutama!

Lue lisää siitä mitä portugalin kielen opiskelu maksaa.

Duolingo on yksi kansainvälisesti suosituimpia ja tunnistetuimpia kielten oppimiseen käytettyjä sovelluksia (heillä on myös suosittu Tiktok-tili...). Se tarjoaa mielenkiintoista ja interaktiivista sisältöä kielten oppimiseen. Portugalin kieli on yksi monista sovelluksen tarjoamista kielistä. Sovellus pyytää sinua asettamaan tavoitteesi päivittäisen sovelluksen käytölle heti alkuun. Valittavissa on 5-20 minuuttia päivässä eli mistään suuresta ajallisesta sitoutumisesta ei ole kyse. Lisäksi sovellus testaa kielitasoasi sopivien harjoitusten löytämiseksi.

Portugalin kielen harjoittelu
Jopa Sirin kanssa voi harjoitella portugalin kielen puhumista. Vaihda Sirin kieli asetuksista. Kuva: Unsplash / Miguel Tomás

Babbel on suosittu sovellus, jota voit käyttää portugalin kielen opiskeluun myös tietokoneellasi. Sovellus tarjoaa ilmaisen oppitunnin jokaisesta eri aiheen kurssistaan, mutta koko sisällön hyödyntämiseksi täytyy hankkia sovelluksen maksullinen versio. Portugalin kielen kielioppi, sanasto, oikeinkirjoitus, kirjoittaminen ja kuuntelu ovat tärkeässä asemassa jokaisella sovelluksen tarjoamalla oppitunnilla. Lisäksi he tarjoavat kursseja muun muassa portugalia puhuvien maiden kulttuuriin liittyen.

Mondly on yksinkertainen mutta koukuttava kielen oppimisen sovellus. Sen ilmaisversiollakin pääsee jo pitkälle. Erilaisten interaktiivisten harjoitusten tekeminen kerää pisteitä tehtävissä onnistumisen mukaisesti. Voit kilpailla pisteillä kavereitasi ja seurata kuka vie ykkössijan. Sovelluksesta näkee myös muiden käyttäjien parhaat pisteet. Mondlyn vahvuus on portugalin kielen oppimisen pelillistäminen, mutta kovin syvälle kielen yksityiskohtiin se ei kajoa.

Löydä itsellesi sopiva portugalin kurssi Superprofilta!

Verkkomateriaalien hyödyntäminen

Vielä muutama vuosikymmen takaperin portugalin kielen opiskelija suuntasi ensimmäisenä kirjastoon tai paikalliseen kirjakauppaan etsimään portugalin kielisiä materiaaleja. Nykyään monipuoliset portugalin kielen materiaalit ovat vain parin klikkauksen päässä. Portugalin kielen opettamiseen erikoistuneet verkkosivustot, oppikirjojen digitaaliset versiot ja vapaa-ajan e-kirjat ovat kaikki sormiesi ulottuvissa. Puhumattakaan verkossa olevista sanakirjoista ja muista resursseista.

Portugalilaisia kirjoja
Portugalin kielen opiskelu on paljon helpompaa kuin 50 vuotta sitten. Kuva: Unsplash / Sunguk Kim

Verkkoon on helppo eksyä vaihtoehtojen paljouteen. Ole siis tarkkana, että hyödynnät vain sellaisia materiaaleja, joista on sinulle oikeasti hyötyä. Kannattaa myös muistaa, että esimerkiksi liika Googlen käyttäminen saattaa estää aivojasi painamasta uusia asioita pitkäaikaiseen muistiin (aivosi kirjaimellisesti ulkoistavat tämän tehtävän Googlelle). Jos siis huomaat tarkistavasi jatkuvasti samoja asioita Googlessa, on ehkä aika luopua siitä hetkeksi.

Ympäröi itsesi portugalin kielellä

Opiskelu vaatii ylimääräistä aikaa ja pakaralihaksia. Mutta. Voit myös oppia osana päivittäistä elämääsi ilman, että sinun täytyy suoranaisesti istua alas ja keskittyä vain opiskeluun. Mistä on kyse? Tietenkin niistä vapaa-ajan sisällöistä, joita kuluttaisimme muutenkin, mutta yleensä omalla äidinkielellämme - musiikin kuuntelu, television katselu ja ajan viettäminen sosiaalisessa mediassa kuuluu lähes jokaisen päivään.

TV-ohjelmat ja elokuvat ovat loistava tapa oppia kielitasosta huolimatta. Edistyneempi portugalin kielen opiskelija voi kokeilla täysin portugalin kielisten elokuvien katsomista jopa ilman tekstityksiä. Keskitason opiskelija saattaa hyötyä vielä tekstitysten käyttämisestä, jottei koko juoni mene täysin yli ymmärryksen. Alkeistason opiskelijakin voi kokeilla esimerkiksi oman kotimaisen lempisarjan katsomista niin, että laittaa päälle portugalin kieliset tekstitykset.

Portugalilaisia matkamuistoja
Ympäröimällä itsesi portugalin kielellä, opit myös huomaamattasi. Kuva: Unsplash / Sunguk Kim

Sosiaalisessa mediassa voit liittyä portugalin kielisiin ryhmiin esimerkiksi Facebookissa. Tai seurata portugalia puhuvia vaikuttajia, yrityksiä ja brändejä Instagramissa. Näin saat itsesi altistettua portugalilaiselle (tai miksei brasilialaiselle) sisällölle huomaamattasi pienissä määrissä pitkin päivää. Tai mitäpä jos harjoittelisit puutarhanhoitoa, joogaa tai uuden reseptin kokkailua portugalin kielellä puhutun Youtube tutoriaalivideon avulla?

Musiikkia hyödynnetään laajasti kielen opetuksessa. Ehkäpä muistat ala-asteen kielten tunneilta erilaiset rallatukset. Tällä on syynsä. Aikuisena nämä rallatukset voivat tuntua hölmöiltä, mutta miksi et kokeilisi ihan oikean portugalilaisen tai brasilialaisen musiikin tai radion kuuntelua. Musiikkia löytyy jokaisesta genrestä aivan kaikenlaisille musiikin ystäville. Ehkä joku päivä uskallat yrittää laulaa karaokea portugalin kielellä.

Portugalin kielen opiskelun esteeksi tuskin syntyy materiaalien puute. Opiskelussa saa ryhtyä luovaksi eikä ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa opiskella. Kokeile rohkeasti ja löydä oma tyylisi opiskella portugalin kielen osaajaksi.

>

Alusta, joka yhdistää opettajat ja oppilaat

Ensimmäinen tunti ilmaiseksi

Piditkö tästä artikkelista? Jätä arvostelu!

5,00 (1 arvio(t))
Ladataan...

Emilia

Oman elämänsä generalisti, joka on aina oppimassa uutta ja tutustumassa uusiin kulttuureihin.